Автор Тема: Небесната конница!  (Прочетена 66146 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Tina

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 696
Небесната конница!
« -: Юни 02, 2007, 00:23:35 am »
Извинявайте, че не ви давам повече информация, но искам да прочета мненията на всички които правят някаква асоциация със заглавието.

Моля ви!

Неактивен Alien

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 6 668
 • WATCHER
Re: Небесната конница!
« Отговор #1 -: Юни 02, 2007, 01:05:55 am »
Незнам дали се връзва с това което търсиш, но това изказване на Дънов може би донякъде съвпада ;)

Цитат
Целият свят е обсаден от милион войници от невидимия свят. Специално България  500 милиона войници я пазят.

Неактивен Tina

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 696
Re: Небесната конница!
« Отговор #2 -: Юни 02, 2007, 01:29:01 am »
Благодаря Alien,

това много ми помага - не го знаех, макар че имам доста книжки на Дънов. А какво още пише за това? ЗАЩО го е споменал - в какъв контекст?

Неактивен Fiery

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 542
Re: Небесната конница!
« Отговор #3 -: Юни 02, 2007, 01:39:18 am »
Сещам се за една леденда ! Това е митът за Фаетон-сияещият, който е син на Хелиос и нимфата Климена.Той поставя  искане към своя баща -да му засвидетелства, да му даде знак, че той, Фаетон, е син на Зевс, на Върховния бог. Така това дете, което е рожба на Климена и носи сиянието, иска от своя баща (а неговият баща е Всемирният, Вечният)да му позволи един ден колесницата, златната колесница с крилатите коне, да управлява по свода небесен.  :)
« Последна редакция: Юни 02, 2007, 06:54:36 am от tan4e »
- Не можем, ще паднем! - Елате до края! И те дойдоха. И той ги блъсна. И те полетяха!

Неактивен Tina

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 696
Re: Небесната конница!
« Отговор #4 -: Юни 02, 2007, 01:44:07 am »
И какво става после tan4e?.....

Неактивен Fiery

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 542
Re: Небесната конница!
« Отговор #5 -: Юни 02, 2007, 01:53:59 am »
" Бащата - Зевс, е смутен (Висшият ни дух е смутен от искането), защото нито е укрепнала силата, нито познава всичките закони синът му. И той го моли със сълзи: “Сине, не си готов още, не познаваш силата на земното притегляне -ще те отвлече. Сине, ти си дете на смъртна. Не си още готов да пътуваш по небесния свод с крилатите коне на мисълта, със златната колесница на Духа. Ще те вземе земното притегляне, защото не си победил страстите.
И един ден бащата, в любовта към сина си, обещава: “Пожелай нещо, каквото искаш, ще ти го дам.”

И така, той позволява на Фаетон да вземе златната колесница с хвъркатите коне и да се спусне по свода небесен. Разбира се, неовладяната страст, желанието за величие, волята за изпълнение отпущат конете и... -колесницата удря планинския връх, всичко се запалва. Земното притегляне повлича надолу (можем да видим инволюцията) и така пламва земята, почват да съхнат изворите, да горят гори и планини. Зевс е принуден да употреби своята светкавица -поразява колесницата, конете и своя син. Но преди да стане тази трагедия, пред крилатата колесница се появява образът на Скорпиона. Скорпионът е, който уплашва конете, те се развихрят, Фаетон изпуща юздите ...следва Катастрофа !"

« Последна редакция: Юни 02, 2007, 02:07:17 am от tan4e »
- Не можем, ще паднем! - Елате до края! И те дойдоха. И той ги блъсна. И те полетяха!

Неактивен Tina

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 696
Re: Небесната конница!
« Отговор #6 -: Юни 02, 2007, 02:13:23 am »
tan4e,

забележката и за енволюцията ти ми подсказва, че мога да питам още малко.... :)

Ако приемем, че това е преиначена и преразказана от гърците история за нашите афери по нашите земи!....би ли казал (след като сканираш историята през родовата си памет), че Скорпиона е този, който изплашва конете? Може би, но този скорпион има и друго лице -дракон, змия....Да - и скорпиона - Бог Янус - двуличния за който всички знаем от всички български политици (е добре - добрите винаги са ги избивали!)....

Алиен също говори за войска, но не забравяйте и за Мадарския конник! Защо?

Защо коне и конница? (Искам да питам после и за сокола, ама не исках да разводнявам темата на първо време. Но ако виждате някаква връзка - пишете.)

Алиен, ти пък ако си буден, чете ли къде Дънов пише как да се свържем с НАШИТЕ войни?

Неактивен Fiery

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 542
Re: Небесната конница!
« Отговор #7 -: Юни 02, 2007, 06:47:36 am »
МАДАРСКИЯТ КОННИК


 Характерно за състоянието на цялата композиция е излъчващото се спокойствие. Конят и конникът имат повече тържествено - ритуално движение отколкото динамичното напрежение характерно за изобразя­ването на бойни и ловни сцени в тракийското и световно изкуство. Лицето на конника не личи ясно, но дългата коса и брада са достатъчно добре различими. Ръката (дясната) държаща копието е също спокойна, а не в бойно положение при което е характерно напрегнатата, свита лакетна става и здраво стискащата десница. Тук имаме точно обратното - спокойно придържане на копието опряно в тялото на победеното животно. Характерен белег, че конникът не е с тракийски, а с български произход е наличието на стреме. В Европа и Балканите то е пренесено от българите. Лявата ръка на конника държи нещо, което е неясно и трудно определимо, но наистина много прилича на чаша. Същественото тук е фактът, че конникът не държи юздите на коня. Както би трябвало да бъде ако сцената е ловна. В спокойно стъпилият и вдигнал ляв крак кон има много важен характерен за българите белег - оплетената конска опашка.Това е много важен езотеричен знак за нас, защото знаем, че опашката е била ЗНАМЕ на българската орда. Но не свободно веещата се опашка, а оплетената - символ на реда и дисциплината. Здравата и хармонична държавна власт охарактеризирана от оплетената конска опашка е задължителен белег по - късно за всеки властелин на Европа, когато е изобразяван на кон. Такава плитка са носели всички свещенодействуващи в българската религиозна практика - колобрите. Само те и канът са имали право да означат себе си като държавни служи­тели на върховната (небесна) власт.
   След конника непосредствено до него се намира кучето. Това свещено животно на прабългарите, въпреки че е в динамична поза не се включва активно във внушението за ловна сцена, при която кучето е съпричаст­но към побеждаването на звяра и трябва да има подчертано агресивна поза.
   На преден план с притиснато от копието тяло към земята, лежи животно, оприличавано най - често на Лъв. Липсващата грива, типична за изобразяването на лъва, внася известна неувереност в изследователите на монумента. Независимо от неговият вид обаче има нещо по- смущаващо -  състоянието, в което то е изобразено. Казваме състояние, защото животното не е убито, а липсват и описателните в изкуството рани и те­чаща кръв, подсилващи внушението за смърт. Опашката на покореното животно е високо вдигната, свободно извита към конника. Това не е опашка на мъртъв хищник, не внушава и страдание на умиращо животно.
   Всички тези характеристики не ни дават основание за тълкуване на сцената като ловна - с чисто битов, житейски характер. Дори когато се внушават идеите за велик вожд, непобедим войн и ловец, древните художници са намирали достатъчно изразни средства да ни покажат страданието и борбената същност на победеното от човека животно - Самата поза в спокойна, типична за легнало покорно, а не за убито жи­вотно - и предните и задните лапи са в позиция на лежане, а не на смъртна агония.
   Казаното до тук подкрепя нашето по-различно от официалното стано­вище не само, защото е езотеричен прочит на символиката на този древен паметник. То изцяло ще се базира на някой от тайните на Тангризма, запазени до днес от потомствените шамани на бог Танг-Ра -  богът на българите. Знанието на първият монотеистичен народ на Пета коренна раса (българският) не може да умре така лесно. Танг-Ра е безсмъртен и Единствен хилядолетия преди Йехова.
   В митологията на прабългарите ще вложим жалоните на този прочит. И първият от тях е, че народът на Единния бог Танг-Ра е народ на небето, който е слязъл на Земята, за да даде на стадно и племенно живе­ещият човек идеята и формата за държавата и космичния ред. Той идва от съзвездие Еднорог, което се изобразява като кон с един рог на челото. Рогът е винтообразен, дълъг и бойно насочен напред.Там живеят воините и пазителите на небесния ред. И Танг-Ра ги изпраща където е нужно за да се премине от хаотичния стаден живот към ред и организа­ция на обществото. Еднорогът е третата степен в развитието на духовния път на козия рог - най-висшата. Тя се получава само в материал­ните полета, затова Духът слиза в материята, но запазва своята двусъщностност изразена в двете основни звездни религии - на Амон-Ра в Египет и на Танг-Ра при българите. Лъвът в тази езотерична композиция, е космичната осмица /8/. Той е проявяващата се сила на Неподвижния кръст*.
   Българският народ, като Козирог във второ посвещение на космичните воини слезли в материята е подчинен на седмицата /7/, на Сатурн. Единството между Козирог (посветен войн) и Лъв (войн пази­тел на тайните) се изразява чрез Еднорога слязял в материалните све­тове с личен ритъм 7/8. Като отношение това е ритъмът на Конницата - седем осми, неравноделният такт на небесната конница. Целостта на това единство се изразява чрез единството на Човек и Кон. В Слънчевата система този процес се наблюдава и ръководи от съзвездие Голямо куче, Сириус. Затова то е радостно и не напада, а тържествува заедно със своя господар.  Сириус приветствува овладяната от българите **  земна структура.
   Конникьт изобразен в Мадара е този небесен войн изпратен от Бога за да възвести и положи началото на монотеистичната религия и държавата, без която тя е немислима. Атрибутите носени едновременно от Човека и коня са именно такива - оплетената конска опашка (държавната власт) и чашата в ръката на Човека, която винаги е означавала Дълг и Служение. Тържествуващият Цар и войн носи атрибута на дълга и служението възседнал формата на осъществяването - държавата. Няма религия, която да не е стигала до свой религиозен представител оли­цетворяващ този символ – кон и човек в единство с божествен произход. Дори християнството има своя Свети Георги Победоносец.
   Кучето, което определено внушава радостно скачане около господаря си, в езотеричен смисъл олицетворява съзвездие Голямо Куче - главен митологичен символ и жертвено животно при българите. По-точно то­ва е звездата Сириус. Това е неотменната връзка между Народ и Звезда, ръководеща циклите на еволюцията на Седем Слънчеви системи, една от които е и нашата. Амон-Ра и Танг-Ра са единосъщни братя. Голямо Куче е едно от 56-те съзвездия известни на прабългарите далеч преди посве­теният пророк на Индия (РАМА) да оповести новият цикъл и да даде но­вите имена, но само на дванадесетте съзвездия отбелязващи пътя на нашата Слънчева система.
   Покореното животно в краката на конника не е Лъв, а Барс (едно от свещените зодиакални съзвездия на прабългарите) и езотерично съответствува в композицията на Алфа от съзвездие Лъв. Барс( Лъв) е съзвездието на дълбоките езотерични тайни на нашата вселена. То е царско съзвездие и бележи пътя на Човека и Народите, когато достигат висотата на своето развитие. Всички митологични сцени, отразяващи бой с лъвове имат тази скрита информация.Тук звездните знания на българите свързват в едно няколко съзвездия изключително важни за съдбата на българите и Балканския полуостров. Еднорог, Сириус и Лъв бележат изключителна връзка за битието на цялото човечество.
   Що се отнася въпросът до птицата, ние се придържаме само към мнението, че трябва да бъде не орел, а сокол. Това е най – висшата, Трета степен, в българския шаманизъм. Първа степен е Гарван (Врана), втората е Орел, а Третата е Сокол. Степента Гарван символизира посветените в живота на материалния свят - тези, които са произлезли от земните хора и означава човек получил посвещение за духовен живот. Враната е предвестникът на Орела и първото животно в Йерархията на посветените синове на бог Танг Ра. Съзвездие Врана (Пегас) е мястото в нашата вселена на най висшето съзнание, затова първата степен Гарван се получава само след знак "свише". То е 33-то съзвездие от митологията на българите. Враната е посветен тръгнал към горните светове, Орелът е междинната степен (астрална). Затова дори в приказките Орелът носещ човека към горния свят, когато иска храна казва “Га-а-а-а”, затова Ной ще пусне първо черният гарван да провери излязла ли е сушата - тоест материалният свят проявен ли е в новия цикъл. Степента Орел е междинната, но вече определено духовна душа - това е астралният войн, небесният преносител и водач на душите. Християнството също ще изобрази този момент в сакралните си канонизации над царския ред в олтара. Най-висшата степен на посветеност е Соколът - степен давана само на определени избраници, какъвто например е Аспарух. Това знание определено изисква птицата да бъде Сокол, а присъствието й означава, че властта е от най- висш космически порядък.
В случая се фиксира Горният свят, който временно е изоставен от Първия конен народ на Небесното войнство – еднорозите, наричани още българи. Вторият народ са траките, но в друго направление.
Чашата е един от най-старите символи в митологтията на българите. Съзвездие Чаша съответствува на Сърцето на Дракона - същността на небесното тайство и знание. Китай отлично знае и пази неговите тайни. Научил ги е и Мойсей в Мемфис, затова на тази „старовремска змия" е поверил ролята на знаеща тайните на Бога. Знаел ги е далеч пре­ди тях и българският колобър, който изпраща посветения Аспарух да открие знака и мястото. Това място е Балканският полуостров -ЖЛЕЗАТА на ВРЕМЕТО. Отварянето и затварянето на всеки вътрешен (земен) цикъл на времето започва от тук - от Балканите.
   Мадарският конник е обърнат на ЮГ, защото така разрушителните енергии на геомагнетизма на земята най-слабо ще влияят на каменната структура. И защото...така гледа към Сфинкса. Те са култови символи от преди Потопа. Мадарският конник е знак за завърналите се синове на Танг-Ра. Тази тайна знаят и славяни и траки, затова така радушно приемат българите. Византия не можа да ги подчини, но Аспарух ги поко­ри с тайнството на своя Бог. И стават триединен народ под егидата на Единния бог.
   Жлезата на Времето пази тайната, която Аспарух е знаел. Тя гласи: Това е мястото, на което Небесният народ (Самани) е слязъл във форма (Рупа), за да даде на земните хора тайните на Небесните закони. Ти (Аспарух) се завръщаш, когато Човечеството е усвоило тайнствата на Барса (Лъв) и е покорило гордата му природа в себе си. Сириус те приветствува, защото времето се е изпълнило. Създай държава, в която Двамата Небесни ще дадат на Земния промя­ната на времето и цикъла. Чашата на служението е изпита и наро­дът ти може да получи своята заслужена почивка.
   Поетично е, но не можем да го изкажем по друг начин. Все пак нека се вгледаме в този покорен от копието (владичество в служението) Барс с жива покорно вдигната опашка и скачащото радостно куче, за да схванем онова дълбоко езотерично внушение оставено ни от древните праотци, които са знаели толкова много за Небето над нас, че календарът им и днес учудва с точността си. Мадарският конник не е владетелски знак на Аспарух, а е времеви символ на народ обходил света и завър­нал се на мястото, което е най-чувствително сега за енергийните промени на идващият нов цикъл. Аспарух е знаел тази тайна. Знаят и пазят тайните и днес потомствените ни шамани. Знаеше я и Далай Лама, когато сам пожела да посети страната ни, но невежеството на тогавашното правителство не осъзна причината за височайшето посещение. Понякога магическата сила на една мандала или култова статуетка може да е по-могъща от армии.

                                                                              Спас Мавров


« Последна редакция: Юни 02, 2007, 07:22:29 am от tan4e »
- Не можем, ще паднем! - Елате до края! И те дойдоха. И той ги блъсна. И те полетяха!

Неактивен Alien

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 6 668
 • WATCHER
Re: Небесната конница!
« Отговор #8 -: Юни 02, 2007, 20:18:34 pm »
Не мога да ти кажа контекста Тина щото го имам като извадена мисъл от сборник в който са сортирани различни негови изказвания от лекциите му. Аз и много други мисли съм си  извадил дето представляват голям интерес щото са свързани с България, но  той рядко ги обяснява по- подробно  ;)

Неактивен Tina

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 696
Re: Небесната конница!
« Отговор #9 -: Юни 02, 2007, 21:12:25 pm »
Боже Мой! не мога да повярвам, че това се случва! Тоест.....

Забила съм се да проумявам неравноделните тактове в българските хора и, понеже не разбирам много от музика ми е много трудно - направо започнах да имам кошмари, но някак си с времето ми се появи (не смея да кажа свише) една натрапчива идея да проуча БЪЛГАРСКАТА НЕБЕСНА КОННИЦА!

Първо не ми беше ясно защо ще е българска и второ - каква връзка има с музиката...........Накрая реших да пиша и да питам! Представете си шока ми след вашите отговори!

Хиляди задочни целувки на всички! БЛАГОДАРЯ! БЛАГОДАРЯ! И пак БЛАГОДАРЯ!

Неактивен Fiery

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 542
Re: Небесната конница!
« Отговор #10 -: Юни 03, 2007, 01:23:00 am »
Моля!
« Последна редакция: Юни 04, 2007, 12:06:18 pm от H. »
- Не можем, ще паднем! - Елате до края! И те дойдоха. И той ги блъсна. И те полетяха!

Неактивен Fiery

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 542
Re: Небесната конница!
« Отговор #11 -: Юни 07, 2007, 13:50:20 pm »
Небесната Конница е съставена от висши същества осъществили в предишни раси и на различни места в нъшaтa Вселена своята духовна еволюция. Пребивава на съзвездие Еднорог - съзвездието на Българите. Това са воините на Танг-Ра, които посещават всяка планетарна система в която еволюцията на интелекта е достигнала ниво и може да се премине към духовност. Когато този процес не е приключил, в съответната Кореннна раса, преди тях на Мястото на Промените намиращо се върху тялото на планетата, се появява Първото Небесно племе носещо творческото начало и чрез него осъществяващо качването на душите на Пътя на висшата интелектуална еволюция - творчеството. Това са траките. Времето на Феб(Фаетон), синът на Хелиос (Слънцето), който се опитва да управлява процесите (пулсациите) вместо Баща си, но се проваля. Траките са душите оплождащи със творческата си духовна еманация Земното човечество и така ускоряват процеса на съзряването му.Тогава идва ред на Небесната конница, която пристига на земята като ръководи Циклите за създаването на Единна рилигия (духовно братство) и Държавност - социално обезпечаване на единството като народ - но не като етноси, нали?! Затова българите, Балгурите, имат завета: Душа - душа да не поробва и Дух - Духа да не подвежда!, както и : Всеки роб стъпил на тази земя става свободен!
Небесната Конница е съставена от Багатури - воини, най-вече царе и от Балгури - преди всичко духовници, да кажем Колобри.
Докато трае освобождението на еволюиралите души от планетарното робство на Опита, Конницата не напуска пределите на Системата ( Слънчевата) и се грижи за правилното протичане на проесите.

П.С. За небесната конница няма от къде да се научи , освен от Спас Мавров, който тепърва ще пише за нея !
 :-*
« Последна редакция: Юли 17, 2007, 01:21:29 am от tan4e »
- Не можем, ще паднем! - Елате до края! И те дойдоха. И той ги блъсна. И те полетяха!

Спорт-Здраве

 • Гост
Re: Небесната конница!
« Отговор #12 -: Юни 07, 2007, 14:00:54 pm »
Българите никога не са напускали Балканите и именно тук е родната им земя.Не съществува народ траки.Когато спас престане да използва тази измислена думичка,тогава и писанията му ще престанат да бъдат "чаша мед с лъжичка изпръжнения".

Траки е нарочно понятие,за да се отделим от корена си по-бързо и ефективно.Траките са българи,ние сме траки,двете понятия са едно!
« Последна редакция: Юни 07, 2007, 14:05:08 pm от Спорт-Здраве »

Неактивен Mirotvorec

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 3 793
 • Азъ, от Народа на Еднорога
  • http://silverunicorn.org/
Re: Небесната конница!
« Отговор #13 -: Юни 07, 2007, 14:01:19 pm »
Цитат
Пребивава на съзвездие Еднорог - съзвездието на Българите.
Според астрологията България е под знака на Козирог, ако не се бъркам...
Не мисли като човек!-Крион

Неактивен Mirotvorec

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 3 793
 • Азъ, от Народа на Еднорога
  • http://silverunicorn.org/
Re: Небесната конница!
« Отговор #14 -: Юни 07, 2007, 14:06:33 pm »
Цитат
Не съществува народ траки.
Как е правилно според теб да ги наричаме? И по-конкретно-беси и мизи какви са?
Не мисли като човек!-Крион

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27