Автор Тема: The Bible Code  (Прочетена 77610 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 652
 • In Lies We Trust...
The Bible Code
« -: Юли 10, 2005, 19:41:38 pm »
Миналата година четох "The Bible Code" 1 и 2 на Майкъл Дроснин. Позовавайки се на Тората (разбира се в иврит), той и приятелят му математик, откриват в диагоналите и хоризонталите на Петокнижието тайни послания, които касаят цялото човечество следващите 4-5 години... Предричат смъртта на Арафат, Лондонският атентат, както и ядрен удар над Израел през 2006, което ще доведе до началото на краят. Казва се още, че предстои да се открие тайната на Божественият код на сътворението, който е закодиран в ДНК, както и извънземен кораб заровен в малкият полуостров Лисан в Мъртво море, от страната на Йордания. Той твърди, че във всички свещени книги на земните религии се съдържа подобен код.
Какво знаете по въпроса? Вярвате ли че такъв код може да съществува, или и той е част от дезинформацията (Майкъл Дроснин-руски евреин-журналист - живеещ от години в USA, по неговите думи - атеист  :P :P :P)?
« Последна редакция: Март 31, 2006, 02:48:06 am от Horus »

Неактивен Controversy

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 20
Re: The Bible Code (???)
« Отговор #1 -: Юли 10, 2005, 21:34:26 pm »
Ами зависи. В Библията има определено някакъв код, но не вярвам, че това е код, който разкрива събития в бъдещето,и то толкова маловажни като смъртта на Арафат. Или пък ударите в Лондон...
LET'S CHANGE THE WORLD FOR BETTER

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 652
 • In Lies We Trust...
Re: The Bible Code (???)
« Отговор #2 -: Юли 11, 2005, 03:00:22 am »
Ами не знам... Аз само споделям какво пише... Пък и никой не знае с каква значимост е едно събитие в действителност. Истината за нещата се крие както знаем всички. На пръв поглед незначителни неща, могат да бъдат много важни в измерения, които даже не разбираме... Специално за Лондон си мисля, че ще е предтекст за война в Иран. То и на Нострадамус не му се разбират повечето от предсказанията, ама това не значи че нямат смисъл. Познава човекът  :P

Неактивен asdfghjkl

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 780
 • Невъзможно е нищо
Re: The Bible Code (???)
« Отговор #3 -: Юли 14, 2005, 02:06:40 am »
Ако е вярно определено навява малко страх. Според мен трябва да се страхуват повече тези, които са вредили на човечеството, защото Страшният съд идва, а той ще е наистина страшен.
Oh, look at you... Look at you! Stop trying to control everything and just LET GO! LET

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 652
 • In Lies We Trust...
Re: The Bible Code (???)
« Отговор #4 -: Юли 14, 2005, 02:11:43 am »
Ето и една статия по въпроса:

         Преди време бе направено сензацинното съобщение, че трима израелски учени са открили кода на Библията. Чрез него древните текстове в свещената книга на християнството ще могат да бъдат дешифрирани. По този повод журналистът Майкъл Дроснин публикува книгата – “Кодът на Библията”.

         Опити да бъдат дешифрирани библейските текстове са правени отдавна, още през миналите столетия. Нютон, запален по езотериката, бил убеден в съществуването на таен код за прочит на Библията. Не можал обаче да го открие, защото не разполагал с компютър. Някои учени са на мнение, че огромното количество информация, съдържащо се в Библията, е шифровано с помощта на свръхмощен компютър. Физици, математици и компютърни специалисти смятат, че и да бъдат свързани в обща система съвременните най-мощни суперкомпютри (статията е 1998 година) на IBM, пак не биха могли да се справят с тази задача. А как ли се е осъществила операцията преди 3 хиляди години?
         Според израелският математик Елиаху Рипс, открил кода в сътрудничество с физика Витцум и математика Розенберг, той е създаден от разум, много по-различен и по-висш от нашия. Учените са изучавали еврвйската версия на Стария завет, тоест оригинала. Това е изключително важно, защото за разлика от редица други текстове той не е променян през последното хилядолетие. Ако от Тора (“Закон”, първите пет книги от Библията, приписвани на Мойсей) беше изпаднала една-единствена думичка, кодът не би действал. Непроменената версия се е предавала от поколение на поколение. Благодарение на това кодът бе открит и е вече научно потвърден факт. Тримата специалисти са приложили същата технология, която се използва и при други разработки в израелското Министерство на отбраната.
         Според Елиаху Рипс Библията съдържа такова количество информация, каквото не можем дори да си представим. Той твърди, че кодът е на няколко нива и напомня по-скоро холограма, отколкото кръстословица.
         Какво е прочетено в Библията след откриването на кода? Първите стъпки в тази насока са все още несигурни, но илюстрованите факти са любопитни. Образно казано, кодът действа като Интернет. Когато се извади дадено понятие, излизат всички взаимовръзки, в които то учавства. Айнщайн например е свързан с теорията на относителността, Холокоста – с понятията крематориум и 1940 г., нуклеарен с годината 2006. Ако Ицхак Рабин беше повярвал в откритието, направено от Рипс, може би щеше да остане жив, защото математикът лично го предупредил за възможното убийство. В Библията той прочел и името на убиеца – Амир. Пак там Рипс прочел и за сблъсъка на кометата Шомейкър-Леви с Юпитер. Учените го предсказват едва няколко месеца предварително, докато в Библията събитието е било зашифровано преди хилядолетия.
         Кодът на Библията е може би доказателството, че не сме сами в Космоса и че съществува космически разум. Но и предупреждение, смятат някои учени. Те имат предвид факта, че Библията е най-авторитетната и най-четената книга в света (преведена е на 2197 езика). И може би не е случайно, че точно сега, в 21 век, благодарение на откриването на кода човечеството ще проумее много неща от миналото, настоящето и евентуално от бъдещето. Зашеметяващите открития и познания може би ще ни накарат да преосмислим самоубийственото си поведение и да повлияем по някакъв начин на бъдещето на нашата планета. Учените са убедени, че значението на кода се свежда преди всичко до предупреждението да се предпазим от фатални бъдещи събития. Неговите създатели сякаш ни казват: “Това ви чака, ако сами не го промените...”

tarikkat

 • Гост
Re: The Bible Code (???)
« Отговор #5 -: Юли 18, 2005, 14:26:48 pm »
От години изучавам религиите и едно нещо е вярно зависи с какъв превод ще работиш. Сам по себе си оригиналът дава много отговори стига да се знае как се работи с него, защото иврит има няколко начина да го четеш а свещеният знак малко са хората които го знаят. За тази цел са и апокрифите стига да е наистина апокриф. А код има и информацията която дава не касае само човечеството но и световете около нас. Не се задоволявайте само с една книга ТЪРСЕТЕ :-[ :-[ :-[

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 652
 • In Lies We Trust...
Re: The Bible Code (???)
« Отговор #6 -: Октомври 08, 2005, 21:45:36 pm »
Библейският код, частично дешифриран от американския учен Майкъл Дроснин, отдавна не е тема на ожесточени спорове. Факт е, че той е шифър, кодиращ информация за бъдещето и миналото. Някои изследователи дори смятат, че Библията е подобна на гигантски файл и съдържа много повече данни, отколкото можем да си представим. За Дроснин всеки по-голям военен и терористичен акт или значимо събитие могат да бъде разчетени с точност до дата и място. През януари 2005 г. компютърният специалист Ник Лейни проникна в “скрити сектори на големия файл”, разчитайки нова информация. Според неговите разшифровки в бъдеще на планетата ще се появят чужди биологични видове. Той се позовава на конкретен текст.
В “Откровението на свети Йоан Богослов” се говори за скакалци, идващи от бездната. Лейни тълкува “бездна” като “космос” и смята че става въпрос за инвазия на чужд вид:
“И затръби петият ангел, и видях звезда паднала от небето на земята, и даде й се ключа от кладенеца на бездната: тя отвори кладенеца на бездната и излезе дим от него като от голяма пещ.
Слънцето и въздухът потъмняха от дима на кладенеца.
И от дима излязоха скакалци по земята и даде им се власт, каквато имат земните скорпиони...
По своя вид скакалците приличаха на коне, стегнати за война.
На главите им имаше сякаш златоподобни венци, а лицата им бяха като лица човешки.
Имаха коси като косите на жени, а зъбите им бяха като на лъвове.
Имаха брони като брони от желязо, шумът на крилете им бе като шум от колесници с много коне, когато тичат на война...”
Очаква ли ни унищожение, смърт и разруха, се пита Лейни. Можем ли да се доверим на тези разшифровки? Има ли надежда, че ще останем сами и ще бъдем богоизбрани пред лицето на глобалната климатична катастрофа?
Едно е сигурно, - убеден е математикът, - идва голяма промяна, или, нека се изразим с думите на пророка, тя вече е настъпила.

Доротея Валентинова

http://www.supernatural-bg.hit.bg/KodBiblia.htm

Атила

 • Гост
Re: The Bible Code (???)
« Отговор #7 -: Октомври 09, 2005, 02:55:43 am »
това са пълни глупости - фанете една достатъчно голяма по обем книга и пуснете софтуер да търси (грепи му викат линуксаджиите) за различни думи по диагонал или каквато и да е друга форма => 100% ще излязат резултати.

теория на вероятностите :-)  ... малко математика, анализ и статистика и ще ви стане ясно че тая книга е поредната манипулация.


.... като изровят камък на иврид в българия от времето на траките пак вЕрвайте

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 652
 • In Lies We Trust...
Re: The Bible Code (???)
« Отговор #8 -: Октомври 09, 2005, 14:06:19 pm »
То не е правено на голи догадки това Атила... Чети има две книги за Bible Code, просвещавай се. Никой не е достатъчно тъп да хване книга и просто да засича думите на диагонал, за да се прави на интересен...

Атила

 • Гост
Re: The Bible Code (???)
« Отговор #9 -: Октомври 09, 2005, 14:58:30 pm »
да да, ти май не искаш да схванеш това което ти пиша

колкото по-голям обем има един текст/книга толкова по-голяма е вероятността да намериш "скрите послания" по хоризонтал, диагонал или както решиш особенно ако търсиш клучови думи.
Тоя експеримета въобще не е научен зщото е проведен против всички правила на статистиката - отвори малко ученбици по математика и ще разбереш за кво ти говоря.

Същият експеримент е бил проведен и върху "Моби Дик" по същият принцип както е "изследвана" Тора-та.
Позняте какви са били резултатите => почти същите - хиляди ""сктити съобшения", "описание" на истрически събития както и "поглед в бъдещето"

... всичко е математика, статистика и анализ. като прескочиш малко правила познати само на математиците и напишеш убедителна книга може пък и някой да повярва

не бъдете наивни и винаги проверявайте всички възможни източници


Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 652
 • In Lies We Trust...
Re: The Bible Code (???)
« Отговор #10 -: Октомври 09, 2005, 15:06:11 pm »
Ами проверил съм ги Атила. Иначе нямаше да пиша тема сериозна като тази.

Атила

 • Гост
Re: The Bible Code (???)
« Отговор #11 -: Октомври 09, 2005, 16:04:38 pm »
я метни едно око тука

http://cs.anu.edu.au/~bdm/dilugim/moby.html
http://cs.anu.edu.au/~bdm/dilugim/diana.html
http://cs.anu.edu.au/~bdm/dilugim/wtc.html

относно книгата The Bible Code - това е книга а не научен труд. Такива подвеждащи творби от страна на ервеите има много - нали една лъжа като се повтори 1000 пъти става истина. Само да ви напомня, че теорията за правене на сапун и кожени изделия от евреи също беше разпространена от "експерти" което е пълна глуспост. Симон Византал беше развил също терои за изтребването на евреите с ток, ама някак си се наложи тази за газовите камери ... ама това всичко е тема на друг разговор.

поздрави

« Последна редакция: Октомври 09, 2005, 16:23:29 pm от Атила »

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 652
 • In Lies We Trust...
Re: The Bible Code (???)
« Отговор #12 -: Октомври 09, 2005, 16:34:14 pm »
Атила, не разбирам какво се опитваш да ми докажеш. Всеки вярва в каквото избере. Ако ще се правим на велики и аз мога да ти дам 11 милиона и 500 хиляди линка, които излизат в google, когато напиша "The Bible Code". Доказателства от учени, които разбират 3 пъти повече от теб и мен, ако не и 108 пъти повече... Влез и провери. Ти го удряш на личен спор вече. И за правописа и за това. Аре да не изпростяваме, нали? Все пак това не е моя теория и аз не търся внимание от никого, най-малко от теб. Тук съм, за да запознавам хората с някои неща, с които съм се сблъскал. Такива, каквито заслужават вниманието. И това се отнася за всички теми и юзъри. Няма нужда всички да ми се нахвърлят, само защото аз съм постнал някаква тема, както стана с президентите. Едва ли не видиш ли, Horus е виновен, че съществуват такива теории. Никъде не пиша, че някои трябва да са съгласни с всичко, което излагам. На някои неща, аз също не вярвам. Просто поствам интересни според мен неща. Както и в "Книги" - "с тази книга можеш да си избършеш гъзът" или нещо от сорта... За какво? Ти нормален ли си? Така ли се говори? Това разговор ли е? Пак все едно аз съм написал книгата... Аре моля те спри да изпростяваш.
Гледам да поствам разнообразни неща. Ако се разтърсиш из другите форуми, ще видиш, че никой не си прави толкова труд - да търси снимки, да превежда, да поства толкова теми. Повечето неща, няма да ги откриеш никъде, защото на никой не му се занимава толкова. Не че имам излишно време. Мога да правя милион неща. Ама правя това - така съм си решил...

Това изказване не го пиша сега заради конкретната тема, не се хващай пак да ми обясняваш какво си имал предвид и т.н. Това го казвам, защото наблюдавам тенденции в поведението ти. Ако имаш лични забележки да продължим на чата, за да не тъпчем форума с още баласт, че и без това се разводнихме адски напоследък...

С най-добри чувства - вярваш или не...

Н. :)
« Последна редакция: Октомври 09, 2005, 16:37:20 pm от Horus »

Oberon

 • Гост
Re: The Bible Code (???)
« Отговор #13 -: Октомври 10, 2005, 14:44:52 pm »
Атила, прав е човека:) Големи хора сме. Ако някоя книга не тихаресва, никой не ти дава право да кажеш "избърши си гъза". Най-малкото обиждаш човека, който е постнал за тази книга. Много неща на тоя свят са "отношения", както в математиката. Може да ти е смешно, ама и аз съм математик. По отношение на Моби Дик си прав, колкото повече е обема, толкова повече "посляния" Разликата, на която Хор набляга е , че единия обем е Библията, а другите обеми..някакви си.

Говориш така, все едно всичко разбираш, което не е баш така. Тука сме големи хора, или поне мислещи като големи, и всеки иска да бъде уважаван, въпреки различията в мненията.

Аз лично спирам спора с теб. Искрата беше, че ме обиди, казвайки че съм на път да спечеля наградата за най-много тъпи постинги...:))) твое право, драги ми Атила:)

Единственото време, което имам за постинги е в офиса, където шефката ми е на 3 метра от мене и зяе като рептилия на заколение. Нормално е от многото минимизирания да забравя кво пиша въобще. И да, с Windows съм , щото не съм спец. по писитата:))) Сорри.


Оберон от Амбър

Oberon

 • Гост
Re: The Bible Code (???)
« Отговор #14 -: Октомври 10, 2005, 15:49:07 pm »
Вижте кво намерих в Книгата на Енох:

"8. Ето имената на последователите им: Семиаз, Уракабарамеел, Акибеел, Тамиел, Рамуел, Данеел, Азакеел, Саракмиал, Азазел, Армерис, Ватраал, Ананес, Завебес, Самсавеел, Ертзел, Турел, Йоамяел, Аразеал. Това бяха водачите на тези 200 ангели."
 ??? ???
Наблягам на Ананес:) Нали се сещате за шумерския бог Онанес...:)))
Инетерсно...

Оберон

 

Сходни теми

  Заглавие / Започната от Отговора Последна публикация
7 Отговора
6436 Прегледи
Последна публикация Януари 14, 2006, 00:04:49 am
от asdfghjkl

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27