Автор Тема: "Свободният избор" - съществува ли такъв?  (Прочетена 58199 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Xpuctoc Muxaul

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 447
 • Виждам мислите ти!
"Свободният избор" - съществува ли такъв?
« -: Октомври 26, 2007, 08:33:37 am »
МАТРИЦАТА - Презареждане
Диалогът между Нео и Оракула на пейката:

- Ела де, не хапя. Ела тук да те погледна. Господи, виж се само. Какво превъплъщение. Как се чувстваш? Зная, че не спиш. Ще стигнем и до това. Защо не дойдеш да седнеш този път?
- Може би ще остана прав.
- Е, както искаш.
- Искаше ми се да седна.
- Знам. Да отхвърлим първо очевидното.
- Ти не си човек, нали?
- Няма как да бъде по-очевидно.
- Ако трябва да гадая, бих казал, че си програма от света на машините. Както и той.
- Дотук - добре.
- Но тогава може да си част от същата система - друго средство за контрол.
- Продължавай.
- Тогава най-очевидният въпрос е как мога да ти вярвам?
- Бинго. Трудна дилема, несъмнено. Проблемът е, че не знаеш дали ти помагам или не. Значи всичко зависи от теб. Трябва сам да решиш дали да приемеш или отхвърлиш моите думи. Бонбон?
- Знаеш дали ще си взема.
- Не съм голям Оракул, ако не знам.
- Как тогава да избера, ако вече го знаеш?
- Ти не си дошъл тук, за да избираш. Вече си избрал. Дошъл си да разбереш защо си го избрал. Мислех, че вече си се досетил.
- Ти защо си тук?
- По същата причина. Обичам бонбони.
- Но защо ни помагаш?
- Всички сме тук, за да свършим своята работа. Аз се интересувам от едно. Бъдещето. И - повярвай ми - знам, че можем да го достигнем само заедно.
- Има ли други програми като теб?
- Не, не като мен, но... Погледни. Виждаш ли птиците? Написана е програма, която се грижи за тях. Програма се грижи за дърветата и вятъра, за изгрева и залеза. Наоколо работят хиляди програми. Онези, които вършат работата, за която са създадени, са невидими. Не разбираш, че ги има. Но другите... За тях чуваш постоянно.
- Никога не съм чувал.
- Разбира се, че си. Всеки път, когато чуеш, че някой видял призрак или ангел. Всяка история за вампири, върколаци и пришълци е поява в системата на програма, правеща нещо, което не бива да прави.
- Програми хакерстват програми. Защо?
- Имат си причини, но обикновено, когато ги грози изтриване, избират изгнание.
- Защо програма ще бъде изтривана?
- Може да не работи добре. Може да е създадена по-добра. Случва се постоянно. И когато стане, програмата може да избере: да се скрие тук или да се върне при Източника.
- Главният компютър на машините.
- Да. Там, където трябва да отидеш. Където свършва пътят на Избрания. Виждал си това в своите сънища, нали? Врата от светлина. Какво става, щом минеш през вратата?
- Виждам Тринити. И се случва нещо. Нещо лошо. Тя започва да пропада. И тогава се будя.
- Виждаш ли как умира?
- Не.
- Вече имаш дарбата да виждаш, Нео. Ти гледаш на света без граници във времето.
- А защо не виждам какво става с нея?
- Не виждаме отвъд избора, който не разбираме.
- Значи трябва да избера дали Тринити да живее или умре?
- Не, ти вече си избрал. Сега трябва да го разбереш.
- Не. Не мога. Няма да го направя.
- Трябва.
- Защо?
- Защото ти си Избрания.
- А ако не мога? А ако не успея?
- Тогава Зион ще падне. Времето ни изтича. Слушай внимателно. Можеш да спасиш Зион, ако стигнеш до Източника, но ти трябва Ключаря. Той изчезна преди време. Не знаехме къде е досега. Пленник е на опасна програма, една от най-старите от нас.
Нарича се Меровингий. И няма лесно да го предаде.
- Какво иска?
- Какво искат хората с власт? Още власт. Бъди там в точния час и ще имаш шанс. Трябва да вървим. Изглежда при всяка наша среща ти нося само лоши новини. Съжалявам за това. Наистина. Но пък всичко това превърна и мен във вярваща. Успех, малкия.
« Последна редакция: Октомври 29, 2007, 16:24:44 pm от Xpuctoc Muxaul »

Неактивен Xpuctoc Muxaul

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 447
 • Виждам мислите ти!
Re: "Свободният избор" - съществува ли такъв?
« Отговор #1 -: Октомври 26, 2007, 08:38:00 am »
СВОБОДНАТА ВОЛЯ Е ИЗМИСЛИЦА

В рамките на време-пространството самите ограничения изключват всяка подобна теория. При физическото раждане ние сме обвързани не само с предишните си преживявания, каквито и да са те, но и с генетичния строеж на физическото тяло, което обитаваме. Оттук насетне ние нямаме друг избор, освен да бъдем зависими от плътта през целия си житейски път, кратък или дълъг. Ние сме обвързани с поддръжката и дейността на физическите си тела в рамките на ограниченията, които те предлагат. Устройството и установяването на нашето физическо съществуване се контролира първоначално най-малкото от другите. Онова, което остава, оцветено и преобразувано както е, би могло да се приеме като свободна воля. Упражняването й върху някой друг само увеличава багажа.
Разтоварването се извършва чрез максимализиране на този спомен в нефизическите области и приемането без емоции на ограниченията, поставени по този начин.

Робърт Монро, Далечни пътувания

Eon

 • Гост
Re: "Свободният избор" - съществува ли такъв?
« Отговор #2 -: Октомври 26, 2007, 09:53:47 am »
Мисля, че истината е някъде по средата. Хем съществува хем не.

Неактивен vegan

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 47
Re: "Свободният избор" - съществува ли такъв?
« Отговор #3 -: Октомври 26, 2007, 11:33:26 am »
Добре де и нали затва сънуваш бъдещето за да го промениш.Иначе попринцип наистина бъдещето ни е предначертано.

Eon

 • Гост
Re: "Свободният избор" - съществува ли такъв?
« Отговор #4 -: Октомври 26, 2007, 11:51:13 am »
Иначе попринцип наистина бъдещето ни е предначертано.
За кво живеем тогава. Или пък друг пример. Убивам някой, и пред съда почвам да е оправдавам: "Ама аз не съм виновен, то всичко е предначертано."

Някак си, си измиваме ръцете с тия думи. Бягане от отговорност ми се струва.  :)

Неактивен Xpuctoc Muxaul

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 447
 • Виждам мислите ти!
Re: "Свободният избор" - съществува ли такъв?
« Отговор #5 -: Октомври 26, 2007, 12:03:43 pm »
Иначе попринцип наистина бъдещето ни е предначертано.
За кво живеем тогава. Или пък друг пример. Убивам някой, и пред съда почвам да е оправдавам: "Ама аз не съм виновен, то всичко е предначертано."

Някак си, си измиваме ръцете с тия думи. Бягане от отговорност ми се струва.  :)


Не е бягане от отговорност, горе Оракула казва, че сме тук, за да разберем защо сме направили точно такъв избор. И още, че не можем да виждаме в рамките на избора си преди още да сме го разбрали. Въпреки че сами си избираме, докато не го разберем тоя свой избор, той си остава неясен за нас. В този смисъл оправданието ти в съда няма да се приеме, поне ако аз съм съдията. Ще те осъдя за това, че не си си разбрал предначертанието! Защото ако го беше разбрал, щеше да си признаеш вината без оправдания. :P

Eon

 • Гост
Re: "Свободният избор" - съществува ли такъв?
« Отговор #6 -: Октомври 26, 2007, 12:13:14 pm »
Много завъртяното и философско ми се струва.

Нещата са по прости според мен.

Неактивен Oberon

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 092
Re: "Свободният избор" - съществува ли такъв?
« Отговор #7 -: Октомври 26, 2007, 12:35:55 pm »
Преразказвам от последното предаване "Аламинут" по БТВ.

Маца седи на сергия на пазара. На сергията има една единствена диня. Маца вика: Айде на дините моля, сочни и преси моляяяя. Приближава се Робин Кафалиев в ролята на депутат, и Маца му казва: Заповядайте г-н депутат, избете си някоя диня, всичките с ахубави и сладки. Той и се тросва: Е кво да избирам, тя е една! Маца застава в стойка Амфора ( с ръце на кръста ) и му казва: Ми то и вие сте все един и същи, ама ние ви избираме, кво да правим....

 :(
In the Kingdom of the Blind, the One-eyed are Kings !!!

Неактивен Xpuctoc Muxaul

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 447
 • Виждам мислите ти!
Re: "Свободният избор" - съществува ли такъв?
« Отговор #8 -: Октомври 26, 2007, 13:21:53 pm »
Някъде пишеше с пример как стават нещата с тоя избор, беше нещо такова: преди да се появиш тук ти се предлага сценарий на живота от Вождовете, но този сценарий е твърде общ, като някакви желани направления в развитието ти. Още тогава ти се предлагат и вариатните, които ти тук на място според ситуацията да можеш да избираш сам, защото едно е да го четеш тоя сценарий в хола на спокойствие и да си пиеш питието, а е съвсем друго да го изиграеш в театъра примерно, ако си актьор. Та имаше такъв пример: имаш три варианта, да речем, в първия ще ти е много лесно но ще си изпълниш поставените цели на 33% от искания резултат, във втория ще ти е по-трудно, но пък достигаш до 66%, а в третия се съдираш от всякъде от гърч ама покриваш норматива на 99%. Ако имаш натрупани заслуги до момента на осъзнаването си като участник в сценарий, и ако всичко върви по план, ти се дава възможност И да импровизираш, ако успееш, и да промениш целия оставащ сценарий. Ако това е свободен избор и ако той изобщо бъде осъзнат навреме и оползотворен, то тогава ти ще имаш шанс да си преизпълниш поставените цели. Но забележете, че и това е в програмата ни, правото да импровизираме и да въвеждаме корекции и промени също е планирано! Не може да ти се случи нищо, което да не е планирано предварително.

Eon

 • Гост
Re: "Свободният избор" - съществува ли такъв?
« Отговор #9 -: Октомври 26, 2007, 13:44:48 pm »
Някъде пишеше с пример как стават нещата с тоя избор, беше нещо такова: преди да се появиш тук ти се предлага сценарий на живота от Вождовете, но този сценарий е твърде общ, като някакви желани направления в развитието ти. Още тогава ти се предлагат и вариатните, които ти тук на място според ситуацията да можеш да избираш сам, защото едно е да го четеш тоя сценарий в хола на спокойствие и да си пиеш питието, а е съвсем друго да го изиграеш в театъра примерно, ако си актьор. Та имаше такъв пример: имаш три варианта, да речем, в първия ще ти е много лесно но ще си изпълниш поставените цели на 33% от искания резултат, във втория ще ти е по-трудно, но пък достигаш до 66%, а в третия се съдираш от всякъде от гърч ама покриваш норматива на 99%. Ако имаш натрупани заслуги до момента на осъзнаването си като участник в сценарий, и ако всичко върви по план, ти се дава възможност И да импровизираш, ако успееш, и да промениш целия оставащ сценарий. Ако това е свободен избор и ако той изобщо бъде осъзнат навреме и оползотворен, то тогава ти ще имаш шанс да си преизпълниш поставените цели. Но забележете, че и това е в програмата ни, правото да импровизираме и да въвеждаме корекции и промени също е планирано! Не може да ти се случи нищо, което да не е планирано предварително.
Дълги години мислех върху тези неща (като бях малък и прочетох книгите на Майкъл Нютон) и горе долу мисля, че така са устроени нещата както ги описва Христос Михаил. В общи линии е така.
Но не винаги при 99% трябва да има гърч. Развитието на душата не е непременно съпроводено с гаден земен живот. А и тия Вождове... задължително ли ги има? Нещо много йерархично ми става.. не ми понася  ;D
« Последна редакция: Октомври 26, 2007, 13:45:57 pm от Eon »

Неактивен Oberon

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 092
Re: "Свободният избор" - съществува ли такъв?
« Отговор #10 -: Октомври 26, 2007, 13:53:17 pm »
Кви са тия Вождове пък сега?
In the Kingdom of the Blind, the One-eyed are Kings !!!

Eon

 • Гост
Re: "Свободният избор" - съществува ли такъв?
« Отговор #11 -: Октомври 26, 2007, 13:59:18 pm »
Преполага се че са някакви:

развити духовни същества, висши азове, ангели и т.н. (ти си избери, което те кефи),

които те напъстват кво да правиш и как да се преродиш. И водят деловодството кой в кой се е превъплатил и колко се е развил. Абе шефове някакви. Като умрем ще разберем.

Неактивен Xpuctoc Muxaul

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 447
 • Виждам мислите ти!
Re: "Свободният избор" - съществува ли такъв?
« Отговор #12 -: Октомври 26, 2007, 14:03:22 pm »
Да, нещо такова. "Вождовете" някъде ги описват като "духовни учители", Монро също споменава нещо подобно, но ги определя като свои напреднали инкарнации, които вече са преминали пътя си тук и участват в "Борда на Съветниците" към Висшия Аз (техния и твоя е един и същ), като такива те определят разгръщането на плана му стъпка по стъпка.

Eon

 • Гост
Re: "Свободният избор" - съществува ли такъв?
« Отговор #13 -: Октомври 26, 2007, 21:00:45 pm »
В крайна сметка не разбрах, нужни ли са ни филми, книги и т.н. които постоянно да цитираме за да разберем същността на нещата при условие, че всички тези неща са писани и правени от други хора. Няма ли някой от тук от нас да се канализира (астрално) и да каже личните си впечатления.

Неактивен Fiery

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 543
Re: "Свободният избор" - съществува ли такъв?
« Отговор #14 -: Октомври 26, 2007, 21:14:41 pm »
Цитат
Няма ли някой от тук от нас да се канализира (астрално) и да каже личните си впечатления.


Лично аз, не бих споделяла лични впечатления на публично място. Предполагам и много други биха направили същото  . ;)
- Не можем, ще паднем! - Елате до края! И те дойдоха. И той ги блъсна. И те полетяха!

 

Сходни теми

  Заглавие / Започната от Отговора Последна публикация
0 Отговора
7784 Прегледи
Последна публикация Май 01, 2006, 17:33:08 pm
от fisk
51 Отговора
40364 Прегледи
Последна публикация Април 17, 2012, 03:16:48 am
от Hacko
14 Отговора
15518 Прегледи
Последна публикация Декември 19, 2006, 03:33:03 am
от Ford_Prefect
Water "Crop" Circles

Започната от H. НЛО

4 Отговора
12406 Прегледи
Последна публикация Юли 06, 2011, 12:41:54 pm
от Hacko
5 Отговора
10733 Прегледи
Последна публикация Август 19, 2008, 08:14:25 am
от insomnia1304

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27