1.Смяна на местожителството с по-независимо такова.
Според мен това не е задължително, ако го смениш то ще е поради естеството на работата, с която ще се занимаваш. На село-ако се захванеш със земеделие и животновъдство, иначе в града ще бъдеш по-незабележим в морето от хора.
От гледна точка на морето от хора - така е.Но това не издържа при условието за максимална стойност на пропорцията здравословен живот<->функционално жилище.
Второ, градът не може да предложи поле за развитие на еволюцията в човека.И трето - промените ПЪРВО се реализират на практика в градовете.Селата винаги имат време за реагиране в това отношение.
2.Преквалификация на по-доходоносна и по-независима квалификация.
Утопия е, ако очакваме по-доходоностна работа при положение, че отказваме да се впишем в матрицата. По-добре да се надяваме на доходи, които ще ни позволят едно що-годе нормално съществуване, без драстични лишения, а ако все пак имаме шанса да осигурим и по-големи доходи-добре дошло.
По тази точка втора е полезно хората, решени да оцеляват алтернативно да имат връзка помежду си. Ако един произвежда зеленчуци-другите да пазаруват задължително само от него; друг да прави хляб-пазаруване само от него; трети да гледа животни-пазаруване само от него. По този начин всеки един ще има осигурен някакъв минимален доход, освен това игнорираме "официалните" магазини и спираме да захранваме системата.
Не е утопия, защото аз намерих решение за себе си
Просто трябва да се мисли дълго, задълбочено и при все, че трябва да се мисли всеотдайно, не бива да се изпада в недействителни разсъждения.Рано или късно се намира решение.
Да, то едва ли ще е самодостатъчно като философска теория за съществуването на всички.Но със сигурност ще е полезно за съществуването на достатъчно хора, които не съставляват по обем всички
За мен това е играта на покер.Само че съм добър в това и имам доказателството за себе си, че мога да превърна това в първостепенния и единствен доход, като всички игри се извършват по интернет.
Това решение пасва чудесно лично за мен.Всяко решение би трябвало да е лично, затова споделям моето решение само като пример, не съветвам някой, на който по дух не подхожда това решение, да се захваща с него
Идеята за затвореното общество е гениална ! АКО всички инакомислещи в регион купуват от един производител и ако всеки е вид производител или дава вид услуги, това може да издържи доста дълго време
При условие, че системата е напълно независима от външни концепции като паричната, например това затворено общество да премине на бартер.Това ще е толкова по-удобно за него, колкото по-малко е, а самата идея подсказва, че тези общества по-скоро биха били много и малки
Много интересно, наистина.Възможно е да се създаде напълно паразитиращ организъм, който да изсмуква ресурси от чипираното население!
Например - хората, които са открили някаква далавера, която им дава свободен достъп до разменната монета на цивилизацията(парите), като играта на покер например, могат да използват парите за неща, които обществото не може да си позволи - произведения на тежката индустрия, техниката и прочие.
От друга страна, те ще живеят според правилата на бартера на това общество и никакви стоки няма да излизат извън него към цивилизацията - от цивилизацията само ще се взима по линия на полу-обвързаните с нея и нищо няма да се дава
Това няма много смисъл в личен план...но кой знае, звучи доста добре в глобален мащаб, ако положението на планетата се измени драстично към по-лошия сценарии.
Според тази система доста микро-общества могат да съществуват на собствени начала, без да се съобразяват с правилата на останалото човечество