Малко е особен въпроса, защото ако човек успее да превключи за миг перспективата, просто вижда, че нещата са така, защото самото му съществуване е доказателство за "теорията".
Най-доброто, което за сега ми хрумна като описание, е чрез професията.
Аз съм охранител.Само че аз съм много повече от охранител и имам и цивилно поведение.Аз винаги съм аз, независимо дали съм в униформа или не.Когато съм в униформа, аз самият взимам решенията, но ги виждам през перспективата на моята професия(когато съм на работа).
Аз винаги съм си аз.Моята професия е инкарнацията.Аз винаги взимам решенията сам, и винаги съм много повече от своята професия(инкарнация), но взетите решения ги извършвам в ролята си на охранител(инкарнация).
Ако човек успее да превключи за миг погледа, просто вижда нещата с очите си...и това не може да се нарече "теория".Все едно конспирацията да се нарече "теория".Не можеш да наречеш "теория"(летящи идеи) нещо, което е.
А и, едва ли можеш да имаш връзка с някоя друга своя инкарнация, тъй като всяка инкарнация се намира в различна времева точка.И поради нещо, наречено във физиката времево референтна точка(онова, което ти дава усещането за Време), ако осъществиш контакт с друга инкарнация на себе си би се получил Времеви абсурд, или противоречие във възприемането на времевата референтна точка...което би довело вероятно до психично разстройство(заболяване) и други неприятни неща за съзнанието.
Естестевно, това се отнася най-вече за това да видиш себе си от миналото или бъдещият себе си да се срещне с теб сега.Тоест горното се отнася за една и съща инкарнация.
А моята ЛИЧНА теория е, че това би трябвало да се случи и между две инкарнации на един Аз, тъй като...така виждам нещата.А може и да не се случи, след като Аз имам много инкарнации едновременно...защото явно съм способен на това и може би нищо не пречи да се срещнат.Тук има компетентни хора, дано се изкажат, ако попаднат на това място във форума.
Но човек МОЖЕ да получи ЗНАНИЕ за своите СЕГАШНИ(не минали, защото са едновременни) инкарнации, позиционирани в различни точки от Времевата права(условно права).Това е, което наричам "минал" живот.
Имаше една книжка на пазара, "Как да ознаем миналите си животи" или нещо подобно, но така и не успях ад си я набавя.