Автор Тема: Истината за Бог  (Прочетена 33208 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен July

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 242
Истината за Бог
« -: Април 30, 2008, 17:37:30 pm »
Цялата концепция за Бог е ужасно объркваща - всеки има различни идеи и повечето от тях грешни. Теологическата концепция за Бог е пълна фикция. Бог не е стар човек с бяла брада, обрисуван така от западната църква; бог, който е като човек но с магическа суперсила.

Бог не е индивидуално всемогъщо същество, или даже троица. Бог е колектив. Колективът е група от индивиди, които могат да работят индивидуално или като отделна личност (индивид), точно както пръстите на ръката ви. Има многобройни богове (напреднали същества), които менажират различни аспекти от вселената, но има само един Бог. Бог е колективното съзнание на Космоса. Бог е всичко, което съществува, включително и ние. Бог не е отделен от нас, защото Бог е един и Бог е всичко. За да може Бог да бъде наистина всемогъщ и всезнаещ, той трябва да е целият Космос. Но има също и непроявена страна на Бог: източникът на цялото съзидание, който “съществува” извън Космоса. За да можем да различим двата аспекта, аз ще отнеса непроявената страна като Абсолют и проявената като Бог. Абсолютът е върховно съзнание, което включва в себе си Вселената (Космоса). Абсолютът е непроявен, без форма и непроменящ се – той е Създателят. (Ще опиша религиозния и научния аспект на създанието по-нататък).

Богът от Стария завет е синтетичен-фалшив бог, но какво тогава е това в Новия Завет? Просто Бог от Новия завет е колектив от напреднали същества, които съблюдават развитието на нашата планета. Планетарното “Правителство” очевидно има лидер и той може да бъде сметнат за Бог на този свят. Някои от неговите познати имена са Древният от дните, Малхизедек, Господар на Света, Планетарен управник или Санат Кумара. “Бог” не е титла, която удобно му пасва, защото високите царства  оперират като обединени колективи, в които индивидът е второстепенно важен. И също има и йерархии от даже по напреднали същества над него, така, че ако той е Бог, как да наричаме тогава тези над него? За това е по-полезно терминът Бог да го запазим за проявения аспект на Абсолюта.

В заключение да сумираме: “Абсолют” се отнася до непроявеният създател на вселената, Космоса, Бог се отнася до сумираното съзнание, енергия и материя вътре в Космоса, и “бог” може да бъде отнесено към всеки високо напреднал индивид или колектив, който има космическо съзнание.
Да изчистим сега някои заблуди за това какво Не е Бог.

· Бог не е отделно същество – Христовото послание е било това на  Любов и единност, не на разделение. Бащата, за  който той говори не е външен Бог, а божествената йерархия към която той принадлежи. Когато той казва на Йоан 10:34, “вие сте богове” той има предвид, че ние имаме същия потенциален божествен аспект в нас.
· Бог не иска да бъде обожествяван – Напреднали същесва нямат нужда от хвалебствия, ласкателсва и възхвала от човешките същества, както човешките същества нямат нужда от почитане и възхвала от мравките! Само фалшивите синтетични богове имат нужда от човешка емоционална енергия под формата на възхвала, поклон и страх, с която се зареждат, за да могат да оцелеят.
· Бог не отговаря на никакви наши молитви – Бог има Божествен план и знае по-добре от нас, така, че няма смисъл да го молим да си промени плана, за да задоволи нашите тривиални и често егоистични искания. Само помислете за хаоса, който ще последва, ако Бог реши да отговори на всички молби на всички хора! Истината е, че той дори не чува нашите молби защото те обикновено не отиват по-далеч от нашия Ангел хранител или Личен Свещен дух.
« Последна редакция: Май 01, 2008, 00:14:08 am от H. »

Неактивен July

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 242
Относно: ИСТИНАТА ЗА БОГ
« Отговор #1 -: Април 30, 2008, 17:39:21 pm »
СЪЗДАВАНЕТО НА ФАЛШИВИ БОГОВЕ   


 Кoнгрегация от хора, които обожествяват външен “бог”, всъщност създават този “бог” и го докарват до съществувание. Техните комбинирани мисли взимат  една форма (мисъл-форма) и те буквално създават техен бог, представяйки си го с техните съзнания. Мисъл-формата е съживена посредством емоционалната енергия на обожествяващите, и резултатът е, че създанието –“бог’ е завършено с атрибутите , с които  създателите му си представят, че то е надарено.  Мисъл-формата няма своя собствена воля или интелигентност; всичко, което може да прави е да отразява като огледало мислите и емоциите на създателите й. Фалшивият бог се презарежда чрез периодично боготворене и възхищение и колкото повече последователи привлича, толкова по-могъщ става.

Някои племенни и национални божества (включително  Йехова – богът на евреите) са създадени по този начин. Израелтяните си представяли техният бог – горд, арогантен и агресивен (оглеждайки тяхната собствена  вътрешна природа).  Затова не е учудващио, че Йехова ги е довел до много битки за да установят тяхна собствена земя, която те така отчаяно желаели.  Психосоматичното предимсво на истинската вяра, че те имат Бог на тяхна страна, означава, че израелтяните не е много вероятно да изгубят въобще някоя битка.

Интензивно негативните вибрационни енергии, които са асоциирани със страх и смърт наторяват фалшивият бог с още по-голяма виталност и перманенция.  Церемонии, включващи кървави жертвоприношения са били едно време нормална практика, защото те генерират голям запас от негативна емоционална енергия, която е “хранила” фалшивия бог.  След това свещениците и лидерите са яли от плътта и пили от кръвта на жертвата , било то човек или животно. Модерната църковна служба комюнион, причастие ( с хляба и виното) е базирана на тези древни пагански кървави жертвоприношения и няма нищо обшо с почитането на Христос.

Всяка църква, храм или религиозна група, чиито членове вярват, че  богът, който те почитат е отделно външно създание, несъзнателно създават синтетична, изкуствена  версия на този бог от техните комбинирани мисли. Фалшивият бог отразява  съзнанието на неговите почитатели; добро или лошо.  Ходещите на църква няма за какво толкова д асе страхуват, тъй като съществата, които те са създали са архитипове на Бог, Иисус, Мариа и т.н.  Но много ходещи в черкви също вярват в обективното съществуване на дявол. Дяволът не е истински индивид, но хорските вярвания всъщност създават синтетичен дявол. Ще ви напомня, че нито едно от тези синтетични създания, добро или лошо, не притежава каквато и да било самостоятелна, тяхна лична сила, така, че те не могат да причинят обективна вреда, но те могат да причинят субективна емоционална или ментална вреда на хора, които вярват, че са истински.

Този феномен не се отнася само в частност до религиите, но  почти до всеки аспект на същесвуване. Където и да има система  на вярване в каквото и да е, там има и синтетична мисъл-форма; където и да има идеал там има синтетична форма, която пресонализира този идеал. Но по принцип само религиозните и сатаничните хора, които боготворят техните създания ги зареждат и им дават от собсвения си живот.

Това разкритие не означава, че църквите или храмовете са по някакъв начин сатанични. Последователите на дадена църква не бива да се чувтват виновни или да се срамуват, защото те не са създали тези синтетични форми съзнателно и защото ги обожествяват с добри намерения.  Както вече казах, нито едно истинско автентично духовно създание не иска да бъде обожествявано, но не е толкова глупаво, че да спре да помага на религиозно отдадените, само защото те са били подведени. Те продължават да изпращат позитивна духовна енергия и послания чрез църкви и храмове, но за съжаление тъмните сили също изпращат своята негативна енергия и фалшиви учения.  Тази продължаваща битка е отговорна за  обърканото състояние на организираните религии днес. Само истината може да освободи хората от техните илюзии, но преди те да бъдат освободени, те трябва първо да приемат фактът, че са били подведени и заблудени. Ироничното е, че точно религиозните  и духовни хора може да намерят това много трудно за приемане, докато магьосници и вещици вече го знаят отдавна, тъй като разчитат именно на  собствени създадени мисъл-форми за да извършват техните магии и трикове.
                                           


 
                                   


                                          ИНТИМНОСТ С БОГНякои хора твърдят че са имали лична или интимна връзка с Бог, но това не е възможно технически,  защото ниекое човешко същество не е достатъчно развито за да комуникира с  духовно същество на такова високо спиритуално ниво. Други хора твърдят, че са в контакт с  изчезнали духовни учители, архангели, духовни водачи,  светлинни същесва от други звездни системи и има няколко възможни обяснения за това, с кого или какво те  наистина виждат и контактуват.

·   Автентично напреднало същество: Това е възможно само за пrосветлени хора, и по-малко от 1 на 1 000 000 спадат в тази категория.
·   Техният личен ангел –хранител: Само много високо развито съзнание е необходимо за да се преследва информация, интуиция и вдъхновение от  нашия ангел-хранител (или личен Свещен дух), и по-малко от 1 на 1000 спадат в тази категория.
·   Натрапник: Много често хора с психически сили или гадателски способности биват заблудени от  нефизически същества, претендиращи да бъдат нещо което не са. Някои от тях са злонамерени и активно се опитват да заблудят хората; докато други са добронамерени дезкаранирани (обратното на инкарнирани) хора, които смятат, че понеже са “мъртви” ги прави по-знаещи и квалифицирани и им дава право да учат “живите”. Масата от недоказани и често противорвчиви половинчати истини, които преизпълват толкова много ню-ейдж книги са доказателство именно за това.
·   Синтетично (изкуствено) същество: Точно както е възможно група от хора да създадат синтетично същество-Бог с креативната сила на тяхното въображение, по същия начин е възможно за отделен индивид да създаде синтетично създание със силата на неговото въображение. Тези синтетични създания не могат да предложат обективна информация, тъй като те отразяват само мислите и вярванията на техния човешки създател. Но това е все пак достатъчно за хората да вярват, че те си имат работа с високо духовни развити създания или Бог. Тези създания могат всъщност да бъдат много по-опасни от от типа на натрапника, защото те винаги потвърждават 100% вярванията на техния създател.  В следствие на това, индивидът стига до заключение, че той е  на Ти с Бог и  развива огромно  духовно его или месия – комплекс.  Ако тези синтетични създания биват игнорирани, те постепенно се разсейват и мисъл-формите ще се разпаднат.


Най-голямата разлика между тези 4 типа създания са: първите 2 само дават – дават ви достоверна информация, на която можете да се опрете, и висока енергия за да ви помогнат да се развивате, за разлика от последните два вида, които само взимат- взимат ви за мезе и взимат вашата енергия за да могат така да поддържат себе си.  Ако някой иска да заблуждава сам себе си, че е дoстатъчно специален да заслужи лична връзка с Бог или архангел, то това си е техен прерогатив. Нищо така или иначе няма да промени тяхното мнение, защото ти можеш да помогнеш само на някой, който иска да му бъде помогнато.


 
« Последна редакция: Април 30, 2008, 23:23:18 pm от July »

Неактивен =======

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 385
Относно: ИСТИНАТА ЗА БОГ
« Отговор #2 -: Април 30, 2008, 20:14:36 pm »
     Мелхиседек е сборно име на Ордена на Мелхиседек и всички негови членове носят различно малко име и другото е винаги Мелхиседек. На Земята проявен във физическо тяло е бил само Макиавента Мелхиседек. Другите с това име, които са се въплъщавали или са в момента с това име са свързани с този Мелхиседек. А останалите от ордена, които сега са свързани със Земята са в духовно състояние. За справка "Книга Урантии". Има и други източници, в които тук-таме се споменава за Ордена.
     Някъде съм чела, но не помня точно къде, че вече Санат Кумара не заема длъжността Господар на света /Планетарен логос, Древният от Дните, Планетарен Управител/, а е предал мандата на Майтрея, под чието ръководство ще бъде или бъдат следващата епоха /няколко поредни епохи/.
     Богът-създател на нашата Вселена е един, а всяка друга Вселена си има свои Богове-създатели, които също си имат своите израствания /най-доброто сравнение е Стълба към небето/. Когато ние израстнеме, Бог като колективното ни съзнание, започва нова степен от самото си развитие и отново, но на по-високо ниво на осъзнаване той започва отново да се дели /ние/ и започваме отново уроци, които влизат в колективното създание - Бог. И така Бог в Бог в Бог... А Абсолюта, първичната творяща енергия всички религии го дават като проявеното/непроявено, като непознаваем, извън времето и пространството. За справка стари тесктове и митовете, също и съвременни интерпретации.
     Имам книга за висшите светове, ченълинг е, под формата на диалог с нашия Бог /Бога, в чиято система влизаме/ като въпроси и отговори. Трябва да се преведат и от нея някои неща. Има и други книги  от същия източник, но още не съм ги чела, скоро ги открих в руски сайтове и трябва да си ги извадя и да ги чета. Автори са Стрельникова, Секлитова. Като информацията дадена в тях не съм я срещала в други източници. Всеки сам за себе си ще я тълкува.
     Благодаря за темата. Когато стигнех до тази книга трябваше да измисля подобна тема. Сега, ако може ще превеждам в тази тема.

Неактивен July

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 242
Относно: ИСТИНАТА ЗА БОГ
« Отговор #3 -: Април 30, 2008, 21:07:46 pm »
Да бе, то да не е само моя тема ;D. Разбира се, дерзай, пиши, изказвай мнения. Аз пиша, за да го чете адуитотията. Ще си превеждаме и ще си обсъжадаме, ако има интерес. Който нещо го вълнува или притеснява ще сподели. :)

Неактивен =======

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 385
Относно: ИСТИНАТА ЗА БОГ
« Отговор #4 -: Април 30, 2008, 21:33:27 pm »
   Благодаря

Неактивен =======

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 385
Относно: Истината за Бог
« Отговор #5 -: Май 04, 2008, 00:17:00 am »
     "Повечето съвременни хора смятат, че Бог е непостижим. Според тях, Той вероятно съществува някъде или по някакъв начин в природата  или може би дори извън нея, но определено за мнозинството Бог и човекът не са един и същи разум. И което е парадоксално - наред с това източникът на подобно убеждение твърди, че сме създадени по "Божий образ и подобие"! Вътре в човешкото сърце има едно съкровено място, където се е зародило цялото Битие. Такова е било изначалното учение на Исус /но е било заличено по политически причини от висшия гръцки и римски клир/; всъщност този възглед може да се проследи далеч назад във времето, поне 3000 години преди Христос, чак до древна Индия и Египет, в Упанишадите и египетската тантра.
     Когато хората започнат да осъзнават кои са всъщност- истински синове и дъщери на Бог, на Разума, създал цялото Битие - тогава и само тогава човеците ще се слеят с Бог в умовете, сърцата и телата си и ще се събудят от дрямката.
     Най-древните хора на тази планета могат да ни помогнат изключително много, тъй като те имат огромни познания и помнят изначалната си връзка с Майката Земя и Небесния Отец. Как иначе щяха да оцелеят на тази Земя толкова дълго и да се запазят толкова хармонични?
     Змията от Светлина вече се премести в новото си жилище и започна да излъчва нови вибрации върху Земята. Те са съвършено различни от онези, които изпращаше през изминалите 13 000 години. Цикълът не се дмижи по кръг, а по спирала. Всеки път, когато прави нов оборот, той не се връща на своето място, а се придвижва нагоре по спиралата, също като молекулата на ДНК. И подобно на ДНК, кодовете се дешифрират по различен начин. Така се създават нови пътища, нови светове и ново тълкуване на Единствената Реалност, която човечеството трябва да съзре и в която накрая да заживее..."         Друнвало Мелхиседек - "Змията от светлина отвъд 2012"

Неактивен @

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 14
Относно: Истината за Бог
« Отговор #6 -: Май 05, 2008, 13:09:41 pm »
Ето още една "истина" - пак поредната.
 И пак - детски приказки за "БОГ", поднесени като за поредната "ИСТИНА". Пак уверения и уникални стъкмистики в името пак на "доброто", на щастието, на светлината и добруването и поредните повторения на митове. Пак йерархии, описания... Все едно деца събират комикси като фенове на едно или друго заглавие, фантразирайки си и привиждайки си собствените блянове и щения в жадуваните картинки.
 Едно и също явление се повтаря и все повече хитреци се възползват от него. Ама се възползват, щото им се дава... Дава им се възможността именно от "читатели" - вярващи - като вас.
 Кое ли прави възможно да е толкова интересно кой, кога и какъв "учител" бил, кой бил и защо бил БОГ. Кой управлявал и кой създал вселената. Кой и как раздели Вселената на "наша" и съответно на "чужди Вселени".
 Как така един самознавец, само защото си присвои името и заговори онова, което се очаква от него, примеси го с прочетени от него предварително книжки, библията и ги нагоди... и всички наготово повярваха на тази толкова елементарна и очевидна стъкмистика. А т.н. Мелхиседек си направи световна известност и стана кумир на повярвалите - при това толкова лесно, толкова просто. А е един толкова посредствен и елементарен човек. Само дето вие вярващите му окичиха славата и смешната духовност, за която на него му стигаше да ви увери.
 
 Как така толкова е лесно да се лъже... а е толкова трудно и непосилно да се погледне "ИСТИНАТА"?
 Как и защо "децата" предпочитат "приказките и измислиците" пред това да порастват и да вървят самостоятелно напред с истината за себе си?

Жалко, но показателно, че в тема за езотерика са намерили място всякакви социални митове и легенди, включително с "духовен" отенък, само не и същността по темата.
   Но най-смешното е от всичко е, как величайши глупости като горните грабнаха толкова хора по планетата и ги запратиха наново във модернизирана форма на религиозните християнски вярвания. На вярващите много им е потребно да си сменят обектите за вярване - малко нови истории, нови персонажи, нови представи, които всъщност са старите, но с нов грим.
И така - сменя се само на повърхността - отдолу всичко е старото. Стари са и "имената" дори - пак същите преклонения пред величието и великите, учителите и йерархиите, силните и могъщите...
Не се ли сещате, че тия симптоми са показателни именно за хората, които копнеят - и за сила и за могъщество и за величие... И копнеят, мечтаят и го желаят, щото го нямат - нямат го в себе си. Проста форма на компенсация.

Къде е самосъзнателността, така характерна за понятието езотерика - духовните съвременни приказки тръгнаха още от Елена Рьорих и Блаватска, та и до днес се четат главно те. И как да не би, след като са значително повече привлекателни от сухите и отчайващи верующите познания за разума, развитието, практиката. И при които самите вярващи просто не се виждат там - за какво тогава да копнеят, да желаят, да мечтаят?

 Нима дотам западна идеята за духовност при положение че за духовно в момента в целия свят се прие за естествено някой си контактьори да си пишат или слушат или говорят под диктовки и все от велики учители, от видни, по-видни представители на раси, господари, богове... и какво ли още не. И бързо от прагматична и практическа, духовното стана теоретично, приказно и информационно с толкова много фантазни измислици в него. И защото за практиката са нужни животи, векове... за същинската трансформация е нужна работа... А за мечтания и фантазии нищо не е нужно - лесна сделка.

  Тази социално-популярна форма на езотерика е също като "чалгата" в музиката - всички професионалисти знаят за нивото й и въобще не се занимават с нея. Но искащите да блеснат на сцената на популярността и славата псевдоезотеристи се прежалват и стават обикновени чалгаджии. И така е в целия свят, щото това явление въобще не е само българско. И точно както и в чалгата има и добри певци, инструменталисти, рядко но ги има, така е и с чалгата в социално-популярните духовни приказки и митологии. Популярността, блясъка, славата, известността изиграват своята си роля и лесно стават по-важното в сделката с егото. И от това просто си отива духовното. Остава просто онова, на което "ЕГОТО" му казва духовно - вятър и мъгла, натъкмени с духовни дрешки. Важното е че свежите опаковки за пореден път привличат "предлагането" и "консумацията". Това искате и търсите - това ви се и предлага. Точно хора-имитатори като г-н Мелхизедек, знаят най-добре това. Не че и вие не го знаете, просто сделката ви е изгодна - и за двете страни. А когато изгодата стане по-важна от смисъла н съдържанието... това става.

И нито мелхизедек, нито папата, нито аллах или буда са основата. Вие - консуматорите сте в основата на всичко това. вие им давате силата, парите, времето и енергията си. Вие - всеки един от вас ги захранва в името на собствените си фантазии и блянове, които ви идват през тях.
  Не църквите и джамиите и храмовете направиха да дойдат в тях милионите "богомолци" - просто това ви трябваше, това повикахте... и то ви дойде. Там се обещават нещата, които толкова искате. Там ви казват как да ги преживявате , със съответната цена в съответната сделка. Без вас милионите и милиардите, те са едно голо нищо. НИЩИЧКО - празен балон, който вие самите раздувате. Какво щяха да са Ватикана и Исляма, ако не бяхте вие да пълните плащада "свети петър" или милоните "правоверни" в Мека? Заради вас те съществуват и вие сте тия, дето са отговорни за ставащото и станалото и ставащото занапред. Всеки един от вас - със своята си сделка допринася за продължението - хилядолетия наред и сигурно още толкова.
« Последна редакция: Май 05, 2008, 13:34:43 pm от @ »

Неактивен Mirotvorec

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 3 789
 • Азъ, от Народа на Еднорога
  • http://silverunicorn.org/
Относно: Истината за Бог
« Отговор #7 -: Май 05, 2008, 14:16:15 pm »
Цитат
И нито мелхизедек, нито папата, нито аллах или буда са основата. Вие - консуматорите сте в основата на всичко това. вие им давате силата, парите, времето и енергията си. Вие - всеки един от вас ги захранва в името на собствените си фантазии и блянове, които ви идват през тях.
  Не църквите и джамиите и храмовете направиха да дойдат в тях милионите "богомолци" - просто това ви трябваше, това повикахте... и то ви дойде. Там се обещават нещата, които толкова искате. Там ви казват как да ги преживявате , със съответната цена в съответната сделка. Без вас милионите и милиардите, те са едно голо нищо. НИЩИЧКО - празен балон, който вие самите раздувате. Какво щяха да са Ватикана и Исляма, ако не бяхте вие да пълните плащада "свети петър" или милоните "правоверни" в Мека? Заради вас те съществуват и вие сте тия, дето са отговорни за ставащото и станалото и ставащото занапред. Всеки един от вас - със своята си сделка допринася за продължението - хилядолетия наред и сигурно още толкова.
Много добре казано, подкрепям напълно това мнение!
Не мисли като човек!-Крион

Неактивен Mothman

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 54
 • Отвори ума, сърцето и душата си!
Относно: Истината за Бог
« Отговор #8 -: Май 06, 2008, 01:27:24 am »
Да, абсолютно прав/а е! Наистина хората доста са се увлекли по всички тия "ню
ейдж" "учители" и "посветени", които са тук единствено да затварят очите ни с благи приказки и да ни карат да отдаваме силата и енергията си на някакви си външни източници или както July ги нарича по-горе "синтетични богове" като цялото познание и сила са в нас самите! :) Между другото, July, много интересна тема, благодаря! :)
Истината е винаги пред очите ти, стига само да не си ги затворил за нея! ;)

Неактивен asdfghjkl

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 780
 • Невъзможно е нищо
Относно: Истината за Бог
« Отговор #9 -: Май 06, 2008, 03:26:37 am »

О, да - "свежа кръв", някой който да рабуни позаспалите духове. Не губи стила си.
Oh, look at you... Look at you! Stop trying to control everything and just LET GO! LET

Неактивен July

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 242
Относно: Истината за Бог
« Отговор #10 -: Май 06, 2008, 09:57:33 am »
Аз превеждам нещо, което смятам, че е интересно или противоречиво. Не съм изказала още мнение. Според мен кльомбата е теоритично прав, но трябва и много да се внимава с емоционално - осъдителните изказвания и отчуждаващи класификации на “вие” и “ ние” . Много е тънка разликата между емоционалната хистерия и хуманизма. Не можем да съдим хората за това, че слушат чалга. Както не можем да съдим камъните, че не могат да готвят мусака.  Всичко зависи от степента на  развитие на съзнанието у даден индивид. И когато приемем, че не всички са на едно ниво, ще бъдем по-толерантни, по-снизходителни и не толкова пренебрежителни , към онези, които слушат чалга или се давят в ню-ейдж книги.  Има хора с примитивно развито съзнание и такива с по-високо развито съзнание. Така е било и така ще бъде. Да изнасяме лекции на кравата, че не знае закона на Нютон е напълно безмислено и извън контекста на нещата. Хората постепенно, не с един живот, ще достигнат до това, за което всеки един се е родил – да изпълни великия план. Просто, трябва да бъдм търпеливи и толерантни към онези, които са на по-ниско ниво на развитие, а не да се възгордяваме, че ние сме на по-високо ниво. То е все едно да кажеш, че едно 15 годишно дете е по-добро от 8 годишното, защото знае повече.  Ако намалим критиките и ги заменим с доброта, хуманизъм, толерантност и търпение, можем да превърнем нашата емоционално-осъдителна хистерия в един много полезен инструмент и с търпение и любов, да помогнем на  члагаджиите да чуят и други ноти. Ако не им хареса Моцарт сега, то ще е защото той не вибрира на тяхото ниво на съзнание. И трябва да приемем това за нормално, не да го осъждаме. Никой от нас не е закърмен със Стравински. Нека се опитаме да бъдем балансирани, толерантни, хуманни и добри човешки същества, мисля, че е по-важно от това, кой слуша  Лепа Брена и кой чете Блаватска.  Никой не се е родил знаещ. Пък и мисля,  че на хората им е писнало от проповедници, които им казват какво да не правят, какво да не слушат , какво да не четат, какво  да не пият или ядат. Подобни методи не са педагогични. По-скоро имат обратният ефект.  Аз съм избрала търпението, баланса и ненасилието, обективизма , вместо яловото критикантсво. Кой какво ще избере е  1-ят и най-важен космически закон – правото на свободен избор.  На всеки желая мъдър избор.  :)

Неактивен Iris

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 922
Относно: Истината за Бог
« Отговор #11 -: Май 06, 2008, 11:18:26 am »
Да, абсолютно прав/а е! Наистина хората доста са се увлекли по всички тия "ню
ейдж" "учители" и "посветени", които са тук единствено да затварят очите ни с благи приказки и да ни карат да отдаваме силата и енергията си на някакви си външни източници или както July ги нарича по-горе "синтетични богове" като цялото познание и сила са в нас самите! :) Между другото, July, много интересна тема, благодаря! :)
"Синтетичните богове" ги създават най-вече официалните религии. Голяма част от "ню ейдж" ученията са насочени точно към това, което спомена - разкриване на нашата духовна същност, която като част от цялото/Бог притежава всички негови характеристики. Затова са и изискванията за морал, нравственост, алтруизъм, състрадателност и др. защото да познаеш себе си на практика означава да проявиш в живота си всички божествените добродетели, които изначално са заложени в тебе. Без това всякакви усилия в търсене на знания и сила са обречени.

Неактивен @

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 14
Относно: Истината за Бог
« Отговор #12 -: Май 06, 2008, 12:22:20 pm »
July,
всичко казано от теб е по подразбиране. Прочети внимателно и напиши къде в моя пост има "осъдително" изказване.
Има голяма разлика между ОТГОВОРНОСТ и ВИНА. Анализ и оценка са едно, а осъждане оценки - друго. Едното от двете не включва "лично отношение"
За едни хора критиката е обвинение и те й реагират като такава. За други е възможност за поглед "отстрани" - регресивно-емоционалния момент и съответните самозащитни реакции вече са прескочени. За такива хора отношението вече не е от значение, а всяко нещо се превръща във възможност. И все пак всичко това си е в рамките на приемащия и тълкуващия. А не на пишещия.

Всеки човек пише за него и пише него си.
Всеки читател е интерпретатор на себе си и всъщност "пренаписва" с прочита си всеки текст. Той използва текста само за огледало. Огледало на него самия, защото читателя резонира на което и да е /текст, музика, думи, събития/ само в рамките на достъпното от него. А то пък е израз на нивото на което е. Повечето несъзнателни хора не знаят за това и преживяват като истина и като своята си реалност, образите и проекциите си. Точно това е и границата на самоосъзнаване, но това вече отива извън рамките на тази тема...
  Става въпрос, че това как и защо един човек ще приеме и ще реагира на нещо което достига до него, не е моя отговорност, а е отражение на него самия. "ЧИТАТЕЛЯ Е ПИСАТЕЛ чрез прочита си" /има я тази фраза по смисъл написана дори в центъра на "съюза на писателите" :)/. Това е, което той избира. Не му отнемам правото на избор, нито на свобода.  Както и не съм я отнел и на себе си, пишейки вече третия си пост в този форум. Не убеждавам и не си играя на доказване чрез доказателства. Не ми е нужно да споря за правотата си - това просто не ме интересува. В темата на "кабалиста" много ясно се виждат много неща - за който има "очи". Повечето неща изведени и написани от мен са провокационни защото всеки в себе си ги носи в някаква степен. От време на време се позабравяме, улисани и потъващи в самомагията на собствената си реалност, но винаги някъде, вътре в нас имаме един тих гласец, може да е нуловим шепота му, но го има. Той затова се "чува" само в "миговете на тишина".

В смисъла на всичко това провокацията, заложена в горния ми пост е преднамерена и очевидна. А всеки как ще си я изтълкува и спрямо това - "реагира", си е негова работа. Нося отговорност само за написаното от мен... и Живота си. Ако всеки можеше да го каже и да живее с това, света можеше да бъде и друг. Аз все пак обаче не съм идеалист, а по-скоро прагматик. нямам претенции нито към света, нито към справедливостта, нито към бог или конспирациите... само открих, че аз съм тоя, от който зависят - в моя си свят. И един ден си дадох сметка, че ако ме няма мен, ако ви няма Вас, ако ни няма хората и човеците, ако ги нямаше съзнанията ни... , какво щеше да остане - Бог ли, свободата ли, Любовта ли, смисъла ли въпросите и отговорите ли, конспирациите ли, науките ли, знанието ли, ученията ли, драмите и илюзиите ли... ? На вселената не са й нужни тия неща - те са само човешки - на нас. От нас идват и са заради нас самите... Само дето от даден момент нататък се усещаме за всичко това. Че ние сме авторите на света и той е такъв, какъвто сме го приели, не защото Вселената е такава, а защото ние сме я направили да изглежда такава - чрез "прочита си" през нашите очи. Дотолкова я виждаме, дотолкова и я приемаме. И колкото "очи" - толкова Реалности. Илюзията че някои реалности са по-истински от други, е заради това, че социо-културния живот прави уеднаквяване на "картините" които вижда всеки редови "член". И така магията се задвижда - с идеята че "щом другите виждат това, значи и аз като го "виждам", значи е истина".


« Последна редакция: Май 06, 2008, 20:22:46 pm от Mirotvorec »

Неактивен SMSI-H

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 199
Относно: Истината за Бог
« Отговор #13 -: Май 06, 2008, 12:33:40 pm »
В смисъла на всичко това провокацията, заложена в горния ми пост е преднамерена и очевидна. А всеки как ще си я изтълкува и спрямо това - "реагира", си е негова работа. Нося отговорност само за написаното от мен... и Живота си. Ако всеки можеше да го каже и да живее с това, света можеше да бъде и друг. Аз все пак обаче не съм идеалист, а по-скоро прагматик. нямам претенции нито към света, нито към справедливостта, нито към бог или конспирациите... само открих, че аз съм тоя, от който зависят - в моя си свят. И един ден си дадох сметка, че ако ме няма мен, ако ви няма Вас, ако ни няма хората и човеците, ако ги нямаше съзнанията ни... , какво щеше да остане - Бог ли, свободата ли, Любовта ли, смисъла ли въпросите и отговорите ли, конспирациите ли, науките ли, знанието ли, ученията ли, драмите и илюзиите ли... ? На вселената не са й нужни тия неща - те са само човешки - на нас. От нас идват и са заради нас самите... Само дето от даден момент нататък се усещаме за всичко това. Че ние сме авторите на света и той е такъв, какъвто сме го приели, не защото Вселената е такава, а защото ние сме я направили да изглежда такава - чрез "прочита си" през нашите очи. Дотолкова я виждаме, дотолкова и я приемаме. И колкото "очи" - толкова Реалности. Илюзията че някои реалности са по-истински от други, е заради това, че социо-културния живот прави уеднаквяване на "картините" които вижда всеки редови "член". И така магията се задвижда - с идеята че "щом другите виждат това, значи и аз като го "виждам", значи е истина".
Пределно ясно е, че всичко е илюзия. Но @,"И така магията се задвижда - с идеята че "щом другите виждат това, значи и аз като го "виждам", значи е истина".", какво е виждането ти на Истината за Истинската реалност? И твоето виждане не е ли едно от всичките, тоест също Илюзия, като по този начин също се самозалъгваш? Бъди откровен и не таи тайни само за себе си, от това никой не печели, най-вече ти!
« Последна редакция: Май 06, 2008, 12:35:44 pm от SMSI-H »

Неактивен July

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 242
Относно: Истината за Бог
« Отговор #14 -: Май 07, 2008, 18:35:45 pm »
@ , аз не съм тук да ти правя литературни анализи или да те осъждам, но откликвам веднага на заповедта пак да прочета поста ти внимателно. Никъде в поста си не съм се обърнала директно към теб. Затова и сам си  търсиш осъдителните отенъци в своя пост.  Аз казвам “трябва да се внимава”, но ти го тълкуваш субективно ( т.е отнесено към теб лично), което е обратното на обективно. Аз не те нападам, но ти по презумпция се защитаваш, отново, защото тълкуваш казаното от мен субективно (лично). 

Но, тъй като вече попита, ще ти кажа.

Според мен е осъдително изказването, че някой е елементарен. Той може и да е, но самото категоризиране на нещо/някого е вече осъдително мнение, т.е  мнение, което изразява добро или зло, ( + ) или( - ), елементарен или комплексен. Такова емоционално осъдително мнение, може да е (+)осъдително или (–) осъдително.  Едно мнение е емоционално осъдително, когато изразява нашето емоционално отношение към нещо/някого,  в зависимост от това, как това нещо/някого ни кара да се чувстваме.

 
Цитат
Едното от двете не включва "лично отношение".

Но, всичко което казваш за Малхизедек е лично отношение. Казваш, това, което ти мислиш за него. От това по-лично, накъде?

 Пример: Малхизедек не ми импонира, значи е елементарен – субективно (лично) мнние.

 Обективното мнение за Малхизедек :  Няма никакво значение, какъв е Малхизедек. Винаги ще има такива като него и винаги ще има такива, които ги четат. Това няма да промени Космическия план и няма абсолютно никакво значение за моето лично, духовно израстване. Следователно и моето мнение за Малхизедек е напълно безмислено.

 Когато  едно мнение е обективно и фундаментално, то престава да бъде мнение, то няма никакво отношение, към това как, субекта на това мнение ни кара да се чувстваме. Когато се издигнеш на хуманистично ниво, смисълът на това дали някой е елементарен или не, вече се е изпарил, защото си осъзнал, че всичко е така, както трябва да бъде. Хората са на различно ниво на развитие и едни пълнят площада на Мека , други -  джобовете на Малхизедек.

 Ти отричаш на онези, които наричаш “вие”  резона, те да  имат собствен интелект и да могат, всеки според нивото на развитието си,  да отсее чалгата от Йоан Кукузела.  Вместо това, си позволяваш да им вменяваш, в какво вярват и в какво не. Не е ли малко амбициозно да имаш претенцията, че знаеш от името на “всички” как те тълкуват книги и дали вярват в тях?  Космосът си има свой идеален план и дали някой е елементарен или не, за хуманното/обективното мнение няма никакво значение.

Това, че не си просветлен се вижда от самолет.  :) Това, че не си учител, се подразбира, едва ли  провокацията е най-подходящият метод на обучение, особено, ако ще обучаваш по-ниско развити индивиди от себе си. Така, че не само целта е важна, а и методите.  В повечето случаи, сама по себе си,  целта да израстнеш духовно, е егоистична и остава на егоистично ниво, ако не започнеш да помагаш на останалите.

Аз, също казвам, каквото мисля, като се опитвам да бъда максимално обективна и да не нарушавам своето кредо.

Затова напълно уважавам позицията ти на прагматик. Аз самата съм за отворено съзнание. Целият ти пост е принципно верен, теоритично. Но не откривам новината в него, посланието? Още нещо, което се провалям да откия , е хуманизма, алтруизма, готовността да помогнеш на заблудилите се братя. Още ли не си разбрал, че онези, които наричаш “вие” са “ти”? Ти си едно с тях. Ние всички сме едно. Когато се научиш да възприемаш хората като част от всичкото, а не ги елиенираш с “вие”, може сам да се изненадаш и да вземеш да ги обикнеш и ще бъдеш по-снизходителен към тях. Казваш, че поста ти е провокативен (това е: обективно заявление, признание или нова провокация ? ;D ). Провокативен , ама мъдър ли е? Мъдростта идва, когато "Аз" изчезне и слезеш от пиедестала, от който проповядваш и  се идентифицираш с всичко що диша и съществува. Когато нуждите на останалите станат толкова важни, колкото твоите. Факт без мъдро послание е като ялово дърво. Живо е, има листа, красиво е, истинско е, ма не ражда плодовете, за което е предназначено.

@, Обръщай се по-често към оня, тих гласец, за който говориш.  :)

В този дух, искам да кажа , че попаднах на един интересен пост в синия форум, който ми подейства като тоник и ми разтегли лицето в усмивка. Казах си: Изглежда все пак  има шанс за нас, хората:

Отговор 28 на Мила Михаилова

http://forum.xnetbg.com/index.php/topic,2927.msg70048/boardseen.html#new

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27