Автор Тема: Смъртната опасност от млякото и млечните продукти (интервю)  (Прочетена 125269 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен P.E.A.C.E.

  • Доста Писал
  • ****
  • Публикации: 1 499
Посочете ми един бозайник на Земята, който пие млякото на друг бозайник след кърмаческата възраст, освен човека.
     :drinks: Да май само човека го прави и съответно си плащаме!  :hi:
Не се ли сещате за още 92323456 примера какво човека прави, а животните не?
Например - реч, писане, четене, дрехи и т.н. и т.н....
Това не е абсолютно никакъв довод, за каквото и да е заключение.

Неактивен sidewinder

  • Доста Писал
  • ****
  • Публикации: 1 834
Re:Смъртната опасност от млякото и млечните &
« Отговор #136 -: Март 31, 2010, 00:00:22 am »
Хората по нищо не се различават от животните, освен по способността да управляват реалността. Тоест при хората това качество е по-развито. Но това не прови човека много по-различен като биологична единица. Колко от ежедневните ни занимания са от съществено значение за оцеляването ни. Много малко. Ние почти не се различаваме от животните. Махни от ежедневието си тези неща, които обслужват интересите на социума и се превръщаш в животно. ;)

Неактивен Raw Deal

  • Пишещ
  • ***
  • Публикации: 922
Да сравняваме човеците с животните, е обидно за животните... :blum2:

А сега да се върнем на млечните продукти. И конкретно тези в България.
Та хората, които не желаят да се чувстват като животни или като по-нисши същества, да консумират само български "млечни" продукти! И без това в тях няма никакво животинско мляко! ;D
Dreams are messages from the deep.

Неактивен P.E.A.C.E.

  • Доста Писал
  • ****
  • Публикации: 1 499
Искаш да кажеш, че хората които пият мляко и не смятат това за "смъртна опасност" се чувстват по-висши? Ако да, защо не го казваш в прав текст? А иронията в поста ти с крива нотка ли е и това ли придава правдивост на мнението ти?

Пак питам: кой е умрял от мляко? Това е абсурдно, млякото е невероятно полезно! Трябва ли да пускам 15 линка с инфо? Всеки човек, особено по нашите земи(!) го знае това нещо.

ПС.
Темата за животните е друга, но като цяло главна разлика е, че повечето животни са с групова душа. А на това, че се различаваме "само" по умението да управляваме реалността ми оправи сутринта, благодаря  :) "Само", то нищо не е :)

Неактивен sidewinder

  • Доста Писал
  • ****
  • Публикации: 1 834
От малки са ни карали да пием мляко, за да сме здрави. Чуваме постоянно, че с млякото си набавяме калций, че ако не пием мляко костите ни ще станат чупливи и че остеопорозата ни е в кърпа вързана. Истината е, че това са все неща, измислени от маркетинговата кампания на млекопроизводителите и че всъщност млякото е изключително вредно за хората.

1. Нито един бозайник на тази планета не е отишлъл да бозае от друг бозайник. Единствено човека. Да, точно това правим – ние бозаем от кравата, козата, овцата. Това си е голямо извращение – и така сме ги подчинили на този наш хранителен навик, че сме ги превърнали в чешми за мляко.

2. Майката природа така е програмирала човека, че до 3 годишна възраст може да суче от майчината гръд. До тази възраст организма ни произвежда ензима лактаза, който разгражда млечната захар лактоза. След това организма ни спира да го произвежда. Ще кажете какво от това. Ето какво – неразградената лактоза както и киселинната среда създадена от млякото в червата ни стимулират развитието на бактерии в червата, отделят се изключително много токсини, които се разпространяват във всички системи и се стимулира развитието на ракови клетки. Е, и това ако не е стряскащо!

3. Млякото, независимо дали човешкото или кравето, е предназначено да увеличи размера на бебето няколко пъти за много кратко време. Бебенцето за 1 година увеличава размера си няколкократно (средно от 3 до 12 кг) и то благодарение на кърмата. Същото е и при другите животни. Млякото на кравата например е предназначено да превърне 40 кг теленце в 800 килограмова крава за 2 години. Май се пълнее от млякото, а.

4. Млякото и млечните продукти се свързват с редица заболявания, сред които акне, анемия, артрит, главоболие, киселини, смущения в храносмилането, остеопороза, болки в ставите, шипове, алергии, наднормено тегло, намален имунитет, сърдечни заболявания, диабет, рак на гърдата и яйчниците, рак на простатата.

5. Млякото е най-вече вредно заради начина на отглеждане на животните и обработката му след издояване:
* при отглеждането на кравите се дават високи дози антибиотици, за да не се разболяват, инжектират се с хормони, за да дават повече мляко (нормално трябва да дават около 5 литра на ден, а се стига до 50 с помощни вещества), с храната те поемат високи дози пестициди, хербициди, които се отделят в млякото и ние ги поемаме. С млякото приемаме същите дози антибиотици, стероиди, хормони, пестициди, стрес и страх, каквито бихме поели ако ядем месото. Няма много голяма разлика – резултата е еднакъв – болест.
* след издояване млякото се подлага на една дълга и многостепенна обработка, след която обработка дори и да има нещо полезно в това мляко, то не оцелява. След пастьоризирането, хомогенизирането, облъчването му, с цел добавяне на витамин D и А, всички ензими се унищожават, калция става още по трудно усвоим (да не говорим, че в къщи го сваряваме многократно, добавяме го в кексове, супи, продължаваме да го преобработваме термично и при всяка такава инвазия млякото се превръща във все по-канцерогенен продукт). Витамините, които му се добавят съвсем не мотат да се усвоят от организма. Доказано е, че единствено витамините в естествената им форма се усвояват, т.е. от плодовете и зеленчуците. Такива, които са под формата на хапчета или добавени към храна, като мляко, мюсли, зърнени закуски, сиропчета, кисело мляко и др., изобщо не се усвояват и още по-лошо – утежняват работата на черния ни дроб. Всичко е маркетингов трик на едни много големи компании в хранителната индустрия, които изкусно ни манипулират.

6. Митът за остеопорозата – най-голямата глупост, която може да направи човек, болен от остеопороза, е да увеличи консумацията на млечни продукти. Доказано е, че високото белтъчно съдържание в млякото изсмуква калция от костите. Има народи и племена, които въобще не консумират животински продукти. И познайте – не са и чували за остеопорозата. Ако уважавате себе си и сте застрашени от остеопороза, просто спрете да консумирате животни и мляко. Кое е по-важно – здравето ви или да задоволите чревоугодните си навици?!

7. Млякото не е никакъв източник на минерали. Това, което уж ще си набавим от него като калций, манган, хлор, магнезий, селен, много по-качествено бихме си набавили от плодовете, зеленчуците, ядките, зърнените и бобови култури. Един разнообразен режим, като суровоядството, доставя на организма ни абсолютно всичко, от което имаме нужда и то в много по-качествено състояние. Тялото ни лесно и бързо разгражда и абсорбира живата храна, която му предлагаме.

8. Млечните продукти, както и месото, са виновници за затлъстяването, подутия корем, лошата миризма и болестите. Те са силно концентрирана храна, лишена от ензими, която организма обработва бавно и мъчително. Затова обикновено, след като се нахраним, ни се приспива и трудно може да продължим да работим.

9. Има страхотни вкусни и полезни заместители на млякото – разнообразните ядкови млека. Необходим ви е единствено хубав блендер. Накисвате ядки по-ваш избор (бадеми, кашу) във вода за 1 ден. Слагате в блендера с 2-3 пъти повече вода и започвате да бъркате няколко минути докато се получи еднородна течност. Овкусявате с мед, канела, какао, както ви харесва. А ако добавите 1 банан например става чудесно плодово мляко.

Ако все още не сте убедени за вредата от млечните продукти може да прочетете и някои книги. Ето 2 от тях: “Кльощавата кучка” на Рори Фрийдман и Ким Барнуин и “Човешкото хранене” на Георги Гайдурков. Литература и сайтове на тази тема има много, стига да искате. Но в крайна сметка всеки решава сам за себе си и сам е отговорен за собственото си здравето.

И наистина трябва да прочетете тази статия (предложена е в един от коментарите по-долу). Информацията там е още по-потресаваща! Ще цитирам малка част, която ми направи силно впечатление:

“Млеконадойните крави също се убиват в кланиците. Естествената продължителност техния живот в природата е 25 години, но повечето крави за доене живеят само 4 години, докато телата им вече са износени и трябва да бъдат убити. Държани в постоянен цикъл от изкуствена бременност чрез синтетични лекарства, от лактация и доене чрез промишлени машини, тези крави са затворени извън всички останали животни, включително и малките им. Заставят ги да стоят на бетонни подове, в собствените им изпражнения по цял ден, във фабрики, където трябва да дават над 40 литра мляко на ден – 10 пъти повече отколкото могат да дадат в природата.”

Неактивен aldonea

  • Пишещ
  • ***
  • Публикации: 520
  • От всичко достатъчно!
 :) sidewinder, прекрасен, изчерпателен пост! :drinks:
БОЛКАТА Е НАЙ-ДОБРИЯТ УЧИТЕЛ!!!

Неактивен Eon

  • Много Писал
  • *****
  • Публикации: 3 824
Цитат
и се стимулира развитието на ракови клетки. Е, и това ако не е стряскащо!

sidewinter, по поста ти съдя, че всеки 2-ри човек на Земята трябва да е болен от рак защото пие мляко. :)

Цитат
Млякото на кравата например е предназначено да превърне 40 кг теленце в 800 килограмова крава за 2 години. Май се пълнее от млякото, а.

крава - да, но не и свиня. Ти да си видял дебел бик, аз не съм. Силен бик - да, но дебел не. Иначе свинята е дебела, т.е. има мас - мастна тъкан. Пий ти мляко по 1/2 литър всеки ден, спортувай и да видим дали ще си дебел или силен.

Цитат
Млякото и млечните продукти се свързват с редица заболявания, сред които акне, анемия, артрит, главоболие, киселини, смущения в храносмилането, остеопороза, болки в ставите, шипове, алергии, наднормено тегло, намален имунитет, сърдечни заболявания, диабет, рак на гърдата и яйчниците, рак на простатата.

Отново спекулативно твърдение. Излиза, че всеки 2-ри на земята е раково болен заради млякото, което е абсурдно. Хората, които са алергични към млякото са едно на ръка - те НЕ трябва да пият мляко, за да не предизвикат съответната алергия. За останалите не виждам проблем.

Цитат
Млякото е най-вече вредно заради начина на отглеждане на животните и обработката му след издояване:
* при отглеждането на кравите се дават високи дози антибиотици, за да не се разболяват, инжектират се с хормони, за да дават повече мляко (нормално трябва да дават около 5 литра на ден, а се стига до 50 с помощни вещества), с храната те поемат високи дози пестициди, хербициди, които се отделят в млякото и ние ги поемаме. С млякото приемаме същите дози антибиотици, стероиди, хормони, пестициди, стрес и страх, каквито бихме поели ако ядем месото. Няма много голяма разлика – резултата е еднакъв – болест.

Отново спекулативен пост. А какво става с пестицидите в зеленчуците и плодовете. Май резултата е същия - болест :) И какво ни остава... ще караме на слънчева светлина както правят някои хора от форума - между другото къде са те сега? Тъкмо сезона е започнал, сигурно хрупат някой слънчев лъч зад някой храст.

Цитат
Млякото не е никакъв източник на минерали. Това, което уж ще си набавим от него като калций, манган, хлор, магнезий, селен, много по-качествено бихме си набавили от плодовете, зеленчуците, ядките, зърнените и бобови култури.

Които също са пълни с пестициди, да не забравяме.  ;)



И такааа... какво следва приятели :) Че не трябва да ядем нищо или така фанатизирано да избираме какво да ядем и да натякваме на другите какво да НЕ ядат, че се хабим повече енергийно и се тормозим/притесняваме от това какво ядем - и именно това би ни навредило повече отколкото самото ядене.

Избора си е ваш де, щом не искате не пийте мляко. Ма и не убеждавайте другите да не го правят :)

Неактивен Мама Котка

  • Четящ
  • *
  • Публикации: 95
Честно казано, ние си консумираме мляко, но от селската крава. По- вероятно ми се струва конспиративно да ни се налага мнението, че натуралното мляко е вредно. За да се купуват изкуствени подобия. Купете си прясно мляко от магазина, пресечето го за извара и ще видите, че остава някакво маргариноподобно вещество. Е, такова нещо определено няма да ям.

Неактивен Alien

  • Много Писал
  • *****
  • Публикации: 6 658
  • WATCHER
Честно казано, ние си консумираме мляко, но от селската крава. По- вероятно ми се струва конспиративно да ни се налага мнението, че натуралното мляко е вредно. За да се купуват изкуствени подобия. Купете си прясно мляко от магазина, пресечето го за извара и ще видите, че остава някакво маргариноподобно вещество. Е, такова нещо определено няма да ям.

Е то там е въпроса - на базата продадени и изпити количества мляко - според теб колко % от хората имат достъп до "истинското" мляко и колко могат само и го вземат от магазина? И пак да отбележа че "натуралното" мляко и неговото качество зависи изцяло от това какво яде кравата, дали е експлоатирана изкуствено да дава повече от нормалното и дали е болна.

Неактивен sidewinder

  • Доста Писал
  • ****
  • Публикации: 1 834
Re:Смъртната опасност от млякото и млечните &
« Отговор #144 -: Април 14, 2010, 22:46:43 pm »
Лично съм присъствал на микробиологичен тест на мляко от амбулантните търговци по улиците. Честно казано, не бях очарован от резултатите. Присъстваха повечето патогени - салмонела, спирохети, ешерихия коли, стрептококи. Бабите, които го продават не могат да извършат пастьоризация по простата причина, че нямат апаратура, която да развие 130 C под налягане. Обикновеното варене за 2-3 мин убива само вегетативните форми, но спорите остават, а те именно се унищожават при темп. над 130 С.

Да се благодарят на имунната си система хората, които купуват мляко от тези хора. В противен случай, лошо им се пише.
« Последна редакция: Април 14, 2010, 23:06:15 pm от sidewinder »

Неактивен Мама Котка

  • Четящ
  • *
  • Публикации: 95
Купувам мляко от село всяка събота или неделя. В хората, отглеждащи въпросните крави съм абсолютно сигурна в хигиената им. От случайни наистина не смея да вземам. И досега не сме имали проблеми. Млякото го варя, а за това, че някой пастьоризира на 130°C, просто забравете. Скоро слушах българско предаване, че температурата е 70°C. Така, че аз си предпочитам кравата.

Неактивен mitko

  • Доста Писал
  • ****
  • Публикации: 1 832
  • Не прави това, което не искаш да ти се случва
    • профил
      Пастьоризацията  е  70 градуса!  Познава  се  на  око  когато  започне  образуването  на  дантела  по  повръхноста!  Пълно  било  с  патогени,  но  срещу  тези  патогени  нашият  организъм  има  отговор! 
      Обърнете  внимание  кой  поръча  изследванията!  Не  ви  ли  прави  впечатление,  че  ВСИЧКО  ДОМАШНО  е  вредно  и  лошо  направено??? Например  домашната  ракия  и  вино! 
      На  вегетарианците  бих  обърнал  внимание  върху  факта,  че  когато  замърсяването  е  посевместно  не  може  да  се  избегне.   
"Въображението е по важно от знанието" Айнщайн

Неактивен Мама Котка

  • Четящ
  • *
  • Публикации: 95
Да, всичко домашно е вредно. Бягайте на магазина, купувайте, защото трябва да се борим с кризата, може някой да фалира ако не им се купуват продуктите. Най- вече лекарства купувайте, защото сме назад от Европа по този критерий.

Неактивен sidewinder

  • Доста Писал
  • ****
  • Публикации: 1 834
Има два широко използвани метода за пастьоризация: висока температура/кратко време, и много висока температура. Първият метод е по-често използван. При него млякото да се държи на 72°C за поне 15 секунди. При втория температурата е 138°C за поне 2 секунди.

Неактивен VM

  • Четящ
  • *
  • Публикации: 72
 Цитат от една моя статия за посветения:

Много форуми, както и този са се превърнали в ненаучни и свръхидиелистически свърталища на спекула провокирана от медиите. Като пример ще дам две статии публикувани от Н. Първата е темата за млякото, кампания стартирала миналата година и целяща дискредитирането на химичните способности на млякото. Тази кампания бе развита от Уол Стриит и продадена на света с цел да се унищожат всички крави по света, тъй като млякото представлява най-силната хранителна компонента не само за човека, което ще помогне за по бързото здравословно асимилиране на човечеството. Много хора се хванаха на тази въдица безусловно. Всички измишльотини по повод на най-силната храна млякото, ще помогнат за пълното заличаване на млекопроизводството от крави и заместването му от неговият изкуствен аналог-сухото мляко, което е силно токсично и нарушава хормоналното равновесие в организма, и разбира се причинява рак.

Край на цитата.

Всичко това бръщолевене около млякото е едно огромно доказателство за това че ПСИХОЛОГИЯТА все пак е точна наука. Човечеството хиляди години се е прехранвало с мляко, но сега някой си по телевизията съобщил че то е вредно и хоп спираме употребата на мляко само защото така казали. А вие проверихте ли сами дали това е вярно, проведохте ли научни експерименти относно химичният състав и доказахте ли неговите вредни качества. НЕ, защото нямате и най-малко химическа образованост, както и аз, но веднага се започва, при това ужасточено проповядване на някаква безмислица, при това казана ви от друг. Защо не направихте това заключение преди години ами сега?
Не се връзвайте на идиотизми. Млякото е една от най-силните храни и се борете за нея, не разпространявайте деградивни идеологии .И да ви издам една малка тайна, Евреите предимно консумират мляко.

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27