Автор Тема: Въпрос около прераждането  (Прочетена 87410 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен xnet_user

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 315
Re:Въпрос около прераждането
« Отговор #15 -: Септември 15, 2009, 19:48:20 pm »
Ти си като дървените философи, които се опитват с умствени модели да представят това което е извън ума. Няма как да стане. Все едно някой който е живял цял живот в Африка да  разправя какво е на Еверест.
Вярната теория е тази която е лично проверена. За това едни решават да тръгнат по трънливия път на опита, други решават за по-лесно да вярват че е така.

Неактивен Breath

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 565
 • The lamps are different but the light is the same
Re:Въпрос около прераждането
« Отговор #16 -: Септември 15, 2009, 20:00:32 pm »

Е, в тази тема точно надали някой би могъл да ти отговори с лично проверена теория  :)
THERE IS A DIFFERENCE BETWEEN KNOWING THE PATH AND WALKING THE P

Неактивен Mirotvorec

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 3 798
 • Азъ, от Народа на Еднорога
  • http://silverunicorn.org/
Re:Въпрос около прераждането
« Отговор #17 -: Септември 15, 2009, 21:14:13 pm »
На мене ми е още по-интересно самото ти наивно очакване, че някой е проверил това чрез личен опит.


Тоест да - ти можеш отхвърлиш времево-референтната точка, и това ще означава край на инкарнацзионния ти път.Ако ли не(ако я запазиш) и осъществиш контакт с друга своя инкарнация, ще се получи парадокс между възприемането на двете референтни точки и ще стане голяма каша.


Срещата на две инкарнации е просто Fatal Error в системата на реалността и не би трябвало да се случва.
Ние като инкарнирани човеци наистина не можем да се лишим от понятието време или да го променим като параметри така, че да се видим какви ги вършим в друга инкарнация, но ми се струва, че това може да го извърши Азът. Ако той сметне за необходимо може да ти промени времевото възприятие за момент и да ти представи като на кино действията на друга твоя инкарнация(разбира се не целия живот, а отделни епизоди, обикновено такива, от които би могъл да извлечеш някакви поуки). Това е много интересно преживяване-да наблюдаваш себе си, но в друга реалност.  :blum2:
Но пак да подчертая-това зависи единствено от Висшият Аз и точно той се грижи да не се получи каша.
Не мисли като човек!-Крион

Неактивен mitko

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 842
 • Не прави това, което не искаш да ти се случва
  • профил
Re:Въпрос около прераждането
« Отговор #18 -: Септември 15, 2009, 23:32:09 pm »
Ти си като дървените философи, които се опитват с умствени модели да представят това което е извън ума. Няма как да стане. Все едно някой който е живял цял живот в Африка да  разправя какво е на Еверест.
Вярната теория е тази която е лично проверена. За това едни решават да тръгнат по трънливия път на опита, други решават за по-лесно да вярват че е така.
      Здравейте,
      През далечната 1995г. се срещнах случайно с една личност занимаваща се с хипноза. По това време водех нещо като група по усвояване на медитивни техники. Установихме следното тя искаше да медитира, а аз да разбера що е то практика по хипноза и мога ли да й се противопоставя. Няма да разказвам  как  стигнахми до идеята за регресия, ще ви разказа за самата регресия, а вие я облечете в теория.
      Върнах се в четири живота. Можеш да се върнеш само в минали животи, които имат отношение към сегашният ти живот. Тоест животите в които не си усвоил зададените уроци и сега ги повтаряш. Спомените се връщаха като отделни по-значими  епизоди в обратна хронология - от смъртта към раждането. Картините се сменяха като комикси (диапозитиви) без движение в тях. Най-интересното бе, че усещанията бяха истински: болката от куршум; от въже бавно стискащо шията; от посичащ те меч; болката от нагайката чупеща ребрата; Не знам колко рая има горе, но познавам един - майчината утроба - топлина уют нежност - не може да се опише, трябва да се изживее осъзнато. Един въпрос: Детето ли напуска майката при раждане, или майката се освобождава от детето?  И друго - всичко което ми бе позволено да видя косвено е свързано със сегашното ми битие. Персонажите в миналите ми животи ги откривам и в сегашния - не всички, а само основните. Това са фактите облечете ги в теория. За мен това изживяване е истинско, а на неверниците пожелавам да го изпитат и после да спорят. С уважение     
"Въображението е по важно от знанието" Айнщайн

Неактивен Iris

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 922
Re:Въпрос около прераждането
« Отговор #19 -: Септември 16, 2009, 00:42:46 am »
Еми не е баш така.Прераждането, в смисъла, с който го натоварвате, може би да се отнася за последователно инкарниращите Висш Аз.
Аха. Аз определено съм от тях. Ти може да си се инкарнираш едновременно - това е без значение за мен. Да, съществува единствено настояще, но това е различно от приемането, че минало, настояще и бъдеще съществуват съвместно. Явно ако допуснем твоите възгледи за времето и за едновременните инкарнации, висшия аз е постигнал целта си, още с поставянето й. Освен това поради едновремеността на всичко случващо се, ще трябва да се задоволи с тази си цел, защото просто „след това“ в този случай няма да съществува. Надявам се, да разбереш това, което имам предвид.

Неактивен Спорт-Здраве4

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 244
Re:Въпрос около прераждането
« Отговор #20 -: Септември 16, 2009, 09:58:41 am »
Iris...Да, разбрах какво искаш да кажеш и мога да дообясня.

-да, ние вече сме постигнали целите си чрез самото им поставяне.Идеята не е да постигнеш целта, а да преживееш постигането.За това сме тук, не за да постигаме.Защото "на хартия", вече сме го постигнали.

-не, нещата не свършват дотук.Има страшно много Игри.Тази реалност е просто една Игра.И тя си има край, общовалиден за всички, да.После, който иска, почва друга Игра.Нека отбележим, че Игра е по-широко понятие от Реалност.А Азовете нямат нужда от реалност или инкарниране, за да съществуват.Инкарниране изисква само Играта, за да бъде играна.

xnet_user, за твое сведение - малко хора могат да ми говорят за трънливия път на опита, щото такива бодили мога да ти изкарам от гъза си, дето не си виждал и в Гугъл.

И за да не излезе, че поуствам само , за да те нахраня:
Времето не е функция на ума - това е поредната дезинформация.Времето е материя, плът и е нещо физическо.Има обем и място.А умът е сетивото, чрез което го усещаме.Ако си мислиш, че няма да има Време, ако няма ум - лъжеш се.


Mirotvorec...Ето пак говориш за Висшия Аз като за нещо, което не е мен.Аз съм Висшия Аз! Не знам как по друг начин да го кажа.И Аз съм този, който може да си промени времевото възприятие.Няма "той".

Иначе е така - две инкарнации не могат да се срещнат физически, за това става дума.Естествено, че може да се направи връзка на съзнателно ниво, но не може да има физически контакт(защото Аз няма да позволя, друго е дали ще си дам сметка за това) или ако е предизвикан чрез технология, реалността ще се промени така, че да посрещне парадокса на събитията.
А защо, обяснявам в блога си, където говоря за това какво е реалност: когато не можеш да обмислиш даден проблем, ти го преструктотираш.А не се нагаждаш към него.И когато възникне парадокс в инкарнациите, реалността е тази, която се преструкторира.
« Последна редакция: Септември 16, 2009, 10:02:50 am от Спорт-Здраве4 »

Неактивен eses

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 898
Re:Въпрос около прераждането
« Отговор #21 -: Септември 16, 2009, 11:14:12 am »
Иха темата се е развила  :dance:
Митко интересен опит имаш, подобно нещо се говори ,че може да се постигне с ребъртинга.Относно теориите за прераждането,аз не съм чела "сериозна езотерична литература" а и не смятам ,че там пише истината.Ако въобще има такава. Една книга "Пътят на душите" е много интересно четиво,за живота след смърта.И подобно на преживяването на Митко,вътре отново става въпрос за хипноза.В тази книга,много "клиенти" на лекаря разказават едно и също нещо,че се случва.
Клеопатра и аз бих искала да достигна онова ниво в което няма да се налага да се прераждам повече, но тук изниква въпроса,дали щом го искам не съм доста далеч от целта си.Защото ако бях близо,щях да обичам толкова живота ,че да не ми минават въобще такива мисли.
Спорт здраве- ти всъщност за паралелни личности ли говориш? Прости невежеството ми,но найстина не ми става много ясно.

Неактивен Спорт-Здраве4

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 244
Re:Въпрос около прераждането
« Отговор #22 -: Септември 16, 2009, 11:25:17 am »
Паралелни личности? Ами може и така да се нарече, но...след като не разбираш, се съмнявам, че е в смисъла, който ти влагаш.

Явно кармата яко битува тука.Понякога много съжалявам, че хората, които са наясно с простотията на кармата, не пишат.Но какво пък, всеки сам да си търси знанието.


hint: Раждането се случва само веднъж.Няма такова нещо като "прераждане" за едновременно инкарниращите Азове.Всички се раждат едновременно - в различни точки от времето.Неусвоените уроци не са причина за прераждане, защото не може да има прераждане.Ако не успееш да завършиш Играта, ще я почнеш цялата отначало - с всичките си инкарнации.
И тва, че някой е имал досег до миналите си животи(изключително важно и правилно е пояснението, че човек може да има достъп само да свързаните с тази инкарнация инкарнации) не означава, че не може да се заблуди.Голем праз, че някой са го върнали с регресия - това не означава, че не може да възприеме нещата погрешно.
Иначе преживяването без съмнение е ценно.Но в крайна сметка, ако беше толкова ценно, щяхме да се раждаме с това знание.
« Последна редакция: Септември 16, 2009, 11:26:29 am от Спорт-Здраве4 »

Неактивен eses

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 898
Re:Въпрос около прераждането
« Отговор #23 -: Септември 16, 2009, 12:09:52 pm »
Цитат
И тва, че някой е имал досег до миналите си животи(изключително важно и правилно е пояснението, че човек може да има достъп само да свързаните с тази инкарнация инкарнации) не означава, че не може да се заблуди.Голем праз, че някой са го върнали с регресия - това не означава, че не може да възприеме нещата погрешно.
Ооо от грешки никой не е застрахован,ти също? Но някак си имам повече доверие на човек с личен опит ,отколкото на такъв със теории и догатки.
Цитат
Явно кармата яко битува тука
Аз за карма не говоря а и не я разбирам така както е разпостранено.
И един въпрос относно инкарнациите за които говориш. Когато в тази ми инкарнация почине някой,той по принцип ли умира или само в тази моя или негова инкарнация?

Неактивен Спорт-Здраве4

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 244
Re:Въпрос около прераждането
« Отговор #24 -: Септември 16, 2009, 12:20:45 pm »
Ооо от грешки никой не е застрахован,ти също? Но някак си имам повече доверие на човек с личен опит ,отколкото на такъв със теории и догатки.

Ааа, вижте кво.Ако ше се държиме като деца, аз няма да участвам в тая дискусия.Тва да се търси човек с личен опит е все едно преди да е изобретена ракетата, да се търси космонафт с личен опит!!! Първолашки истории!

Има един с личен опит тука, и тва, което има да каже, е едно голямо нищо(или щото опита му не е баш по въпроса, или щото не знае как да го каже).

Честито ви за голямата информация, аз бях до тук, оправяйте се как можете и си търсете личните опити къде си знаете.

Неактивен eses

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 898
Re:Въпрос около прераждането
« Отговор #25 -: Септември 16, 2009, 12:27:49 pm »
Спорт здарве, извини ме за анализа който ще направя, но държанието на дете всъщност е твоето,защото се сърдиш за това че имаме мнение,дори без да казваме че е различно от твоето.Аз допускам и твоята правота,но тъй като съм далеч от нея не мога да я обсъждам.Митко не е единствения човек с такива преживявания,аз също познавам 2 такива.На тях вярвам, не толкова на Митко. Но ти се съдиш.Приемаш всичко лично,а ние дори не се познаваме,как бих могла да имам лично отношение.Смяатш че всички те нападат а всъщност ти го правиш и дори се сражаваш с въображаеми врагове.Не приемай това отново лично а се спри за 2 минути и помисли дали не е така найстина.

Неактивен Iris

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 922
Re:Въпрос около прераждането
« Отговор #26 -: Септември 16, 2009, 21:28:19 pm »
Iris...Да, разбрах какво искаш да кажеш и мога да дообясня.

-да, ние вече сме постигнали целите си чрез самото им поставяне.Идеята не е да постигнеш целта, а да преживееш постигането.За това сме тук, не за да постигаме.Защото "на хартия", вече сме го постигнали.

-не, нещата не свършват дотук.Има страшно много Игри.Тази реалност е просто една Игра.И тя си има край, общовалиден за всички, да.После, който иска, почва друга Игра.Нека отбележим, че Игра е по-широко понятие от Реалност.А Азовете нямат нужда от реалност или инкарниране, за да съществуват.Инкарниране изисква само Играта, за да бъде играна.
А тези игри едновременно ли се случват (подобно на инкарнациите така, както ти ги разбираш) или последователно (пак подобно на инкарнациите само, че така, както аз виждам нещата).

Неактивен Спорт-Здраве4

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 244
Re:Въпрос около прераждането
« Отговор #27 -: Септември 16, 2009, 21:42:33 pm »
Използвам думата "едновременно" за нещо, което битува извън тялото на Времето. Вероятно има Игри, които нямат Време, вероятно има Игри, които имат различно свое собствено Време(както тази игра), или пък които имат нещо съвсем различно от Време, но пак някаква матрица, изпълняваща някакви функции.

Така че от позицията на центробежната точка(центърът на...вече не знам на кое, щото Вселената е в Играта) всичко би трябвало да е едновременно.Нека подчертая, че никой не е казал, че има само две неща - едновременно и последователно - навярно има още много начини на построение на събитията.Нека не се ограничаваме отново само в два тъпи варианта.

Да кажем, че извън Играта няма Време.Може да има нещо друго, може да няма нищо подобно на Време.
Но със сигурност(сигурност, защото бихме подценили нещата иначе) различните Игри имат различни неща - Време, подобно на Време; Време, различно от Време...кой е казал, че има само настояще, минало и бъдеще ? Ами ако има четвърто състояние, което да не е хибрид на тези три? Ами ако има множество състояния, а не само четири?


Така че "едновременно" е най-близката дума в нашата система на изразяване, която се доближава до "неутралитета на нещата извън Време".Затова я използвам.


А ако трябва да дам точно и ясно мнението си - външността на тези Игри не се намира в тялото на никоя матрица, подобна или различна от Време.Така че от нейната перспектива, Игрите се случват "едновременно"(както уточних).
« Последна редакция: Септември 16, 2009, 21:44:47 pm от Спорт-Здраве4 »

Неактивен mitko

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 842
 • Не прави това, което не искаш да ти се случва
  • профил
Re:Въпрос около прераждането
« Отговор #28 -: Септември 16, 2009, 22:19:15 pm »

  Голем праз, че някой са го върнали с регресия - това не означава, че не може да възприеме нещата погрешно.
Иначе преживяването без съмнение е ценно.Но в крайна сметка, ако беше толкова ценно, щяхме да се раждаме с това знание.

     Привет, 
    Няма да коментирам погрешно или не. Мога да заявя, че след истинска регресия не можеш да бъдеш същия човек - мирогледа ти се променя из основи. Ако не вярваш, опитай, какво ти косва? Ти си корав мъж.
    Защо не се раждаме с това знание? Ние се раждаме с него, но то е блокирано по простата причина, че емоционалния товар е понякога изключително тежък и знанието за мърсотиите и подлостите които сме извършили в миналите си животи би се превърнало в трудно преодолимо чуство за вина. Майка удушила собственото си дете. Баща изоставил децата си да се скитат немили недраги заради любовница. Как се понася това ако наказанието ти в този живот е да имаш силно чуствителна съвест и чуство за отговорност?
    С уважение   
"Въображението е по важно от знанието" Айнщайн

Неактивен hung

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 296
Re:Въпрос около прераждането
« Отговор #29 -: Септември 16, 2009, 22:29:56 pm »
Спорт-Здраве4, не мога да ти схвана слово-блудството?! Би ли писал на човешки прост език, тогава повече хора може да вденем нишката  на изтънчената ти и гениална мисъл. ??? ::)
Без секс, на къде?! Без любов, няма секс!

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27