Автор Тема: Смъртната опасност от млякото и млечните продукти (интервю)  (Прочетена 125231 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен sidewinder

• Доста Писал
  • Публикации: 1 834
Истината е че дефакто, вредата от млякото е преекспонирана, а това произтича от американските фермери и крави, където масово се хакат хормони в говедата. Тук нещата са на друго ниво, спете спокойно.

Не мога да спя спокойно, докато знам, че над 60% от хранителните стоки идват внос от вън. На това ли му викаш спокойно. И какво пречи като е мостно производство да ги хакат с хормони?

Неактивен bojinkata

• Доста Писал
  • Публикации: 1 126
Старата истина-отровата е в дозата. Но аргументите са много сериозни и смятам да пробвам тази антимлечна диета. Лекарката, която ми прави колонотерапия /промивка на д.черво/ сподели наблюдението си, че млечните продукти проявяват  най-силна склонност към залепване по стените  на дебелото черво и най-трудно се изчистват, като отделят и най-много слуз- т.е. казаното от нея напълно съвпадна с горепосочените факти и още тогава ми препоръча да се откажа от млечните произведения. Но въпроса за хормоните и другите страничне ефекти не ми ги посочи- вероятно не ги знаеше.

Неактивен bojinkata

• Доста Писал
Въпрос към форума: След термичната обработка какво става с хормоните в млекото? За бактериите е ясно-може да приемем, че се унищожават, въпреки че има и такива които издържат и на 300 градуса. А пък и що за вещества са тези хормони-то  там е и отговора на въпрос според мен. Не съм специалист.

Неактивен illegal

• Четящ
  • *
  • Публикации: 83
Хормоните служат за увеличаване на теглото!
Мускулна маса и мазнини!
Когато човек ги използва, става по як, но вдига кръвно, понеже се увеличават килограмите! Черния дроб се товари, като разгражда молекулата!
Американците са дебели, не от хормоните, които са разградени, а от начина си на живот!
Хормона действа зле, когато се поема в първоначален вид, ако мога така да се изразя...има си периоди на полуразпад и т.н.!
Когато консумираш месо, следствие на хормони ти не приемаш хормони, а месо...
Както и нитратите, проблема е че в организма става на киселина и това е кофтито.......и в месото, азота повишава масата, дълъг процес е!

Неактивен sidewinder

• Доста Писал
Хормоните служат за увеличаване на теглото!
Мускулна маса и мазнини!
Когато човек ги използва, става по як, но вдига кръвно, понеже се увеличават килограмите! Черния дроб се товари, като разгражда молекулата!
Американците са дебели, не от хормоните, които са разградени, а от начина си на живот!
Хормона действа зле, когато се поема в първоначален вид, ако мога така да се изразя...има си периоди на полуразпад и т.н.!
Когато консумираш месо, следствие на хормони ти не приемаш хормони, а месо...
Както и нитратите, проблема е че в организма става на киселина и това е кофтито.......и в месото, азота повишава масата, дълъг процес е!

Това е достойно за "Бисерите в Xнет".

Неактивен illegal

• Четящ
  • *
Що, говоря за хормони? Кви бисери? Не ми се изпада в подробни писаници за хормоните! И затова изглежда, като бисер  ;D
« Последна редакция: Ноември 14, 2010, 13:11:34 pm от illegal »

Неактивен fry

• Пишещ
  • Публикации: 547
Ха ха ха,това не е точно така :lol:

Неактивен illegal

• Четящ
  • *
От хормон до хормон има разлика, аз цитирам тия от които се наддава на тегло! Производни на тестостерона, подобни на холестерола! Гледам от мляко растели цици! Нормално! От ароматизацията! Превръщане в естроген, но в естроген се превръщат и много растителни храни, ....и т.н. :mad:

И да си довърша мисълта....няма хормони в млякото има мазнини и холестерол, който ароматизира и оттам се тлъстее.....

Направи маса и я превърни на мускули.... :lol:

....а нитратите, какво са...?
нитратни йони, които свързвайки се с водата стават на азотна киселина....и имаш киселини

прост пример, свързват се и по други начини..... :drinks:
« Последна редакция: Ноември 14, 2010, 13:44:04 pm от illegal »

Неактивен bojinkata

• Доста Писал
Въпросът ми е: Как термообработката влияе на хормоните? И логично е в млекото да има хормони, а не само мазнини и т.н.

Неактивен sidewinder

• Доста Писал
Re:Смъртната опасност от млякото и млечните &
« Отговор #219 -: Ноември 14, 2010, 19:44:34 pm »
Въпросът ми е: Как термообработката влияе на хормоните? И логично е в млекото да има хормони, а не само мазнини и т.н.

Ами как? Повечето хормони са белтъци, олигопептиди, амини или стероиди. Високата температура им разрушава четвъртичната, третичната и вторичната структура (денатурация), ако са белтъци. Но за тези, които са на холестеролова основа (стеродитие)или амините (съставени от няколко аминокиселини), се съмнявам.

.........................................................................

Генно инженерния ГСХ е добит след имплантиране на генния код на ГСХ у бактерия E. Coli, за евтино и изобилно производство, като се увеличават добивите на мляко до 30% в периода на лактация на кравите. Това довежда до редица странични ефекти у кравите, като подпухване, диария, заболявания на коленете и на стъпалата, хранителни разстройства, треска, намаление на хемоглобина, овариални кисти, утеринна патология, мастити, намаляване на забременяванията, по- малки телета, възпаления на виметата. Всичко това очевидно е резултат от ненормалността на млякото. Монсанто променя една аминокиселина #144, заменяйки я с епсилон- N-ацетилизин. До 52 остатъчни антибиотика , алергени, кръв и части от фетус са открити в млякото, заедно с човешки и животински растежни хормони. От 59 биоактивни такива, най - лошият е IGF-1 факторът, инсулиноподобен растежен фактор , често свързван с рак на гърдата и гастро-интестинални тумори, както и играещ ключова роля при всеки вид човешки тумор. Крави инжектирани с ГСХ удвояват IGF -1 фактора в млякото си.

« Последна редакция: Ноември 14, 2010, 20:05:45 pm от sidewinder »

Неактивен illegal

• Четящ
  • *
 Значи, животните ги тъпчат с химия за да качват тегло!
Друг проблем има! Не зная дали е засегнат в темата! Това са пестицидите с които пръскат растенията, а оттам попадат в добитъка! Те са по опасни, според мен! Стават гадни утайки в млякото!
Всяка химия се разрушава в черния дроб, след като е поета, друг е въпросът какво остава и как и с какво се свързва след това! Цяла наука си е....... 8)
Млякото се вари, но какво има в него следствие от намесите трябва да го изследва цяла лаборатория ::) То просто няма хормон във вида, в който животното го е поело!
Това, че при термична обработка се разкъсват молекулите, така е, но не изчезват парчетата, които остават!.....Нещо такова! А един хормон, примерно производен на тестостерона не е толкова страшен....за мъжете  ;D ;D ;D

Общо взето е крива цялата история!.....
Гледам от горния пост за Хормон на растежа и ИРФ! Ползват се и от хора, най-вече културисти, но растат рога, органи и БУМ! Пръсти, стъпала....плувците от щатите що имат големи длани и ръце до прасците! ;D ;D ;D Както и огромни стъпала...
« Последна редакция: Ноември 14, 2010, 20:18:24 pm от illegal »

Неактивен aketto

• Четящ
  • *
  • Публикации: 24
Заглавието на темата е малко странно... ::) Само като вметка, че единственото сигурно нещо на този свят е смъртта... А това, че примерно няма да умреш от рак на панкреаса, а от това, че някой ден като си вървиш по тротоара може да ти падне тухла на главата и да те остави на място, няма много голяма разлика... :) Пък и на кой му се живее вечно? ;)

Неактивен sidewinder

• Доста Писал
« Отговор #222 -: Ноември 17, 2010, 19:35:31 pm »

Това е пример за примиренческо мислене. Една шумерска поговорка: "Ако смяташ да живееш дълго, живей разумно и пестеливо, а ако мислиш, че ще живееш кратко - живей пищно и богато". Интерпретирах я, разбира се. Не я помня дословно.
« Последна редакция: Ноември 18, 2010, 09:15:54 am от Mirotvorec »

Неактивен aketto

• Четящ
  • *
  • Публикации: 24
« Отговор #223 -: Ноември 17, 2010, 19:51:59 pm »
Не съм съгласен. По същия начин може да се направи тема със заглавие: "Смъртната опасност от електрическия ток"... И какво като е вредно или опасно? Щом нещо ми помага в ежедневието, улеснявайки ми живота или ме прави щастлив, защо трябва да се лишавам от това нещо? ;)
« Последна редакция: Ноември 18, 2010, 09:16:16 am от Mirotvorec »

Неактивен sidewinder

• Доста Писал
И наркотиците биха те направили щастлив, ама съм сигурен, че не взимаш.

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27