Автор Тема: Гадателството в ръцете на дявола  (Прочетена 39332 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

firma

 • Гост
Гадателството в ръцете на дявола
« -: Декември 27, 2005, 18:50:25 pm »
Вече в течение на хилядолетия у различните народи съществува мантиката - познаването на бъдещето, настоящето, миналото. Към какво ли не прибягват гадателите в своето вълшебство: гледат на небесни светила (астрология), на диви и домашни птици, по тяхното поведение, викове, полет (орнитомантия), на дим (ливаномантия), на гръмотевица, дъга, восък, вода, огън (пиромантия), на огледало (катанстромантия), на сито (коскиномантия), гадаят по движенията на змията (офиомантия). Разпространено е гледането по линиите на ръката (хиромантия), по строежа на човешкото тяло (морфоскопия и физиогномика), по сънищата (онейроскопия). Съществуват предназначени за гледане специални стихове (рапсодомантия) и книги (библиомантия).

За прелъстяване на вярващите нечистият дух съдейства в книгите за гадателство да се поместват някои текстове, външно приличащи на думи от молитва и други религиозни текстове, но съдържанието им е извратено.

Колкото и привлекателни и безвредни да ни се струват всички гадателки, ползването на услугите им е доброволно оплитане на душата в дяволските мрежи. Боговдъхновеният проповедник на вярата и благочестието свети Йоан Златоуст казва: "Гадателят е зъл демон" и предупреждава хората, които слушат гадателите, че ще бъдат недостойни за разположението и милостта Божия и с това ще предизвикат многобройни бедствия за себе си. Преп. Ефрем Сирин наставлява така: "Пазете се от съставянето на билки, от врачуването, гадаенето, от правенето на муски (талисмани) или от носенето на изработени от други: те не са щит, а окови."

Преп. Григорий Нисийски учи: "Онзи, който обича плътското от този живот, желае да надникне в бъдещето, за да избегне бедите и да постигне желаното. И за да не обърнат хората взора си към Бога, изпълненото с лъжа демонско естество е изобретило многобройни начини да се познава бъдещето като гадаенето, тълкуването на знаменията, пророчествата, призоваването на мъртвите, изстъпленията, снизхождане на божества, вдъхновения, карти и много друго. И ако някой вид предвиждане вследствие на някаква заблуда е признат за истина, демонът го представя на заблудения като оправдание за лъжливото предложение. Демонската хитрост показва всякакви лъжливи поличби, за да отстъпят хората от Бога и да започнат да служат на демоните. Един от тези видове измама беше и измамата на говорещите с утробата си и хората вярваха, че чародейството им може да привлича към тукашния живот душите на умрелите."

Когато говорим за гадаене и гадателки, не можем да не спрем вниманието си на българската пророчица Ванга. Мнозина се интересуват как може да се обясни пророческата дарба на тази жена.

Ванга е родена през 1910 г. Веднъж, когато била на седем години, докато играела с други деца на улицата, се извил ураганен вятър, вдигнал момичето - бъдещата пророчица, и я пренесъл на два километра от дома й. Там, в прашната буря, Ванга усетила, че нечия длан я докосва, и изгубила съзнание. Когато намерили момичето, очите му били засипани с пясък. След известно време тя изгубила зрението си.

Минали години. Веднъж в навечерието на Втората Световна война пред Ванга се явил невидим непознат и й казал: "Скоро светът ще се преобърне и много хора ще загинат. Ти ще стоиш тук, на това място и ще предсказваш на живи и мъртви. Не се бой! Аз ще съм редом с теб и ще ти казвам онова, което трябва да им предадеш!"

Оттогава Ванга придобила пророчески дар. Тя може да разкаже миналото и бъдещето на хората, които се обръщат към нея, да чете мислите им независимо от разстоянието и езика, на който говори и мисли даден човек. Както смятат учените, изучаващи необикновените способности на Ванга, на всеки сто нейни прогнози осемдесет са верни. Българската ясновидка общува с умрелите, задава им въпроси, получава отговори от тях и вижда лицата им пред себе си.

Преди да посети гадателката, човек трябва две или три нощи да държи под възглавницата си бучка захар, а след това да отиде с нея, за да бъде приет от Ванга. А тя, като държи в ръка захарната бучка, сякаш прочита от нея миналото и бъдещето на своя пациент.

От Свещеното Писание е известно, че всички онези, които извикват душите на мъртвите и общуват с тях, са движени от тъмната сила. Вълшебниците, гадателките, спиритистите общуват не с истинските души на мъртвите, а с бесовска измама. Под този вид им се явява бесът и отговаря на въпросите им.

Дори само това безпогрешно сочи, че Ванга не действа с Божията сила. И използването на захарчето, от което тя прочита съдбата на човека, също не е от Бога.

Цяла България знае за невидимото същество "Кики", което се сприятелило с едно момиченце от Пловдив. Това невидимо същество с почукване отговаря на въпросите на околните, а на самото момиче, на чието ляво рамо живее, дава отговор чрез мислите й. Веднъж момичето посетило Ванга с родителите си. Невидимият "Кики" ги съпровождал. С духовния си взор Ванга виждала това същество и го описва като приличащо на човек, с умни човешки очи, но с птича глава. По думите на Ванга "Кики" й разкрил, че отговорът на загадката му трябва да се търси в Древен Египет, в ония времена, когато хората са изобразявали боговете с птичи глави, тоест са се покланяли на дявола под формата на идоли.

Примерът на общуването на Ванга с "Кики" още повече ни убеждава, че тази пророчица действа не от Всевишния.

Ванга разказва, че с нея непрекъснато общуват някакви непознати същества от космоса, на които тя дължи своя пророчески дар, и свидетелства, че чува всевъзможни заповеди от тревите, дърветата, камъните, птиците, различни други предмети и живи същества.

Неотдавна пророчицата получи международен диплом за екстрасенс №1.

Много различни неща могат да се прочетат за Ванга в пресата. Но християнинът не бива да се интересува от това. Вярващите хора не се нуждаят от гадателки, всичко, което е необходимо за нашето Вечно спасение, се съдържа в Свещените книги, а за всичко свръхестествено, което не е от Бога, а от нечистия дух, не ни е нужно да знаем.

Може би някои от читателите са пожелавали да посетят Ванга и са съжалили, че нямат възможност за това. Знайте, че дори и такива мисли са грях и той трябва да бъде изповядан. Сред по-възрастните жени има такива, които в следвоенните години са търсили помощта на гадателки, за да разберат съдбата на мъжете или синовете си, незавърнали се от войната. Някои се обръщат към гадателки, за да разберат кого обича интересуващият ги човек. Други и сами са се опитвали някак си да гадаят, може би още в детските си години, както например момчетата и момичетата, стремейки се да узнаят името на бъдещите си мъж или жена. Независимо от това, кога и под каква форма човек се е обръщал към гадателки, той е съгрешил тежко и не бива да скрива това на изповед.

Из книгата "Диавол и его нынешние чудеса и лжепророчества", М. "Даниловский благовестник", 1994.

Heinie

 • Гост
Отг: Гадателството в ръцете на дявола
« Отговор #1 -: Декември 27, 2005, 18:55:18 pm »
Ей, човек, ти се размаза тая вечер ;)

Астрологията не знам защо е в тази графа, тя ми се струва най-свястното от посочените мантики. Това от някой православен сайт ли е свалено?

firma

 • Гост
Отг: Гадателството в ръцете на дявола
« Отговор #2 -: Декември 27, 2005, 18:59:41 pm »
От православни сайтове www.pravoslavieto.com,ама повече имам вяра на руското православие http://www.omolenko.com/.Ами в момента в Русия се наблюдава голям подем. :D

Неактивен Gil-Galadh

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 983
 • V to the A to the D-E-R
  • chigot.blogspot.com
Отг: Гадателството в ръцете на дявола
« Отговор #3 -: Декември 27, 2005, 21:27:13 pm »
Аз вече казах далеч не всички духове са демони,правете разликата.А това със захарчето-ми захарта е кристална структура т.е. най-добрият носител на информация.
  Тука би трябвало да посоча онзи момент от библията когато онзи цар тръгнал да търси гадателка че да призове духа на брат му,ама тъй като нямам библия пред себе си...
  Гадаенето не предсказва бъдещето.То дава най-вероятния за момента вариянт и как да се действа за да го промениш или не.Само по себе си то е неутрално и няма нищо общо с бесове,демони и други подобни твари
-Какво е дзен?  -Fire-water burn на Bloodhound gang chigot.blogspot.

virtual

 • Гост
Отг: Гадателството в ръцете на дявола
« Отговор #4 -: Януари 14, 2006, 02:40:02 am »
Ако бяхте гледали преди едно предаване по канал1 Жена разказва как отишла в Асеновград с своя позната коато я завела при гледачка която говорила с духове та 1-вата се молела докато  на приятелката и с врачката говорила с дух и докато гожорила изведнаж духа казал че изчезва защото Божията сила била по могаща от него(т.е.докато врачували, парвата жена се молела на Бог и Той разобличил сатаната и в това негово деяние на засмукване на душата

Неактивен Gil-Galadh

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 983
 • V to the A to the D-E-R
  • chigot.blogspot.com
Отг: Гадателството в ръцете на дявола
« Отговор #5 -: Януари 14, 2006, 08:02:16 am »
Когато се молиш създаваш около себе си нещо като "свято поле" при което никоя същност не може да влезне в него без твоето желание,независимо добра или зла.Същото е и когато отваряш кръг.Тъй че аз тук не виждам намеса на Станчо,а човешка намеса
-Какво е дзен?  -Fire-water burn на Bloodhound gang chigot.blogspot.

Неактивен Alien

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 6 658
 • WATCHER
Отг: Гадателството в ръцете на дявола
« Отговор #6 -: Януари 14, 2006, 09:23:28 am »

  Гадаенето не предсказва бъдещето.То дава най-вероятния за момента вариянт и как да се действа за да го промениш или не.Само по себе си то е неутрално и няма нищо общо с бесове,демони и други подобни твариДа и аз съм на  подобно мнение. То може да ти помогне да се ориентираш в обстановката, но остава свободната воля и тя прави бъдещето нещо което неможе да се прогнозира 100%во, но пък могат да се намерят някои негови характеристики. Ако човека повярва силно в дадено предсказание в голяма степен способства то да се изпълни и обратно ако изобщо не вярва в това което му се казва пък най-верочтно няма да стане - разбира се зависи какви други фактори са намесени! Ако му се готви атентат и той пренебрегне предупреждението най вероятно ще си загине щото нещата не се свеждат само до неговата свободна воля!

Дъвиан

 • Гост
Отг: Гадателството в ръцете на дявола
« Отговор #7 -: Януари 15, 2006, 00:36:32 am »
Искрената молитва е най-голямата защита в този свят! И то, отправена към Другите, точно когато Ти имаш нужда!

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 652
 • In Lies We Trust...
Отг: Гадателството в ръцете на дявола
« Отговор #8 -: Януари 15, 2006, 00:40:52 am »
Респект!

Неактивен Mirotvorec

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 3 789
 • Азъ, от Народа на Еднорога
  • http://silverunicorn.org/
Отг: Гадателството в ръцете на дявола
« Отговор #9 -: Януари 15, 2006, 08:12:12 am »
Искрената молитва е най-голямата защита в този свят! И то, отправена към Другите, точно когато Ти имаш нужда!
Странно, защо "към Другите", а не към Творецът !?
Не мисли като човек!-Крион

coroviev

 • Гост
Отг: Гадателството в ръцете на дявола
« Отговор #10 -: Януари 15, 2006, 09:43:24 am »
  Има предвид,да се молиш за другите,когато ти имаш нужда.

Дъвиан

 • Гост
Отг: Гадателството в ръцете на дявола
« Отговор #11 -: Януари 15, 2006, 09:47:00 am »
Благодаря за вметката coroviev !

Неактивен Mirotvorec

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 3 789
 • Азъ, от Народа на Еднорога
  • http://silverunicorn.org/
Отг: Гадателството в ръцете на дявола
« Отговор #12 -: Януари 15, 2006, 17:28:02 pm »
Не, не го разбирам все пак-да измолиш за другите нещо от Бог, когато ти имаш нужда от помощ  ::)
Не мисли като човек!-Крион

Дъвиан

 • Гост
Отг: Гадателството в ръцете на дявола
« Отговор #13 -: Януари 15, 2006, 18:53:19 pm »
Дано да мога да го обясня, щом е толкова трудно да се разбере!

Да си представим, че пътуваш с влак и става земетресение - земята се разлюлява, линиите изхвърчат във въздуха, влака се преобръща, влачи се по земята; всичко вътре е хаос - хората пищят и се блъскат, всички са на куп, багажите са се изпосъборили и всичко е бъркотия. И в тези мигове на катастрофални изпитания, всеки един е като че ли сам за себе си - всеки един чувства заплахата, че може да загине! Всеки един инстинктивно има желанието да се предпази, да се опази - най-малкото че веднага ще вдигне ръка да се защити от някой падащ предмет. И когато трябва да се молиш в тези, буквално, мигове за собственото ти оцеляване - тогава ти да се молиш за спасението на другите, които също като теб са във влака. Ето това наричам аз Издигнат Дух! Това имам предвид!

Надявам се да съм разбран! Мисля, че примера е пределно ясен!

Неактивен Mirotvorec

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 3 789
 • Азъ, от Народа на Еднорога
  • http://silverunicorn.org/
Отг: Гадателството в ръцете на дявола
« Отговор #14 -: Януари 15, 2006, 19:25:58 pm »
Май още доста уроци ще трябва да премина, докато в такъв момент се сетя за другите. За мен ще бъде нормално да се помоля за себе си.
Излъгах, мисля, че ще се обърна с думите "да бъде Твоята Воля", което ще важи и за мен, и за другите.
Не мисли като човек!-Крион

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27