Автор Тема: Смъртната опасност от млякото и млечните продукти (интервю)  (Прочетена 125244 пъти)

0 Потребители и 6 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен fry

• Пишещ
  • Публикации: 547
Човечеството мутира във всички направления.
sidewinder. Може това да влиза в еволюционните процеси на хомо-сапиенс. Вместо да им растат главите им растат гърдите.. :D
Но не трябва всичко да отдаваме на "млякото".
 А mitko май е прав може от телевизора, монитора и т.н да е.
Виш от бозата, бялото брашно и бирата растът определено.
Това ,не е вярно за бозата.....

Неактивен sidewinder

• Доста Писал
  • Публикации: 1 834
А на колко трябва да им започнат да растат боцките?

Няма майтап. Това лято видях момиче в пети за шести клас по-висока от мен и с гарди като на 30 годишна раждала жена.

side, не си ли помисляш, че това може да е от други фактори - гени например.

Нещо не виждам връзката мляко и големи гърди на момичета.

Форсират лактацията на кравите с хормони, които се асимилират после от хората.

Неактивен Sangre

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 294
Хората използват кравето мляко от близо 4 000 години. Все още не изградена пълна поносимост към него. Киселото е съвсем друго нещо.
Като бях малък, след сутрешната чаша прясно мляко усещах савсем леко свиване на стомаха.

Гледам котки, и те хайванчетата се мръщат на прясното мляко, но набиват яко кисело ;)
« Последна редакция: Септември 08, 2010, 19:52:15 pm от Sangre »
Places change, Faces change, Life is so very strange...

Неактивен sidewinder

• Доста Писал
Re:Смъртната опасност от млякото и млечните &
« Отговор #198 -: Септември 08, 2010, 20:04:28 pm »
Хората използват кравето мляко от близо 4 000 години. Все още не изградена пълна поносимост към него. Киселото е съвсем друго нещо.
Като бях малък, след сутрешната чаша прясно мляко усещах савсем леко свиване на стомаха.

Гледам котки, и те хайванчетата се мръщат на прясното мляко, но набиват яко кисело ;)

Имам котарак от 10 години. Като му дам прясно мляко и има разстройство после, но от киселото не му става така.
« Последна редакция: Септември 08, 2010, 20:11:22 pm от sidewinder »

Неактивен SunMoon

• Четящ
  • *
  • Публикации: 83
Киселото мляко наистина си е друго нещо, заради двете бактерии лактобацилус булгарикус и стрептококус термофилус, а и е доста леко за стомаха.
₪ Eon ₪ никой няма как да разбере, че точно млечните са причините за еди коя си болест. Когато човек се разболее, едва ли ще мисли какво е ял, пил и т.н.
Не смятам да се пазя цял живот от млечните, от месеци не съм пила мляко, не съм яла и кашкавал, но сирене и кисело мляко съм консумирала, рядко, но все пак съм ги яла. Пък и то човек, не може да се опази, в много продукти има мляко, даже в шоколада, разни сладки, бисквити и т.н. А камион може да те блъсне независимо какъв си и какво ядеш  ;D.
А хората с лабилна психика, просто да не се насилват да не ядат млечни, защото наистина е по-вероятно да си докарат бързо някоя болест от спирането им от колкото от консумирането им.
Иначе домашното мляко и всички други домашни продукти със сигурност са по-добри от тези в супермаркета.

sedere мислиш ли, че наистина хранят кравите с тревица, независимо дали ще е от район Кремиковци или някоя зелена полянка ? Най-малкото, че тези крави бял ден не виждат, камо ли да излезнат на паша. Тъпчат ги с висококалорична храна, за да дават повече мляко. Добре, че са останали някои производители чиито крави да пасат и да не са тъпкани с хормони.
« Последна редакция: Септември 09, 2010, 12:55:42 pm от SunMoon »

Неактивен sedere

• (sedere)
  • Пишещ
  • Публикации: 606
Цитат
sedere  мислиш ли, че наистина хранят кравите с тревица, независимо дали ще е от район Кремиковци или някоя зелена полянка ? Най-малкото, че тези крави бял ден не виждат, камо ли да излезнат на паша. Тъпчат ги с висококалорична храна, за да дават повече мляко. Добре, че са останали някои производители чиито крави да пасат и да не са тъпкани с хормони.

Е аз говорих за кравите на село. Аз от такива пия мляко и ям кисело.
Преодолей робското подчинение и живей изцяло в настоящето.

Неактивен Eon

• Много Писал
  • Публикации: 3 824
А хората с лабилна психика, просто да не се насилват да не ядат млечни, защото наистина е по-вероятно да си докарат бързо някоя болест от спирането им от колкото от консумирането им.

А камион може да те блъсне независимо какъв си и какво ядеш  .

Иначе домашното мляко и всички други домашни продукти със сигурност са по-добри от тези в супермаркета.

Именно, точно това искам да кажа и аз.

Неактивен GARVAN

• Четящ
  • *
  • Публикации: 127
На хората нищо особено не им се случва... само дето навлизат в пуберитета преждевременно. На 10-12 годишни момичета им растат гарди.

Това се нарича "акселерация" и няма нищо общо с консумирането на мяко! Ако не знаеш какво значи думичката,питай майка си...

Неактивен sidewinder

• Доста Писал
Ето пример за още един вид акселерация при бебетата.

http://www.ivanstamenov.com/2010/08/2105/

Неактивен sidewinder

• Доста Писал

Хайде да ги направим 6500 години преди христа. За по-голяма точност на аудиторията.

Неактивен darena.666

• Четящ
  • *
  • Публикации: 39
Майка ми не е имала достатъчно мляко и са ми давали кисело и прясно мляко.
Поне при мене така е било за  darena.666 не знам как е.
По него време вече са внасяли някакви германски заместители.Хранила ме е с нещо миришещо на повръщано. :-*Но аз кърмих синовете си съответно 1г.6м. и 1г3м.Мляко пиеха по задължение в детската градина.У дома "нямаше"кой да им свари.Сега ядат само сирене.Не съм ги насочвала аз! :blush:

Неактивен Stalin

• Четящ
  • *
  • Публикации: 19
« Отговор #206 -: Октомври 06, 2010, 21:30:41 pm »
А какво ще каже някой за народната приказка за юнака ,който бозал 25год. или за основателите на Рим- Ромул и Рем , които са изобразени да бозаят от вълчица?

Неактивен GARVAN

• Четящ
  • *
  • Публикации: 127
« Отговор #207 -: Октомври 06, 2010, 22:19:11 pm »
А какво ще каже някой за народната приказка за юнака ,който бозал 25год. или за основателите на Рим- Ромул и Рем , които са изобразени да бозаят от вълчица?
Хе, много правилно го отбеляза, Йосиф Висарионович! Точно така е!
Абе, който иска да не пие мляко и да яде само тофу... В крайна сметка, хората пият мляко и ядат сирендета от хилядолетия, тия сега се сетиха да открият, че били вредни.... :--- ::) :drinks:

Неактивен mitko

• Доста Писал
  • Публикации: 1 832
  • Не прави това, което не искаш да ти се случва
    • профил
Да  попитам - каква  е  алтернативата!  Да  ядем  произведеното  от  Данон  там  мляко  няма!!
"Въображението е по важно от знанието" Айнщайн

Неактивен radon

• Четящ
  • *
  • Публикации: 171
Истината е че дефакто, вредата от млякото е преекспонирана, а това произтича от американските фермери и крави, където масово се хакат хормони в говедата. Тук нещата са на друго ниво, спете спокойно.

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27