Интересно ми е защо:
Организмите са симетрични
Не всички, разбира се.Но бозайниците, човекът, динозаврите и влечугите и тн.Какво друго може да има зад този факт, освен пространствено-деятелните причини?
Моето мнение е, че тук се намесват главните правила на тази Игра - дуалността и йерархията.Една същност с две преливащи страни.Една същност, представляваща сливане на две половини отвън, но представляваща единство отвътре - органите далеч не са симетрични.
В този ред на мисли ми е интересно, защо само някои органи са симетрични? Дали не можем да се присетим някои характерни черти за Играта и Вселената, като разгледаме природата и функциите на органите, които не са или които са симетрични в телата на живите организми и човека?
Защо черният дроб е само един в тялото и защо е отдясно? И също така...защо, когато има случай на инверсия на органите при хората (нещата,които би трябвало да са отдясно, са отляво и обратно) винаги или всичко е отляво или всичко е отдясно, но не може само някои органи да са инверсирани?
Не искам научни обяснения.Не ща няква тъпа патка, завършила медицина и станала процесор, да ми казва, че вените не били достатъчно дълги за друго!
Също така по-интересен въпрос:
От гледна точка на това какво СИМВОЛИЗИРА даден орган, известна е информацията, че рептилите имат две сърца.Чувал съм и за три.Какво символизира едно човешко сърце, разположено НЕ В СРЕДАТА НА ТЯЛОТО и ДВЕ СИМЕТРИЧНИ сърца при рептилите?
Какво символизират две очи, разположени отпред на главата и две очи, разположени отстрани на главата? Дали можем да кажем че две очи от втория тип говорят за ИЛИ ИЛИ при дуалната вселена, а две очи от пъривя тип говорят за съзиране на единството в дуалната вселена?
Това със сигурност има отношение към фините значения на инкарнациите, обитаващи дадени тела.
Също така:
Дали е уместно да се групират двойки и единични органи да се групират вледствие на фините си функции? Белите дробове и бъбреците в друга група органи(според символното им значение) ли ще се намират, за разлика от черния дроб, далака и жлъчката например?
Дали могат да се направят подразделения "двойки" и "единици", като последните се делят на "ляво", "дясно" и "в средата" и "не в средата" ?
Аз съм убеден, че тези подробности отразяват и подробности относно ролята на органите като еманация на плътните области на фините тела.