Автор Тема: Каква алтернатива предлагате?  (Прочетена 51531 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен sidereal

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 23
Каква алтернатива предлагате?
« -: Февруари 04, 2012, 20:36:29 pm »
Здравейте.

Значи тук повечето хора мрънкат, че са контролирани, че не са свободни, че не са доволни, че всичко трябва да се случва по друг, по-хуманен начин.

Споделете каква алтернативна система на живот предлагате, която да е в състояние да задоволи напълно вас и абсолютно всеки друг обитател на планетата. Не искам някакви безумни утопии от сорта да няма религии, защото това би било прекрасно и на теория звучи лесно за изпълнение "хората просто трябва да се осъзнаят", е да ама не е. Как ще обясниш на един закоравял мюсюлманин, че няма Аллах? Или да има излишък за всеки...и тогава хората ще са доволни и ще дават всичко от себе си....е да ама не...на циганите в България като им подаряват блокове, те благодарни ли са? Мотивират ли се да работят? Не унищожават ги. Примери има милиарди.

Искам съвсем реалистично да включите в уравнението разликата в интелекта на отделните индивиди; природо-обослувената жажда за власт, теротория и надмощие на отделните индивиди; омразата на някой народи към други, човешкото его, страха от промяна и стремеж към запазване на фамилиарното и всички други негативни качества, които ни характеризират като хора. (Някой от вас може да кажат, че не са такива, но за съжаление, повечето хора са, така че се съобразявайте)


Личното ми мнение е, че конспирации от всякакво естество и мащаб несъмнено съществуват, но елит който да управлява земята от векове е абсурд. Несъмнено много от нещата се контролират от гангстери (тъй наречения елит), чиито нехуманен бизнес им носи милиарди, което им дава свободата да финансират правителства срещу услуги и да купуват медии и тн. Но замислете се, светът е една непрестанно променяща се функция - империите идват и си отиват, управлението нон-стоп се сменя. Америка е била сателит на Англия, после Англия е сателит на Америка, после и двете може да станат сателит на Китай, после Китай може да стане сателит на България и въобще неведоми са пътищата.....Кукловоди несъмнено има, но и те, както и пионките им непрекъснато се сменят, защото всеки иска да е на върха и егото е двигателната сила, която предизвиква смяната...всеки иска да притежава властта. Когато някой от елита да ти даде власт, издига те и изисква да му правиш услуги, ти го правиш...но за колко време ще му останеш лоялен? До края на живота ти? Или в един момент егото ще те накара да пожелаеш да го изместиш? И когато го заместиш, ти ще пожелаеш да прокараш твоите схеми, а не да следваш неговите планове на действие.

Човек е свободен, когато се чувства свободен. Какво ви спира да направите каквото си пожелаете? Вярвайки, че някой ви контролира, вие автоматично попадате в ментален затвор.

Неактивен operator

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 32
Re:Каква алтернатива предлагате?
« Отговор #1 -: Февруари 04, 2012, 20:53:11 pm »
Ами, добре, да започнем с нещо простичко.
Като начало да обърнем полярността на парично-стоковите отношения. Имам предвид да се отнеме правото на банките да печатат пари. Това право да е у производителите на стоки. Банките да заемат полагащото им се място на счетоводни посредници.
Лихварството на всички нива да се криминализира и да се приравни по наказуемост с убийството.

Неактивен Ashaman

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 810
Re:Каква алтернатива предлагате?
« Отговор #2 -: Февруари 05, 2012, 21:44:31 pm »
И какво ако не са внуци и правнуци а нови династии? Да кажем, че властта си сменя притежанието както го виждаш ти, а аз съм сигурен че това което наричаш абсурд е по-вярното. Но какво от това, кажи ми дали това е по-важното или е това как се развива обстановката. А на въпроса ти какво - мисля си че първо трябва да се осъзнае манипулацията, след това трябва да се осмисли и приеме, защото по-слабите ще предпочетат да се залъгват и след като научат неприятната истина. А тя не е ясна дори и за най-напредналите, истината и знанието е оръжие което няма да ти го дадат в подарък - и това е причината хората които управляват да управляват, и защо да не управляват след като срещу себе си имат тълпа която роптае против истината.
Но въпроса сега е дали процесите, могат да изчакат тая тълпа да се наосъзнае, наповярва, та евентуално да направи нещо по въпроса

Неактивен blade

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 467
Re:Каква алтернатива предлагате?
« Отговор #3 -: Февруари 06, 2012, 10:37:02 am »
Aлтернатива може да даде всеки сам за себе си. Осъзнавам, че човечеството не може да прогледне, само индивида може. Така, че алтернативата е нещо индивидуално.
“And neither do I! I want to have a wife, children & a home, I want to live! But it's all for nothin

Неактивен sidereal

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 23
Re:Каква алтернатива предлагате?
« Отговор #4 -: Февруари 07, 2012, 00:20:20 am »
До Ашаман:

Цитат
И какво ако не са внуци и правнуци а нови династии? Да кажем, че властта си сменя притежанието както го виждаш ти, а аз съм сигурен че това което наричаш абсурд е по-вярното.

Кое те кара да вярваш в това, че чак пък и да си сигурен? Аргументирай се малко:) А властта, сменяйки притежанието си, сменя и целите си.

Цитат
Но какво от това, кажи ми дали това е по-важното или е това как се развива обстановката. А на въпроса ти какво - мисля си че първо трябва да се осъзнае манипулацията, след това трябва да се осмисли и приеме, защото по-слабите ще предпочетат да се залъгват и след като научат неприятната истина. А тя не е ясна дори и за най-напредналите, истината и знанието е оръжие което няма да ти го дадат в подарък - и това е причината хората които управляват да управляват, и защо да не управляват след като срещу себе си имат тълпа която роптае против истината.
Но въпроса сега е дали процесите, могат да изчакат тая тълпа да се наосъзнае, наповярва, та евентуално да направи нещо по въпроса

Не ми отговаряш на въпроса ама никак....въобще прочете ли целия ми коментар :). Много е лесно да кажеш "Ами всеки трябва да се осъзнае"....и като се осъзнае какво ще стане? Ще има години, може би десетилетия наред масови бунтове и протести? И после какво? Нова система на управление?

Това, че хората си вярват в много и най-различни неща е факт, може и да са неосъзнати, може и аз и ти да сме неосъзнати, кои знае? Важното е да не сме тесногръди и да държим съзнанията си отворени, но и да внимаваме какво влиза вътре, защото хората сме наивни и обичаме да вярваме в приказки :).

Нека задам въпроса така...ако ти си хипотетичен лидер в сянка и изведнъж решиш, че вече искаш да работиш за хората, а не за личните си интереси, каква система за генерално развитие на човечеството ще се опиташ да приложиш, която да е хуманна за разлика от така мразения капитализъм? Ненапразно написах в разсъжденията да се включат и тези, както ти ги наричаш, "слаби" и "не толкова напреднали" хора. "Осъзнати" и "напреднали" е имало винаги...преди 50, преди 100, преди 1000 години...дали сега са повече от преди, можем само да гадаем...факта е, че да сме добронамерени не е достатъчно...дали имаш добри намерения, само ти си знаеш, практическо значение имат само резултатите, а не намеренията. Повечето хора са недоволни от системата и твърдят, че Земята бива управлявана безотговорно, но всъщност нямат представа, какво биха направили те, ако контрола и отговорността бяха в техни ръце...

Aлтернатива може да даде всеки сам за себе си. Осъзнавам, че човечеството не може да прогледне, само индивида може. Така, че алтернативата е нещо индивидуално.

Хора моля ви, четете хубаво въпроса и мислете, преди да отговаряте...."алтернативата е нещо индивидуално" няма как да го приема  ;D Ако всеки си има планета, можеше и всеки да разгърне своя собствена алтернатива...лошото е, че засега делим една и трябва да се съобразяваме с желанията и нуждите на другите. Каква е твоята "индивидуална" алтернатива? :)   

Съгласен съм с теб, че ще е много по лесно, положителната промяната в индивидите да започва от собственото им съзнание и после да рефлектира навън, вместо да са нужни външни фактори, които да променят индивида отвън на вътре (ако това имаш предвид). Но и в двата случая върши работа...едното се нарича самоосъзнаване, а другото - образоване.
На сегашния етап от развитие, обаче, нито едно от двете не се случва в необходимия мащаб.

Та...въпросът ми беше (за пореден път) - каква реалистична алтернативна система на управление/живот/развитие предлагате, която да има потенциала да облагодетелства всички хора и в същото време да може да бъде  приложена в сегашния етап от нашето развитие, взимайки на предвид човешките фактори които съм изброил, както и тези които не съм :)

Поздрави.

Неактивен Ashaman

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 810
Re:Каква алтернатива предлагате?
« Отговор #5 -: Февруари 07, 2012, 22:04:55 pm »
Мислех да ти кажа предишният път, и аз поне като човек който се е интересувал от "конспирации" от преди да станат модерни по принцип няма да седна и да се обосновавам и доказвам на някой, който може и сам да порови и да почете. Това ти го казвам обективно, независимо как ти звучи.
По другия въпрос, тогава - това което не разбира тълпата, е че тези хора успяват да контролират точно защото тълпата е такава, а те за разлика от нея силно се интересуват от нещата над които тя се надсмива, за тях знанието е сила и оттам тръгват те, докато за тълпата парите са всичко, а italic-a е просто поговорка.
Така се е получило, че благодарение на находчивост, на позиции и на средства също така са се докопали до много ценни ресурси, на първо място като знание.
За останалото, ако ти си който трябва, какво би направил това е несериозно. Докато важи максимата да говориш, каквото искат да чуят за да те послушат.
Иначе не е трудно да се напише един лист как може да е по-добре, но от друга страна насила хубост дали става и дали изобщо трябва ли да се действа така, както те действат, независимо от средствата.

Неактивен sidereal

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 23
Re:Каква алтернатива предлагате?
« Отговор #6 -: Февруари 09, 2012, 00:55:24 am »
Цитат
Мислех да ти кажа предишният път, и аз поне като човек който се е интересувал от "конспирации" от преди да станат модерни по принцип няма да седна и да се обосновавам и доказвам на някой, който може и сам да порови и да почете. Това ти го казвам обективно, независимо как ти звучи.

Виж сега....изчел съм всяка една възможна теория и въобще през годините съм изчел повечето налична литература по въпроса...и знаеш ли какво...струва ми се ПОРЕДНАТА СИСТЕМА ЗА НАСАЖДАНЕ НА СТРАХ И БЕЗСИЛИЕ У ХОРАТА. Исках да разбера ТВОЯТА гледна точка, а не "да се поровя и да чета". Или ти нямаш лична гледна точка и просто щеше да ми цитираш извадки? Както виждаш аз съм се аргументирал защо мисля, че не е така, ако ти неможеш да посрещнеш очакваното от мен ниво на компетенция и не желаеш да се обосновеш с лично твои размисли, моля повече не пиши повече в темата. Как иначе според теб аз да разбера от милионите теории ти на какво точно вярваш и кое ти се струва логично и кое не? За съжаление не мога да чета мисли все още.

Цитат
За останалото, ако ти си който трябва, какво би направил това е несериозно. Докато важи максимата да говориш, каквото искат да чуят за да те послушат.
Иначе не е трудно да се напише един лист как може да е по-добре, но от друга страна насила хубост дали става и дали изобщо трябва ли да се действа така, както те действат, независимо от средствата.

Като не е трудно, просто ми отговори на въпроса, вместо да ме караш за 3-ти път да ти го задавам. И не искам да ми изброяваш на един лист как ще е по-добре, казах, че бих искал да чуя идеи за цялостна алтернативна система на управление и живот. Ти ако си твърде депресиран и си мислиш, че няма смисъл да се мисли над този въпрос, докато масите не се "осъзнаят" просто ще те помоля повече да не пишеш в темата ми. Все пак, както ти каза, зададох "не-труден въпрос". Като не искаш да отговаряш и ти се струва несериозно (явно за теб е по-сериозно да убеждаваш хората колко са "неосъзнати" отколкото да помислиш как бихме могли да променим нещата към по-добро. Избери си някоя релевантна тема и си изливай мъките там :) Никой все пак не те кара насила да пишеш тук.

 Не напразно съм нова тема с конкретен въпрос, следователно бих искал да получа конкретни отговори...толкова ли е трудно :)

Поздрави


Неактивен ARRI

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 515
Re:Каква алтернатива предлагате?
« Отговор #7 -: Февруари 09, 2012, 14:18:38 pm »
Aлтернатива може да даде всеки сам за себе си. Осъзнавам, че човечеството не може да прогледне, само индивида може. Така, че алтернативата е нещо индивидуално.

Не съм съгласен с това, че трябва всеки да се спасява по единично. На тези отгоре точно това е целта, да ни разделят, а не да ни обединят.

СЪЕДИНЕНИЕТО ПРАВИ СИЛАТА!!!
ЖИВОТЪТ  НА   БОГОВЕТЕ   Е  СЛЯПАТА  ВЯРА  НА  ОНЕЗИ, КОИТО  ИМ  СЕ  КЛАНЯТ !Тери Пратчет

Неактивен Ashaman

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 810
Re:Каква алтернатива предлагате?
« Отговор #8 -: Февруари 09, 2012, 16:38:31 pm »
Sidereal, това което виждам аз е, че докато хората са такива каквито са като цяло и управниците им ще са такива, и строевете им ще са такива и всичко ще им е такова. Промяната трябва да стане отвътре - навън и общо.
Това е много сложен въпрос, не може да се иска от хора с различна, култува, образование и живот да имат еднакви възгледи а и няма да е интересно сякаш, затова от всичко ми се струва, че най-добре би било хората да се оставят на естественото си развитие, докато в момента определени групи използват слабостта на останалите. Досега не е опитвано, никога досега хората не са били оставени на себе си, така мисля аз. Винаги са били манипулирани от малки кръгове. И това са всички извън тези които решават как да бъдат направлявани събитията, т.е. всички до най-най-високите етажи на истинската власт. Ето това е, че сред всяка група или обществена роля, трябва да има достатъчно хора които да са дорасли за нещо по-добро. Докато това го няма, положението няма да бъде много по-различно.
Глупави или манипулирани, това е общо кратно и от двете. След като искаш практика, това е - ограничаване на манипулацията и впоследстие допитване до народа. Още по-конкретно стабилни и стриктни правила за масмедии и допитвания от типа на референдумите които да имат някакъв дял от тежестта при вземането на решения, които засягат големи групи хора или всички.

Неактивен sidereal

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 23
Re:Каква алтернатива предлагате?
« Отговор #9 -: Февруари 09, 2012, 16:58:56 pm »
Aлтернатива може да даде всеки сам за себе си. Осъзнавам, че човечеството не може да прогледне, само индивида може. Така, че алтернативата е нещо индивидуално.

Не съм съгласен с това, че трябва всеки да се спасява по единично. На тези отгоре точно това е целта, да ни разделят, а не да ни обединят.

СЪЕДИНЕНИЕТО ПРАВИ СИЛАТА!!!

Да, споделям мнението ти АРРИ. Какво би предложил ти? :)

Неактивен operator

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 32
Re:Каква алтернатива предлагате?
« Отговор #10 -: Февруари 09, 2012, 18:01:05 pm »
Значи търсиш точно определен отговор? Да се съберем много, всички, да скандираме, да предявим искания, да ни изберат лидер, който да ни каже какво, аджеба, искаме в края на краищата, да ни канализира, култивира, асоциира... и вкара в кибуца? Всички заедно. С еднакви искания и еднакво виждане за глобалното. Еднакво безлично криещи се зад също толкова безличното гругарче. Това вече беше. И това е, към което отново ни тласкат стратезите на новата глобална революция. Колектив. Тълпа. Не, мерси. Предпочитам да си дъвчем ушите с диви самостоятелни лидери-темерути, отколкото да живея в страх дали ще се харесам на гладичкия педераст хлъзнал се удобно под обяздилия движението медицински хитрец. Човек се ражда сам и умира сам. А между тези две точки, по трасето, може да остане човек единствено по един начин. И това не е този начин.

Неактивен ARRI

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 515
Re:Каква алтернатива предлагате?
« Отговор #11 -: Февруари 09, 2012, 18:31:39 pm »
sidereal, на въпросът ти няма универсален отговор, както няма универсална религия, която да се хареса на всички. Та така и няма универсален строй в който всички да са доволни и щастливи. Едни си искат комунизъм, други мечтаят за равенство като при соцЯлизма, трети искат капитализъм.....и пр. и пр. и пр. И това само у нас в България, пък да не говорим за останалите около 7 000 000 000 хора. Само във България като се огледаш, някои си мечтаят за соца, други са доволни от сегашното дередже, не зная как точно да го нареча нашия строй в който живеем. Та как очакваш всеки от нас да е доволен при един строй. Ми винаги ще има кртитикари, недоволни и пр. И така е в световен мащаб. АЗ имам една моя си теория, която и преди съм споделял тука. Та горе долу, може да заживеем в мир, спокойствие и любов, ако разделим планетата. В една част да се създаде комунистическа държава, там да отидат да живеят всички фенове на комунизма. В друга част феновете на социализма да си създадат държава.....феновете на капитализма и те да си направят държава....и така. Всеки човек на тази Земя да си реши сам къде да отиде да живее. Естествено, не говоря да е насилствено както ни преразпределиха през 1944г. към ръшша. А да бъде доброволно. Знам, че това е утопия, и никога няма да стане, но ти питаш, а АЗ си казвам мнението.

Поздрави  :hi:
ЖИВОТЪТ  НА   БОГОВЕТЕ   Е  СЛЯПАТА  ВЯРА  НА  ОНЕЗИ, КОИТО  ИМ  СЕ  КЛАНЯТ !Тери Пратчет

Неактивен Ashaman

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 810
Re:Каква алтернатива предлагате?
« Отговор #12 -: Февруари 09, 2012, 22:51:06 pm »
Sindreal, не може така, едва ли си взел под аренда парче от форума, и след като задаваш въпроси трябва да си готов да чуеш и отговори, въпреки какво ти се струва или не.
-Ако имахте вълшебна пръчка какво бихте направили?
- За мен е неправилно да поемаш отговорността вместо други хора, освен ако те не осъзнават какво искат от теб и дали изобщо го искат.

Неактивен Tangrata_

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 433
Re:Каква алтернатива предлагате?
« Отговор #13 -: Февруари 10, 2012, 02:13:01 am »
По принцип, да, форумът е публичен.

Но е част от правилата на форумите по света е да се пише по темата.

А аз не забелязах твоите отговори изобщо да са по темата. На всичкото отгоре упорстваш и се повтаряш 10 пъти.

И вместо конкретен отговор. Т.е. някакво "ПРЕДЛОЖЕНИЕ".
Имаше само "бла-бла" хленчене.
Хората са такива, хората са онакива. Ако ти не виждаш проблем в тоя начин на мислене и на писане, ок. Но поне като ти се обърне внимание, вземи си бележка.
Искаш да свалиш някое момиче: www.lovestyle.org/forum  Българите в Канада: www.bgcanada.com

Неактивен shoguna

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 37
Re:Каква алтернатива предлагате?
« Отговор #14 -: Февруари 10, 2012, 09:45:38 am »
С риск да получа и някоя друга обида от "уравновесени" хора като тебе ще се опитам да ти отговоря без да се задълбавам много и до там, че да не проличи че съм не толкова на ти с икономика, финанси, здравеопазване,образование и т.н.Първо-Всички пари без покритие в пещите.Откъде на къде някой си без никой да го е избирал си присвоява правото да печата пари и да ги дава на заем и то от въздуха.Закона на Кенеди в действие.Второ-премахване на планираното остаряване.Всичко което се произвежда да е с максимално дълъг живот-така няма да има разхищение на ресурси.Трето всички скрити технологии-открити.А не някои измисли кола с гориво вода и те го застрелят-примерно.Четвърто-здравеопазване.Всички болести знаем от къде идват и могат да се лекуват.Няма да се пренасели планетата-споко,ако трябва ще се ограничи раждаемоста,но хората да живеят добре.Пето много важно-МАСОВАТА РАЗЛАГАЩА ХИПНОЗА НАРЕЧЕНА МЕДИЯ РАЗВЛЕКАТЕЛНА ИНДУСТРИЯ и т.н.От тях ще се пропагандира само морал и истински човешки ценности.А пък вече който иска да си е педал да си бъде никои няма да му забранява,но тази пропаганда влияе адски много.Ще спра до тук за сега защото знам че ще има контра въпроси и упреци от някои капацитети за това трябва да събера сили да се защитавам.Важното е че намеренията ми са добри дори и да се струват на някои утопия.

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27