Автор Тема: The truth is out there?... (?)  (Прочетена 21291 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 652
 • In Lies We Trust...
The truth is out there?... (?)
« -: Юни 25, 2005, 21:32:56 pm »
За истината е говорено много, и няма да спре да се говори. Да поговорим и ние...
Как можем да отделим манипулацията, която ни се внушава отвсякъде, от истински ценното и духовното, което съхранява продължаващият свят? Можем ли да вярваме на всичката литература, която четем? Доколко? Правим ли своята собствена истина?
Четем все по-страшни и страшни неща. За световно господство, за масов контрол, които за съжаление са в толкова напреднала фаза, че не можем да спрем. Идва момент, в който човекът си задава въпроса на кое да вярва. Ако системата на илюминатите е толкова перфектна, как излиза тази информация? Не е ли и тя част от програмата на NWO? И ако тези страхотии, които четем, са част от манипулацията, колко ли по-страшна е истината? Как можем да допуснем да повярваме на един David Icke например, който пише тези ужасни неща? Как е допусната тази информация да изтече, ако тя е истина? Как се позволява това, ако всичко написано е вярно? Как въобще е стиганло до ниво "печат"? Не е ли допуснато умишлено? Дали те не са кукли? Трябва ли да си затваряме очите, само защото отпред посланието е: "Благодаря на издателството, което имаше смелостта да издаде тази книга"? Може да си мислят че работят за благото, но всъщност всичко да е поръчково. Много добре ни е известно, че цяла книга може да бъде едва ли не внушена. Методи и апаратура за това не липсват... А когато започнем да вярваме 100 % на нещо, просто ни повлича поредният егрегор, което не е добре.
Заляти сме от окултната литература. Всеки ден излизат поне по 5 нови заглавия. Тайно е, и е от програмата. Преиздават се книгите на Ленчето и на Кастанеда. Повличат ни в низшият астрал. Вчера видях книгата "Магия за тийнейджъри", от която ме сви сърцето. Как да се борим? Как да говорим на хората, като ние самите не знаем дали сме на правият път? И в същото време не е ли егоистично да стоим и да се стремим единствено към собствената си нирвана? Трябва ни чистка. Трябва ни тази 2008-(?)-12 година. Трябва Земята да бъде излекувана. Тези, които постигнат честотата, ще бъдат спасени. Но другите хора? Какво за тях? Има много добри хора, които просто по стечение на живота така и не са се докоснали до тази литература. Какво за тях? Какво за нас? Как да се предпазвам??? Това че не си купувам GSM умишлено, не значи че се предпазвам от всичките вредни честоти, които са навсякъде около мен. Не мисля и за правилно да отида в планинска колибка, да стана дзен-монах и да се отдам на медитация (която също е проникване в низшия астрал). Доген е казал: "Къде другаде смяташ да търсиш истината, освен там където си?" И ако точно това е изпитанието, да постигна това, което ми е отредено, точно тук където съм, ще успея ли? На прав път ли сме? Има ли смисъл да се развиваме в тази посока, ако тя е изначално грешна. Ако и тя е част от new age, който е прикрит под всеобщата любов и справедливост? Трябва ли просто да скръстим ръце и да си кажем: "Както Господ е решил"? Еволюционното ни ниво (и нашето и на планетата) ни явно е такова. Кали Юга свършва. Какво следва след нея? Ще се възродим ли като раса и енергия? Ще се възродим ли като добро - Божие проявление???

Много добре знаем също, че и този сайт и форум се следят, но въпреки това сме тук...
Как? Кога? Защо?

Enjoy :)
« Последна редакция: Март 20, 2009, 22:09:24 pm от H. »

Неактивен Admin

 • White Force Fighter
 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 742
 • MAY THE FORCE BE WITH YOU
  • Light Motion Design Studio
Re: The thruth is out there?... (?)
« Отговор #1 -: Юни 26, 2005, 09:32:46 am »
Истината е различна за различните хора. Тя е такава каквато хората си я представят и каквато те си я представят, такава ще бъде за тях. Всеки създава своята истина и живее в нея.
VOX UNIUS - VOX NULIUS
-------------------------------
The change is in your mind!

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 652
 • In Lies We Trust...
Re: The thruth is out there?... (?)
« Отговор #2 -: Юни 26, 2005, 18:38:31 pm »
Това безспорно е така, но все пак трябва да съществува и всеобща истина, нали?

Неактивен Gil-Galadh

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 983
 • V to the A to the D-E-R
  • chigot.blogspot.com
Re: The thruth is out there?... (?)
« Отговор #3 -: Юни 26, 2005, 21:58:05 pm »
Едва ли тези автори са марионетки.Поне не много повече от всеки друг.Това,което различава обикновените хора от конспиралниците ;) е че обикновените хора не са заинтересиовани.Не четат книгите,не намират материалите.На повечето просто мозъците им са прекалено промити.Но и да знаеш за целия този контрол какво? Нима можеш да избягаш от него.Каквото и да правиш винаги си зависим от тези от горе.Най-вече заради мнозинството.И дори те не могат да се подсигурят с/у изтичанетъо на информация.Но за сметка на това добре пълнят главите с дезинформация.Трябва много внимателно да се проверява кое е вярно и кое-не.Системата използва и пренасищането като метод за борба със знанието.Колкото повече плява и рано или късно хората се отказватот четене на простотии и отново стават зависими.Истината е трудно достижимо понятие и лесно манипулируемо...
-Какво е дзен?  -Fire-water burn на Bloodhound gang chigot.blogspot.

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 652
 • In Lies We Trust...
Re: The thruth is out there?... (?)
« Отговор #4 -: Юни 27, 2005, 00:00:11 am »
Ако мислиш, че не можем да избягаме от контрола, защо четем тези книги и защо въобще се опитваме да "сме в час" (доколкото това е възможно), след като и без това е безсмислено? Според мен всичко е възможно, стига да се опитаме да излезем от егрегора.
И въобще, бил ли е Сократ прав да твърди, че знанието е единственото богатство за човека, а незнанието - единственото зло? Незнанието може да означава голямо щастие, а знанието да се превърне в проклятие. Има достатъчно примери за това. И изобщо обидно ли е твърдението, че незнаещите са по-щастливи? Животът им е рай, работят, за да осигурят съществуването си. Освободени са от непосилния товар на съмнението, което съпътства всяко знание, защото знанието не е нищо друго освен непрестанно съмнение. Тогава обаче влизаш в матрицата, защото "господарите на света" искат точно това: функционера-консуматор, който носи товара си от точка А, до точка Б, който не се бунтува, който не си задава въпроси. Така ставаме овцете, които искат да бъдем.
И двете не са вариант.
Тогава?
Какво?...

tarikkat

 • Гост
Re: The thruth is out there?... (?)
« Отговор #5 -: Юли 01, 2005, 10:08:59 am »
Бях прекалено малък когано за първи път разбрах че света в който живея не е това, което е в действителност. До 1990 година приемах че съм ненормален и че нещо не ми е наред, щом другите не виждаха това, което виждах аз. След това разбрах че не съм сам срез хората има много будни и все още е така но и все още има страх. Страхът да кажеш на глас че ни манипулират. Факт е това което се случи с форума ни - на кого не бяхме удобни и докъде биха стигнали тези, които искат да сме спящи.
Аз винаги съм заявявал че всичко което казвам съм готов да го подтвърдя навсякъде. Не се страхувам защото нищо не притежавам в действителност.
Имаме голямата отговорност да помотнем на тези, които искат да се събудят

Неактивен Gil-Galadh

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 983
 • V to the A to the D-E-R
  • chigot.blogspot.com
Re: The thruth is out there?... (?)
« Отговор #6 -: Юли 03, 2005, 13:01:10 pm »
Избягването от контрола е възможно само ако станеш отшелник далеч от всякакво общество.НАли се сещаш агентите в матрицата-те са всеки.Точно така е и в реалността-докато си сред хората си зависим.ЗА късмет можеш да избегнеш до известна степен този контрол.Най-малкото,защото знаем...
  А за книжките-доколко това,което го пише е вярно?И до колко сме в час всъщност?
Според мен Хегемонията(ако може да се изразя така) знае че е невъзможно да се предотврати изтичането на информация  сами пускат трошички от нея,солидно примесени с измислица.Така че повечето хора да отхвърлят информацията с лека ръка и да гледат на тези,които проявяват интерес към конспирациите със не особено добро око.По този начин и се елиминира заплахата от тях-никой не ги взема на сериозно.
 И,Хорус,доста верни неща казваш,но не съм съгласен че животът на овцете  е рай.Нали ако беше рай щяха да са задоволени с това,което имат.А нали именно целта на консуматорското общество е незадоволеността-Да имаш повече и повече.Нови дънки,коли,гсм-и и т.н.,нищо че така наречените "нови" неща са си същите под различна опаковка.Само дето те карат да вярваш че никога няма да си щастлив без даденото нещо.А като го вземеш-идва следващото.Е тва е матрица!!! И като всички сили са насочени към това-не ти остава време да мислиш за н ищо друго и...останалото си го написал....
-Какво е дзен?  -Fire-water burn на Bloodhound gang chigot.blogspot.

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 652
 • In Lies We Trust...
Re: The thruth is out there?... (?)
« Отговор #7 -: Юли 03, 2005, 18:59:10 pm »
И аз не мисля, че животът на овцете е рай, и ако прочетеш внимателно ще го разбереш  ;)
Вчера бях в една от централните Варненски книжарници и просто беше залято от литература за масони, розенкройцери, илюминати и тамплиери... Да не говорим, че всяка втора книга вече е за Мария Магдалена и Граала. Това са тъй наречените "книги на конвейр", които са толкова поръчкови, че само надписа "заблуда" липсва на корицата... Да, има зрънца истина, само че трябва доста си чел, за да разбереш кои са те... И пак не знаем дали основата, която имаме, смятаме за вярна и която е нашата мяра за истинност, не е също манипулация от най-висшо ниво... Да, предполага се, че има истина и че Тя, трябва да е всеобща, но как да се доберем до нея след като доста от нещата се разминават и просто си личи, че искат да ни закопаят и отчаят, вместо да ни окуражат  :(
Което не означава, че ние някога ще спрем да търсим нали  ;D

tarikkat

 • Гост
ПРАВО НА ИЗБОР
« Отговор #8 -: Юли 04, 2005, 17:32:15 pm »
Лично аз не смятам, че единственият начин да избягаме от манипулирането е да избягаме надалече от нея. Факт е че отшелничеството не е решение. Аз имам дете и сам по себе си този факт не ми позволява да избягам или да заровя глава в пясъка. Търся отговорите за да можем взаимно да си помагаме и подкрепяме.
Проблемът не е в това дали съществува даден Орден или организация, а как можем да излезем от омагьосаният кръг на заблудата. Мен все още ме третират като черна овца защото не съм съгласен с общоприетите норми на обществото  в което живеем и имам нездравословният навик да задавам неудобни въпроси. :-[ :-[ :-[
Знам че има един план за който говорят навсякъде но никой не обяснява конкретно за какво става въпрос. Всички учения са единодушни поне в едно отношение - изхода е във всеки човек. Ние сме нещо специално но определено все още не разбираме това
ПРАВО НА ИЗБОР
Къде искаме да бъдем и къде сме?

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 652
 • In Lies We Trust...
Re: The thruth is out there?... (?)
« Отговор #9 -: Юли 07, 2005, 04:28:42 am »
Откъде идваме? Къде сме (Какво сме?)? Накъде отиваме?
Въпросът е, че вегетираме. Израждаме се. Свръх-задачата на днешния човек е, да е сит. Той мисли единствено за чисто физическото си оцеляване. Работа-вкъщи-ядене-(Слави Трифонов)-спане. Къде отива смисълът? Защо продължаваме въобще? Не е ли очеизвадно, че това "продължаване" на живота дори не е стоене на едно равнище? То е регрес и то огромен. Живот на ниво втора чакра. Ядене и секс. Затова беше създадена  и култовата четирилогия "Матрицата". За да ни покаже, че човекът е вирус, който се е самозабравил и унищожавайки себе си (напълно съзнателно при това), прави още по-голям грях. Унищожава планетата. Добре че има механизми за пречистване и те ще започнат да функционират още догодина.
Истината е пред очите ни, около нас, включително и в огледалото. Едни не я забелязват, други я забелязват и не й обръщат внимание. Други са чували, но не искат и да знаят... Защото както казват: "Истината боли". А ако разберем истината, ще имаме база и ще видим колко деградирали сме всъщност. Затова повечето даже не се и интересуват. Разбират го подсъзнателно. Пък и какво като разберем как е била създадена Вселената? С какво би ни помогнало това? С нищо... Което показва, че не винаги мащабните въпроси, дават всеобхватният отговор. Много по-подходящо тук би стоял друг въпрос: "Какво мога да направя аз?"
Далай Лама казва: "Не е толкова важно дали животът има смисъл, а дали ние придаваме смисъл на живота, който живеем."

Неактивен Joro Velev

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 539
 • Живот за пример, това е начинът. Мисия Bell Ringer
Формат на ниско ниво...
« Отговор #10 -: Юли 16, 2005, 07:26:55 am »
Ако намерим отговорите на тези въпроси :
Откъде идваме? Къде сме (Какво сме?)? Накъде отиваме?
и не на последно място "Какъв е смисъла?", тогава какво?
Ще го кажем на всички и те ще го научат и ще се поправят.
А после?
Като знаем всичко, какво следва?
СКУКА
Смисъла май е да не знаем смисъла, а да го търсим непрестанно. А причината е май да избягаме от скуката, която би ни връхлетяла. Знанието не носи радост а отговорност и скука, а незнанието или по-точно забравянето ни помагат да изживяваме процеса на откривателството, който е много приятен. Затова и не си спомняме вероятните минали животи, защото много скоро ще научим всичко и после .... скука.
Но пък като научим всичко, не както е заглавието на една друга тема в този форум "рестартирай и ще се оправи" а направо "преинсталирай и се радвай на "новото"". Имаше нещо на исток наричано "нощ и ден на Брама" (или Брахман). Нощ за мене е "формат на ниско ниво", ден е радоста от новата инсталация... ;)
« Последна редакция: Юли 16, 2005, 07:29:25 am от IYIjorovelev »
Когато човек поиска да постигне нещо, намира начин, в противен случай - причина.

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 652
 • In Lies We Trust...
Re: The thruth is out there?... (?)
« Отговор #11 -: Юли 18, 2005, 00:13:55 am »
От една страна наистина изглежда, че смисълът е да търсим смисълът, но да не го откриваме. Този процес води някои хора до отчаяние, други стимулира още повече за постигане на себе-същността. До тук добре. Винаги във философията е стоял сериозно проблема за дадеността (или липсата на такава). Кое е даденост в живота на човека и кое не? Според мен даденост няма. А всеки който мисли, че има, може би е в заблуда. Именно заради този грешно зададен архетип е и ниското духовното състояние на човека. Мислим планетата за даденост, живота за даденост, дори начина си на живот за даденост. Раждаме се. Родителите ни ни учат на грешно зададени модели с които свикваме и по-късно дори и не се замисляме да оспорваме. Смисълът се изражда. Той се обезсмисля, защото хората вегетират. Тук не става въпрос да откриваме Смисълът, който да е тъждествен на СКУКА. Тук става въпрос за радикален избор. Да избереш да търсиш смисъл над общоприетият. Което се крепи на избор направен априори, преди поредната инкарнация. На нас не ни е дадено да знаем СМИСЪЛЪТ. Можем да зърнем само неговият отблясък. Когато разберем частица ще вървим нагоре и ще стигнем до по-високо ниво. И така нагоре, нагоре, с уговорката, че съм далеч от мисълта, че можем да достигнем върха. Цялата истина едва ли знаят и свръхразвитите цивилизации от другите измерения. Смисълът НЕ Е, взет сам по себе си. Той съществува, ние сме призвани да го търсим. Той както и всички други "неща" е истински само, когато е разглеждан чрез Всеобщността инкарнирана в Тоталността на действителността. Както и цветята, които са по-красиви в градината слети с Всичкото, отколкото във вазата в хола. Но въпреки това късаме цветя и ги слагаме във ваза. Защо? Защото искаме да внесем и в нашият дом малко свжест/топлина/красота/любов. Но въпреки, че ги имаме във вазата си, не ни е скучно да ги гледаме в планината насред полето, нали?
Имаме си израз: "Няма човек, който да знае всичко". Може да има същества, които да знаят всичко и за тях нашия земен израз да не важи. И въпреки това мисля, че и те търпят еволюция. И съм убеден, че не им е скучно :)
Пък може Смисълът да е да ни бъде скучно. Тогава сме най-големите глупци, защото май много хора трябва да са постигнали Нирвана, а да не го осъзнават ;D. То Смисъла е покрай нас, но ние нали сме си слепи  :'(
Всъщност май исках да кажа, че всички живи същества имат право да научат Смисъла, защото Той е единствената даденост вътре в нас. Не как е създадена Вселената. Това няма да помогне и не желая да знам. Истината е субективна. Аз лично искам да разбера защо хората късат цветята и ги слагат във вази. Всичко друго е илюзия.

tarikkat

 • Гост
Re: The thruth is out there?... (?)
« Отговор #12 -: Юли 18, 2005, 13:21:59 pm »
Според мен смисълът е да разберем повече за този план, заради който са създадени световете и каква е ,Ежедневието което мачка и продължава да мачка ги кара да спят а не да се събудят и да мислят. Част от всичко е да се търсим но БЕЗ ЗНАНИЕ ЗА ПЛАНА всичко няма смисъл
Момчета огледайте се наоколо - какво виждате около вас. Колко от вашите близки и приятели сподулят вашите търсения. Определено са малко иначе нямаше да сте във форума
Знам че тук има много интелект но какво правим с него
Трябва действие... :-[ :-[ :-[ :-[
« Последна редакция: Юли 18, 2005, 16:17:45 pm от tarikkat »

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 652
 • In Lies We Trust...
Re: The thruth is out there?... (?)
« Отговор #13 -: Юли 18, 2005, 15:36:44 pm »
Non in verbis sed im rebus est! - Не приказки а дела! (Сенека)

tarikkat

 • Гост
Re: The thruth is out there?... (?)
« Отговор #14 -: Юли 18, 2005, 16:19:12 pm »
Той Сенека хубаво го е казал но въпросът е откъде трябва да започнем. Фрисъл хубаво говори за МЕРКАБА това наистина е нещо изумително
Пробвал ли си да го приложиш?

 

Сходни теми

  Заглавие / Започната от Отговора Последна публикация
1 Отговора
5093 Прегледи
Последна публикация Май 21, 2011, 03:39:38 am
от Ghostfist
1 Отговора
4981 Прегледи
Последна публикация Февруари 13, 2014, 14:52:48 pm
от Black Adder

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27