Автор Тема: Паразитни мисли  (Прочетена 19822 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен foolmaster

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 35
Паразитни мисли
« -: Август 22, 2010, 13:56:46 pm »
Имам един въпрос, който ме мъчи от известно време и искам да попитам дали има други, които имат същият проблем. Не знам дали разделът “езотерика” е най-подходящ за тази тема.

От едно известно време имам паразитни мисли.  Тоест когато умът ми е неспокоен изникват разни мисли из главата ми, с които не съм съгласен. Според мен едва ли са проява на интуицията, защото доколкото съм запознат интуицията се проявява когато умът е спокоен и тих. Когато правя разни дихателни упражнения умът ми се успокоява и тези мисли престават, разбира се.

Ето един линк, на който попаднах, който май дава отговор на въпроса ми до някъде:

Имате хубаво разположение на духа – значи Висши същества ви изпращат по радиото една хубава мисъл. А нисшите същества ви изпращат една паразитна мисъл, която да попречи да не чуете ясно. И едните, и другите действат. Добрите същества идват отгоре и отдясно, изостаналите в развитието си – отдолу и отляво.
http://www.bialobratstvo.info/index.php?option=com_content&task=view&id=175&Itemid=74

Споделете ваши наблюдения по въпроса ако имате такива.  :hi:
Keep on rotting in the free world...

Неактивен алибаба

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 794
Re:Паразитни мисли
« Отговор #1 -: Август 22, 2010, 18:36:12 pm »
Едва ли има човек, когото да не са го нападали параизтни мисли. Смята се (в повечето духовни учения), че мислите не се пораждат в мозъците ни. Не НИЕ ги създаваме. Ние сме по-скоро нещо като приемно-предавателни устройства. Мислите са някакви енерго информационни същности, които са из Вселената и ние ги възприемаме или не ги възприемаме в зависимост как са настроени радиопредавателите ни (състоянието на съзнанието ни). Най-големият проблем е, че вземаме мислите, минаващи през нас като свои и в резултат започваме да се чувстваме като техни създатели, съответно ако мислите са неприятни се мислим за лоши (или обсебени), а ако мислите са хубави се мислим за духовни, или пък за гениални...и т.н.
Ако не забравяме, че каквито и мисли да възприемаме те не са наши, а просто преминават, а ние ги засичаме...тогава не бихме били чак толкова привързани към мисловните представи за себе си. Нямаше да се поражда самомнение и да ни държи в капана си...щяхме да бъдем по-свободни, нямаше да се вземаме така на сериозно и така бясно да защитаваме гледните си точки...сякаш това сме самите ние, а човекът, който не ги споделя - наш враг.
Направети си експеримент да засечете някого и да му кажете, че намирате гледната му точка за грешна и той веднага се изправя на нокти и е готов да защитава...да защитава какво?!...нещо, което не е негово...нещо, което радиоприемникът му е засякъл от етера...
Затова при медитация се казва мислите да бъдат оставяне да влизат и излизат и преминават...докато ние стоим спокойни и просто наблюдаваме и ги оставяме ..без са се вкопчваме в тях..без да им даваме своето внимание, без да се отъждествяваме с тях и да се притесняваме от тях...точно така както бихме наблюдавали течението на една река, влачеща най-различни неща - боклуци...или листа...или цветя...какво ли не...ние стоим на брега спокойни и оставяме течението да си минава с неговите боклуци...а ние оставаме извън това...та какво общо бихме могли да имаме ние с тях?! Ние сме на брега, а те - в реката.
С мислите положението е абсолютно същото. Минава ни "тъжна" мисъл - страдаем, минава ни "радостна" - щастливи сме....а всъщност нищо не се е променило.
Даваха един филм за Индия...и за някакви, които почитаха свой Бог покровител и един път в годината му ставаха невести, а на следващия ден оставаха вдовици. Те вярваха в това. И единият ден, нагиздени бяха щастливи, песни, танци, смях, радост...а на другият ден...плачеха, виеха и опяваха и си скубеха косите...истински нещастни..съвсем, съвсем истински. В два последователни дни - само защото вярваха на измислената история..те сменяха състоянието си напълно и истниски (не наужким), а си бяха все същите.
Докато гледах това си казах "Боже..та това се случва с всички ни, но просто не е така контрастно и забележимо..иначе всички щяхме да се събудим от този кошмар, кошмарът породен от илюзията, че мислите са нещо повече от боклуци, които течението влачи"

Неактивен fishbone

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 164
Re:Паразитни мисли
« Отговор #2 -: Август 23, 2010, 12:16:15 pm »
Затова е добре човек да знае от къде идват мислите му. Какъв е техния произход. И в каква посока да насочва своята <антена>.
Не съм убеден, че всички мисли са чужди, а ние сме изцяло радиоприемници, което автоматично означава, че си биоробот.
Според мен не трябва да има някаква неутралност, а по скоро дистанцираност от "своите" мисли и постоянни консултации и правилни отношения със своя висш аз.

Неактивен Спорт-Здраве4

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 242
Re:Паразитни мисли
« Отговор #3 -: Август 23, 2010, 19:03:32 pm »
Позицията на "консултации със своя висш аз" е толкова грешна според мен -.- Толкова радикално сбъркана... Измества точката на осъзнаването в някаква пълна дупка.

Според мен трябва да да водим консултации със своята роля и тяло.


Неактивен алибаба

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 794
Re:Паразитни мисли
« Отговор #4 -: Август 23, 2010, 19:13:10 pm »
Еми да, защото кой ли не (какво ли не) може да се маскира на нашият висш аз.
За това трябва да следим как се чувстваме (усещаме). Има ли спокойствие и радост (тогава висшият аз казва  :good:), или има напрежение, което означава, че връзката с висшия аз е блокирана.

Неактивен Iris

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 922
Re:Паразитни мисли
« Отговор #5 -: Август 24, 2010, 09:12:35 am »
Имам един въпрос, който ме мъчи от известно време и искам да попитам дали има други, които имат същият проблем. Не знам дали разделът “езотерика” е най-подходящ за тази тема.

От едно известно време имам паразитни мисли.  Тоест когато умът ми е неспокоен изникват разни мисли из главата ми, с които не съм съгласен. Според мен едва ли са проява на интуицията, защото доколкото съм запознат интуицията се проявява когато умът е спокоен и тих. Когато правя разни дихателни упражнения умът ми се успокоява и тези мисли престават, разбира се.

...
В психологията съществува термина „натрапливи мисли“. Потърси из нета. Разбира се когато искаш да се освободиш от дадена своя мисал, това не може да стане директно, защото насочвайки емоционално вниманието си към нея, ще я усилиш и затвърдиш. В такива случаи е необходимо да се отстрани емоционалното ни отношение към мисълта. „Не искам тази мисъл“, „тази мисъл е лоша“, „тази мисъл ми носи страдание“, „защо се появява тази мисъл“..., всичко това единствено ще усили нежеланата мисъл. Необходимо е да се успокоим (подходящото дишане наистина помага) и да се дистанцираме от мисълта, т.е. просто да я наблюдаваме, без да я приемаме или отхвърляме емоционално. Мисълта съществува и това е факт срещу който е безсмислено да се борим, но ние можем да осъзнаем, че тази мисъл не е наша и че тя ще си отиде ако не и придаваме голямо значение. Най-важното е нежеланите мисли да не пораждат страх, но за това е необходимо да не бягаме от тях, а да ги наблюдаваме и изучаваме като нещо външно. Мислите не трябва да предизвикват притеснение в съзнанието ни.

Неактивен Melody

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 91
Re:Паразитни мисли
« Отговор #6 -: Октомври 25, 2010, 12:16:08 pm »
  Това с висшият Аз,който ми диктува разни полезности наготово, ми е като да се оставиш друг да ръководи живота ти,а ти да не поемеш грам отговорност за действията и бездействията си.Висшият Аз не е отделен от мен-това съм аз.Аз съм и низшият Аз.Мислите,които приемаме се пречупват през индивидуалната ни призма и вече отразени към целта могат да се нарекат наши.Паразитните мисли ще умрат ако не ги храним.Същото е и с добрите идеи.Не е никак срамно да те спохождат мисли,които по подразбиране си си забранил.Напротив-вземи ги,разгледай,разбери защо точно сега се появяват,кое ги е провокирало да те споходят и притеснят.
Опитай!

Неактивен woda

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 40
Re:Паразитни мисли
« Отговор #7 -: Октомври 25, 2010, 12:56:38 pm »
Наскоро четох едни книжки на Вади Зеланд.
В едната книга"Пространство на варианти" той разяснява и за информационната матрица, и за енергийните "махала",които пращат паразитни мисли. В книгата дава и няколко способа за справяне със ситуацията.
Виж и темата за Егрегорите.
Книжките ги има безплатни в спиралата.
http://www.spiralata.net/booklist.php?fieldFrom0=300&LangID=0&Letter=*
има и филмчета за Зеланд в колибката- www.kolibka.com
Светът е голям и спасение дебне отвсякъде!

Неактивен Mirotvorec

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 3 789
 • Азъ, от Народа на Еднорога
  • http://silverunicorn.org/
Re:Паразитни мисли
« Отговор #8 -: Октомври 25, 2010, 15:45:48 pm »
Мога да причисля към паразитните мисли и паразитна музика. По същият начин, както и мислите, мелодията идва неканена и звучи толкова настойчиво, че трудно понякога може да се спре. Имате ли опит по отношение на такъв музикален паразит и как го спирате?
Не мисли като човек!-Крион

Неактивен Melody

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 91
Re:Паразитни мисли
« Отговор #9 -: Октомври 25, 2010, 16:10:32 pm »
   С мелодиите е по-трудно.Там нямаш прав текст,който да чуеш и разбереш буквално.Мелодията може да се интерпретира по всевъзможни начини,в зависимост от твоята лична нагласа.Тук мисля начина е да я оставиш да отшуми,без да следиш всяка нота.На един като не му допада-друг ще вземе да я слуша. ;)
Опитай!

Неактивен Maq

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 23
Re:Паразитни мисли
« Отговор #10 -: Април 24, 2011, 12:12:13 pm »
Допускането на паразитни мисли не зависи ли от това колко сме отворени за такива?
Ако наблегнем повече на собствения си вътрешен глас,няма ли тогава паразитните мисли да изчезнат?
При мен това с мелодиите се случва най-често сутрин,когато не сум се събудила и съзнанието ми е още на заден план.

Неактивен 396

Re:Паразитни мисли
« Отговор #11 -: Април 24, 2011, 13:16:26 pm »
"Отворени" е малко неточно. По-скоро съвместими.

Ако сме съвместими с нещо, то минава през филтрите на съзнанието. Ако не сме - не минава по никой начин.


Даже психотронен генератор не може да действа зад филтирет на съзнанието без да изпълянва условието за съвместимост.

Неактивен Maq

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 23
Re:Паразитни мисли
« Отговор #12 -: Април 24, 2011, 17:38:17 pm »
Съгласна съм с теб, но би ли обяснил с малко повече думи.

Неактивен 396

Re:Паразитни мисли
« Отговор #13 -: Април 25, 2011, 07:31:22 am »

Неактивен onlyflameone

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 39
Re:Паразитни мисли
« Отговор #14 -: Април 25, 2011, 12:55:27 pm »
Не се притеснявай. Рано или късно- щом правиш подобен пост явно е, че си стигнал критичен пик, в който започваш вече сериозно да търсиш Себе си.
Няма да можеш да различиш твоите от чуждите мисли, ако тръгнеш да мислиш и анализираш. Е- може помогне до известна степен, но като цяло няма да си се отделечил много от дървото, че да спрат те удрят ябълки по главата :Д.
Има само един начин, който е в основата на всичко. Ти няма само да различаваш твоите от чуждите мисли- но и ще спреш тотално тяхната манипулативна роля.
А това, което искаш- а именно спирането притока на чужди мисли- ще е само страничен ефект на това, което ще направиш.

Спри всички мисли.
Всеки път, що думи нахлуят в ума ти- спри ги. Пробвай със сила и воля да ги спреш. После пробвай, като ги оставиш да си текат. Пробвай каквото искаш, както искаш/чустваш, че най да ти спомага. Идеята е да спреш Всякакви мисли!
Просто нали- но идва голямо предизвикателство за теб ако решиш да направиш това.
преди чистотата на мислите е чистотата на духа

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27