Автор Тема: Смъртната опасност от млякото и млечните продукти (интервю)  (Прочетена 125187 пъти)

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен insomnia1304

• Много Писал
  • Публикации: 2 314
Отровно мляко: Режим забрани независими репортажи

http://www.epochtimes-bg.com/NTDbg/2010/2010-03-01_01_v.html

Неактивен aldonea

• Пишещ
  • Публикации: 520
  • От всичко достатъчно!
 :lol:Да insomnia1304 за отровните храни  е табу да се пише. Изобщо смятам, че са заложени много  :bomb: със закъснител в храните за масова употреба, но това го стоплят само онези които искат, а болшинството си заравят главите в пясъка. Нали им е вкусничкоооооо  :diablo:
БОЛКАТА Е НАЙ-ДОБРИЯТ УЧИТЕЛ!!!

Неактивен loige

• Четящ
  • *
  • Публикации: 28
Откогато вкусих от истиското неварено мляко на село сърце не ми дава да повярвам, че невареното мляко е вредно за човека, толкова е вкусно!Винаги когато си взимаме от местната кравеферма си пийвам тайничко преди да го варим.Знаете ли с какво може да ми повлияе това , защото казват , че не еполезно , но не знам случай, който да съобщава,за отровен човек от неварено мляко.
Добротата е нужна за душата, както здравето за тялото! /Толстой/

Неактивен mitko

• Доста Писал
  • Публикации: 1 832
  • Не прави това, което не искаш да ти се случва
    • профил
    Пия  прясно  неварено  мляко  по-вече  от  .......и  се  чуствам  страхотно!  Единственото  с  което  трябва  да  се  съобразяваме  е  здравословното  състоание  на  животното!   Знаете  ли,  че  малките  деца  (бебетата)  усвояват  прясно  сирене,  а  не  прясно  мляко?
"Въображението е по важно от знанието" Айнщайн

Неактивен loige

• Четящ
  • *
  • Публикации: 28
Супер!Току що издуеното мляко е невероятен елексир- Усеща се истиския вкус , мекотата , топлината и обичта на майката-крава, която дава на своето теле. :)
« Последна редакция: Март 14, 2010, 15:03:43 pm от loige »
Добротата е нужна за душата, както здравето за тялото! /Толстой/

Неактивен Eon

• Много Писал
  • Публикации: 3 824
не разбрах, какво значи "издуено". Какво се "дуе"?

Неактивен insomnia1304

• Много Писал
  • Публикации: 2 314
Синоними на еликсир:

нектар, балсам

Синоними надоя
    * издоявам
    * изцеждам, изстисквам, смуча, изсмуквам, изтощавам
    * използвам, експлоатирам, ограбвам
 :)

Неактивен Eon

• Много Писал
така по може...

Неактивен aldonea

• Пишещ
  • От всичко достатъчно!
Супер!Току що издуеното мляко е невероятен елексир- Усеща се истиския вкус , мекотата , топлината и обичта на майката-крава, която дава на своето теле. :)
  :)  Майката-крава за кого каза, че е приготвила с много,топлота,любов,нежност и т н млекцето? А да , за теленцето, а не за човеченцето нали? :hi:

Неактивен Raw Deal

• Пишещ
  • Публикации: 922
Теленцето да свиква със сухото мляко. ;D :blum1:
Не е задължително да има теленца, но все пак ако са толкова много, че да няма мляко човек да изпие една купичка или да направи буца сирене...
Цитат
Сьомга и месо от младо теленце помагат за по-доброто развитие на интелекта на вундеркиндите.
Dreams are messages from the deep.

Неактивен mejdupraznika

• Четящ
  • *
  • Публикации: 4
От 18 години всеки ден приемам по 400 грама кисело мляко или ако се случи да нямам под ръка си изпивам 1 литър прясно мляко, нямам диабет и там всичките болести който са изброени. Имал съм само запек породен от киселото мляко, но е отминавал бързо. Отделно на нашата трапеза без сирене не се сяда, така че  :flag_of_truce:.

Неактивен sidewinder

• Доста Писал
  • Публикации: 1 834
Посочете ми един бозайник на Земята, който пие млякото на друг бозайник след кърмаческата възраст, освен човека.

Неактивен P.E.A.C.E.

• Доста Писал
  • Публикации: 1 499
Посочи ми друг бозайник на планетата Земя който да отглежда животни :)
И все пак, самото заглавие на темата е много крещящо...

Дайте пример с един случай, когато тази "опасност" е станала реалност.

ПС.
Не казвам, че доенето и експлоатирането на животните е нормално, ние отдавна сме се превърнали в суперхищници, което е лошо. Има обаче хора, които си гледат по 3-4 козички на село и делят млякото, малко за тях - другото за малките козички.
« Последна редакция: Март 25, 2010, 07:56:10 am от P.E.A.C.E. »

Неактивен Eon

• Много Писал
Е, аз не се асоциирам с животните, за да се сравнявам с тях дали пия мляко след кърмаческа възраст.

Те например и животните правят секс само като се разгонят, може би и ние трябва да почнем така?  ;D

Въобще идеята да бъдем сравнявани с бозайниците не е много уместна според мен.

Смъртна опасност може да има от всичко. От въздуха, водата, ножа в кухнята с който си режем хляба, газовия котлон с който си я сготвяме.

Винаги може да се измисли смъртна опасност от нещо, било то от млечните продукти.

Ето защо, така поставена темата, според мен е неподходяща за чак такива философски разсъждения от това, дали масово трябва да спираме да пием мляко или не.

Някои хора им харесва - пият мляко, други не - не пият мляко. Simple as that...

Неактивен aldonea

• Пишещ
  • От всичко достатъчно!
Посочете ми един бозайник на Земята, който пие млякото на друг бозайник след кърмаческата възраст, освен човека.
     :drinks: Да май само човека го прави и съответно си плащаме!  :hi:

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27