Автор Тема: Майтрейя, Калки аватар и други чакани "Учители" в различните религи  (Прочетена 15032 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен =======

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 385
     На много места се споменава за Майтрейя. В будизма го чакат като бъдещ Учител, както в Индия очакват Калки аватар, в Тибет се говори за това идване на Майтрейя. Християните чакат Второто пришествие на Христос, мохамеданите чакат нов Пророк, юдеите нов Месия, а около Монголия се чака Хесер Хан,в Китай съм чела някъде, че се говори за ново въплъщение на Гуан-Ин.
     Току-що прочетох в      http://www.creme.mk.ua/m2fr1.htm     ,че Майтрейя бил от 1977 год. във физическо въплъщение и се намира в азиатския квартал в Лондон. За подобно нещо бях чела в книжката "Историята на една махатмичка".
     Какво мислите по този въпрос? Възможно ли е? Как го възприемате?
     Има ли някой информация по въпроса за тези очаквани имена, дали някъде е споменавано за тях?
« Последна редакция: Май 11, 2008, 22:18:11 pm от delfin »

Неактивен July

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 242
Относно: Майтрейя, Калки аватар и други чак&#
« Отговор #1 -: Май 12, 2008, 13:10:13 pm »
Аз мисля... никога не казвай никога, но защо ли ми се струва, че Майтрея не живее в азиатска общност в Лондон?!  :-\  :) Не защото не е възможно, а защото Аватара не идва ли с някяква мисия?  Обикновено  Аватара никога не идва, просто, за да живее някъде, в някой квартал. Той идва с цел. Мисия, значи, че, не просро ще живее, но ще върши нещо важно за човечеството. А, за азиатския Майтрея не съм чула нещо специално. В една книга ( без да парадирам, че трябва да се доверяваме на всяка книга, напротив) пише, че Майтрея е последовател на Буда. Буда е иницииран в 8 ниво. Според същите данни Майтрея е  в 7-мо (каквото и да значи това  ;) ). Те не са просто хора. Те са висши същества, който прихождат на Земята в определени моменти, когато те смятат за необходимо. Т.е. те са минали еволюцията, която нас ни очаква. Техните появи не са прости пришествия 1-во, 2-ро. Те са мисии с определена цел и в точно определен, подбран от тях самите момент, когато има нужда от тях. И т.н. и т.н.  Според същата книга съществото Майтрея е също самият Христос или въплътилото се същество (Аватара) за 3 и половина години в тялото на юдееца Иисус. Книгата стига до там, да каже, че Христос-Майтрея ще се върне, но християните не бива да очакват да го направи в  образа на Иисус, със същите послания.  Те никога не идват в един и същи образ. Ученията, донесени от Христос преди 2000 години в Палестина, са били подходящи за тогавашните хора и място, но няма да са актуални днес, за днешното общество.  Инкарнацията на Христос е в ерата на Риби (от там рибата, негов символ) и неговото следващо появяване ще бъде в ерата на Водолея, “но за ден и час, никой не знае” (Марк13:32). Иисус им каза: “Внимавайте за тези, които ще ви заблудят. Много ще дойдат от мое име, твърдейки  ‘Аз съм той’ и ще заблудят много от вас” (Марк 13:5-6) 

В 10 век. Ккорейски военен лидер Гунг Йе, се обявил за въплъщение на Майтрея и заповядал на своите подчинени да го боготворят.

В 613г китайски монах Ксиянг Хайминг заявил, че е въплъщение на Майтрея и така се сдобил с императоркса титла

В 690 китайксата императрица Ву се провъзгласила за въплъщение на Майтрея

В наши дни  Л.Рон.Хабърд – основателят на Сциентоложката църква се изживява като инкарнация на Майтрея и дори сам се провъзгласява за Антихриста.

Опашката е дълга.  Много хора страдат от собствените си илюзии и заблуди и за съжаление водят след тях огромни стада.

Мошениците и самозванците ще покоряват и очароват масите с евтини трикове и “чудеса” (както знаем, не е необходимо да си висше същество за да можеш да изпълняваш евтини магически трикове: материализиране, изчезване, левитация и т.н. С такива е пълно в нисшия астрал). Същество от този тип, няма да дойде да изпълнява евтини панаирджийски номера на съживяване и подобни, не, че не може. Но неговата мисия е друга, да носи послание, да учи, а не да показва собствените си уникални способности. Знаем, че на избрани Иисус се е явил "Огромен и ослепително ярък и светъл" . Същото е направил и Кришна, пред арогантния принц Дурьодана, за да му покаже собствената му лудост "засиял като Господар на всичко, изпълвайки небето и земята със своята слава". Тоест те могат всичко, но не е мисията им да показват собствените си способности.

Аватара Калки е бъдещият Аватара. (Или последният 10-ти  Маха Аватара на Вишну, според хиндуизма). Неговото идване ще вещае една по-светла епоха и краят на Кали Юга. С неговото идване ще дойде и по-висша човешка раса. Той ще дойде, когато на земята се роди 6-та коренна раса. И т.н. за него може да се прочете в Калки Пурана – една от Упапураните.(То е пророческо произведение).

 Измамата вече е започнала или по-скоро не е спирала. Твърди се, че Майтрея живее в азиатската общност на Лондон от юли 1977 г. Също се твърди, че той се е появил от нищото пред тълпа от 6000 души в Найроби, Кениа,  юни 1988.  Според мен е много лесно да се заблудят хората, защото те , едва ли не, очакват и искат да бъдат заблудени т.е. очакват  2-ро пришествие на Христос, на Майтрея , на Аватара Калки. Може и да има такова пришествие, но то не зависи, от това, колко го искаме ние. И според мен, такива същества винаги избират подходящ момент да се появят. Все ми се струва, че ако нещо такова се появи, ще е малко или много не само новина на последна страница във вестниците. Ще трябва да се гледат други фактори. Неща, които се случват около нас. Нарастваща нужда от появата на подобно нещо. Не мисля, че в рамките на този си живот ще бъдем свидетели на такова събитие.  Но... кой знае.  Аз само казвам, да бъдем отворени към всичко, но не наивни...

Щом изгасне изконната правда,
Щом в света зацари безпорядък,
Тогава аз – Едното, върховното,
в човешко тяло се въплъщавам.
За да бъдат запазени добрите,
За да бъдат погубени злите,
За да се пази изконната правда
Във всяка епоха аз се явявам.

Шри Кришна  “Бхагават Гита” глава 4, стих.7,8
« Последна редакция: Май 12, 2008, 14:20:34 pm от July »

Неактивен Iris

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 922
Не знам защо, но имам усещането, че когато например Исус е приел въплъщение, една голяма част от планетарната духовна йерархия е направила същото заедно с него и са участвали в подготовката за последвалото слизане на Христос. Всъщност подготовката вероятно е започнала много преди раждането на Исус.
Когато се говори за аватари, трябва да се прави разлика между този който предоставя само трите си нисши тела (физическо, астрално и ментално), които ние всъщност виждаме, и аватара който използва тези тела. Последният отдавна е надживял необходимостта от въплъщения на земята и неговото най-ниско тяло е причинното (каузалното). Когато става въпрос за аватари винаги са замесени поне две същества, едното достатъчно развито за да изгради тела с необходимата чистота и да ги предостави на разположение на другото.

Неактивен July

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 242
Да дам само пояснения от окултната литература.

Аватара - (Avatara). Коренът на  думата Аватара е "три" (тара) и означава преминаване, а с предтсавката "ава" се получава значение за слизане. Т.е  Аватара - онзи, който слиза. Ако тълкуваме буквално.

В окултната литература Аватара е пришествие на Ишвара или Логоса (гръцката дума).
             

Аватара , самият той е резултат на еволюцията. В далечни светове, дори в едни по-ранни  вселени, тези, на които им е предстояло да станат Аватари, бавно са се изкачвали по стълбата на еволюцията, от минерал, към растение, през животно, човек, и по-нагоре до най-могъщата йерархия на тези, които са се освободили от оковите на човешката природа. Те са се изкачвали така, докато накрая, не само са взривили всички ограничения на отделното Его и границите на отделния Аз, но са проникнали в самия Ишвара. Те са се разтворили във всеобхватното съзнание на Бог и са се слели с него, така, както винаги са били слети в същността си с вечния живот, от който са произлезли, в който са живели, центрове без очертания, живи центрове , едно с Всевишния.

 Пред всеки един от тях се простира безкрайна верига, в която се нижат прераждания, едно след друго, различни проявления. Докато той е бил човек, изкачвайки се по стълбата на  човешкото съзнание, той е бил надарен с две особени качества,  с които бъдещият Аватара е белязан, абсолютна отдаденост (бхакти) на  Всевишния, към която са прибавили знанието (джняна). Само така, те могат да постигнат целта. Бъдещият Аватара,трябва да е предан, защото той трябва да може да задържи центъра, който сам е изградил, живеейки в Ишвара, за да може пак да му придаде очертания, когато се яви като проявление на Ишвара, единен с него. Той трябва да може да ограничи себе си до образ, тъй като ничий образ, не може да съществува във вселената без център, около който да се организира. Той сам трябва да желае да служи на Вселената. Той трябва да обича всичко, подвижно и неподвижно, съществуващо във вселената, която Всевишния поражда. “ Нищо, подвижно или неподвижно, не може без мен да съществува.” (Бхагават Гита, гл10, ст.39) и ако човек не може да развие у себе си това качество, да обикне не само красивото, но и грозното, ако не вижда Аз-а във всеки образ, той не ще може да се изкачи по стръмната пътека, която трябва да извърви Аватара. 

                                                            * * *

Това е гледната точка на окултистите за Аватара и неговите качества.  Мислех, че може да е полезна за дискусията. 

Неактивен Iris

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 922
За мене беше полезна. Благодаря ти.

Неактивен =======

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 385
Относно: Майтрейя, Калки аватар и други чак&#
« Отговор #5 -: Май 12, 2008, 22:08:48 pm »
       Много добре е дадено определението на Аватара.
      Поначало Майтрейя е в будизма, но той почти в цяла Югоизточна Азия е разпространен, а също го има в Китай и Япония. В индийската митология има описанието на седемте, ако не се лъжа сега, по памет ми е, аватара на Вишну.
      В "Книта Урантии" е дадено, че Синът-Създател на нашата Локална Вселена Небадон - Михаил Небадонски е бил Исус. Това му е било последното 7-мо въплъщение в светове, като предишните са били от по-фините към по-материалните нива. А на Земята е било физическото, след което става пърновластен владетел на Небадон. И е казал, че ще се върне пак тук. Помощниците му не са наясно как ще стане така, защото досега никой Си-Създател от други Вселени, не се е връщал повторно на света, в който са преминали физическото си въплъщение. Още се споменава, че някъде около нашата планета е пренесена една от главните администрации, ако не се лъжа май че беше архангелската /трябва да ровя и да ги търся, защото този вид информация е разпръсната в книгата/ и сякаш се подготвя това второ идване на Михаил. Само че и духовните същества се губят в догадки как и какво би станало. Също четох там, че нашата планета е станала туристическа атракция в тези духовни светове и идват и туристи и студенти даже от съседни локални вселени, да видят света, в който е бил въплътен Михаил и е бил разпънат. Така ни и наричат -Планетата на Кръста. И като чуят за обещанието пак да дойде им става още по-интересно.
        А и мисля, че беше в последната книга на Монро има описание как идват екскурзианти тук и също, че се събират от всички краища на Вселената да гледат тук събитие, което се случва много рядко. Дали не е за квантовия преход, за който се говори и пише в доста книги и статии.
        Само никъде не съм чела дали в анимистичните религии няма също очакване да дойде някой?
« Последна редакция: Май 12, 2008, 22:24:19 pm от delfin »

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 652
 • In Lies We Trust...
Не си спомням в Урантия да се споменава нещо за връщането му. Нито пък се говори за Майтрея там.

Все пак трябва да се има предвид, че "Майтрея" ще бъде използван като лице на НСР в близките години.

Неактивен Mirotvorec

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 3 789
 • Азъ, от Народа на Еднорога
  • http://silverunicorn.org/
Очакване на учители, месии и други подобни спасители ... Погалват ни по главичките и казват да не се страхуваме, защото има кой да се погрижи за нас  :P  Е, може и малко да пресилвам, но ... абе, добре дошли всички!
Не мисли като човек!-Крион

Неактивен Iris

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 922
Целта е да се придаде някаква нова насока на еволюцията. Аватарите не слизат само за да проповядват, а да приведат определени космични енергии до физическия план на земята, които да дадат тласък на човешката еволюция. Как хората ще се възползват от тези енергии си е техен проблем (първо индивидуален и след това колективен). Аватарите продължават да са проводници на въпросните космически енергии и след като напуснат физическия план и това е нещо, което правят доброволно и изцяло от любов към човечеството, като остават свързани със земния план без да имат необходимост от това.

Неактивен =======

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 385
        В "Урантия" разбира се, че не се говори за Майтрейя. Писаното за него съм го имала впредвид като отделна мисъл.
        Това, което съм го написала е само за Михаил Небадонски. Трябва да я ровя цялата книга назад, за да цитирам от нея. Както споменах, това е разхвърляно на няколко места във втората част, където се говори за Локалната Вселена.
        Тази тема ми възникна спонтанно, докато се ровех из различни сайтове и попаднах на посочения. Стори ми се интересна, като изобщо тема за очакваните "Учители".
        Не ви ли се струва, че човечеството все си чака да дойде някой отвън и да ни оправи попарите, които си ги дробиме? А накрая си ги сърбаме сами. Тези думи ми идват наум, чувала съм ги често да се изговарят.

Неактивен =======

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 385
     Ето един косвен цитат от "Урантия" -        "... Урантия се явява сравнително изолирана сфера в покрайнините на Сатания, а вашата слънчева система - при единственото изключение - е най-отдалечената от Йерузем, а в същото време самата Сатания се явява втората по отдалеченост система в Норладиадек, съзвездието, което н сегашно време пресича външншят край на Небадон. Вие бяхте действително сред низшите от цялото творение, докато посвещението на Михаил не възвиси планетата ви до нивото на уважение и огромен вселенски интерес. Понякога последният става пръв, и наистина низшият става висш..."

           стр.466

Неактивен =======

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 385
     Ще извиняват администраторите, че цитатите са малко косвени, но в момента преглеждам поред книгата и вадя това, което намирам за Урантия и Михаил и ръководството й.         стр.489


     "...Въпреки, че режимът на съзвездието заема промеждутъчно положение между вас и администрацията на вселената, обикновенно, като индивиди, вие почти не сте свързани с правителството на съзвездието. При нормални обстоятелства средоточието на вашите основни интереси би се явявала локалната система, Сатания, но имайки предвид някои условия, създали се в системата и на планетата вследствие на въстанието на Луцифер, временно е установена тясна връзка на Урантия с управителите на съзвездието..."
     Това съзвездие е Норладиадек.    "...Има и друга причина на особената връзка на Урантия с Всевишните. Когато Михаил, Синът-Създател, изпълняваше своята завършваща посвещенческа мисия, приемникът на Луцифер нямаше цялата пълнота на властта в локалната система, вследствие на което всичките урантийски събития, имащи отношение към посвещението на Михаил, се контролираха непосредствено от Всевишните на Норладиадек."


    Днешният владетел на системата Сатания, се нарича Ланафорг.
 За него има на стр.511


      "... На Урантия следва да се очаква настъпването на ерата на Синовете-Арбитри и Синовете-Учители, а също епохи на светлината и живота, независимо от неочакваните посещения на божествените Синове, които могат да се състоят, или не."
           стр.514       "...Въпреки, че младата вселена Небадон не се котира високо сред другите вселени по отношение на духовните достижения и степента на развитие на етиката, но не по-малко нашите административни проблеми превърнаха цялата вселена в огромен семинар за съседните творения, в резултат на което колежите ва Мелхиседеците са препълнени със стажанти и наблюдатели от други региони..."
        стр.388        "...Но не е далече този ден, когато ще се извърши съда над Луцифер и съучастниците му, и системата Сатания ще бъде възстановена в съзвездието Норладиадек, след което Урантия и другите изолирани сфери ще бъдат възстановени в контурите на Сатания и ще могат отново да се възползват от междупланетната връзка и муждусистемните общувания..."
          стр.528        "...никой не е идвал във вашият свят с арбитражна мисия, и посвещенческият Син не е принадлежал към категорията на Авоналите: вашата планета се удостои с изключителната чест да стане смъртна обител на Пълновластният Син - Михаил Небадонски..."
         стр.567


Неактивен =======

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 385
      


       "...И отново ние виждаме, че Урантия се различава от подобните сфери, защото вашият Исус е обещал да се върне. Той обезателно ще изпълни своето обещание, но никой не знае, ще се предшества ли неговото връщане или ще бъде след идването на Урантия на Синовете-Арбитри или Синовете-Учители..."
            стр.598

Неактивен =======

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 385
      Соловецкият старец Зосима е казал:"Когато чуете, че на Земята е дошъл или се е появил Христос, то знайте, че това е - Антихриста".   Това е взето от сайта    http://www.shalygin.ru/forzver.htm   
       Дали и този появил се Майтрейя не е някое подставено лице? колко ли още други ще се появят. Висарион в Русия също е провъзгласил, че бил въплъщение на Христос. А тези дни, в книгата, която четем в къщи "Феноменът Окуньово", попаднах, че Сатя Сай Баба също има претенции, че в миналото бил Христос! Спомням си от книгата за Слава Севрюкова, че тя може би е имала среща с този индиец /Л. Живкова го била довела на гости инкогнито в България и го завела може би при Севрюкова/, а тя не искала да говори с него и той си тръгнал ядосан. А после при среща с Живкова, която упрекнала Севрюкова за държанието й, то Севрюкова й казала, че го "видяла" извън нашето време, че той е само индийски факир, който умее да манипулира времето и да го забавя и нещата, които материализирал, били скрити или предварително приготвени и обожавал да му се прекланят. Ако има някой желание, ще се разровя да напиша точните думи от книгата.
       А иначе във "Феноменът Окуньово" има доста интересни работи и нови хипотези, които не съм срещала на друго място досега.

Неактивен Спорт-Здраве3

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 385
 • ако четеш това,значи един сириусец те хапе по гъза
"Щом изгасне изконната правда,
Щом в света зацари безпорядък,
Тогава аз – Едното, върховното,
в човешко тяло се въплъщавам.
За да бъдат запазени добрите,
За да бъдат погубени злите,
За да се пази изконната правда
Във всяка епоха аз се явявам. "

Само да не се окаже,че добрите не са избрали правилното добро,а злите не са съвсем това,за което са мислени и да не стане голяма обърквация в очакванията  ;D Щото,за да не стане някаква грешка и да се прахосат усилия,батко винаги ще идва във всяка епоха да изколи опасните  ;D ;D

И в този ред на мисли онези,които идват да премахнат неподходящите,са в множествено число.Защо Майтрея или който и да е да идва само в едно тяло? Нима само едно тяло в смисъла на само едан единица може да свърши някаква работа,въпреки броя последователи? Колкото Исус свърши - около него започнаха да надцакват с Мохамед и Йехова.

А може би тъкмо различните имена са различните активни зони на програмата :) Новия пророк натам,Майтрея насам,Антихриста нанякъде...Събират се достатъчно действащи лица и никой не дава сведение дали ще са на различни страни или на една страна.Не е ли по-логично да има разделение на длъжностите и зоните на влияние и в крайна сметка Нещото(по-скоро юридическо тяло) да дойде с целия си офис(месии и пророци)?
"Where am I" is the usual question... In this case "when" might be more apt.

 

Сходни теми

  Заглавие / Започната от Отговора Последна публикация
0 Отговора
9946 Прегледи
Последна публикация Май 01, 2006, 17:33:08 pm
от fisk
51 Отговора
46629 Прегледи
Последна публикация Април 17, 2012, 03:16:48 am
от Hacko
14 Отговора
19085 Прегледи
Последна публикация Декември 19, 2006, 03:33:03 am
от Ford_Prefect
Water "Crop" Circles

Започната от H. НЛО

4 Отговора
13725 Прегледи
Последна публикация Юли 06, 2011, 12:41:54 pm
от Hacko
5 Отговора
13684 Прегледи
Последна публикация Август 19, 2008, 08:14:25 am
от insomnia1304

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27