Зигфрид, мисля, че Гален още с първото си изречение дава яснота за своето отношение по въпроса. Да, славянството е една лъжа!
Впрочем, тази тема от поне няколко години не е актуална. Малко са вече хората, които вярват на "морето от славяни" и "шепата кривокраки българи, дошли от Азия". Затова и интересът към темата е малък.
Интересно ще е да разберем за другата лъжа, която се прокрадва в статията, която идва да замести "славянството". Казваш "Българите сме Древен и ВЕЛИК АРИЙСКИ НАРОД" и още, че сме индо-европейци. Това ще рече, че прародината според теб е някъде в Азия. Има обаче и друга теория, т.н. автохтонна, която утвърждава, че прародината ни е Балканският полуостров, защото траки=българи. Предполагам, че Гален поддържа последната теория. Доста артефакти вече има, които доказват, че траките/българи са по нашите земи от преди потопните времена и може да се предположи, че е имало разселване към Азия, а след това в по-късни времена завръщане на Балканите.
Та това е другата лъжа, Зигфрид, която е прокарана в тази статия, че българите са ираноиди, че прародината е някъде из Азия и че идвайки тук, на Балканите, българите са завладяли тази територия, а всъщност те просто са се прибрали у дома.
Ясно е, че българите не са славяни, не са тюрки, но не са и иранци. Българите са си "балканци", ако мога така да се изразя, откак свят светува. Има в нета една такава интересна тема Траки = пеласги = българи?.
Но това вече е друга тема, а тази е ясна.
Първо нека да започна с това ,че Аз лъжи не прокарвам, лъжи могат да прокарват само комунистите !Това което съм изложил в темата си не са мои свободни съчинения и разсъждения,а са части от научни трудове на доста Български и чужди Историци ,които са доказали тези неща научно.За разлика то теб Аз не мога да предполагам, какво мисли някой си ,който няма как да се разбере ,какво точно мисли,защото не казва мнението си разбираемо а лее някакви безмислени глупости за лъжици мед каци,лайна и тем подобни безмислици. Ако ти си го разбрал моите най - искрени почитания,явно аз съм "безкрайно тъп" и не мога даже да се докосна,а камо ли да разбера, тези гениални и дълбокомислени разсъждения !
Относно това ,че темата ми за славянството Не била актуална:
Преди около година и нещо ,когато Косово обяви независимост ,комунистите и почитателите на един отбор, на който емблемата е червена комунистическа петолъчка ,застанаха на страната (на можеби най - големия ВРАГ на България ) сЪрбия вяха В София и на Българската светиня Шипка сРъбски знамена и истерично крещяха SRBIJA JE KOSOVO, SRBIJA JE KOSOVO, та тогава комсомолския секретар на тези комунистически Лумпени каза от името на всички комунисти и фенове на този отбор,че те били СЛАВЯНИ и че те ще защитават интересите на СЛАВЯСКИТЕ СИ БРАТЯ сЪрбите ,че се гордеят ,че са СЛАВЯНИ и тн.и тн. Ако на това му викаш нещо което вече Не е АКТУАЛНО ,здраве му кажи !