Автор Тема: Странни сънища  (Прочетена 44057 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Alien

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 6 658
 • WATCHER
Странни сънища
« -: Декември 30, 2006, 00:20:34 am »
Историята на правото е изпълнена с най-различни странни казуси и прецеденти. Един от тях е случаят от 1698 г. с една знатна дама от германския град Рощок. Информацията за него стига до нас, благодарение на професора в Юридическия факултет на университета в Рощок Йохан Клейв, който старателно описал уникалния иск на Мари де Монделон.
Г-жа де Монделон се обръща с молба към съда да потвърди като наследник на съпруга си своя невръстен син. В този иска нямаше да има нищо странно, ако майката не твърдеше, че е заченала сина си по време на сън, при който й се бил присънил нейния съпруг. В нощта на зачатието обаче съпругът й - Жером Огюст де Монделон, бил много далече от дома си. При това германският благородник отсъствал от Рощок през последните 4 години от живота си и дори починал в чужбина. Малко преди неговата кончина, твърди г-жа де Монделон, той се явил в съня й, за да изпълни съпружеските си задължения и да остави наследник на фамилията.     
Съдът се опитал да отклони абсурдния иск на г-жа де Монделон, но неговият отказ бил обжалван в парламента на град Гренобъл, тъй като лекарят и акушерката на родилката категорично заявили, че зачатието по време на сън е не само възможно, но и доста често срещано явление. Въз основа на тези свидетелства парламентът на Гренобъл уважил молбата на Мари де Монделон.
На времето този случай предизвикал научни дебати сред преподавателите и студентите от Юридическия факултет на Сорбоната в Париж. В крайна сметка правистите се обединили около мнението, че членовете на парламента на Гренобъл са взели това странно от юридическа гледна точка решение, тъй като са влезнали в деликатното положение на г-жа де Монделон.
Днес решението по случая със знатната дама от Рощок също предизвиква само насмешка. Факт е обаче, че и в съвременната медицинска практика са описани и други случаи на безпрецедентни и необясними от научна гледна точка забременявания. Една от тях е бременността на московчанката Олга Л., която е документирана надлежно в една от женските консултации на Северния московски окръг.
Според лекуващите лекари Олга Л. не би могла да забременее и да износи здраво дете, тъй като страдала от заболяване, което на популярен език е известно като "детска матка". Грешка при поставянето на тази диагноза не би могла да бъде допусната, тъй като "детската матка" се установява много просто и категорично - при визуален преглед.
След като разбрал, че не може да има деца от жена си, съпругът напуснал Олга Л. Три месеца по-късно изоставената съпруга се явила в женската консултация, където лекарите установили, че тя е с 8-седмична бременност. Справката в документацията на руската медицина показала, че за цялата нейна история има описан само един подобен прецедент. Той също се случил в Москва, но през 1920 г.
Най-любопитно е обаче твърдението на самата Олга, която била категорична, че е забременяла по същия начин като г-жа Монделон преди 300 години. Московчанката разказала на смаяните доктори, че след като била изоставена от съпруга си тя плачела безутешно в продължение на близо месец. Една нощ тя заспала изтощена от мъката и сънувала, че съпругът й се е върнал при нея и я моли за прошка. След това обяснение зарадваната Олга приела любовните ласки на съпруга си. Докато се любела в съня си Олга чула, че някакъв глас й нашепва в ухото: "Тази нощ ти зачена своя син…"
На следващата сутрин Олга Л. не би обърнала внимание на съня си, ако не се беше събудила абсолютно гола под завивките. Иначе тя била сигурна, че предишната нощ била заспала с дрехите си, тъй като била изтощена от мъката и плача. Освен това московчанката споделила с лекарите, че почти не се изненадала, когато усетила първите признаци на бременността.
След като написали диагнозата "бременна осма седмица" лекарите вкарали Олга в болница и я наблюдавали внимателно, докато не родила нормално момче. При това без очаквания разрив на матката. Според родилката и близките й детето било точно копие на съпруга на Олга, който категорично отказал да припознае сина си.
Съвременната медицина няма обяснение за начина, по който се раждат деца без мъжка намеса.

ИДЕНТИЧЕН СЛУЧАЙ
Дева Мария също заченала непорочно.
В евангелието си Матей описва, че преди раждането на Исус Майка Му Мария носела в утробата си Светия Дух, при това още преди да се е омъжила за съпруга си Йосиф.
Като праведен мъж, след като научил за преждевременната бременност на Мария, Йосиф запазил в тайна вестта и искал да се раздели с жена си. Само че в този момент му се присънил Ангел Господен, който му казал: "Йосифе, сине Давидов! Не бой се да приемеш Мария, твоята жена, защото родилото се в Нея е Светия Дух."
Щом се събудил Йосиф постъпил така, както му казал Ангелът Господен. Той приел жена си и не я познал, докато не родила първенеца си - Светия Син, когото нарекла Исус.

Монитор

Та какво мислите :-\ Аз лично смятам че е възможно да се забременява по този начин.
« Последна редакция: Декември 30, 2006, 09:03:47 am от Horus »

Black_floweR

 • Гост
Re: Странни сънища
« Отговор #1 -: Декември 30, 2006, 00:32:36 am »
и как точно според теб става това?

Неактивен RedGuy

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 769
 • Your personal geopolitical therapist.
Re: Странни сънища
« Отговор #2 -: Декември 30, 2006, 00:42:03 am »
и как точно според теб става това?

Извънземни отвличания и изкуствено забременяване.

Black_floweR

 • Гост
Re: Странни сънища
« Отговор #3 -: Декември 30, 2006, 00:45:06 am »
от собствения съпруг на жената??  ??? с каква цел?

IYI

 • Гост
Re: Странни сънища
« Отговор #4 -: Декември 30, 2006, 20:54:04 pm »
Сънищата първо са много странна форма на превъплащение на реалността, а там всичко е възможно.Сънищата не са това, което хората имат представа или си мислят.Нека тръгнем от там какво са сънищата?

Black_floweR

 • Гост
Re: Странни сънища
« Отговор #5 -: Декември 31, 2006, 00:51:59 am »
Сънищата първо са много странна форма на превъплащение на реалността, а там всичко е възможно.Сънищата не са това, което хората имат представа или си мислят.Нека тръгнем от там какво са сънищата?
каквото и да са сънищата винаги съм мислила, че за това си трябват две гамети и определен хромозомен набор :-\

IYI

 • Гост
Re: Странни сънища
« Отговор #6 -: Декември 31, 2006, 02:35:44 am »
Опасявам се че в сънищата не е необходимо, там всичко може, а въплатяването в материалността е въпрос на енергия:) и време, така, че там всичко е въпрос на време и енергия, както и желание(подсъзнателно).

Неактивен Gil-Galadh

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 983
 • V to the A to the D-E-R
  • chigot.blogspot.com
Re: Странни сънища
« Отговор #7 -: Декември 31, 2006, 13:22:44 pm »
Естествено(някой май ми изтри поста,или съм забравил да го пусна) случката е от 17 век.А тогава много често е имало подобни случаи,защото обществото е било бая пуритаско,а като съгрешиш по-лесно е да си измислиш нещо отколкото да си признаеш.Особено като знаеш че можеш да вдигнеш шум и номера ти да мине.Дори по българските земи през 17 и 18 век неженените забременели моми са казвали че ги е любил змей и хората са им вярвали(а горките неуки девойки от къде да знаят произхода на лафа освен от приказките,и кога да се замислят че може да има нещо вярно в тях)
-Какво е дзен?  -Fire-water burn на Bloodhound gang chigot.blogspot.

Неактивен Alien

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 6 658
 • WATCHER
Re: Странни сънища
« Отговор #8 -: Януари 03, 2007, 15:15:42 pm »
В другия случай не става дума за 17в. а за 20- ти  ;)

Доколкото прегледах някои неща някои хора занимаващи се с астрала твърдят че не е възможно а други че е. Аз и не съм сигурен дали механизма използва точно астралното тяло. Може да става и по по-различен начин. Нито пък твърдя че е нещо масово а по-скоро изключение, но възможно такова. Тука разбира се разглеждам желаната бременност.

Неактивен Mirotvorec

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 3 789
 • Азъ, от Народа на Еднорога
  • http://silverunicorn.org/
Re: Странни сънища
« Отговор #9 -: Януари 03, 2007, 18:10:43 pm »
Абе дорде един мъж не бръкне в...тайната обител, не знам как по друг начин жената ще се почувства трудна. Поне докато сме хора тук, в 3Д. Ако е рекъл Господ един слънчев ден да отскочим до 5Д-тогаз ще му мислим как и с кого.   ;)
Не мисли като човек!-Крион

Неактивен Yoda

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 142
 • Must be force be with you
Re: Странни сънища
« Отговор #10 -: Април 27, 2011, 10:31:41 am »
На мен ми е интересно, възможно ли е обратното. На мъж да му се присъни желана жена и тя да забременее, без реално в нейният сън да се е явил мъжът.
От друга страна не знам как е с конкретното забременяване и самата обмяна на биологичния материал, но това е много успокояващо за правенето на "безопасен" секс, в смисълът на без болести както и възможността да си с "всеки", който пожелаеш, дори той да не знае  8)

Неактивен Love_Earth

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 6
Re: Странни сънища
« Отговор #11 -: Юли 24, 2011, 21:41:52 pm »
Здравейте ! Аз съм момиче на 14 години. Странно и смешно,че посещавам такива форуми, знам... Бих искала да ви споделя нещо странно около мен.. Хм, не бях много сигурна дали точно в този форум трябваше да пусна темата, но както и да е.. Предупреждавам ви, може да е малко дълго, не ми се сърдете  :) Ще го смаля максимално :)

От няколко дена започнах да чета интересни статии, теми за "Астралната Проекция" или Преживявания извън тялото. Бях се впечатлила от един филм, дори реших леко да си "поиграя" като уж го пробвам, но не стана.Усетих странните неща, но се изсмях и си казах : Хах, тва са пълни глупости. И спрях да се интересувам толкова.

Днес сънувах някакъв много странен сън.Дори не знам от къде да започна.....Винаги съм сънувала странни сънища, пророчески, и каквито и да е.. Този е малко различен. Беше страшно дълъг.Около 15-16 часа.Абсолютно НИКОГА през живота ми не съм сънувала толкова дълъг сън !!! :o Дори не се събуждах..Самото начало на съня беше странно. Сънувах себе си - адски сънлива. Легнах си в самия сън на мойто легло и заспах, след това започнах да се гледам как спя в съня си. Знам много е объркващо.В него можех да правя каквото си искам, да контролирам всичко и т.н. Обаче по едно време минавах в други измерения, дори в самия си сън споделях с хората. Бях в някакъв черен тунел, около него като че ли имаше някакви сребърни портали, аз се разхождах и мислех дали да мина през тях или да продължа напред. Докато се разхождах се появиха някакви същества, като духове на хора, които се приближаваха към мен.

 Докато приближаваха, в съня си си спомних как съм чела тези статии за Астралната Проекция, и за това как може да се появят такива същества и как мога да се защитя. Пробвах мислено в съня си да изградя някакви щитове, не се получи. Те искаха да ме вземат, но всеки път като ме хващаха, изведнъж изчезваха, после пак се появяваха и т.н. Искаха да ме отведат в една червена врата, но пак не успяваха. Продължих да си пътувам из пространствата. Но пак трябваше да отида там.Бях и с други хора, разхождах се, премислях и казах: Трябва да се върна на "Оня Свят". Пътувах все по-нагоре или по-надолу. Всичко беше тъмно. Понякога самия сън ставаше сън, като например се опитвах да карам някакво сребърно колело, но не успявах, или пък разговарях със хората, и разбрах, че трябвало да се върна пак в другият свят, за да спася някого. Въобще много объркан сън.... А и да ви уведомя, сънят НЕ е целият !!!!!

Чудех се дали е възможно, чрез съня си, да съм преминала в Астрална Проекция..?

П.С : Моля не ме съдете, че съм споделила съня си.. Знам, че има много съновници, много форуми за сънища, но просто исках тук да го споделя. :)

П.С 2 : Може да е леко неадекватен разказа, но сякаш съм леко объркана и някои спомени започват да се губят !
« Последна редакция: Юни 19, 2014, 23:09:19 pm от ₪ Eon ₪ »

Неактивен arakha

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 301
 • "Тишината е по-мелодична от всяка песен."
Re: Странни сънища
« Отговор #12 -: Юли 24, 2011, 22:51:54 pm »
Предлагам ти да разгледаш тази тема : http://forum.xnetbg.com/index.php/topic,8929.0.html . Тук ще намериш някои от отговорите които търсиш.
Съветвам те да анализираш ежедневието и неизпълнените си желания и мечти, което ще ти помогне да разбереш дали този сън е на подсъзнателна основа.
Тук си, за да търсиш отговори нито е странно нито смешно  :drinks:
Ааа малка си това е безалкохолно да знаеш  ;D
Колкото пъти се опиташ да надхитриш Бог и да излъжеш дявола, толкова пъти се сблъскваш с истината!

Неактивен Love_Earth

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 6
Re: Странни сънища
« Отговор #13 -: Юли 25, 2011, 00:14:59 am »
Хехее  :P Благодаря много за отговора ! Ще я разгледам :)  :good:

Неактивен clb

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 2
Re: Странни сънища
« Отговор #14 -: Декември 03, 2011, 01:47:07 am »
В края на това лято ,на гаджето ми и на мой приятел ни се случваха страни неща, бяхме по цял ден заедно говорехме си за различни неща ,но 2-3 седмици преди края на лятото темата беше , илюминати и всичко от жанра.
Първия сън беше на приятелката ми която спеше в нас.
Както си спим се събуждам ,тя нещо бълнува.. доста се стреснах събудих я и ми разказа следния сън.
"Бяхме двамата , ти се къпеше в стаята ( спалнята ,попринцип там няма душ...) в стаята влезна висок мъж , целия в черно не виждах лицето му , но виждаш че има е доста космат , имаше много гаден пръстен , каза ми да му дам пръстена си , когато погледнах към ръката си имах голям и масивен пръстен , с череп...а ти се къпеше и не обръщаше никакво внимание" само това помни от съня , на сутринта разгледахме из нета , първата ми идея беше да търся нещо от сорта "illuminati rings" почнахме да разглеждаме и каза ,че е видяла нещо от сорта на това http://i00.i.aliimg.com/photo/v0/113030126/Masonic_Ring.jpg , голям и масивен както тя каза.
Другия сън е 1 , 2-3 седмици по късно , на моя приятел
Той ми каза , че сънувал как ходил до магазина който е срещу моя блок , видял как кухнатя се светва и висок мъж със глава на куче , с остри уши се гледа в огледалото , обръща се към приятеля ми поглежда го много злобно през прозореца , каза ми че се усмихвал и лигите му течели , след това той се втурнал към нас да ни каже , и видял как въпросния човек с кучешка глава дърпал приятелката ми за крака докато тя спи, почнал да я влаче към входната врата, след това аз съм станал и той е изчезнал , той се е прибрал и като заспивал "човека" с кучешката глава се появил пред леглото му за секунда....
вчера приятеля ми ,каза че случайно по някакъв предмет  ( понеже той още учи) станало въпрос за бога анубис , чул че бил човек с глава на чакал , поровил се из нета и видял , че става въпрос за "човека" от съня му.....което ме провокира да питам има ли някакъв смисал в сънищата или е просто случайност , защото и аз сънувам страни неща и ми се случват страни неща като гледам в огледалото...?
« Последна редакция: Декември 03, 2011, 01:50:02 am от clb »

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27