Добър ден на всички. Нов член на форума съм, надявам се да се получат интересни дискусии (не гарантирам, че мога да се включвам адекватно във всяка една)
Та по темата: изключително много ме привличат всякакви видове подземия, тунели, бункери. Не мога да го обясня, но когато някой каже, че нещо е секретно, интересът ми се покачва в пъти. А ако е подземно, направо ми пада пердето. Предполагам че нещо детско е останало у мен.
Родом съм от Сливен (някой от форума от тоя край има ли?) и там съм обиколил каквото можех още през гимназията. Някои от бомбоубежищата са просто отворени и оставени на произвола на съдбата тунели, докато за други получавам различна информация. Под Хамам баир например чух, че последно подземията са превърнати във винени изби. Под Гаговец хората гледали гъби в тунелите. А под блоковете в жилищните квартали не съм ходил. Не мисля, че си заслужава.
Тук е мястото да вметна (може би не е точно тук мястото, но .. все пак.) - ако някой все още се двоуми по въпроса дали в България е имало ядрени оръжия - имало е. Всеки може да си направи справка в google и да намери достатъчно информация от "очевидци". Иначе и аз мога да го потвърдя - в района на Сунгурларе е една от секретните бази, в която са се складирали бойните глави. Сега, разбира се, е напълно запустяла.
Хм. Сега погледнах. Доста рядко се пише в тея теми. Нека засега това пусна само. За после ще видим, може пък да тръгне приказката.