Автор Тема: Масони ли са от "Бялото Братство" на Петър Дънов?  (Прочетена 98144 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен bullevrz

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 5
Здравейте!
Имам следния въпрос, към всички компетентни! Така нареченото "Бяло братство" или "Братството на Петър Дънов", масони ли са, и опасни ли са?

Благодаря Ви предварително!
« Последна редакция: Май 30, 2009, 17:08:21 pm от H. »

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 658
 • In Lies We Trust...
Не. Но циклят в едни и същи задънени улици според мен :)

Неактивен Tangrata_

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 465
чувал съм, че той е масон. Получил е специално обучение и инструкции. (в щатите май)

След това идва в бг и прави този коктейл от истина и лъжа, така че да обърка именно тези, които търсят и имат желание да се развиват.
Примерно 70% истина, 30% лъжа. Това разбира се е напълно условно, защото истината и лъжата не могат да се мерят в проценти. И само едно петънце катран да има, цялата делва с мед може да развали.

Типичен и много често ползван прийом на действие за тези среди. (масони, евреи и тн)
Това е най-тънкия и неусетен начин да вземат цвета (най-добрите) от бъдещите си врагове и да им съсипят развитието.
Ползва се и до ден днешен. Бях чел няколко страници от мейн Кампф на Хитлер. Той описваше подобен прийом с подробности!
Там беше писано за революциите - ако дълго време няма революция и хората са бедни - в даден момент ще се вдигнат и ще сринат управляващите. Но ако агенти-конспиратори ги огранизират за революция, като после я направят неуспешна и кървава, така хората ще са изразходили енергията си, като с предпазен клапан; също и ще са се убедили, че положението им е неспасяемо, и дори с революция не може да се оправи.Относно способностите му, паневритмията и тн. За ранга на начинанието, това са нормални неща, включително и за един масон. Висшите им среди умеят много. Дори много повече от Дънов.


А последователите ...
те са промити мозъци (разбира се не всички)
Както каза Н. тъпчат на едно място. Защото такава информация им е първоначално зададена - зацикляща и непродуктивна.
Искаш да свалиш някое момиче: www.lovestyle.org/forum  Българите в Канада: www.bgcanada.com

Неактивен Aquarius

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 29
Чувал съм че учението му е продължение на това на богомилите, и че твърди че богомилите са провокирали европейския Ренесанс. Дали е масон ? Не знам - по какво се разпознава един масон ?

Неактивен Tangrata_

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 465
А по какво се разпознава агент на ЦРУ ?

Ти как мислиш?
Може би е трудно да се познае. Особено и ако се опитва да го скрие. Не мислиш ли?
Искаш да свалиш някое момиче: www.lovestyle.org/forum  Българите в Канада: www.bgcanada.com

Неактивен Aquarius

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 29
Не мисля че Дънов е масон още по-малко агент на ЦРУ. Не намирам сказките му за особено атрактивни. Но питам какви са доказателствата ако някой е масон ?

Неактивен Tangrata_

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 465
Чети по-внимателно!

Не съм казвал, че е агент на ЦРУ.
Използвах го като пример за сравнение.
Трудно е да се докаже или разбере дали някой е еди-какъв си, още повече, че той има МНОГО повече подготовка, зад гърба му (евентуално) има много хора (професионалисти меко казано) с много подготовка и всички те правят всичко възможно за да не бъде открит.

Сега чат?
Искаш да свалиш някое момиче: www.lovestyle.org/forum  Българите в Канада: www.bgcanada.com

Неактивен Морфей

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 516
Мен ей тази картинка ме притеснява най-много, иначе нашите Дъновисти не са масони просто вегетарианции които се въртят в кръг  ;) Незнам как ще спасят човечеството с тази организация дето я имат в момента. Много книги съм изчел на Дънов, има много ценни неща които е казали и съм ги изпробвал и са ми помогнали. Но тази картинка ме плаши, макар че има написано обяснение за нея подробно. Нещо не мога да го приема за истина. Как мислите? Какво е според вас?Цитат
Още в древно време е известен Пентаграмът. Той е даден от Великите Посветени в окултните школи. Обаче е даден със своите линии, без никакви картини, думи и букви. А Пентаграмът в такъв вид, какъвто го дава Учителят, Му е даден отгоре през последните години на ХІХ век. На Търновския събор в 1914 г. Учителят го даде на учениците, присъстващи на събора.
Пентаграмът, това е пътят на ученика. Това е пътят, който човек извършва за постигане на съвършенство.
Пентаграмът представлява самия човек. Върхът, който е обърнат нагоре, представлява главата на човека. Двата странични върха представляват двете ръце, а долните два върха – неговите крака.
Пентаграмът има три части: външен кръг, вътрешна част и център. Ще ги разгледаме поотделно.

Външният кръг

Външният кръг е пътя на човека, който е още в началото на своето развитие. Външният кръг е изразен в пет картини, които ще разгледаме по ред.
1. Сабята
Външният кръг започва със сабята. Какво означава сабята в случая? Това е пътят на насилието. Значи, в началото на своето развитие, когато е още млада, неопитна душа, човек си служи с насилие. Той мисли, че всичко му е позволено, че може да прави насилие, неправди, всичко, каквото си иска, без да мисли за последствията.
2. Чашата
Обаче, който върши насилие, ще си научи урока рано или късно. Законът е: Насилието ражда насилие. За онзи, който върши насилие, ще дойдат последствия, страдания. Това, именно, представлява чашата. Чашата е символ на страданието. Страданието е метод за пробуждане на човешката душа.
Чрез страданието човек започва да разбира, че насилието, неправдата не е метод, с който трябва да си служи. Значи, чрез страданието човек добива един урок.
Може би не всякога той вижда връзката между насилието, което е вършил, и страданието, което иде след него. Но когато след смъртта отиде горе, ясно вижда тази връзка и взема решение, като дойде следния път на земята, да води друг живот, да не минава през страдание.
Страданието има и второ значение. Има окултен закон: Страданието се превръща в любов. Страданията, през които минава човечеството, подготвят новия човек, човекът на любовта.
Учителят прави следното сравнение: “Като бият млякото, то дава маслото.” Млякото тук символизира любовта.
Страданието е временно явление в живота. Ще дойде време, когато страданията ще изчезнат от света, защото ще изчезнат причините, които ги създават.
Страданието има трето значение. Новите идеи идат от Слънцето. Човек не може да ги възприеме, ако не е префинен неговият организъм. Това става чрез страданията. Затова има закон: Винаги раждането на една нова идея в човека се предшества от страдания. Значи, третото знчение на страданието е, че то представлява родилните мъки за раждането на новите идеи в човека. Обаче, в бъдеще ще възприема новите идеи без да минава през страдания, понеже ще има префинен организъм.
Затова Учителят нарича страданието “бич в повдигнатата ръка на Бога”.
3. Книгата
След чашата иде книгата. Чрез страданията, които минава, човек почва да научава книгата на живота, изучава законите на живота, гледа да спазва тия закони. Обаче, в тая фаза е още в началото на своето пробуждане. Той чете в книгата на живота още първите уроци.
4. Свещта
Човек, като чете в книгата на живота и на цялата природа, добива просветление. Нова светлина озарява съзнанието му. Това е свещта. Чрез тая свещ, чрез тая светлина, човек почва да вижда величието и красотата на Божествения план, който води човека от тъмнина към светлина, от робство към свобода, от несъвършенство към съвършенство, от греховност към чистота, от невежество към знание.
5. Жезълът
Чрез четене на книгата, чрез това просветление човек добива известна власт над себе си. Това, именно е жезълът. Той вече е извлякъл поука от изучаването на живота и се старае да владее себе си, да управлява себе си. Учителят казва: “Човек трябва да стане цар, но цар на себе си, да владее себе си.”
Жезълът означава, че човек вече има известно съмообладание. Той гледа да се въздържа, когато в него дойде желание да прояви своята низка природа. Той се учи да я владее, да я контролира, да я управлява. Това е жезълът.
Жезълът има и друго значение. Човек, при тая фаза на своето развитие, се учи вече да манипулира с известни природни сили и закони, да си служи с тях.
С това се завършва външния кръг в развитието на човека. Човек на външния кръг, това е животът и пътят на светския човек. Както виждаме в Пентаграма, първите пет картини: сабята, чашата, книгата, свещта и жезълът са вън от петолъчната звезда на Пентаграма. Това показва, че човек минава по този път преди да стане ученик, докато е още светски човек. Влизането в самия Пентаграм, това е началото на ученичеството.

Вътрешната част на Пентаграма

След изминаването на външния кръг, човек минава във вътрешната част на Пентаграма. Човек вече съзнателно работи върху себе си, работи за своето повдигане и усъвършенстване. С влизането в тая част на Пентаграма почва пътят на ученика. Досега външния живот е работил върху него без активното участие на неговото съзнание, а сега той поема еволюцията си в свои ръце. Това значи вече влизане в Божествената школа. Той почва съзнателно да работи за изработването на Божествени добродетели, които характеризират съвършения човек. Един английски писател казва: “Когато видя, че един човек работи върху себе си за своето усъвършенстване, аз се изпълвам със свещено благоговение, един свещен трепет ме изпълва. Чувствам, че се намирам пред нещо велико. Всички преходни работи бледнеят пред това.”
Тук пак има пет стъпки. Всяка стъпка се илюстрира с една картина. Ще ги разглеждаме по ред. В началото на всяка линия на Пентаграма има нарисувана една картина и в продължението на същата линия е написано името на добродетелта.
1. Първа картина: Стълба и удобни стъпала, които водят към една врата.
Заедно с влезането на човека в пътя на ученика, почват изпитанията му. Разбира се, когато човек е в началото на своето развитие, дават му се по-леки изпити, които той е в състояние да издържи; по-тежки изпити той не би могъл да издържи, те не са по силите му. Затова се почва със следната картина: стълба с удобни стъпъла. Щом стълбата е удобна, това показва, че изпитите, които почва ученикът, са по-леки.
Тия изпити са най-разнообразни. Те постоянно се срещат в живота на човека. Тук ще дадем само три примера.
Ако при някоя неприятност, по-малка или по-голяма, или при някоя мъчнотия или препятствие, които среща в живота, човек губи кураж, своя вътрешен мир, изгуби самообладание и отпадне духом, той е пропаднал в изпита. За пример: човек е изгубил ценен предмет. Да кажем, че някой е правил изследвания в течение на 20 години и приготовлява научен труд и този труд е изгубен. Да не трепне окото и сърцето му. Все едно, че нищо не е станало. Да не изгуби присъствието на духа си, да не изгуби самообладание. Ако изгуби присъствието на духа, самообладание, значи не е издържал изпита си.
Друг пример: Минаваш покрай едно страдащо същество. У тебе се явява подтик да му помогнеш, обаче ти идва мисълта да си вървиш по пътя, да го отминеш. Ако направиш последното, значи не си издържал изпита си.
Или събужда се човек през нощта и у него се явява желание да се помоли. Ако си каже: “Студено ми е, уморен съм” и не стане, той не е издържал изпита си. Той трябва да победи своята инертност, да стане и да направи това, което е решил.
У ученика в тая фаза на неговото развитие почва зазоряване на Истината (виж картината). Какво значи зазоряване на Истината? Бог е Истина. Затова зазоряването на Истината значи начало на познаване на Бога. У ученика се явява подтик да върви в Божия път, да изпълнява Божествените закони, да изпълнява волята Божия. Разбира се, както казахме по-горе, сега имаме само зазоряване на Истината, а ученикът ще я познае в нейната пълнота по-късно, след като мине през Любовта и Мъдростта.
2. Втора картина: Начало на връзката с Христовия Дух.
Като достигне до тая фаза на своето развитие, Христовият Дух почва да работи върху ученика. Той вече е направил първата връзка с Христовия Дух. Това именно е изразено във втората картина на Пентаграма. Разбира се, това е само началото. Това не е пълното вселяване на Христовия Дух в човека. Христовият Дух почва да го ръководи отвътре.
В тая фаза на своето развитие ученикът постепенно влиза в Пътя на Правдата и Справедливостта.
Какво значи Правда на мистичен език? – Правдата, от дълбоко гледище, има две значения, които ще изложим тук:
Първо значение на Правдата или Справедливостта:
Всяко същество, което срещаме в живота си, заслужава да бъде почитано и уважавано, защото като творение на Бога, то има известна мисия, която му е определена от Бога. Това същество, макар сега да е на ниска степен на развитие, има велико бъдеще. То ще се издигне постепенно в пътя на съвършенството.
Такива отношения трябва да има човек към всички същества без разлика: човек, вол, кон, птичка, дърво и др.
Второ значение на Правдата:
На всяко същество, със самото раждане на земята, природата му е дала известен кредит; то има право на благоприятни условия на живот за развитие. И тия права трябва да му се дадат. Тия права има всяко същество, без разлика дали е човек, вол, кон, дърво и прочее.
Ученикът се учи в този стадий на своето развитие да живее по закона на Правдата. Разбира се, той ще прави само първите стъпки в това направление. В бъдеще, заедно със своя напредък, той постепенно ще разбира Правдата и нейната дълбочина и същина.
3. Трета картина: Стръмен каменист път, който води до здание с тесни врата.
В тази фаза на своето развитие, ученикът почва по-сериозни, по-трудни изпити в своя път. Това е показано в Пентаграма с един стръмен и каменист път. Кърви ще потекат от нозете му, докато се качва по този път до зданието. Вратата на зданието са тесни. Тук важат думите Христови: “Влезте през тесните врата, защото просторни са вратата и широк е пътят, който води към погибел”.
Нека дадем няколко примера от тия по-трудни изпити:
Един от изпитите е любов към врага. Когато някой ти е враг и ти прави пакости, ти да не се озлобиш, да му простиш и да го възлюбиш. Учителят казва, че любовта към врага е една от най-трудните задачи. Има закон: Истинско прощаване има, когато е придружено с любов към онзи, комуто прощаваш. В една лекция на младежкия клас Учителят казва” “Кои хора са велики? – Тия, които имат любов към врага.”
Друг пример: Когато минаваш през някое голямо страдание, например тежка болест или друг вид страдание, да не се обезсърчиш и обезвериш, но да запазиш мира и радостта си, като съзнаваш, че всичко е за добро или ще се превърне на добро. Това е изпита на Йова. Всеки ученик в пътя на своя възход непременно ще мине през изпита на Йова. Това е изпит за добиване на посвещение. Изпитът на Йова е най-големият изпит през тази фаза на развитие на ученика.
Една сестра попита веднъж Учителя в разговор:
- Нашите страдания не са ли подобни на изпита на Йова?
- Не. Вашите страдания са още страданията на актьора, който играе на сцената.
Трети пример: Ако един ученик се съблазни от жажда за власт, слава, богатства и пр., и за цената на тия неща изневери на своето убеждение, на своята връзка с Бога, той е пропаднал в изпита си.
Има много примери за подобни изпити.
По-рано, в древните окултни школи, ученикът минаваше през изкуствени изпити, създадени от неговите ръководители. Сега, когато вече животът е сложен и разнообразен, няма нужда от изкуствени изпити, животът сам ги предлага.
След като мине през подобни изпити и ги издържи, той е вече пречистен и е готов да приеме любовта.
След приемането на любовта, ученикът вече влиза в живота. Той чувства, че досегашният му живот е бил приготовление за влизане в истинския живот.
4. Окото
Следващата картина на Пентаграма е окото. Окото в случая символизира Мъдростта. Ученикът има по-дълбок поглед към нещата. Той е приел Божествената Мъдрост в себе си. Когато е бил във външния кръг, той е приел външно знание, а сега вече влиза в Божествената мъдрост. Портите на храма на Мъдростта се отварят пред него. Само на човека на любовта се отварят тия порти. Само нему се поверяват ключовете на висшето знание, знанието на великата Божествена наука. Защо? - Защото няма да злоупотреби с него за свои лични цели, за свои интереси, но ще го употреби за служене на Бога, на всички. Ако бяха поверили това знание на онзи, който не е минал през любовта, той ще злоупотреби с него и с това ще докара големи нещастия на себе си и на околните.
5. Дървото на живота
След това иде картината: Дървото на живота. Ученикът проявява дълбок вътрешен живот, който се изявява в проява на добродетелите. Това е петото качество, което ученикът изработва в себе си след Любовта, Правдата, Истината и Мъдростта.
Що значи добродетел в дълбок смисъл на думата? Тук под добродетел се разбира добротворство, правене добро. А що е истинско добро? – истинското добро е това, което произтича от Любовта.
Кое е най-високото добро, до което човек може да достигне? – Това е служене на Бога. И така, в тая фаза на живота, ученикът се озарява от идеята, че едничкото осмисляне на живота му е в изпълнението волята на Бога и служене на Бога.
Учителят казва: “Проявата на любовта е вече служене на Бога. Щом проявиш любовта си, ти служиш на Бога.”
Обаче, коя е най-високата форма на служене на Бог? Коя е най-високата проява на любовта? Ето коя: да показваш на другите пътя към Бога; да помагаш за пробуждането на тяхното съзнание, за да познаят Бога; да печелиш души за Бога.
Пита се: По кое се познава, че си спечелил някого за Бога? Учителят казва: “Смята се, че действително човек е спечелен за Бога, ако и той от своя страна (да) почне да печели души за Бога.”

Неактивен Iris

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 922
чувал съм, че той е масон. Получил е специално обучение и инструкции. (в щатите май)

След това идва в бг и прави този коктейл от истина и лъжа, така че да обърка именно тези, които търсят и имат желание да се развиват.
Примерно 70% истина, 30% лъжа. Това разбира се е напълно условно, защото истината и лъжата не могат да се мерят в проценти. И само едно петънце катран да има, цялата делва с мед може да развали.
Няма да коментирам доколко това, което пише в текстовете на П. Дънов е вярно или не. Всеки сам може да си прецени. Дай пример за учение или пък някакъв езотеричен труд, който да е 100% истина. Дай пример с някое невярно твърдение в текстовете от П. Дънов. Ако избереш такова, което освен невярно да е и от съществено значение би било още по-добре.

Относно способностите му, паневритмията и тн. За ранга на начинанието, това са нормални неща, включително и за един масон. Висшите им среди умеят много. Дори много повече от Дънов.
Какво точно умеят висшите им среди?

А последователите ...
те са промити мозъци (разбира се не всички)
Както каза Н. тъпчат на едно място. Защото такава информация им е първоначално зададена - зацикляща и непродуктивна.
Сред последователите има такива с промити мозъци, но те сами са си виновни. Тези хора биха били с промити мозъци дори и ако не бяха чували за П. Дънов. Те щяха да си намерят друго учение което да следват и в което да вярват безпрекословно. Казваш че тъпчат на едно място. Огромната част от хората тъпчат на едно място. Това не е зададена програма. Инертността си е нещо присъщо на материята по принцип. Съзнанията на хората са дълбоко потънали в материята, така че ако нямат достатъчно сила и не намерят подходящият начин да преодолеят съпротивлението й, ще си тъпчат на едно място още дълго време. Едно учение може да посочва подходящия начин, но разбирането и прилагането му си зависи от всеки по отделно. Хората рядко са развили в себе си необходимите умствени и интуитивни способности да разбират в дълбочина ученията, които им се предоставят. Още по-рядко се опитват да ги прилагат във всеки един момент от живота си, да се стремят всяка една мисъл, дума, действие или желание да бъдат в съгласие с духа на учението. Едва една минимална част са развили в себе си достатъчно сила, воля, търпение и постоянство да постигнат заложената от учението цел. Говоря по принцип, но всичко е валидно и за последователите на П. Дънов. Въобще в 99% от случаите хората си избират учения и ги разбират така както на тях им е удобно.


В заключение отговорът на въпроса „Масони ли са от Бялото Братство на Петър Дънов?“, отговорът е не. Дори и П. Дънов да е бил масон, това не прави последователите му масони. Всъщност в учението на П. Дънов има много общи неща с розенкройцерите и теософите (особено с теософите), но това не прави учението масонско. Всъщност, кои са отличителните черти на масонкото учение, защото смисълът на словосъчетанието ми се губи?
« Последна редакция: Юни 02, 2009, 23:03:39 pm от Iris »

Неактивен Iris

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 922
Мен ей тази картинка ме притеснява най-много, иначе нашите Дъновисти не са масони просто вегетарианции които се въртят в кръг  ;) Незнам как ще спасят човечеството с тази организация дето я имат в момента. Много книги съм изчел на Дънов, има много ценни неща които е казали и съм ги изпробвал и са ми помогнали. Но тази картинка ме плаши, макар че има написано обяснение за нея подробно. Нещо не мога да го приема за истина. Как мислите? Какво е според вас?


Кое точно те плаши в картинката? Може би това, че съдържа масонски символи? Ами то тогава ще трябва да вървим навсякъде със затворени очи, защото иначе все ще попаднем на нещо в обкръжението ни в което да има нещо масонско. Какво изобразява картинката е най-добре да си отговориш сам. Забрави че съдържа масонски символи, абстрахирай се от всички прочетени обяснения и просто виж какви асоциации ще изплуват в съзнанието ти.

п.п. Това за спасението на човечеството откъде ти хрумна? Познавам доста последователи на Дънов и никой не се е опитвал да ме спасява все още.
« Последна редакция: Юни 02, 2009, 23:22:01 pm от Iris »

Неактивен Eon

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 3 826
Колко спор за някаква си картинка.

Аз ако нарисувам Дънов със сатанински символи и я пусна в интернет анонимно сигурно ще спорите дали Дъновистите са сатанисти?

Същото е и тука, някакъв си нарисувал картинка и дай да спорим сега дали са масони или не, защото на оня му харесало да вкара масонски символи. Несериозно е просто.

Неактивен Морфей

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 516
Кое точно те плаши в картинката? Може би това, че съдържа масонски символи? Ами то тогава ще трябва да вървим навсякъде със затворени очи, защото иначе все ще попаднем на нещо в обкръжението ни в което да има нещо масонско. Какво изобразява картинката е най-добре да си отговориш сам. Забрави че съдържа масонски символи, абстрахирай се от всички прочетени обяснения и просто виж какви асоциации ще изплуват в съзнанието ти.
Плашат ме символите, направо ми прилича на дипломна работа по Кабала  :D Най вече ме плаши триъгълника с окото. Послушах съвета ти да видя какви асоциации ще изплуват в съзнанието ми. Единственото което ми изплува е че гледам много филми за тия масони и илюминати.  :)

п.п. Това за спасението на човечеството откъде ти хрумна? Познавам доста последователи на Дънов и никой не се е опитвал да ме спасява все още.
Просто метафора , исках да кажа че трябва да събуждат хората духовно  ;)

п.п. Не искам да дуя никой , това не е спор  ;)

Неактивен Tangrata_

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 465
Ирис, никой не ползва словосъчетание "масонко учение" (освен теб). Както звучи странно на теб, така предполагам звучи странно и на останалите.

Никой (от нас) не твърди, че всички дъновисти са масони. Това е абсурд. Впрочем, никой не твърди със сигурност и че Дънов е масон. Аз казах, че би могъл да е.

Относно теософите ... не знам. Напоследък те също нещо не ми харесват. Имам чувството, че поставят човека в центъра. А това е много опасно (да не кажа зло!!).
Т.е. вместо човека да се стреми към съвършена чистота и сила, стремеж към божественото, той едва ли не се консервира (заедно с егото си). Той става еталона.
Не познавам в подробности идеите им, затова и не мога да се изказвам категорично.

Питай прабългарите на кой се кланят!
- На равновесието между небето и земята, и човека в унисон и синхрон с това (равновесие).
Човек може да е велика сила, но още по-велики са Небето (ян) и Земята (ин). От пътя на Дао по-велико няма. А човек може дори да се заможертва, ако се наложи.

Не на човека, като абсолют.
На това могат да се кланят илюминати, кабала, и др. подобни. (може би и теософите, кой знае)

Искаш да свалиш някое момиче: www.lovestyle.org/forum  Българите в Канада: www.bgcanada.com

Неактивен димпав

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 1
Пише един от тъй наречените промити мозъци - вече 30 години чета Учителя (няма да коментирам глупостите ви за да не свалям нивото) Можете да коментирате Учението ако сте прочели поне един ред от него, а не чувал съм пък май че е бил.... Ако нещо спаси този свят от хватката на лукавия, това ще бъде единствено Учението на Учителя. На едно мнение на редактори, че в учението имало архаични понятия несъвместими със съвремието Учителя ги накарал да дадат пример- един казал ами примерно понятието "дявол". Учителят отговорил - нищо подобно, давам ви пример - олицетворение и въплъщение на дявола е шефът на банковата система. До 1989 година ДС инкриминираше учението на Учителя - те поне знаеха че това е най-опасното за юдео - масонството учение. Иначе всички религиозни общества са овладени от тях.

Неактивен Tangrata_

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 465
Кажи ми, драги ми високопарни Ученико,

защо така старателно и методично пишеш Учението и Учителя с главни У-та?

Кои са те!? Да не са Всевишния!?

Самозабравяте се, и сте много нагли и важни.

На някои мижитурки, може и главните ви букви да минават, даже ще ги приветстват. Овцете обичат някой пре-велик да носи отговорност вместо тях.
Но за хора с повече знания към себе си и самочувствие, тия главни букви претендиращи за важност са жалки !!!

От никакъв лукав няма да избавите, то си личи от нивото ви.
Искаш да свалиш някое момиче: www.lovestyle.org/forum  Българите в Канада: www.bgcanada.com

 

Сходни теми

  Заглавие / Започната от Отговора Последна публикация
0 Отговора
7962 Прегледи
Последна публикация Май 01, 2006, 17:33:08 pm
от fisk
51 Отговора
40766 Прегледи
Последна публикация Април 17, 2012, 03:16:48 am
от Hacko
Water "Crop" Circles

Започната от H. НЛО

4 Отговора
12432 Прегледи
Последна публикация Юли 06, 2011, 12:41:54 pm
от Hacko
1 Отговора
10331 Прегледи
Последна публикация Октомври 25, 2008, 23:31:38 pm
от Peacekeeper
1 Отговора
7753 Прегледи
Последна публикация Януари 26, 2009, 15:03:26 pm
от Trandev

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27