Автор Тема: Странни сънища  (Прочетена 44059 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен cveteto70

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 13
Re: Странни сънища
« Отговор #30 -: Август 19, 2012, 17:47:24 pm »
Има я и в световен мащаб ,но аз говоря за България.Както и да е явно няма да постигнем консенсус.

Неактивен Black Adder

 • Администратор и Собственик на XNETBG.NET
 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 782
 • Администратор и Собственик на XNETBG.NET
Re: Странни сънища
« Отговор #31 -: Август 19, 2012, 23:51:34 pm »
създадоха ни извънземните те и ще ни унищожат

Това е всеки божи ден.Апокалипсиса отдавна е дошъл .
Последно? Извънземните ли са ни създали или някой си БОГ?
 Аргументи и доказателства ако обичаш, щото във всяка тема едно и също дращиш  :writer:.
Това какво мислиш си е лично твой проблем, не сме сайт на предаването "Аз щото много мисля"
Когато сменят овчаря, само овцете си мислят, че се е сменил и стопанина.

Неактивен Ангел

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 2
Re: Странни сънища
« Отговор #32 -: Октомври 08, 2012, 01:27:01 am »
 Здравейте!Аз също сънувам такива сънища.Един път сънувах, как излизам от тялото си и се гледам отгоре.Беше като истина.

Неактивен Пурку

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 317
 • Ти 'ше си лягаш ли?
Re: Странни сънища
« Отговор #33 -: Октомври 08, 2012, 16:47:43 pm »
Момиче.. на 15 години си, живей си живота, остави ги тия сънища.. ;) Радвай се на слънцето и на водата, с времето ще научаваш, все повече и повече неща, тогава ще стигнеш до важни изводи, и ще разбереш къде си сгрешила преди време, и кое как си тълкувала,дали е било вярно или погрешно.

Нали си наясно, че сега времето "лети" с такава "скорост", че тези понятия с които отмерваме времето - ден, месец, година са доста изкривени и нямат нищо общо със същите от преди 20-30 години. Обърни внимание дърветата с каква скорост растат миналата и тази година и с по колко наддават. Сега не е като едно време, като падне снега и да забравиш кога е било лятото и да викаш - Абе няма ли да свършва тая зима? Пък и ако чуеш индиго децата какви теми обсъждат - не е като едно време с багерчето в пясъка и с куклите по цял ден да си играе.

Какво представлява човешката еволюция? - Пътят от примитивното през сложното към простото.

Неактивен merry85

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 1
Re: Странни сънища
« Отговор #34 -: Ноември 23, 2012, 20:59:09 pm »
Възможно е , но по-скоро сякаш ми звучи , че е на подсъзнателна основа  ;) Иначе , не скучаеш в сънищата си, определено  :P

Неактивен konstantin2007

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 256
Re: Странни сънища
« Отговор #35 -: Ноември 24, 2012, 15:41:36 pm »
Възможно е , но по-скоро сякаш ми звучи , че е на подсъзнателна основа  ;) Иначе , не скучаеш в сънищата си, определено  :P
Кое е на "подсъзнателна основа"?

Неактивен liuba4e

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 34
Re: Странни сънища
« Отговор #36 -: Ноември 25, 2012, 13:52:31 pm »
Не може да си сънувала 15 - 16 часа. Абсурд. Сънищата са електроимпулси и един сън трае минути, а не часове. За това всяка вечер лягаме да спим. За да си почине мозъкът. А ти сънуваш 16 часа? След това би трябвало да си се чувствала изморена и дори изхабена. Пътуването из пространството изисква енергия... Аз си мисля, че това което си сънувала е под въздействието на статиите, които си чела. Много хора, след като приемат нещо присърце, мозъкът автоматично го запомня и запаметява емоциите от този момент. И ако са били по - силни... Ако обаче е истина... Опитай отново. Нищо не губиш. Не казвам, че лъжеш, просто ти казвам това което е в ежедневието. Не е смешно, че посещаваш такива форуми. По - добре този, от колкото аха. бг. Даже е похвално на твоята възраст да си в този форум.

Неактивен HristoBG

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 25
Re: Странни сънища
« Отговор #37 -: Март 10, 2013, 21:41:13 pm »
Здравейте.

Както виждате, нов съм в този форум.

Искам да ви разкажа за един мой сън от преди няколко месеца, но все още си го помня като вчерашен. Не знам откъде да започна дори. Искам да започна с малко предистория. Аз не съм вярващ човек, не харесвам Християнството, предпочитам да мисля по-логически на нещата и да задавам въпроси. А отговор на повечето ми въпроси с "Бог е решил така, така ще бъде" не ми удовлетворяват търсеното. Тук се поражда и страха, който ми е втълпяван откакто съм роден - не вярвам ли, ще отида в Ада и ще страдам. Разбира се, вярвам ли... отново изпитвам страх да не сгреша. А каква е тази религия, която се основава на страх? И въпреки това обаче, от време на време си "вярвам", че е възможно да има Бог (напълно изключвайки Християнството)... Бог, който е в самите нас или който не е този, представен ни навсякъде... Имам склонността да вярвам, че сегашният е плод на Сатаната, но това за друга тема. И в този контекст, нашите не са вярващи (питай ги защо, те и логически не могат да мислят... просто явно не им "допада", поради незнайни причини. Питах ги скоро защо не вярват - също не ми дадоха обяснение, исках и мнение за създаването на света - отново, да се чудиш какво става), но имам едни братовчедки, 20 години по-големи от мен, стигащи 40-те, вярващи до безумие. Сутрин стават, молят се, вечер също. Разбира се, нямам нищо против това, всеки си знае как да живее, но има толкова пропуски според мен в начина им на логическо мислене, че е трагедия в моите очи. И... стигна се веднъж до спор. Такъв спор е нямало досега просто. Зададох им въпроси (btw, близначки са, което сякаш затруднява ситуацията в спор... и двете лаят наведнъж), свързани с живота, произхода на човека, защо Бог еди-какво си... Какво мислят за еволюцията и т.н., стигна се до безсилие в отговорите им и системно повтаряне на "Бог е решил така, така ще бъде", "Бог е всичко"... И до рев. Стана ми неудобно, почувствах се зле, а те продължиха - "Молим се за теб всяка вечер" (по дяволите, вината ми растеше), "Защо не вярваш... " и т.н. Успокоиха се нещата, разбира се, доста конфузно се получи и след това.

Минаха 1-2 дена и сънувах въпросния сън. Сънувах, че спа и алармата ми за събуждане се активира. Часът бе 7:52, нямаше никой у дома (баща ми цял ден не се прибира, ха познайте каква работа работи, майка ми първа смяна). Бях се успал, автобусът ми е в 08:00. Погледнах отново към часовника и часът беше 7:72. Но освен това, нещо друго не беше в ред. Вратът ме наболяваше, но не беше обичайно схващане. Опитах се да напипам с ръка какво става и чух онзи съскащ звук на въглен под вода. Бегом отидох до огледалото в кухнята и с ужас видях цялото място обгоряло до кръв. Но учудващо, не болеше, болката беше притъпена и все пак, болеше. Върху това кърваво място имаше гравиран текст, много текст... Не знам защо помня много малка част, и тя беше "Que un homo" (?) Какво означава и има ли смисъл, така и не разбрах (май означава нещо от сорта "Какъв човек", но не съм сигурен). Като на сън, не помня обаче... имах книга с превод на текста ли или знаех латински, почнах да разбирам написаното. Но не помня какво означаваше (защо?). Малко черно петно тука, имам малки спомени, че исках да се облека с нещо, което да показва обгореното място пред съучениците ми и да ме питат какво е станало, а аз да не мога да им обясня. Имах огромното чувство да се "покажа" пред света с това и да стана сензация, lol. Но, f*ck logic, облякох незнаен пуловер с голяма яка до ушите, нищо не се виждаше. Такъв пуловер нямах в гардероба си, но уви.  Отново черно петно, дойде времето да тръгвам за училище. Отидох надолу по стълбите (три стълби де факто, калпави хора са я строели тази къща) да се обувам. Наведох се да си връзвам обувките и отново като на сън, майка ми се появи в него. Беше в другата стая и извика името ми с пълен страх в гласа й. Определено нещо не беше в ред. Викаше така, сякаш някой ме търси, но и така, сякаш някой е опрял ножа в гърлото й. В същото време оглушителна пищялка и монотонен бас, разклащащ прозорците тормозеха къщата и мен. Някой искаше да ми говори, но аз не можех да чуя. Опитах се да се кача по стълбите (които са три), но те ми се сториха като много повече. Спънах се и паднах на горния праг. Светлината през прозорците избухна в бяло. Всичко побеля, всичко пищеше и ме съдеше. Майка ми викаше, болка, гняв и страх в една композиция. Усещах, че е Бог. Усещах страха. Усещах усещането... Светлината угасна, басът спря и се събудих. Часът бе незнаен, но бе около 6 и нещо. Нямаше никой вкъщи, изправих се седнал на спалнята, разтреперан. Бях в транса на страховития сън, почнах да си мисля, че ще вярвам в Него. Страхотен страх... Минаха пет минути, а аз в същата поза на турско сядане в спалнята, със скръстени ръце към краката. Гледах в пространството и мислих. Чудих се какъв беше този сън и паралелно с това си повтарях, че ще ВЯРВАМ. Отпред имаше един телевизор с дебел кинескоп, отразяващ наплашената ми физиономия. Интересно, но очаквах още един облик да се появи там, защото започнах да мисля, че нечие паралелно създание ми е втълпило този сън (гледам SUPERNATURAL).

Съжалявам, че ви изгубих времето с този си разказ, но просто исках да го поверя на "специалисти", защото продължавам да търся смисъла му... ако има някакъв. Благодаря, че го прочетохте. :)

Неактивен konstantin2007

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 256
Re: Странни сънища
« Отговор #38 -: Март 11, 2013, 11:46:13 am »
Ами...Кво да кажем..Ако ти говориш на"бог"това е молитва.Ако той ти отговаря..Работата е на зле..Шизофрения :D

Съзнанието използва архетипни образи.
Религиите са фалш и измама,както сам си се досетил..Те лежат на темела"страх".Разбиеш ли тоя темел,пясъчната кула се руши..
Не,че нещо..Ама как си я представяте тая работа..Абсолюта/Бог да ви говори,да общува с вас..Да ви се явява на сън.. ::)

Имаш си"проблем"с подсъзнанието..Чудесно..Имаш насока в която да работиш.

Неактивен Агнес

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 9
Re: Странни сънища
« Отговор #39 -: Март 11, 2013, 15:49:44 pm »
 Здрасти Христо. И аз като теб съм нова тук и доста работи все още не знам, но да не се изхвърлям, вече добре разпознавам кога един сън значи нещо и кога не. Това което си сънувал, ми се струва повече, като последствие от спора с братовчедките ти и това че си се чувствал неприятно задето си спорил с тях, отколкото да е сън значещ нещо повече. Доколкото разбирам си го сънувал само веднъж? Засега поне аз смятам, че е бил само кошмар, но ако сънуваш пак същото или приблизтелно същото поне още 2-3 и т.н. пъти, обърни внимание на усещанията, които са ти останали от съня и действай по интуиция. Ако тя ти казва да идеш на църква- иди, помоли се. В такива сънища е много важно да се довериш на усещанията си.   :)

Неактивен theeagle88

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 7
Re: Странни сънища
« Отговор #40 -: Март 11, 2013, 16:29:22 pm »
Стана ми неудобно, почувствах се зле, а те продължиха - "Молим се за теб всяка вечер" (по дяволите, вината ми растеше), "Защо не вярваш... " и т.н. Успокоиха се нещата, разбира се, доста конфузно се получи и след това.
Ето тук се корени причината да имаш подобен сън. Въпреки че си на прав път относно фалша в религиите, все още съзнанието ти не се е изчистило от социалното програмиране, което ни втълпява религията, в конкретния случай християнството. Доказателство за това е, че си изпитал вина по твоите думи, а съответно и подсъзнателен страх от "наказанието", че не си вярващ. Та този спор с братовчедките ти е впечатлил подсъзнанието ти повече отколкото предполагаш и оттам този сън.
 А ако си любопитен да разбереш нещо повече за същността на духовната реалност такава, каквато е-или поне приблизително- тъй като усещанията са субективни, започни да четеш материали и разкази, написани от хора, които са преживявали ОИТ(опитност извън тялото), като можеш да започнеш с трилогията на Робърт Монро. А и в сайта също има такава тема. ;)

Неактивен Passiflora

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 210
Re: Странни сънища
« Отговор #41 -: Март 11, 2013, 23:24:36 pm »
Страхът е характерен за ниските вибрации, но доста често благодарение на това човек се "изстрелва" към по-високите.
Тръгнал си да търсиш. Поздравления за което! Насочил си се към вярата, но дали можеш да вярваш без доказателства? В това е основния въпрос. Всъщност ако се замислиш и анализираш по-детайлно някои неща, ще разбереш, че теорията на материализма е нелогична...

Християнството е доста чисто учение, превърнато в религия си е ::)  абсолютен опит за контрол над хората. Който се абстрахира от страха, ще намери, това което му е необходимо. Но в по-дълбок прочет на Библията се откриват огромни хоризонти, така че не я пренебрегвай (просто насока).  ;)

И аз бях на етап когато се бунтувах срещу Християнството в религиозния му вид, но разбрах, че корените на този бунт са далеч в миналото - в предходен живот когато съм била гностик и ортодоксалните християни са ме обесили заради вярванията ми.
 
Иначе сънят ти е уникална провокация на подсъзнанието ти! Уникален е!!! Има доста скрити послания в детайлите, но само ти можеш да ги разшифроваш, останалите могат да дадат само насока.
Явно си готов да използваш по-оптимално интуицията си.

Изпитвала съм 2007 г. точно такава провокация на моето подсъзнание вплетено направо в действителността, не в сън. И при мен почна след лют спор с крайни християнки... Извиних им се (колкото и да бях права  :D не беше този начинът) ...
И се започна интуиция на макс. Две седмици докато да смеля нещата си беше огромно изпитание  :lol:  Но след няма и месец "случайно" се запознах с множество хора, които преминаваха през подобни изживявания, споделяхме си... И си беше едно огромно приключение. Не скучаех нито за миг: един огромен вихър от енергия, изживявания, "случайности" и много отговори на въпроси, които ме вълнуват. Промених радикално и доста неща в ежедневието си, открих призванието си...

Ако решиш да продължиш с търсенето си: Успех!   :hi:
 
« Последна редакция: Март 11, 2013, 23:28:10 pm от Passiflora »

Неактивен Jombo

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 7
Re: Странни сънища
« Отговор #42 -: Април 13, 2013, 23:23:20 pm »
Според мене това наистина може да е знак от бог и от молитвите на твоите братовчедки.Все пак от написаното мисля че сърцето не те подвежда към влеченията в вярата,но логиката те раздвоява.И друг факт е часът на ставане 7:72 .Някак си странен,божествен и ако ги вземем по отделно числата и съберем 7+7+2=16 после това 16 го раздробим 1+6 и се получава 7 което според мен е неслучаен знак.
И като спомена за страха,ето някои цитати които ще ти отговорят на въпроса:
“Страхът от Господа е началото на мъдрост” (Псалм 111:10 КJV)
“И чрез страх от Господа хората се отклоняват от злото” (Притчи 16:6)
 “Блажен е онзи човек, който се бои (от Бог) винаги, а който закоравява сърцето си, ще падне в бедствие” (Притчи 28:14)

Неактивен tigroto

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 3
Re: Странни сънища
« Отговор #43 -: Април 22, 2013, 16:41:02 pm »
Здравейте , нов съм в форума и не знам къде трябваше да сложа този пост но май най-подходящото място е тук.

Току що се събудих от следобеден сън целия мокър с насълзени очи и силно сърцебиене и всичко това заради един сън , който беше следния :
сънувам как спя ( по точно как лежа със затворени очи ) , лежа , лежа опитвам се да прогледам но не мога и не мога , а навсякъде около мен вървят некви песни и филми , изказвания на хора и всякакви такива простотии . А от всичко това аз чувам всичко , цялата песен , но в главата ми все едно се накъртва определено съдържание от нея , нещо като че ли което ме подчиняваше което ме контролираше . Обзе ме страх исках да прогледам , да се освободя от тези окови но не можех . След известни опити прогледах много леко и доста размазано , но достатъчно добре за да изтичам до терасата . След като се озовах там отворих прозореца , погледнах към слънцето и двете ми очи се отвориха , виждах някак си по добре от преди почувствах облекчение и че страха изчезва от мене -  Вече виждах , не бях сляп . Върнах се и  седнах да гледам телевизора който главно ме  заливаше с тази стряскаща сатанинска информация и какво да видя всички в него по филмите и песните със затворени очи , в този момент и аз се събудих наистина от съня , и веднага го постнах тук . Какво се е  опитвал да ми каже този сън според вас ? :)

Неактивен Oberon

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 092
Re: Странни сънища
« Отговор #44 -: Април 22, 2013, 19:05:28 pm »
Ами според мен трябва да намалиш телевизията, да смениш музиката и да се усмихваш по-често:)
Според мен съня ти е вследствие от начина на живот, а не предупреждение за бъдещо събитие. Поне аз така го разбрах.
Друго възможно обяснение е, ако си по-малък, да речем 14-16 годишен, и твоите родители са те успокоявали с телевизия, сега съзнанието ти да изчиства тия образи и картини. Преди време гледах едно филмче за детските реклами, и един лекар каза, че абсолютно е забранено на деца до 2 години да гледат ТВ, тъй като до 2 години мозъчната кора на детето се оформя, и тези цветни образи и картини нарушават нещо си...Абе, страшни неща...
In the Kingdom of the Blind, the One-eyed are Kings !!!

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27