Автор Тема: Измамата "славянство"  (Прочетена 117505 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Зигфрид

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 98
Измамата "славянство"
« -: Октомври 15, 2009, 17:14:13 pm »
Или кой има сметка и защо се крие истинския произход на Българите!?
Пускам тази тема ,защото ми писна в България официалната администрация да налага в Българските Училища все още да се изучават глупостите СЪЧИНЕНИ преднамерено от руснаците и бългаските комунисти, че НИЕ Бълг-АРИИ-те сме били славяни!!! Че Българите били тюрки, диваци, хуни и тем подобни глупости,че тангра бил Български Бог и т.н и т.н. Никой от тези ПСЕВДО-Историци няма добластта и Не иска да си признае ,че вече има както АРХЕОЛОГИЧЕСКИ, така и НАУЧНИ ДОКАЗАТЕЛСТВА за Арийския или Индо-Европейския произход на древните Болг-АРИИ,има доказателства за това, че нашите предци са били последователи на Зороастризма а последните археологически открития,както и рестварираните напълно колони на няколко Български Кана, изкараха още Много доказателства в тази насока.
Винаги съм се радвал, когато всички са толкова ентусиазирани за Светлия Българския празник 24 Май,но винаги след като чуя от няколко телевизии и прочета в няколко вестника, че празника НЕ бил на Българската писменост а на някаква си славянска писменост и култура, започвам да се чудя, аз в България ли живея или в СЛАВЯНИЯ!? Без да искам да обидя някой, но аз се чувствам малко неловко а и обидно, когато някой иска да ме изкара СЛАВЯНИН тоест - руснак, сърбин, хърватин, чех, поляк и т.н., но не и БЪЛГАРИН какъвто всъщност е всеки един от нас. Според мен Всички Българи трябва да се ГОРДЕЕМ с Арийския си произхода а Не да се срамуваме от него, защото нашите предци са били Велик, Горд и Непримирим Арийски народ, а вижте червените безродници до къде докараха България последните 64 години!

"Но какви са тези славяни, които настоятелно биват вкарвани като наши предци? Думата е латинска, "склави" значи слуги, често роби. Така след VI в. в римските хроники са били наричани презрително остатъците от населението на разбития Хунски съюз северно от Панония и Дакия и около Прибалтика, които останали извън прикритието на българската конница. Те многократно са търсили наша закрила, разселвали са се в планинските нископродуктивни полета на днешните Санджак и Косово, в Албанските планини, Родопите, в Епир и Тесалия... Ако Екатерина Втора не беше си наумила да прави от Руската империя, населявана от 120 народности и племена, еднонационална православна славянска държава, за славяни днес нямаше и да става дума."
/ИЛИЯ ИЛИЕВ/ Византийското наследство и седемте славянски племена са измислици /
...разликата между българите от времето на Авитохол, Курт /Кубрат/ и Аспарух и съвременните дунавски българи е дори по-малка и несъществена, отколкото различието между елините от времето на Омир и днешните гърци ."Най-краткият начин, по който може лесно да се отговори на питането, дали и доколко днешните дунавски българи са славяни, е че българите не могат да бъдат нито славяни, нито тюрки поради простата причина, че са по-стар народ и от славяните, и от тюрките.Историческите и езиковите податки недвусмислено сочат, че българите са един от най-старите народи, които са съумели да оцелеят до днес....по всичко личи, че българите имат забележимо по-малко славянска кръв, отколкото гърците, албанците, румънците или унгарците.
Дунавските българи запазват не само езика си, но и историческата си памет - до османското нахлуване те не прекъсват нито за момент връзките си с кубанските и волжките българи."
/"Славяни ли са българите?"- Пламен С. Цветков/
"Древните българи са били индо-арийски народ
За това ни дават сведения писмените източници - “Махабхарта” (VII - X век пр.н.е.); “Анонимен латински хронограф” (354г); арменската география “Ашхарацуйц” (VII век). До такова заключение са стигнали и някои съвременни учени – Омелян Прицак, Петър Добрев, Цветелин Степанов и др. В днешния дунавско-български език са открити над 3000 иранизми. Различни думи – бог, книга, обич, къща, чучур, мома, момък, завера, хубав, читав, патила, кака, батко, баща, кокиче, бирник и т.н., а също и наименования на селища и природни обекти, като Балша, Банско, Плана, Балкан, Бузлуджа, връх Кабул в Рила, Камчия Тунджа, Шипка, Микре, Вискяр, Балван, Бохот, Бутан, Шабла и т.н. Останали са и много имена на хора – Пресиян, Кардам, Ганчо, Люцкан, Маламир, Джуро, Джендо, Борис, Биляна, Диляна и др."/Иво Андровски - историк/
Ние българите нямаме нищо общо с тюрките, нито пък сме славяни, тъй като такава народност просто не съществува. Няма славяни, има източноевропеиски народи. Ние българите сме потомци на велики и културни арийски народи - траки, келти, готи и основно на древните българи, като продължители на Българската цивилизация."
/"Ние, Болг-Ариите" - Шегор Расате/
"Академик Державин (1946 г.) смята, че етногенезиса на българския народ достига с корените си далечното доиндо-европейско минало заедно с шумерите, иберите и италиките и, че " българите са българи, а не турци, не татари , не фини, не хуни, не чуваши, не славяни, а по своя произход те принадлежат към най-древните доиндоевропейски народи". До тези заключения той достига на базата на палеолингвинистичен анализ.
(Державин Н.С., 1946 - "История на българия" - т.1 Произход на българският народ и образуване на първата българска държава на балканския полуостров.)

"Ако се запознаем с най-старите български реликви, първата особеност, която ще се хвърли в очи е, че ... единственият народ, който е оставял надписи в нашата страна, са били древните българи .
Всички открити надписи са оставени или директно на езика на Аспаруховите българи, или от българските канове на гръцки език...Същевременно многобройните уж славяни, нe са оставили дори и един-единствен надпис на техния език, макар и с гръцки букви. Всичко това изглежда твърде странно, тъй като един многброен народ би трябвало да остави някакви, макар и частични следи от своето присъствие...
И древните траки...са оставяли свои надписи, служейки си с гръцката азбука..".
/Петър Добрев - "Кои сме ние българите", ИК "Галик" София, 2000 г./
"Изследванията на масови гробове на "езичници", избити по времето на Борис І в Северна България, показват, че формата на черепите е с европеидни черти, а височината на скелетите достига 190 см. Всичко това опровергава съзнателно утвърждаваната дълги десетилетия заблуда, че (пра)българите били "ниски монголоиди"."

Славяните са едно странно явление на света, подобно на чудовището от Лох Нес и Снежния човек, а една особеност, която се набива на очи, че отначало всички, които са ги виждали, са били хървати. Ако хърватите си нямат собствена история и e трябвало да си я измислят, това не ни касае, но Славянската доктрина, създадена от тях, се оказва антибългарска

Няма НИТО ЕДИН роден или чужд извор, който да говори за покръстването на два народа - т. нар. “славянски” и български, а се говори само за българи и български народ (за повече подробности виж в интернет “ Колко народа покръства Борис “ от Никола Църцаров). Няма византийски извор, в който при преговори да се сключва договор със “славяно-българска държава”, а винаги се говори за българи и България. Също така няма нито един чужд или наш извор в който да се споменава за ПРАбългари и ханове, а навсякаде се говори за БЪЛГАРИ и владетелят на българите.
Странно защо в учебниците по история няма нито една автентична рисунка на “славяни” или “славянски войни”, така добре описвани иначе от византийците? Изображението на славяните в нашите учебници са “съвременна” (?) рисунка (виж например учебника по история за 5 клас на изд. “Просвета”.
Историците така и не успяха да открият автентично „славянско” селище а посочените като такива са само от предположения.Никой поклонник на славянската идея не може да обясни откъде идва “етническият бум” при т. нар. славяни, като през същия период в Европа са засвидетелствани няколко чумни епидемии включително и в местата обитавани от “славяните”.
Славянската идея е възприета от българската интелигенция през началото на XIX век в периода на българското Възраждане под влияние на умелото руско внушение и манипулиране на историческите факти, като начин за разграничаване от гърците и турците. През периода на турското робство както е известно Вселенската патриаршия (доминирана винага от гърци) не признава българите за отделен народ, а ги нарича “румелийски” народ, което се възприема и от Османската империя.
Окончателно „славянската” идея се формира под перото на абатът дон Мавро Орбини от Пиза (родом хърватин от Дубровник). През 1601 г. Мавро Орбини написва по поръчка книгата „Царството на славяните”. Книгата има дълго заглавие: „Царството на славяните........... и още в заглавието: ... „и преди всичко се гледат успехите на царете, които някога са властвали в Далмация, Хърватско, Босна, Сърбия, Рашка и България” На българите е отредено последното място, а Орбини възприема сборника с гербове на генерал Охмучевич за автентичен (?!) и от него възпроизвежда гербовете на „словените” владетели на „южнославянските държави”.
Така в началото на българската история е отпечатан гърбът на българите от епохата на държавната им независимост – медальон с коронован изправен лъв. Малко по-късно сърби, руснаци и албанци ще присвоят българския двуглав орел като свой царствен герб. Личната заинтересованост на Орбини е в пристрастието му да изтъкне Дубровник, като водеща „южнославенска” сила, а рода на покровителите си – Бобалевич, като велик и мъжествен род с дълбоко патриотично минало, политическа мощ и слава. Така в началото на книгата си Орбини започва с посвещение към благодетеля и поръчител на книгата: „Посвещение до негова Светлост, почитаемия монсеньор....” и после: „След като написах тази история на славяните по настояване на Ваша Светлост, при всичките улеснения и удобства, които щедро ми предоставихте, за да я доведа докрай, струва ми се, че сега е мой дълг да Ви я посветя преди да я публикувате – понеже е Ваше дело...”. И непредубедения читател ще разбере, че има нещо доста странно и съмнително в тази история, която се възприема и до сега от историческата ни наука като безспорен исторически извор, а шовинистичните залитанията на автора, се определят „като проява на горещия му славянски патриотизъм”, според наши и чужди специалисти историци и т. нар. слависти.Така Орбини с лека ръка изкарва Скандинавия – люлка на „славяните”, за който народ се сетим, той е „славянски”: славяни са ...скитите, готите, амазонките са сарматки, което ще рече, че и те са „славянки”. Словени са победили Александър Македонски т.е. и той е славянин. Славяните са воювали с всички народи по света (?!), нападали Персия, властвали в Азия и Африка, воювали с Египет, накрая надделели над Римската империя, като завладяли много нейни земи. Или както „духовито” предлага сръбския изследовател Н. Радойчич, тази част от историята на Орбини можем да озаглавим „Словени са всички и навсякъде”.
В книгата са дадени в образци и двете „словенски” азбуки – глаголицата и кирилицата. Но тук се получава нещо странно - той сочи католическия Св. Йероним за създател на „славянското” глаголическо писмо, наречено „буквица”. На него приписва и съставянето на „славянското” богослужение (?) и навсякъде българския принос липсва, а за делото на Кирил и Методий не става и дума.
Паисий Хилендарски намира екземпляр от руското “адаптирано” издание в библиотеката на сръбската архиепископия в Сремски Карловци по време на краткия си престой там през 1761 г., и широко се ползва от него като сигурен източник (!?). Затова и неговата история е логично да е озаглавена „История славянобългарска”!!!!!!!!!! Защо обаче официална българска историческа наука и до сега премълчава и не забелязва, че историята на друг католик - францисканския монах Блазиус Клайнер издадена година по-рано от Паисиевата - в 1761 г. е озаглавена „История на България” и в нея липсват тези “славянски” залитания и акценти? В тази книга за славяни се споменава мимоходом точно 11 пъти и то като за съпътстваща и незначителна роля, на хора увлечени от събитията в които водеща роля имат българите.
Също така първото печатно издание на историята на Христаки Павлович, която всъщност е преработка и допълнение на Паисиевата е издадена през 1844 г. и е озаглавена “ЦАРСТВЕНИК или ИСТОРИЯ БОЛГАРСКАЯ” (но Не и славяно-болгарская).В книгата на Орбини поради пристрастие или нещо друго, българите са представяни като разорители, грабители и убиващи жестоко! В такава светлина се описват цар Калоян и победите му над латините, както и на цар Самуил над гърците. В описанието за сърбите и византийците обаче, думите употребени за българите, като „жестоко” и „разорение” са спестени!!!

Панславизмът тръгва с основната идея, че руските “славяни” трябва да завладеят първо Османската империя, после Европа и накрая целия свят (!!), което се разбира от Азовския завет и “Начертанието” на Петър І Велики, както и “Начертанието” на Екатерина ІІ Велика.
Това е доктрина възпрепятствала българската държавност, набивала комплекс за малоценност и донесла неизброими страдания и геноцид над българите. Нейни проявления са и до днес македонизмът, политиката на Гърция за гърцизиране на българите в Беломорието и Албания (и до сега), кражбата на българското сирене, кисело мляко, българския фолклор и танци, и обявяването им за “елински,” издаването на помашко-гръцки речник, както и толерирането на татаризма и до сега в Руската федерация.

От времето на Петър І Велики чак до края на ХХ век Русия ще глези и толерира Сърбия, Гърция, Влашко (Румъния) за сметка на България и ще води политика на купуване на българската интелигенция с цел славянофилията (русофилията) да бъде еталон в България. За разлика от България на Сърбия ще се отпускат милиони рубли само за да се стимулира сръбско национално освободително движение против Турция, а Сърбия ще стане основния проводник на панславизма (антибългаризма).

За това колко Русия е “безкористна” освободителка говори дълбоко премълчавания факт, че българският народ е принуден да заплати “Освобождението” си !

В брой № 2 на Държавен вестник от 10. 01. 1884 г. е публикуван следният Указ № 1144. “Ний Александър І С Божията милост и народна воля княз на българите Провъзгласяваме: Народното събрание прие, Ний утвърдяваме следующата КОНВЕНЦИЯ за изплащане от България на Русия разноските по окупацията на Княжеството от Руските Импер. Войски, съгласно с определението на Берлинский договор”. В пълния тескт се описват размера и сроковете за заплащането, където “безкористната” помощ е определена на 10680250 книжни рубли и 43 копейки, което по онова време се равнява на 32,5 тона злато. Както добре се вижда заплаща се окупацията а не освобождението, както впрочем си пише и в Манифеста на Николай І от 1877 г. за обявяване войната срещу Османската империя, който документ и до сега официозната ни историческа наука не смее да покаже, защото от него става ясно, че на България се отрежда ролята на “Задунайская губерния”.

PS Защо до ден днешен темата за истинския произход на нашите деди е Табу !Тези с червените петолъчки са едните,които наложиха славянизацията на Народа ни ,ясно е ,че те  силно искат да са СЛАВЯНСКИТЕ БРАТЯ на руснЯците ,но има ли и други заинтересовани да бъдем определяни като  - слуги, роби("склави" от латински) и защо 20 години след 10-ти XI 1989 г. тази тема не се коментира а децата ни учат съветските глупости и простотиите на интернационала !  

« Последна редакция: Октомври 16, 2009, 03:48:36 am от H. »
"Wir sind wieder da!"

Неактивен Erebus

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 43
 • Shut up Mokuba!!!
Re:Измамата "славянство "
« Отговор #1 -: Октомври 16, 2009, 03:08:30 am »
Мисля,че в днешно време е очеизбождащ факта че сме трън в очитен илюминати.И може би не само на тях. :P

Неактивен Зигфрид

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 98
Re:Измамата "славянство "
« Отговор #2 -: Октомври 21, 2009, 11:11:29 am »
Наистина ли никой освен Erebus, няма мнение по тази тема ?
« Последна редакция: Октомври 21, 2009, 11:52:33 am от Зигфрид »
"Wir sind wieder da!"

Неактивен Hannibal

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 200
Re:Измамата "славянство"
« Отговор #3 -: Октомври 21, 2009, 13:08:26 pm »
Мда, напълно съм съгласен с написаното. За съжаление ще минат още доста години, докато ефектът на про-славянската промивка на мозъци отшуми. Много поколения са вече безвъзвратно увредени, а както констатира и Зигфрид, младите все още подлежат на обработване. Никога няма да забравя учебника ми по история от 5-ти клас, където с подчертани, болдирани букви пишеше как дребните,мургави монголоидни българи били цитирам "капка в славянското море на Балканския п-в". Някакви лумпенизирани мутри с обици и черни гъзарски очила, против кокоша слепота, нощем четат морал пред детска аудитория, попиваща всичко което им попадне пред очите "Ако не сме славяни какви сме" , последвано от култовата реплика "Горд съм, че съм българин". Как така се получава, че си хем славянин, хем горд българин, все още не съм разбрал... Някакви душевно уродливи същества с научни титли размахват възпитателски с пръст и ни убеждават, че национализмът е нещо много лошо, равно на нео-фашизъм и че трябва да се склони главица в името на еврей..пардон европейската ни интеграция. Че ако си националист по убеждение, то непремено си скинар-циганомелач, дива бабичка, членка във фенклуба на Волен Сидеров или просто си шибан темерут, щото сега не е гъзарско да си българин.
Според мен, времето е единствения лек в случая... за да се възроди българското, първо трябва да си отиде това поколение на застаряващите изроди, които служеха така слугински на чуждестранни интереси и спомогнаха моралното разложение на младите поколения. После да намерим силата да се абстрахираме от заобикалящата ни плетеница от евреопейско-американско-руски интриги, да се научим да уважаме себе си, да бъдем горди с това което сме, да защитаваме интересите си, да държим на националното си достойнство, да обърнем поглед назад, правейки ретроспекция на грешките ни и да се поучим от тях, за да не ги повторим.
Леко се отплеснах, но мисля, че не съм излязъл извън рамките на темата, едното е навързано с другото...
« Последна редакция: Октомври 21, 2009, 13:12:46 pm от Hannibal »

Неактивен wekadion

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 33
Re:Измамата "славянство"
« Отговор #4 -: Октомври 21, 2009, 15:34:16 pm »
Браво на Зигфрид, напълно споделям горенаписаното.  :hi: И за учебниците съм напълно съгласна. Даже мисля, че сегашното правителство е напълно подходящо за радикални промени в това отношение  :writer: Поне до този момент това се демонстрира.
“Алкохолът убива нервните клетки – остават само спокойните!” – всепризната истина.

Неактивен Зигфрид

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 98
Re:Измамата "славянство"
« Отговор #5 -: Октомври 21, 2009, 16:20:33 pm »
Мда, напълно съм съгласен с написаното. За съжаление ще минат още доста години, докато ефектът на про-славянската промивка на мозъци отшуми. Много поколения са вече безвъзвратно увредени, а както констатира и Зигфрид, младите все още подлежат на обработване. Никога няма да забравя учебника ми по история от 5-ти клас, където с подчертани, болдирани букви пишеше как дребните,мургави монголоидни българи били цитирам "капка в славянското море на Балканския п-в". Някакви лумпенизирани мутри с обици и черни гъзарски очила, против кокоша слепота, нощем четат морал пред детска аудитория, попиваща всичко което им попадне пред очите "Ако не сме славяни какви сме" , последвано от култовата реплика "Горд съм, че съм българин". Как така се получава, че си хем славянин, хем горд българин, все още не съм разбрал... Някакви душевно уродливи същества с научни титли размахват възпитателски с пръст и ни убеждават, че национализмът е нещо много лошо, равно на нео-фашизъм и че трябва да се склони главица в името на еврей..пардон европейската ни интеграция. Че ако си националист по убеждение, то непремено си скинар-циганомелач, дива бабичка, членка във фенклуба на Волен Сидеров или просто си шибан темерут, щото сега не е гъзарско да си българин.
Според мен, времето е единствения лек в случая... за да се възроди българското, първо трябва да си отиде това поколение на застаряващите изроди, които служеха така слугински на чуждестранни интереси и спомогнаха моралното разложение на младите поколения. После да намерим силата да се абстрахираме от заобикалящата ни плетеница от евреопейско-американско-руски интриги, да се научим да уважаме себе си, да бъдем горди с това което сме, да защитаваме интересите си, да държим на националното си достойнство, да обърнем поглед назад, правейки ретроспекция на грешките ни и да се поучим от тях, за да не ги повторим.
Леко се отплеснах, но мисля, че не съм излязъл извън рамките на темата, едното е навързано с другото...Понеже ме подсети за скалъпените от комунистическите "историци" Псевдоистории как Древните Българи, като дошли тук , били като капка в славянското море,си зададох един много ПРОСТ въпрос :
 и до днес чета и се чудя,как разни официални Червени “учЕни” “учено” обясняват как Ние- Българите сме дошли на малките си кончета отвъд Дунава, разбили сме византийците и сме основали “първата” Българска държава!!! И един “велик” български държавник с не дотам български произход постанови да се празнува 1300г от основаването на България. И съответно това стана основата на учебниците по история на България!!! Да ама аз не разбрах как така преди това е имало Велика България, как така Аспарух е от рода Дуло(Тhulo), пък ние нямаме нищо общо с оная ВЕЛИКА България!!!??? Още повече се чудя, как тия страшни българи, след като разбили Византия и основали държавата си (насред Византия) , ей така Тихо и Безславно се претопили в славянското море!!!??? А тия славяни били склави - превод от Латински = Роби. И кой пръв е дошъл по тия места – славяните или българите. Защото май първи са били българите. Ами тогава славяните трябва са победили българската войска и да са заробили българите ,а след това да са ги претопили и като етнос ! А защо славяните Не са променили името на държавата ни,примерно на славяния !?Въпроси,въпроси,въпроси на които червените комунистически манипулатори и учЕни,няма как да отговорят,защото те НЕ СА БЪЛГ-АРИ а преди всичко са руски ПОДЛОГИ и Родоотстъпници и защото за тях ИСТИНСКАТА ИСТОРИЯ НА БЪЛГАРИЯ е САМО ТАЗИ КОЯТО Е НАПИСАНА от Господарите им в МОСКВА ! Сега сетихте ли се,защо  публиката на един отбор с червена петолъчка ОБЯВИ ОФИЦИАЛНО,че те били СЛАВЯНИ и славянските братя на сърбите!!!???

PS Бълг-АРИЯ е Единствената страна в Европа, която от основаването си до днес е запазила името си непроменено ,а преди това векове наред е имало Велика България !
"Wir sind wieder da!"

Неактивен Hannibal

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 200
Re:Измамата "славянство"
« Отговор #6 -: Октомври 21, 2009, 19:12:19 pm »
Има една много хубава "книжка" , книжка в кавички, защото си е цяло книжище - "Златният фонд на българската древност" на Петър Добрев, около 900 страници посветени на българската история преди 681г. Изключително аргументирана с факти и подробна, позоваваща се на арменски, индийски и какви ли не още източници. Цената е 24 лева, което нищожно малка сума в сравнение, това което предлага книгата. Препоръчвам я на всички, които не са я чели.

Що се отнася до учебниците по история, както беше казала политическата уруспия Божидар Димитров, ще ни трябват поне 20-30 години, за да бъде променено съдържанието им, защото такива били редът и системата. Дотогава дечицата ще си учат, че са славянчета, както и че няма турско робство, а е имало турско присъствие (според новите учебници). Също така да се отстранят някои от произведенията на Ботев и Вазов, защото подклаждали етническо-религиозна ненавист и расизъм, към братята анадолци, които напоследък са така обичани в националния ефир, заради тези трогателни сериалчета.
« Последна редакция: Октомври 21, 2009, 19:14:00 pm от Hannibal »

Неактивен Z-931

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 740
Re:Измамата "славянство"
« Отговор #7 -: Октомври 21, 2009, 19:40:36 pm »
Цитат на: Haniball
Дотогава дечицата ще си учат, че са славянчета, както и че няма турско робство, а е имало турско присъствие (според новите учебници). Също така да се отстранят някои от произведенията на Ботев и Вазов, защото подклаждали етническо-религиозна ненавист и расизъм, към братята анадолци, които напоследък са така обичани в националния ефир, заради тези трогателни сериалчета.

Of..Of.. :-X...e
Докога ще сривате нещата до тези анадолци...
Разбира се, че славяните са били преди тях..., както и римляните...траките...и т.н...., така  че имат право на много повече претенции...от техните тюркски...фантазии на завоеватели.... :negative:
« Последна редакция: Октомври 21, 2009, 19:43:16 pm от Z-931 »

Неактивен Hannibal

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 200
Re:Измамата "славянство"
« Отговор #8 -: Октомври 21, 2009, 20:13:55 pm »
? ъъъъ?
Претенции за какво?
« Последна редакция: Октомври 21, 2009, 20:16:04 pm от Hannibal »

Неактивен insomnia1304

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 314

Неактивен Z-931

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 740
Re:Измамата "славянство"
« Отговор #10 -: Октомври 21, 2009, 21:43:14 pm »
? ъъъъ?
Претенции за какво?
..Ха...ха.. ;D .за кво може да е?
Това, че тези анадолци-пришелци  са се опитали
с кръв да завладеят земите ни не значи че са техни.....
Те са били само една холера за БЪЛГАРИЯ И ЕВРОПА....нищо повече...нямаме с тези башибузуци от миналото... :)

Неактивен Hannibal

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 200
Re:Измамата "славянство"
« Отговор #11 -: Октомври 21, 2009, 21:55:29 pm »
Дали са пришълци или не, какво значение има. Ако става дума и гърците са пришълци...
Мисля, че подценяваш Турция. Тя е имала влияние над България, има в момента и ще продължава, докато ни бъде съседка. Бъди уверен/а/о, че Турция ще изиграе много съществена роля в предстоящият световен конфликт, който назрява с всяка година. Рано или късно този момент ще дойде, тогава ще лъснат и териториалните апетити на турците.
« Последна редакция: Октомври 22, 2009, 00:19:10 am от Mirotvorec »

Неактивен Z-931

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 740
Re:Измамата "славянство"
« Отговор #12 -: Октомври 21, 2009, 22:07:36 pm »
Да това  го знам, че е по нагла  и от самите НАГИ.... :)
Но и от нас зависи дали ще и дадем желания шанс....да постигне господството си над ЕВРОПА....

Неактивен SiriusAngel

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 170
 • Преди да поискаш, помисли какво си дал.
Re:Измамата "славянство"
« Отговор #13 -: Октомври 22, 2009, 12:58:51 pm »
БЪЛГАРИТЕ СА АРИЙСКИ НАРОД
 :drinks:
Георги Раковски е първият български народоизследовател, който застъпва тезата за Индо-Арийския произход на българите.Според него, българският народ произхожда от три сродни индоевропейски народа, последователно установили се в нашите земи: пеласги, тракоилири и келтокимери.Раковски също така се досеща, че ние носим името на кимерийския цар БОЛГ, но също и на АРИИТЕ, затова сме БОЛГ-АРИИ. Тълкуванието на българското име като БОЛГ-АРИИ се подкрепя и от общото правило на образуване на индоевропейските племенни имена. Според традицията на индоевропейските народи, сложните племенни имена се състоят от две части: 1.Собствено име на племето; 2.Име на народността или основното племе, чиито клон е въпросното племе. Примери: иранските племена хипасии, парасии, атасии - от народа аси; тракийските племенамирмедони и македони - от едони;

Някои исторически сведения дават основание да приемем, че обединението на болги и арии е станало в Бактрия. На запад от Бактрия се намира свещената арийска земя Ариана Вайджо. Тя е възпята от Заратустра в свещените химни Гата, записани в Зент-Авеста. Днес се счита, че Ариана е древната държава на ариите, тъй-като арий е древното народностно име на персите и индоариите (бхарата), записано в Авестата и Ведите. Сред народите, участвували в похода на персийския цар Кир срещу Елада, Херодот споменава и народа арии. Тяхното въоръжение е било сходно с това на бактрите.(ХИ) АРИЙ е не само народностно име. Преди всичко то е нарицателно за благороден и възвишен човек, за АРИЕЦА като Раса на Духа. АР значи Човек, Мъж, Херой.

Образуването на Болг-Арийския народ изглежда не е протекло изведнъж. В древните източници българите са наречени БАЛХИ или БОЛХИ в Махабхарата, и БОЛГИ в келтските предания. От IV в. в европейската историческа литература нашите прадеди са известни като БОЛГАРИ (BULGARES(лат.). От друга страна обаче, името на древната българска държава е БАЛХАРА - то е производно на БАЛХ и АРА (АРИЯ).  С това име е наречен и народът БАЛХАРИС, заселил се в северна Месопотамия в началото на II хил. пр. Хр., в съседство с Митанийското царство.

Най-ранните сведения за българите се срещат в индийския епос Махабхарата и в ранните пурани, чието съставяне се отнася към VIII-VII в.пр. Хр. Там българите са наречени БАЛХИ, или БОЛХИКИ, а древната българска държава п БАЛХАРА. Столица на Балхара бил град БАЛХ, който и днес носи древното си име. Според Махабхарата балхите били прочути с ценните си “небесни” коне, заради които индийските владетели воювали с тях.

Така през III-II в.пр. Хр. започнали първите български преселения от Балхара към Европа. Докато една част от българите се преселвали в Европа през III-II в. пр.Хр., то основната част от се задържали в земите около Имеон (Памир). За това свидетелствува византийският историк Агатия: “ ...Хунският народ в старо време живееше до Азовското море към изток, на север от реката Танаис (Дон), и подобно на многото други варварски народи живееха в Азия по планината Имауа. Всички тези народи се наричаха общо скити и хуни, а според рода: кутригури, утригури, ултидзури..."Сред тези племена, отнесени към хуните, били и българските племена утригури и кутригури, за които разказва Прокопий Кесарийски. На свой ред  обаче и тези българи били принудени да поемат по пътя на преселението. Сведения за това среащаме в “Хроника на Михаил Сирийски”, от II в.: “. ..В това време потеглиха трима братя от Вътрешна Скития, водейки със себе си 30 хил. скити. Те изминаха един път от 65 дни от клисурите на планината Имеон. Пътуваха зимно време, за да намерят вода и стигнаха река Танаис... Когато достигнаха до границите ромейски, един от братята, наречен Булгариос, взе десет хиляди души и се отдели от братята си. Тези скити бяха наречени от ромеите българи".Причина за това преселение било нашествието на хуните, които нахлули в Средна Азия от североизток след разпадането на тяхната империя и последвалото китайско завоевание. Както уточнява Прокопий, хуните в старо време са се наричали кимерийци, също и масагети, следователно това са родствени с българите народи. В Европа с името хуни били наричани арийските конни народи, известни и под общото название скити. От тази общност сме и ние, българите: “...  Прокудени от Имеон, българите се заселили в земите между р.Дон и Кавказ. Там те основали нова държава, която впоследствие се разширила на  северозапад, към земите на север от Черно море, и станала известна  като Старата Велика България.

_________________________________________________________

“ Българите стоят в основата на човешката цивилизация”-- Франсоа Митеран

I. Българите основават преди 17 000г. първата държава на земята-ИДЕЛ (ИТЕЛ)–конфедерация от седем арийски, финоугорски и алтайски племена, откъдето и името и (Иде-седем и Ел-племе). По късно тази държава получила и второ название на господстващия народ– Булгари, Бул-Възвишени и Ари-Свободни,

II. Наследници на Българската Арийска държава ИДЕЛ са древните Шумерска, Великата Уйгурска империя (наследници на която са Китайците),  Индийска, Критска, Микенска, държавите на Майте, Ацтеките и Инките в Америка, Троянска, Етруска (на основата на която възниква Италианската и Римската цивилизации), Хунска, Дулобска, Дунавска, Киевска-Черна България (бъдеща Украйна и Русия), Волжка-Бяла България,  Хазарска, Унгарска държави.

III. Лоян се е наричала столицата на династията Джоу (XI-IIв.пр.Хр.), създадена от източното крило на хунобългарите. Пазач на архивите там бил Лао Дзъ (Стария мъдрец). Китайците нямат Ъ и йероглифът Дзъ е взет от глаголицата. Там го наричат още БО-ЯН(Богар)-име от българския етнос. Той е основател на Таонизма, на Доа и Дъ (Път на вселената и нравствен закон).” Най-великата книга на света ”-казва  Толостой. Знакът “Ин и Ян” е български по смисъл на единство. Така светилото на мъдростта на Китай Лао Дзъ е от български произход. Между многото негови ученици е и Конфуций , който по-късно се опитва да въведе в императорския двор синархично управление характерно за българските държави. В Индия наричат Боян Боганатар или Болгар.  Между неговите ученици са будителите Буда и Бабаджи… Светското име  на Буда Гаотама е принц Сидхарта-княз на скитите сърцевината на които са били българите. Така че Браманските и Будистките учения са преподавани от протобългарски посветени. На 96 години Боян напуска Китай поради упадък на нравите и се отправя към древната Българска държава Шамбала .

IV. През V в.пр.н.е браманът Панини, роден в столицата на Бактрия (България) създава на санскрит първата граматика в света и се записва  в Махабхарта. Бактрия била населена с бели мъдреци от арийско потекло, доведени от великия Рама, а столицата и се наричала Бълг. Оттам е и етонимът ни Бълг (високо издигнати) и Ари (свободни).От там именно българските брамани носещи ведическото знание, навлизат в Индия и диктуват Свещенните “древноиндийски” книги на Санскрит (съвършен, свещен и скрит), наричани Веди.Българите въвеждат кастовата система,  будизма и свещените книги на будистите, българите са строили статуите на Буда, разрушени от талибаните в Афганистан.Българите са създали  уникалната 37 степенна държавна йерархична система и Вечния календар. Евангелието мълчи за живота на Исус от 11 до 30-годишната му възраст.  В езотеричните школи обаче се знае, че е бил при арийски просветени Българи в Шамбала.  За Шамбала (Бактрия ) индийските епоси “Махабхарата” и “Рамаяна” говорят, че била най-великата страна на мъдреци и учители (Гури) . Ииндийския епос говори че Шамбала (големи,  много шамани) била страна на север от Индия с хиляди пещери и тайни. Според географските карти на това място се е намирала древната  Бактрия , един от псевдонимите на която е точно “страната на многото пещери”. Според поверието в Българската държава Шамбала живеят господарите на света, от там тръгват световните водачи и учители на човечеството като Лао Дзъ(БО-ЯН), Буда, Христос, Заратустра, Майтрея…,които били но обучение там при безсмъртните български шамани и колобри.

V. Българският календар е най-стария и най-съвършенният в света. Това е признато официално от ЮНЕСКО.Последните изследвания показват,  че началото на календара е през 5505 пр. Хр.Българите пренасят от хилядолетията преди Христос една от най-съвършените системи за измерване продължителността на земната година . Движението на съзвездията, оприличени на животни, се отчита в 12-годишен цикъл в съответствие с пътя на Янкул (Юпитер) около Слънцето. По начина на подреждането на дните и месеците, календарът на древните българи  е превъзхождал индийските и китайските календарни системи взаеймствани от него. Древнобългарския календар е признат от всички световни специалисти в тази  област за най-прецизния. Дори и днес, когато светът се гордее с космическите си постижения, не може да бъде създадена по-точна календарна система от Българската! Това означава, че българите са познавали до съвършенство космическите цикли и движенията на планетата Земя в пространството. И то няколко хилядолетия преди Христа, когато повечето народи са живеели в епохата на каменната ера.

VI.  Около 198 г. пр. Хр. – Великият Български Владетел - кан Мотун (200 - 174 г. пр. Хр.) - от рода Дуло (син на Кан Тюмен)  създал най  голямата Империя в Човешката история , завладял Китай за 200 години пленява китайския император Лиу Панг заедно с 320 000-та му армия и поставя Китай във васална  зависимост от Българите.Кан Мотун (владял 27 народи през II в. пр. н. е. от Каспийско море до Великия океан,  вкл. Япония,  до Кашмир на юг. Издал закон: "Който продаде или подари даже педя българска земя на чужденци - за  бъде наказан със смърт").

VII. Българската мощ достига своя връх при управлението на легендарния Български вожд КАН Атила (434 - 453 год.) от рода Дуло подчинил под властта си територия от Франция до Китай.Поставил на колене Константинопол и Рим, той остава в историята с прозвището Бич Божий (Flagellum Deum).  Заветната цел на Атила била да Унищожи робовладелската Римска империя разсадник на расова разпуснатост, нравствена развала и разврат, да  освободи поробените народи и да създаде от Европа и Азия една могъща Арийска Империя, устроена на здравите и високи нравствени принципи на древните българи да построи нова световна държава със справедливо обществено и държавно устройство.

VIII. Българите създават Богомилството. Основоположник на това учение, в основата на което стои вярата в Христос и християнството, е Боян Мага, по-малкият син на Симеон. През ХI-XII в. "българската ерес" (Bulgarorum haeresis) се разпространява в цяла Европа. На Запад богомилите  са известни с различни имена – бугри, катари, албигойци и др. Те създават свои школи, университети, в които преподават българската космогония, Христовото учение, мъдростта на древните народи. Там христовото учение е превърнато в мрачен фанатизъм, жестокост и духовен  мрак. От България идва ярък лъч светлина, който събужда европейските народи и запалва факлите на множество хуманистични учения, които довеждат до освобождаване на човешката личност и до реално признаване на нейната духовност. Инквизицията-най-чудовищното и варварско творение в човешката история е основана през 30-те години на ХІІІ век за борба с катарите (западните богомили) и е поверена на Доминиканския орден. Мъченията и издевателствата, на които са подложени богомилите едва ли имат аналог в "християнските църкви". За европейските властници през Средновековието думата “българин” бе синоним на опасна ерес, вещаеща край на тяхното царуване. Така Българският дух, потъпкан в нашата страна, запали на Запад невиждан пожар, който предизвика Хуманизма, Ренесанса, Реформацията  и Великата френска революция, които оформиха основите на днешния свят. Лозунгът на тази революция “равенство, братство, свобода” е по същество наш, богомилски.

IX. Българите-Богомили първи издигат идеята за създаване на Европейски съединени щати (Европейски съюз), пренесла се зад океана и реализирана от Хазарите под формата на Съединени американски щати. Европейския съюз е създаден по подобие на старите Истински Български държави и закони, нещо признато от бивш председател на Европейският съюз

NB:

Спасителният сценарий за човечеството сега ще се развива чрез мисията на българите!
Един път-благите българи,Орфей, втори път-хунобългаринът Атила, завоевател и обединител, отхвърлящ разюзданата римска империя, трети път –ранохристиянизираните Кубратови българи,четвърти път – богомилите, спасяващи Европа от лицемерието на криворазбраното християнство, пети път, когато идва Беинса Дуно и обяснява с 7000 лекции и беседи, че практиката на Учението на Христа е новото учение, а не църковността и попщината.

КАЗАХ !!!!!!!!!!!!!!!

Склавяните и Юдохазарите са ТОР за Земите Български Арийски

Цялата земя от Москва до Казахстан,от Киев до Атина и от Солун до Будапеща е Българска.

Ние Наследниците на Императорския род ДУЛО ще Ликвидираме този 130 годишен Руско-Турски КЕНЕФ и Възстановим Българската държава

ЕДИН КАН--ЕДИН БОГ--ЕДИН НАРОД---БЪЛГАРИ  :P :P :P

 :flag_of_truce:

http://www.vestnikataka.com/forum/index.php?topic=20343.msg436441

Това, което не може да ме убие, ще ме направи по-силен. Ницше  4. Самите Богове не могат да се пребор

Неактивен P.E.A.C.E.

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 500
Re:Измамата "славянство"
« Отговор #14 -: Октомври 23, 2009, 15:42:53 pm »
Лоол.
Това до голяма степен звучи като един невероятен филм, ако е истина просто незнам  :o
Има ли книга където горепосочената информация да е систематизирана ?

 

Сходни теми

  Заглавие / Започната от Отговора Последна публикация
51 Отговора
40742 Прегледи
Последна публикация Април 17, 2012, 03:16:48 am
от Hacko
Water "Crop" Circles

Започната от H. НЛО

4 Отговора
12432 Прегледи
Последна публикация Юли 06, 2011, 12:41:54 pm
от Hacko
1 Отговора
10319 Прегледи
Последна публикация Октомври 25, 2008, 23:31:38 pm
от Peacekeeper
1 Отговора
7750 Прегледи
Последна публикация Януари 26, 2009, 15:03:26 pm
от Trandev
7 Отговора
14658 Прегледи
Последна публикация Юли 10, 2009, 02:21:19 am
от Peacekeeper

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27