Автор Тема: Бъдещето пред нас  (Прочетена 5777 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Roswell

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 285
 • They are already among us!
Бъдещето пред нас
« -: Декември 13, 2009, 23:21:58 pm »
Незнаех точно къде да публикувам тази тема затова ако админите нямат нищо против ще я постна тук:
Телепатия, киборги, извънземни цивилизации...
Какво ще бъде бъдещето пред нас? Ще поумнее ли световната политика, или мирът ще продължи да се взривява, както е ставало през всичките предишни векове? Ще се справи ли обществото със световния тероризъм? Кой ще управлява света? Ще решим ли демографските проблеми? Докъде ще стигнат науката и техническият прогрес?
Футуролозите твърдят, че пътят на човечеството е до голяма степен предначертан. През ХХІ в. нещата ще се манипулират на атомно равнище, Слънчевата система ще бъде колонизирана, ще избухне революция в знанията за човешката генетика.
Много болести ще останат в историята. Човешките органи ще се заместват с резервни, отглеждани в лаборатории. Продължителността на живота ще достигне 200 години, но малцина ще могат да си платят за дълголетието и ще настъпи най-фрапиращото неравенство за всички времена. Ще се появят хора с генни подобрения и хората ще се разделят на генетично имащи и генетично нямащи.Новите технологии могат да предизвикат биологични трусове с непредвидими последствия като усвояването на дадени форми на телепатия, "качването" на човешки мозъци в компютри и "влизането" им в Интернет. Човечеството необратимо ще стане зависимо от компютрите. Ще се появи изкуственият разум.2001-2005 г. Клониран е човешки зародиш, в ход е програма за клониране на човешки ембриони, които да станат банка за стволови клетки за лечение на тежки заболявания. Пуска се в орбита космически кораб за многократно ползване. Открива се нов метод за ранно диагностициране на тумори чрез кръвни изследвания. Генетичното манипулиране на посевите води до повишаване на селскостопанската продукция. Откриват се над 100 генни типа при бактериите. Създава се изкуствено ухо. В космоса се засичат гравитационните вълни, предвидени от Теорията на относителността. Космически кораб събира образци от астероиди, които се изследват за проучването на произхода на Слънчевата система. Изяснен е механизмът на формирането и разпадането на озоновия слой около планетата. Открива се успешна ваксина срещу вируса на СПИН. В орбита се изстрелва астрономическият спътник "Ирис", който започва проучвания в инфрачервения спектър върху формирането и еволюцията на галактиките, раждането на звездите, естеството на междузвездната материя, тъмната материя и др. В САЩ 10 % от продаваните автомобили са напълно незамърсяващи околната среда. В европейската лаборатория "Cern" влиза в действие ускорителят на частици LНС, с който след експерименти на сблъсквания между протони се проверява Теорията на суперсиметрията. Ражда се първото клонирано бебе. Разпространява се глобална информационна база за лечението на рака. Изяснява се механизмът за генерирането на парниковия ефект. Патентоват се системи за разпознаване на лицата и миризмите на отделните индивиди при контрола на достъпа до домовете и учрежденията. Digital Sky Survey завършва подробна карта на Вселената до разстояние два милиарда и половина светлинни години, като се фиксира разположението на над милион галактики. Приключва първата фаза от проекта за анализа на човешкия геном и започва дешифрирането на цялостната последователност на ДНК базите. Работи се в областта на генетичното диагностициране на рака. Окончателно се забранява ползването на газа фреон.

2006 г. Въвеждат се ефективни методики за прогнозирането на големите природни бедствия. Изригванията на вулканите се предвиждат 2-3 дни предварително. Разработват се ефикасни терапии за лечението на СПИН. Разгадава се мистерията на масата на неутриното.

2007 г. Анализиран е геномът на мишките. Реализира се метод за прекъсване на метастазите на рака. Откриват се причините за възникването на алцхаймер и на болестите, свързани с възрастта. Установени са количествените и качествените въздействия на метана върху климатичните процеси на Земята. Откритията в областта на генното инженерство са в помощ при диагностицирането, медицинското третиране и предотвратяването на рака. Всеки може да си купи т.нар. джобен лекар - портативно мониторно устройство, наблюдаващо здравословното ни състояние, което фиксира основните биологични параметри на организма и предупреждава своевременно при заболявания.

2008 г. Създава се апаратура за разпръскване на изкуствен озон, самолети и сателити започват "посявка" на озон в атмосферата. Изчислява се с точност влиянието на слънчевата активност и на вулканите върху атмосферните феномени. Реализира се автоматичен пилот, колите вече могат да се движат без шофьори. Присажда се изкуствено сърце, достойно за доверие.

2009 г. С помощта на култивирани микроорганизми се създават желаните химически съставки. В домовете се появяват домашни роботи и роботи пожарникари. Роботизирана обсерватория на Луната.

2010 г. Няколко дни по-рано се предвиждат земетресенията, по-силни от 7 ст. По скалата на Рихтер. Електрическият автомобил става масов. Ражда се телефонният симултантен преводач. Утвърждават се т.нар. експертни системи - самообучаващи се софтуерни програми, натрупващи информация в определена област на знанието.

2011 г. Пътническият самолет "Mach 4" лети 4 пъти по-бързо от скоростта на звука. Постигнат е решителен напредък в онкологията. Първа човешка мисия на Марс.

2012 г. Създават се изкуствени мускули и стави, управлявани директно от нервната система. Прилага се ефикасен метод за предотвратяване на старческото слабоумие. Експериментира се присаждането на увредени части на мозъка.

2013 г. Създава се ваксина, предотвратяваща развитието на някои типове рак. Откриват се механизмите на остаряването. Реализира се проектът "Космоплан" - самолети свързват земната повърхност с орбиталните космически станции.

2014 г. Изключителен прогрес в молекулярните изследвания на мозъка. Откриват се нервните механизми на съня. Завършен е анализът на генома на ориза и царевицата.

2015 г. На Луната е инсталирана постоянна заселена база за наблюдаване на Космоса. В Токио официално се открива най-високият небостъргач - кулата Милениум, достигаща 800 м до върха на радиоантената. Появяват се първите роботи домашни животни.

2016 г. Влакът с магнитна левитация на принципа на свръхпроводимостта при високи температури е факт. Лекуват се голям брой генетични дефекти. Роботите влизат в болниците като асистенти на хирурзите и санитари.

2017 г. Откриват се механизмите на човешката памет, възприемането на знания и творческите способности. Създава се интелигентен компютър.

2018 г. Построен е транспортен кораб с магнитен хидродинамичен двигател.

2019 г. Разшифрована е връзката между мозъчните неврони и логическите процеси.

2020 г. Открива се ефикасна система за хибернация. Развиват се нови методи за сателитно геологическо проучване на Земята.

2021 г. Имплантират се изкуствени бели дробове и бъбреци. Картотекират се генетичните връзки на болестите. След кратко изследване всеки може да узнае податливостта си към различните болести.

2022 г. Конструират се самопоправящи се роботи. Появяват се хора с генетично превъзходство.

2023 г. Реализират се директни връзки между компютъра и човешките сетива.

2024 г. Към нервната система на доброволци се включват компютърни импланти.

2025 г. В епруветка се създават нови видове растения и животни. Средната продължителност на живота надмината 100 години.

2030 г. Броят на роботите надвишава земното население. Къщите са напълно автоматизирани и предлагат на обитателите си всички възможни екстри. Магистралите са интелигентни, колите се управляват сами, роботите се саморемонтират и самоусъвършенстват. Изкуственият разум е факт.

2031-2070 г. Разработва се единна теория, свързваща Теорията на относителността с принципа на неопределеността от квантовата механика. Реализира се проектът "Skyhook" - мегаасансьор свързва земната повърхност с космическа станция във фиксирана орбита. С постоянна база с човешки персонал на Марс започва колонизирането на Космоса. Става възможно възстановяването на органи, тъкани и части от човешкото тяло.

2070-2080 г. Все повече хора доживяват до 150 години. Появява се съществото киборг.

2080-2090 г. Открива се крайната материя - частиците, от които са съставени кварките. Откриват се извънземни цивилизации.

2090-2100 г. Изяснява се природата на тъмната материя, заемаща по-голямата част от Вселената
Дано да ви е било интересно 8)
Roswell
« Последна редакция: Декември 14, 2009, 19:23:54 pm от Roswell »
Извънземно е онова същество, което живее в синхрон и хармония с истинската природа на своя генетичен

Неактивен Ken1

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 114
Re:Бъдещето пред нас
« Отговор #1 -: Декември 13, 2009, 23:57:51 pm »
Здравей Roswell  :)
Доста е интересно коя година са правени тези предсказания :-X. Аз като гледам тези до 2009 нeвиждам нито едно да се е сбъднало. И това ме навява на мисълта, че и другите предсказания няма да се сбъднат в посочените времеви периоди.

Неактивен sesiliq

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 290
 • ТРОЯНА
Re:Бъдещето пред нас
« Отговор #2 -: Декември 14, 2009, 14:33:42 pm »
Тея предсказания са напълно неверни.Някой неща няма да станат ,а други -по различно време.Само погледнете прогнозата за 09 и 10
...и нека Силата бъде с теб. [img]http://img383.imageshack.us/img383/290

Неактивен fry

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 557
Re:Бъдещето пред нас
« Отговор #3 -: Декември 14, 2009, 14:43:57 pm »
Тези предсказания са за някоя друга планета!Объркал си се Roswell,това не са за нашата! :drinks:

Неактивен Amrita

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 146
Re:Бъдещето пред нас
« Отговор #4 -: Декември 14, 2009, 17:00:47 pm »
Това ми припомни една статия от списание "Космос" от 80-те. Четейки я, си представях бъдещето наистина като едно голямо приключение. Детайли не помня, но с някои от нещата вече до такава степен сме свикнали, че не ги оценяваме като научно достижение.

Неактивен Peacekeeper

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 131
Re:Бъдещето пред нас
« Отговор #5 -: Декември 14, 2009, 18:11:13 pm »
С една дума - bullshit >:(

Неактивен Roswell

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 285
 • They are already among us!
Re:Бъдещето пред нас
« Отговор #6 -: Декември 14, 2009, 18:24:28 pm »
не сте гледали фантастични филми  >:( ;D
Roswell
« Последна редакция: Декември 14, 2009, 19:23:12 pm от Roswell »
Извънземно е онова същество, което живее в синхрон и хармония с истинската природа на своя генетичен

Неактивен fry

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 557
Re:Бъдещето пред нас
« Отговор #7 -: Декември 14, 2009, 18:29:34 pm »
Аха,опитваш се да се измъкнеш с филмите а?  :)

Неактивен Roswell

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 285
 • They are already among us!
Re:Бъдещето пред нас
« Отговор #8 -: Декември 14, 2009, 18:56:22 pm »
не просто давам пример от казаното до сега :P . Че досега това не се е осъществило това е отделен въпрос. :blum2: Постнах темата(толкова много усилия положих за да копирам текста ??? трябваше да се регна в един сайт и да направя тест за 6 клас ??? ??? за съгласни и гласни) а вие тука ще ми се нахвърляте  ;D .Това за теста е вярно не си измислям :yes:
Roswell
Извънземно е онова същество, което живее в синхрон и хармония с истинската природа на своя генетичен

Неактивен Roswell

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 285
 • They are already among us!
Re:Бъдещето пред нас
« Отговор #9 -: Декември 14, 2009, 18:57:22 pm »
С една дума - bullshit >:(
е недейте така де ;D  ???
Roswell
« Последна редакция: Декември 14, 2009, 19:22:56 pm от Roswell »
Извънземно е онова същество, което живее в синхрон и хармония с истинската природа на своя генетичен

Неактивен Tangrata_

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 465
Re:Бъдещето пред нас
« Отговор #10 -: Декември 15, 2009, 01:19:27 am »
не сте гледали фантастични филми  >:( ;D
Roswell

Не бе, Розуел, ние сме си гледали фантастични филми.
Проблемът е, че ти твърде много си гледал ...  :lol:

А какво ли е това нещо "изкуствен озон".
Все едно изкуствен водород да кажеш.

Цитат
2011 г. Пътническият самолет "Mach 4" лети 4 пъти по-бързо от скоростта на звука.
Еех, ако беше вярно ...
Това прай, ъъъъ, това прай 5000км в час.
Значи за 1 час ще се пътува САЩ - Европа или Канада-Европа.
То имаше само едни свръхзвукови и те ги спряха, тяхната ...
Кинти трябват, кинтиии, за такива машини. Гориво, едно друго, поддръжка, ала-бала.
Едно че такъв полет ще струва няколко милиона, и второ, тия пътници ще трябва да са супер нинджи. На такива натоварвания и скорости и военните пилоти не могат да издържат.
Искаш да свалиш някое момиче: www.lovestyle.org/forum  Българите в Канада: www.bgcanada.com

Неактивен lokmar

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 239
Re:Бъдещето пред нас
« Отговор #11 -: Декември 15, 2009, 01:49:56 am »
Цитат
На такива натоварвания и скорости и военните пилоти не могат да издържат.
Къде ги видя тези натоварвания? Хората ще се пътуват, а няма да правя въздушна акробатика.  :P ;)

Неактивен Roswell

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 285
 • They are already among us!
Re:Бъдещето пред нас
« Отговор #12 -: Декември 15, 2009, 08:39:44 am »
не сте гледали фантастични филми  >:( ;D
Roswell

Не бе, Розуел, ние сме си гледали фантастични филми.
Проблемът е, че ти твърде много си гледал ...  :lol:
 
еми нормално е за възрастта ми  ;D
Извънземно е онова същество, което живее в синхрон и хармония с истинската природа на своя генетичен

 

Сходни теми

  Заглавие / Започната от Отговора Последна публикация
24 Отговора
13379 Прегледи
Последна публикация Февруари 27, 2010, 22:05:58 pm
от insomnia1304
37 Отговора
25781 Прегледи
Последна публикация Март 07, 2010, 23:04:37 pm
от viper21
7 Отговора
8166 Прегледи
Последна публикация Ноември 03, 2007, 01:57:04 am
от Joro Velev
4 Отговора
4584 Прегледи
Последна публикация Април 30, 2009, 23:12:47 pm
от buden
26 Отговора
19230 Прегледи
Последна публикация Декември 01, 2009, 16:24:53 pm
от Alien

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27