Киселото мляко наистина си е друго нещо, заради двете бактерии лактобацилус булгарикус и стрептококус термофилус, а и е доста леко за стомаха.
₪ Eon ₪ никой няма как да разбере, че точно млечните са причините за еди коя си болест. Когато човек се разболее, едва ли ще мисли какво е ял, пил и т.н.
Не смятам да се пазя цял живот от млечните, от месеци не съм пила мляко, не съм яла и кашкавал, но сирене и кисело мляко съм консумирала, рядко, но все пак съм ги яла. Пък и то човек, не може да се опази, в много продукти има мляко, даже в шоколада, разни сладки, бисквити и т.н. А камион може да те блъсне независимо какъв си и какво ядеш ;D.
А хората с лабилна психика, просто да не се насилват да не ядат млечни, защото наистина е по-вероятно да си докарат бързо някоя болест от спирането им от колкото от консумирането им.
Иначе домашното мляко и всички други домашни продукти със сигурност са по-добри от тези в супермаркета.
sedere мислиш ли, че наистина хранят кравите с тревица, независимо дали ще е от район Кремиковци или някоя зелена полянка ? Най-малкото, че тези крави бял ден не виждат, камо ли да излезнат на паша. Тъпчат ги с висококалорична храна, за да дават повече мляко. Добре, че са останали някои производители чиито крави да пасат и да не са тъпкани с хормони.