Автор Тема: Сатана - за какво всъщност става дума  (Прочетена 38186 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Спорт-Здраве4

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 242
Сатана - за какво всъщност става дума
« -: Септември 06, 2010, 08:40:49 am »
За няколко десетки хиляди години цивилизовано съществуване на Земята, сме разбрали едно - вселената е изградена от различни елементи. Познатата материя е изградена от четири елемента - вода, огън, земя, въздух.

Разбрали сме също, че има пети елемент, но той не се побира в семейството на четирите. Петият елемент съставя всеки един от четирите елемента - това е духът. Духът е елемент, представляващ множество духовни принципи и в зависимост от пропорционалното сливане на различните принципи се създават както четирите познати елемента, така и множеството разнообразни проявления на духа.Всяко развитие означава изправяне пред проблеми. Когато човек се развива, той се изправя пред различни проблеми относно разбирането на себе си и преодолявайки тези проблеми, той съзрява все повече.

Развитието ни като общество не е по-различно. Развитието ни като раса минава по същите стъпала, но в по-голям мащаб.
В процеса на нашето развитие ние, като раса, сме изправени пред поредния проблем, който трябва да преодолеем. Настоящият главен проблем е в това, че все още се учим да използваме технологията, до която сме достигнали. Тъй като все още се учим, още не сме осъзнали, че тя е неразривно свързана с вселената и чрез технология ние не можем да се изолираме от това, което тя представлява.

Направили сме грешка, че с лека ръка сме загърбили прозренията на множество поколения преди нас, поради предразсъдъка, че щом са били нецивилизовани в едно отношение, значи са били нецивилизовани във всички останали отношения.С вас ще се опитаме да поправим тази грешка и по този начин да си отговорим на един въпрос, който никога не е възниквал у древния човек, но който възниква у модерния - какво, кой и дори "защо" е Сатана.

Не е нужно да правим кой знае какво. Просто ще разгледаме редица от така наречените митове на древните предци и няколко концепции от астрологичните системи на различни древни народи. Не е нужно дори да правим голямо усилие, тъй като няма модерна наука, която да отрича астрологията или да я заклеймява като шарлатанство, поради това дори и на твърдо технологично настроен скептик към вселената ще му е лесно да следва тези разсъждения.

Неактивен Спорт-Здраве4

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 242
Re:Сатана - за какво всъщност става дума
« Отговор #1 -: Септември 06, 2010, 10:29:58 am »
Нека започнем от нашата модерна астрология - западна школа.

Може би читателят може да се запита "защо започваме точно оттук?", но го уверявам, че не след дълго цялата информация ще започне да се навръзва и той сам ще разбере защо съм избрал да започнем оттук, макар в това начало все още да не личи връзката с темата.


Модерната астрология определя духа на отделната личност (както и на народ и държава, но това е друга тема) като използва звездната карта - положението на звездите спрямо момента на преминаване на хоризонта на физическия свят - излизането от утробата.
Тъй като различието във вселената се поражда от различното пропорционално сливане на различни принципи, планетите не са изключения. Поради големият брой и огромното им разнообразие, и поради вселенския закон на неотменна взаимосвързаност на всичко в нея, астрологията ползва звездите, за да разчете по тях пропорцията от различните принципи, изграждащи харакетра и духа на личността.


Това е първото нещо, което излиза в гугъл, относно зодия скорпион. Читателят и сам може да намери по-качествен и задълбочен анализ на този вселенски принцип.

Принципът Скорпион от модерната астрология се свързва с различни митове.

* В митът за ловеца Орион скорпионът е пратен от боговете да го убие (в ролята на ловец на ловците), заради дързостта му. Когато Орион умира от отровното жило, боговете го пращат не небето, където скорпион продължава да го преследва и се възвисява с него. Факт е, че Орион и Скорпион са две съзвездия, които абсолютно никога не могат да бъдат видяни едновременно на небето.

* Митът за птицата Феникс също се свързва с пирнципа Скорпион.

* Митът за Фаетон може да бъде прочетен в първия коментар на тази тема от нашия форум, естествено прилично разтеглен и размит - Блясъкът на Скорпиона

* Астрологията свързва принципът Скорпион с богът и планетата Плутон - бог на подземното царство и т.н., чиято принадлежност е рогът на изобилието. Тъй като според древните Скорпион е едновременно "богат" и ненаситен принцип.
Принципът скорпион отговаря на много от характеристиките на Сатана от християнството.
* прелъстител
* неконтролирани страсти
* подземно царство
* изобилие (в противовес на ангелеското смирение под формата на скромност)
* тайна и приктирост (като опозиция на светлината)
* ловец (като противовес на божието агне)
* използва змията (ацтеките описват принципа скорпион като "змия, покрита с перушина")
* паднал ангел (което се свързва с мита за Фаетон)
* хитър и разумен (в противовес на божието доверие)
* плътски удоволствия (засилената сексуалност на принципа Скорпион)

Нека читателят забележи, че християнството е една доста осакатена религия, поради това, че то е основано на противопоставянето на различните принципи, докато прозренията на древните ни пердци са свързани изключително с взаимодопълването на вселенските принципи като пораждащи се и подкрепящи се един друг.
Това е и самата причина да има толкова разновидности на християнството - всеки народ се опитва по свой начи нда избяга от тази тесногледа концепция. Кояот е просто "концепция", именно защото няма покритие с действителността.

Затова нека родчертая, че българското християнство е много, много различно от класическото християнство. Както и руското и много други школи. Ако читателят иска да задълбочи в тази насока, бих го препратил към сайта на "Войни на Тангра". По принцип не бих препратил никого към това място, но специално по темата българско християнство, може да се търяс публикациите на anti666 и Jordan13, които имат чудесни снимкови материали от различни религиозни български паметници, както и информация.
Като един добър пример за позиция, от чиято гледна точка въпросният принцип се допълва и взаимодейства по градивен начин с всички други принципи на вселената, акто при това се изграждат различинте духове и еелементи, може да се даде келтската система от богове.

И по-специално богът Cernunnos

За неразбиращите български, ще го обсъдия накратко тук и ще пусна някои изображения.
Очевидно е морфологичното сходство - S c orpio n, S ata n - Cernunnos, Cernenus, Cern

Негативните принципи от христиансикя негативизъм съвпадат до едно, с тази разлика, че келтите са разпознавали и множество позитивни проявления на този принцип... също така са виждали позитивни проявления в много от негативните за хриянството черти на този принцип.
* богът на природата и магията и мистерията й (против което е била инквизицията)
* обитава тъмата на гората
* покровител на ловците
* изобразява се с еректирал пенис, тъй като е наричан "съпругът на Богинята" (паралел със "син на бога" от Фаетонския мит)
* бог на животните (превъплъщение в различни животни, паралел с християнския Сатана)
* бог на плодовитостта
* описван като "яростта и кипенето на развиващия се живот" (Сатана, противопоставен на смирението)
* първият син на Първомайката (която се нарича от келтите "Ану", можете да четене за това в "Историята на Звездния Старейшина" на издателство Паралелна реалност) (паралел с първият от ангелите в християнството)

* наричан Зеленият човек (зелен, защото е бо гна растителния свят както и на животните и "човек", защото е вечно в близък контакт с хората, точно както Сатана винаги е по-близо до човека от Бога в християнството)...

* ...той е изобразяван като полу-човек, често с тяло на елен, винаги носи корона от еленски и кози рога и се свързва с мъжките рогати горски животни, както и с рогатата змия по келтските земи

* неговият трон е Световното дърво, чиито корени отиват в долиня свят, стъблото е в междинния, и короната е в горния свят (паралел с изобразяването на Сатана, показващ с ръцете си "каквото горе, такова и долу")

* бог на жертвения лов, когато всяко старо трябва да умре, за да даде начало на новия живот (толкова широк мотив, особено свързан със Сатана, естестевно бе зновия живот, понеже класическото християнство си има пристрастията)

* свърза се с гръцкия бог Пан (сатир), който "е гордо тържествуване на освобождаващата мъжка еротична сила в най-чистата й красива форма".

* тъмната природа на този келтски принцип е терорът и паниката (за разлика от класическото християнство обаче, тя не е безсмислена, а се свързва с живота и смъртта на природния свят). Осъществяването на тази тъмна страна на пирнципа са наричали "Всепоглъщащият". (което е директна невидоизменена връзка с модерната западна школа по астрология и принципа Скорпион... видоизменена е връзката между Световното дърво и мита за Феникс... мита за ловеца на ловците също е връзка с келтския принцип)

* като защитник на дивото може да всяка паника и див страх у онези, които нарушават границите на дивото (демон от класическото християнство)

* в по-късна Англия същият принцип е наричан "богът на вещиците" (паралел с инквизиция), Шекспир има герой, персонализиращ този принцип, който в творчеството му е наричан "Пазителят и Демонът на горите" и прочие...

* келтите свързват принципа с кръговрата на сезоните - положителна страна (пролет и лято), негативна страна (есен и зима), след което ранен, богът се връща в недрата на земята, за да умре и да се роди отново в трона си - Световното дърво (мита за Феникс и класическа черта на принципа Скорпион от модерната астрология)

* счита се за първобащата, а майка му за първомайката, дали началото на всичик неща (точно както мнимо се прокрадва в библията, че сякаш човекът не е важният, а е продуктът от игричките между Сатана и Бог)
Числото пет се споменава навсякъде, когато става дума за този келтски бог/принцип. Естествено правим паралел с пентаграмата. Ето сега и картинното сравнение.
Относно числото пет, можете да прочетете различна информация из интернет, а за буквалната физична (етерна) сила на геометрията може да се прочете в Принципи на функциониране на съзнанието.

Cernunnos:


И Сатана:

Опашката всъщност не е ли модификация на копието, с което понякога се изобразява Кернунос като символ на това, че е повелител на ловците? (просот изображенията с копие са прекалено големи за да ги пусна тук)

Същият паралел може да се направи с маиансикя календар Цолкин и отва е много важно, понеже според официалната информация възникването на класическото християнство няма нищо общо с Америките. Въпреки това, древните народи по целия свят са имали астрологически системи за определяне на множжеството аспекти и комбинации на енергийните принципи и всички са разпознавали този енергиен принцип.

В маиския календар този принцип съответства на Manik или "елен". Може да бъде прочетено в Маиския календар - Цолкин , където също така има информация за числото пет според представите и възприятията на маите. Защо числото е съвместимо с обсъждания принцип е очевидно.
« Последна редакция: Септември 06, 2010, 10:31:35 am от Спорт-Здраве4 »

Неактивен Спорт-Здраве4

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 242
Re:Сатана - за какво всъщност става дума
« Отговор #2 -: Септември 06, 2010, 10:45:26 am »
Преценявайки цялата информация, моето лично мнение е следното.


Прилича ми сякаш християнството е една временна религия, направена да има кратка давност, само докато покрие определен период от историята на Земята.
Това е моят извод, понеже всяка една митология има много повече информация в себе си, отколкото Библията. Това прави Библията да прилича на един доста прибързан, поорязан сборник, който излиза от всякакъв контекст поради това, че е безобразно компресиран.

Класическото християнство е дотолкова опростено, в сравнение със сложните представи на древните народи по всички точки на планетата ни, че човек може да си помисли, че не е минала, а настояща информация за развиващ се мит, който тепърва предстои да остане в световната митология. Нещо като частна и лична игра(завихряне) на "боговете"(принципните енергии), която ни засяга в този отделен момент от историята на Земята.


Сякаш конкретно в нашите времена, негативните проявления на принципа на Елена (така, както го разгледахме по-горе) е това, което човечеството трябва да преодолее или да овладее, за да продължи своето развитие.
Но да преодолее, а не да загърби или отхвърли.

И за да се представи тази информация възможно най-ясно, в класическото християнство (като цялата тази религия не е религия, а по-скоро епизод от сагата на Земната митология) се създават два образа обобщение:  единият Сатана - колективният образ от всички негативни проявления на иначе балансираният принцип на Елена(тоест поставен в точно определения за нашето време контекст) и другият е някакъв изключително неясен образ, който по всичко изглежда да е всички други принципи, колективизирано обобщени като противопоставящи се на негативното проявление на Елена... с други думи Господ.А след като преминем през този хоризонт, който древните ни прадеди са видели с окото на разума си, чрез своите точни астрологични системи, християнството ще остане в историята (естествено включително всички негови деривати, като мюсюлманството и юдаизма) и кой знае какво ще се случи с бъдещето на човешката раса по-нататък.
« Последна редакция: Септември 06, 2010, 10:49:22 am от Спорт-Здраве4 »

Неактивен sedere

 • (sedere)
 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 606
Re:Сатана - за какво всъщност става дума
« Отговор #3 -: Септември 06, 2010, 10:48:06 am »
Така за сатаната ще споделя една гледна точка която ми се стори доста интересна, от книгата на Морнинг Скай.
Принципно аз винаги съм се чудел, защо има такова нещо и защо толкова хора се страхуват от него и тн. Всичко ме навеждаше на мисълта, че това е внедрен нарочно този страх. Не казвам, че няма такова нещо в цялата Вселена. Обаче си струва да се замислим и върху този факт, който ще кажа по-долу. Според мене този страх е насаден изкуствено с цел контрол.

Сатаната е първоначалния ни създател ЕА(ЕН-КИ), който в последствие доста спречквания има с брат си и който донякъде е "виновен" за по-добрата "осъзнатост" на тогавашните хора.
Обаче след всички промени на Ра, ученията и методите му се превърнали в зли думи на Дявол.
Струва си да се замислим дали този страх от това нещо не са изкуствени и нарочно казани на хората.
 ;)
Преодолей робското подчинение и живей изцяло в настоящето.

Неактивен Спорт-Здраве4

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 242
Re:Сатана - за какво всъщност става дума
« Отговор #4 -: Септември 06, 2010, 10:54:27 am »
От личиня си опит знам, че раздел "Религия" не е много по тоя тип информация, затова не се спирам на Звездния Старейшина.

Но ако трябва да го коментирам (понеже става дума), аз лично не съм съгласен с някои основни направления в книгата.

Например смятам, че ситуацията е съвсем различна от описваната и никой не се опитва да ни контролира, нито да ни завладее, нито да ни унищожи. Това са си нашите измислици.

Този факт се подсказва от друг прост факт - авторът на Звездния Старейшина и може би дядо му(реалния участник) и идея си няма защо ЕА създава човека такъв, какъвто е. Има само някаква бледа, мъглява, неясна представа, която по най-невинния и наивен начин свързва с необяснена моралност и творчески подтик.

Което означава, че не се дава никаква информация за това. Което отново ни поставя в ситуацията, в която информацията все се върти в радиус около единствено важния център. (Вярно, по-малък радиус от всичко останало, но все пак си остава радуис).
« Последна редакция: Октомври 12, 2010, 21:31:45 pm от Mirotvorec »

Неактивен sedere

 • (sedere)
 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 606
Re:Сатана - за какво всъщност става дума
« Отговор #5 -: Септември 06, 2010, 11:01:13 am »
Нищо като е раздел религия. Според мене трябва да се обхващат всички гледни точки по даден въпрос. :)
Ще ми е интересна информация ако имаш още. :)
Само информативно и аз съм зодия Скорпион.
Преодолей робското подчинение и живей изцяло в настоящето.

Неактивен ARRI

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 515
Re:Сатана - за какво всъщност става дума
« Отговор #6 -: Септември 06, 2010, 12:10:43 pm »
Гледайте от 1,20 мин.Речта на Ал Пачино е много истинна ;).

ЖИВОТЪТ  НА   БОГОВЕТЕ   Е  СЛЯПАТА  ВЯРА  НА  ОНЕЗИ, КОИТО  ИМ  СЕ  КЛАНЯТ !Тери Пратчет

Неактивен Спорт-Здраве4

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 242
Re:Сатана - за какво всъщност става дума
« Отговор #7 -: Септември 06, 2010, 13:35:20 pm »
Гледайте от 1,20 мин.Речта на Ал Пачино е много истинна ;).


Еми просто не е така -.-  Ако все още никой не си дава сметка, Конспирацията е нещо съвсем различно от това, за което почти всеки един я мисли.


Ние сме жертви на собствената си глупост и всъщност кошарата, в която сме вкарвани, е просто за да не причиняваме повече хаос в света.

Нас ни о б е з о п а с я в а т, защото сме недорасли, некадърни и неспособни. И най-вече - защото прибързваме и сами си навличаме всички неприятности.


Неактивен P.E.A.C.E.

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 499
Re:Сатана - за какво всъщност става дума
« Отговор #8 -: Септември 06, 2010, 14:09:11 pm »
Спорт, има и такъв момент. Но той според мен е по-скоро следствие.
Дуалността си я има, колкото и голяма илюзия да е тя. Има такива същности, на които им Трябват недорасли индивиди, защото се хранят от тях. Те работят не за обезопасяване, а за себе си, гладни са.
Лично мнение :)

Неактивен Спорт-Здраве4

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 242
Re:Сатана - за какво всъщност става дума
« Отговор #9 -: Септември 06, 2010, 21:02:21 pm »
А какво ще кажете за тази връзка =)

« Последна редакция: Септември 06, 2010, 21:05:12 pm от Спорт-Здраве4 »

Неактивен old4

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 023
Re:Сатана - за какво всъщност става дума
« Отговор #10 -: Септември 06, 2010, 21:24:47 pm »
Може ли съвсем накратичко да обясниш каква ти е идеята.
Съжалявам old4, съществува забрана, която не ти позволява да публикуваш или изпращаш лични съобщения

Неактивен Спорт-Здраве4

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 242
Re:Сатана - за какво всъщност става дума
« Отговор #11 -: Септември 06, 2010, 21:31:56 pm »
И дори още множество силни изображения, които ни отварят очите за орязаността на религиозните представи и за това, колко непълно всъщност е християнството и всичко, свързано с него - оттам и титаничните грешки в контекста, които обръщат различни представи на 180 градуса.
Сигурно вече се сещате за какво не сме говорили. Точно така, най-стряскащата връзка от всичко до сега! =)


Ето го принципа за  ОБИЛНОСТ (открит при Кенунос):

Ето го принципа за ИНТРОСПЕКТИВНОСТТА и ПОКЛОНЕНИЕТО като начин на живот (дълбоките тъмни гори на Кеннунос и принципа на дневен знак Елен от маиския Цолкин календар) :
Ето я ПЛОДОВИТОСТТА :

И КАКВОТО ГОРЕ, ТАКОВА И ДОЛУ (забележете стилизирания ореол или като слънце, или като пентаграма, или като рога, описващи кръг):Всичко това се получава, понеже сме забравили мъдростта на древните си прадеди - че Вселената е съставена от множество принципи и пропорционалното съотношение между различните им проявления изграждат елементите, семействата духове и душата на човека и оттам материята.

На место това, съвременният човек си е избрал шепа проявления... предимно на един принцип, и се е концентрирал в него, игнорирайки останалата част от вселената и по този начин жънейки нещастие след нещастие.


П.П.
Не е ли същото със заннието и образованието? Знанието е фрагментирано и разделяно и така губи връзка с действителността, с напредването на специализацията на науката тя става все по-чужда и по-чужда на реалността.


И МОЖЕ БИ ТОВА Е ГОЛЯМАТА НИ ГРЕШКА КАТО РАСА, изразена в много аспекти и нива, И НЕЩОТО, КОЕТО ТРЯБВА ДА ПРЕОДОЛЕЕМ.
« Последна редакция: Септември 06, 2010, 21:36:11 pm от Спорт-Здраве4 »

Неактивен Спорт-Здраве4

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 242
Re:Сатана - за какво всъщност става дума
« Отговор #12 -: Септември 06, 2010, 21:42:19 pm »
Може ли съвсем накратичко да обясниш каква ти е идеята.

Идеята ми е да покажа кашата в религията.

Това, че всички религии произлизат от един и същи принцип - който не се свързва с образа на Бог, а с образа на Сатана...

...но преди това се опитвам да уточня, че Сатана, така, както е представен е напълно специализиран и конкретизиран аспект на много по-широк принцип, който е изваден от контекст с едната цел да изобрази настоящите времена и изпитания, които стоят пред човечеството.

А именно - да овладее специално това конкретно проявление (което келтите са наричали Всепоглъщащия) на иначе много балансиран и позитивен принцип на божествената енергия.И като се замислиш - давам много по-дълбоко разбиране за християнството, вместо да го отхвърлям.
Напротив - по този начин го подкрепям.

Виждаш ли... получава се така, както във физиката - с цел да се разгледа по-добре порявлението на законите, се създава понятието затворена система, което всъщност не съществува. Което прави така, че изучаването на физичните закони отдалечава от реалността и прави всичко друго, но не и да  я обясни.


И осъзнавайки, че християнството е изкуствен контекст, една затворена система, която в природата не съществува, човек може много по-добре да разбере за какво става въпрос и да използва този провал като свое предимство.


П.П.

Интересно е да се забележи, че добродетелта, към която християнството се опитва да подтикне човека, се постига, чрез преодоляване на самото християнство.

Под християнство нека се разбира и мюсюлманството и юдаизма, понеже всичко е дериват едно на друго... а и будизма също, но чрез повече метастази.
« Последна редакция: Септември 06, 2010, 21:51:19 pm от Спорт-Здраве4 »

Неактивен old4

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 023
Re:Сатана - за какво всъщност става дума
« Отговор #13 -: Септември 06, 2010, 21:59:30 pm »
Интересно е да се забележи, че добродетелта, към която християнството се опитва да подтикне човека, се постига, чрез преодоляване на самото християнство.
Под християнство нека се разбира и мюсюлманството и юдаизма, понеже всичко е дериват едно на друго... а и будизма също, но чрез повече метастази.

Добро съждение!
За християнството бих казал, добър лош опит.Другите религии изобщо не ги слагам в сметката.
Съжалявам old4, съществува забрана, която не ти позволява да публикуваш или изпращаш лични съобщения

Неактивен ARRI

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 515
Re:Сатана - за какво всъщност става дума
« Отговор #14 -: Септември 06, 2010, 22:57:39 pm »
Гледайте от 1,20 мин.Речта на Ал Пачино е много истинна ;).


Еми просто не е така -.-  Ако все още никой не си дава сметка, Конспирацията е нещо съвсем различно от това, за което почти всеки един я мисли.


Ние сме жертви на собствената си глупост и всъщност кошарата, в която сме вкарвани, е просто за да не причиняваме повече хаос в света.

Нас ни о б е з о п а с я в а т, защото сме недорасли, некадърни и неспособни. И най-вече - защото прибързваме и сами си навличаме всички неприятности.Ако си изгледал клипа,ще разбереш,че САТАНАТА ,не съществува.''Той''(нашето его), само постила леглото,а останалото си зависи от нас.И кой,или кои по-точно,ни о б е з о п а с я в а т  :-X?
ЖИВОТЪТ  НА   БОГОВЕТЕ   Е  СЛЯПАТА  ВЯРА  НА  ОНЕЗИ, КОИТО  ИМ  СЕ  КЛАНЯТ !Тери Пратчет

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27