Паднах от стола , седнах и после пак паднах от смях....
Тези направо ме изумяват. Човешкото лицемерие направо няма граници. Вижте спасихме света!!!!
А всъщност хората са си постигнали нещо много по-значимо.
Та значи смятах да пиша за това за което ще пиша сега, но все не намирах време.
Ето и най важната част:
http://lenr-canr.org/Това е сайта на общност от "домашни" (мазейни,гаражни) учени които изследват един много интересен феномен
Ниско енергийни ядрени реакции или "Студен синтез"
"Научната общност" след няколко години опити е записала в доктрината си , че това явление не може да бъде постигнато и няма смисъл хората да си губят времето с него. Проблемът възниква обаче когато не всички се съгласяват с това
. И понеже не искат да станат за посмешище много учени продължават експериментите си в къщи. И един хубав ден един белокос човек на 10 кафета постига успех. Не след дълго втори човек постига успех.
Научната общност разследва и казва че опитите не могат да бъдат репликирани и отново се изказва че няма смисъл да се продължават експериментите.
Око разгледате сайта обаче ще видите че гаражните експерименти текат и нещата са вече толкова упростени че всеки един от нас може да започне да си експериментира сам в къщи без никаква опасност:
A Student's Guide to Cold Fusion
Cold Fusion for Dummies
Това са само два от множеството материали които ще намерите на сайта. Съветвам ви да прочетете и историята на това как протичат изследванията и т.н. много е интересно.
А сега и защо ми стана смешно. Процесът за който говоря е изключително нетрудоемък и напълно безопасен - можете да си напшравите генератор в домешни условия (при това с размери доста по-малки от микровълнова печка) и всичко е напълно безвредно - нивата на радиация са безбожно малки, май не се използваха радиоактивни материали(това трябва да го проверя че наистина сайта за последно съм го чел преди половин година)
Казват ,че когато това се доразвие ще е възможно да се правят такива генератори с голмината на батерия - уокмена ми ще работи докато съм жив, компютъра ми няма да има нужда от UPS!
Единствения проблем е че "научната общност " е заклеймила тези изследвания (за да могат да се похвалят със стотици пъти по-скъпия генератор за който пише Alien, чиято енергия ще е безбожно по-скъпа) та за това експериментаторите нямат пари, трудно намират спонсори и нещата се движат много бавно. А за тези неща доста помагат и специални микроскопи, които обаче са много скъпи.
Естествено не можем да скачаме още понеже имаголям проблем: тези реакции се повлияват значително от най-малките промени в параметрите на средата. Затова е трудно да се повторят резултатите от даден опит. Освен това все още не е намерен материал при който да се отделя задоволително количество енергия.
Затова хората в момента експериментират с различни видове метали и пластмаси и т.н. в търсенето на правилния материал. Няма да ви отегчавам повече. Горещо препоръчвам да разгледате горният сайт. Ако бъде проявен интерес може да се разтърся и за други линкове които имам.
П.П. Сега като гледам доста оптимистично съм се изказал. Така че за състоянието на изследванията по-добре да си съставите собствено менение като разгледате сайта. Хората не са много напред, но това се дължи само на липсата на финанси. Ако те им бъдат осигурени и се сформират екипи от повече от един човек както е в момента резултатите въобще няма да закъснеят. Да не говорим че в тази общност не всичко е цветущо. Хората крият един от друг резултати за да не помогнат на някой друг да ги изпревари в откритието. Много жалко това сигурно спира прогреса на 1000% . Четох че много рядко споделят резултати и то само след като подпишеш non disclosure форми.