Смирението мисля,че се състои в това да приемаш и понасяш безропотно всичко което ти се случва,да благодариш във всяка ситуация особено когато е тежка и трудна,за възможността да"платиш"за някоя грешка,па макар и с цената на сълзите, и да се опиташ да намериш нещо за себе си във всяко изживяване.Смирението,да признаеш пред самият себе си,че не всичко е в твоят контрол.Когато признаеш и осъзнаеш,че не си повече от никой друг.Когато се освободиш от собственото си его.Колкото и да казват,че сами творим реалноста си и имаме свободен избор,има неща които не зависят от нас.Това е.
Естествено нещата никога не са толкова прости и лесни колкото изглеждат.На мен ми е трудно да се смиря,и си понасям последствията от това.Само вчера на два пъти в мигове на ярост и безсилие почувствах омраза и гняв към Бог.За това,че ме е създал...Макар да беше за стотна от секундата,го почувствах..И още се срамувам и се чувствам разстроена от това.Обвиних Го за моите грешки.Осъзнавам нещата,разбирам ги,но понякога една част от мен,която не искам да вадя на показ дори пред себе си,надделява.Ако бях по-смирена нямаше да стигна до тези моменти.