Чувал съм че се свързват с така наречени джинове в исляма, а това са създания които живеят сред хората но са невидими за нас и те биват също християни, мюсюлмани и евреи, както и обществената им структура прилича на нашата имат семейства, деца и двуполова система, разликата че те са от друга материя или по скоро от не материя защото нямат никакъв контрол върху материята, освен много силни техни вожди които успяват да мръднат нещичко, за тях знам много от една книжка която ги описва подробно, те са от племето на така наречените създания от огън от която принадлежи и дявола, но за джиновете определено пише на много места че, някой от тях са вярващи и добри създания.
Всеки човек си има един джин който живее с него постоянно и се е залепнал за него като кармата и съдбата им са общи така да се каже.
Та тези ходжи се свързват с тези джинове и има няколко начина за това, а най известния е когато се чете Корана на обратно! но това категорично се забранява в исляма и изобщо свързването с джинове също е отразено в Корана като грях.
Правят сделка с джина който става видим за ходжата и си правят взаимни услуги, това е принципа общо, като има много подробности и различни школи за това, интересното че в Корана има много неща за джиновете и на едно място се споменава за пророка Соломон че е контролирал всичките джинове на света, и има легенда че е написал седем книги за начина на завладяването на джиновете тези книги са се разпръсквали по света и всяка има два раздела, първия е един и същ на всичките седем а втория е една част от общо седем части подредени така че трябва някой да ги има седемте за да контролира царя на джиновете, но пък който има само една е способен да контролира една голяма част от тези създания.
Говори се че в Израел има две книги и при Садам е имало една в Америка една и в Турция една и че има невероятна борба да съберат другите.
Не знам дали има истина в тези легенди, но определено съм се срещал лично със суфити които са изумителни хора като държание, излъчване, знания и способности и те вярват на всяка дума от тази легенда.