Автор Тема: Исус Христос  (Прочетена 290275 пъти)

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен zxcbv

• Четящ
  • *
  • Публикации: 45
Re: Исус Христос
« Отговор #375 -: Юли 15, 2010, 16:14:40 pm »
Защо пишеш бог, справедлив,съдия с главни букви?

Неактивен konstantin2007

• Много Писал
  • Публикации: 2 256
« Отговор #376 -: Юли 15, 2010, 23:21:17 pm »
Това за изкуплението си е измислица на църквата.
Ти май не знаеш какво е църква?
Аз знам..църквата е най-печелившото ООД :blum1:

Неактивен Iris

• Пишещ
  • Публикации: 922
« Отговор #377 -: Юли 16, 2010, 09:38:44 am »
Понеже темата е за Христос:"Сь дъм коренът на Давид и ярката утринна звезда"(Откровение 22:16,думи на Иисус).Искам да Ви попитам също така какво мислите за това кой е Христос и какъв е всъщност?!
Утринната звезда е Венера. Значи Христос е един от тези, които са дошли от Венера в средата на третата раса, за да стимулират духовното развитие на човека, дарявайки го с принципа на ума (манас), а с това и с възможността за свободен избор. Това е описано в Библията, в историята за Едемската градина. Сатаната също е бил едно от тези, дошли от Венера същества, но в последствие става прекалено зависим от нисшите слоеве на Земята и това довежда до падението му.

Понеже Христос и Йехова са различни неща.Та,къде е врътката Христос да праща "Сина си",за да ни спасява нас,човеците?!А и защо го прави туй нещо?!А и как може един Бог да има Син?!Все си мисля,че тука има нещо,което църквата "пропуска" доста умело...
Май смесваш стария и новия завет. А и си допуснал някои грешки. Христос е Синът. Бог-Отец не е Йехова. Йехова е в стария завет и не е Бог от новия завет. Освен това имаме триединство: Отец, Син и Светия Дух. Това са три аспекта на едно и също нещо, а не отделни същества. Бог-Отец е непроявения абсолют. Освен че е безграничен, всеобемащ и т.н., той е и непознаваем освен чрез проявлението си. Всичко във Вселената е проявление на този абсолют (но не в еднаква степен). Синът, това е абсолютно всяко живо същество, осъзнало това единство с Бог (всъщност тук имаме множество степени на осъзнаване и Христос е съществото, осъзнало това най-пълно в сравнение с всички други същества, въплъщавали се на Земята. Затова той с най-голямо право може да се нарече Син на Бога). Христос е казал: Аз и Отеца ми сме едно. Също в Библията пише, че Бог е в нас и ние сме в Бог.
Имаме Отец – непроявения абсолют. Имаме Светия Дух – енергията (материята) чрез която се проявява, майката. Имаме и Сина, Христос – всички съзнателни същества във Вселената, всяко проявяващо безпределната си същност (Отеца) в различна степен според индивидуалното си еволюционно ниво.
« Последна редакция: Юли 16, 2010, 09:42:04 am от Iris »

Неактивен old4

• Доста Писал
  • Публикации: 1 023
« Отговор #378 -: Юли 16, 2010, 10:06:16 am »

Бог-Отец не е Йехова. Йехова е в стария завет и не е Бог от новия завет.

А кой е тогава? Защо православните го тачът като Отец Иисусов?
Съжалявам old4, съществува забрана, която не ти позволява да публикуваш или изпращаш лични съобщения

Неактивен алибаба

• Пишещ
  • Публикации: 794
« Отговор #379 -: Юли 16, 2010, 10:06:53 am »
Iris,благодаря за това стегнато и точно обяснение!  :hi:
Отдавна някой трябваше да ни измъкне от блатото по тоза тема , благодаря ти  :hi:

Неактивен dragonn

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 261
« Отговор #380 -: Юли 16, 2010, 10:12:00 am »
Цитат
Силно впечатление ми направи когато Исус докато им проповядва и ги учи непрестанно ги пита "Любите ли ме?". Пита ги по три пъти. И дори един от учениците се подразва и казва "Господи, защо питаш, нали знаеш, че те обичаме".
Защо ли Исус пита по три пъти това?

Не знам колко е вярно, но според мен това си е умишлен контрол на съзнанието с тези 3 повторения на "Любите ли ме?" (като 25-тият кадър, който се вкарва във филмите). Също частицата "Не", която не се приема от подсъзнанието.

Това го разбрах наскоро от книга "Наръчник за извън матрично и не-егрегориално мислене и живот" от издателство Хелиопол.
Или с прости думи това е първата книга на администратор "Н", който наскоро пусна "Робърт Морнинг Скай - Тера - Скритата История на Планетата Земя"

Неактивен negative

• Четящ
  • *
  • Публикации: 78
« Отговор #381 -: Юли 16, 2010, 11:55:02 am »
По-големи глупости по адрес на християнството рядко съм срещал. На вас ви влияе яко Дънов и учението му.
Йехова е едно от имената на Бог-Отец в Старият завет.
По-точно ние разбираме за триединната природа на Бог в Новият завет, преди това познаваме само Бог-Отец.
« Последна редакция: Юли 16, 2010, 12:02:49 pm от negative »

Неактивен Гален

• Пишещ
  • Публикации: 814
« Отговор #382 -: Юли 16, 2010, 11:58:00 am »
Цитат
Сатана изпитва Христос така. Няма да цитирам евангелието.

Виж какво мисли твоят бог по въпроса за изтезанията,мъченията,инвалидите,расизма и човешкия живот като цяло -  

http://freeinfidel.blogspot.com/2010/06/2.html
http://freeinfidel.blogspot.com/2010/06/1.html

Тези избрани цитати не са от истинското Християнство, което вече не съществува, а кашерни фарисейщини привнесени от брадатите юдеи!

Днешното юдео-христианство не е Христианство.

В една каца с чист мед, ако сложиш лъжица с ла*на, не е вече каца с чист мед! Нали?!?

Неактивен negative

• Четящ
  • *
« Отговор #383 -: Юли 16, 2010, 12:05:31 pm »
Цитат
Сатана изпитва Христос така. Няма да цитирам евангелието.

Виж какво мисли твоят бог по въпроса за изтезанията,мъченията,инвалидите,расизма и човешкия живот като цяло -  

http://freeinfidel.blogspot.com/2010/06/2.html
http://freeinfidel.blogspot.com/2010/06/1.html

Тези избрани цитати не са от истинското Християнство, което вече не съществува, а кашерни фарисейщини привнесени от брадатите юдеи!

Днешното юдео-христианство не е Христианство.

В една каца с чист мед, ако сложиш лъжица с ла*на, не е вече каца с чист мед! Нали?!?

Като се абстрахираме от неуместният ти антисемитизъм, искам да знам само това: От къде знаеш какво е било учението Христово в древността, кога е било "подменено" (защото това излиза от думите ти) и какво е било първоначалното? А, да и защо е неуместно християнството да е свързано с юдаизма, след като очевидно е негово развитие.

Интересен е фактът около самият живот на Христос, а и самият той. До момента съм засякал информация от два независими източника. Ще кажа името само на единия и ще кажа каква информация дават и двамата.
Първият се нарича Ванга, която казва (намерих го в книга със записки по повод нейни изказвания), че въпросният Христос, за който всички знаем от Библията е починал (физически) на 86-годишна възраст и е имал 3 деца от Мария Магдалена.
Другият източник, който също мога да кажа, е посветен, така както и първият, казва че този Исус, всъщност не е истинският Христос.
Ако някой знае повече по темата може да добави или да разшири казаното до момента.

Голям авторитет е тази Ванга, ей. Дан Браун пасти да яде.
А по вторият въпрос, ако източникът е посветен, колкото Ванга, само мога да изкажа съжалението си, за още един загубен живот. Както и да е, кой е истинският Христос, ако не Иисус?
Нещо цялата история почва да ми прилича на "Пък аз видях леля Ленче пред махленският магазин и тя ми каза, че..."
« Последна редакция: Юли 16, 2010, 12:23:45 pm от negative »

Неактивен konstantin2007

• Много Писал
  • Публикации: 2 256
« Отговор #384 -: Юли 16, 2010, 13:54:29 pm »
Имаме Отец – непроявения абсолют. Имаме Светия Дух – енергията (материята) чрез която се проявява, майката. Имаме и Сина, Христос – всички съзнателни същества във Вселената, всяко проявяващо безпределната си същност (Отеца) в различна степен според индивидуалното си еволюционно ниво.
Iris,много хубаво го каза :hi:

Неактивен mitko

• Доста Писал
  • Публикации: 1 832
  • Не прави това, което не искаш да ти се случва
    • профил
« Отговор #385 -: Юли 16, 2010, 19:12:46 pm »
Всичко във Вселената е проявление на този абсолют (но не в еднаква степен). Синът, това е абсолютно всяко живо същество, осъзнало това единство с Бог (всъщност тук имаме множество степени на осъзнаване и Христос е съществото, осъзнало това най-пълно в сравнение с всички други същества, въплъщавали се на Земята. Затова той с най-голямо право може да се нарече Син на Бога). Христос е казал: Аз и Отеца ми сме едно. Също в Библията пише, че Бог е в нас и ние сме в Бог.
       Всички  сме  равнопоставени  пред  абсолюта!  Не  може  ти  да  си  по-син  на  майка  ти  отколкото  брат  ти!  Това,  че  аз  съм  по-назад  (по-малък)  в  духовното  си  израстване  не  ме  прави  по-малко  божи  син!!
       Значи  ли  изречението - "Аз  и  Отца  ми  сме  едно!"  израз  на   духовно  високомерие,  да  значи!  Затова  сматам,  че  високо  развит в духовно  отношение  интелект  не  може  да  произнесе  тези  думи!  Това  не  са  думи  на  Христос!
"Въображението е по важно от знанието" Айнщайн

Неактивен negative

• Четящ
  • *
« Отговор #386 -: Юли 16, 2010, 19:30:08 pm »
Цитат
"Аз не мразя палестинците", така би отговорил на неуместната ти забележка, покойния евреин/"антисемит"/ Боби Фишер. Така ще ти отговоря и аз. ;)

Цитат
Тези извръщения само болните мозъци на рязаните пластелинчета могат да ги измислят.

Последно?

Цитат
Ако прочетеш цитати от Талмуда и ги сравниш с цитатите от линковете ще загрееш. Търси, мисли...

Така и не ми отговори какво е било изначалното християнство според тебе, нито приведе доказателства в полза на тезата си. Нищо няма да чета от Талмуда и да сравнявам, казал си нещо и те съветвам да го докажеш, ако имаш поне капчица самоуважение.

Между другото имаш правописна грешка в подписа. Няма нужда от запетая след "НЕ"-то.

« Последна редакция: Юли 16, 2010, 19:33:12 pm от negative »

Неактивен marhs

• marh-s
  • Много Писал
  • Публикации: 2 369
« Отговор #387 -: Юли 16, 2010, 23:34:05 pm »
Повтарям се, но ще го кажа : човешкият фактор-част от хората, може са опорочи и най-добрата и проведна религия. Затова нека видим дали смисълът, основите, на дадена религия са лоши или добри, полезни или вредеи за хората ?
Хлистиянството е сменило езическите религии в по-голямата част на света и вече, повече от 2000 години, е водеща религия. (естествено отдавам заслуженото и на другите религии). Който е чел библията, знае, че смисълът и е за доброто на хората. А опорочаванията и като инквизицията, сектанството и извращенията на част от духовенството-това е човешкият фактор, а не самата религия.Понеже и в духовните институции има борби за власт и влияние, подмолвни ходове, злини и т.н.Но това е пак човешки фактор. :hi:

Неактивен marhs

• marh-s
  • Много Писал
  • Публикации: 2 369
« Отговор #388 -: Юли 17, 2010, 00:28:44 am »
Тук твърдите, че християнството е било променено и заменено с друго учение. Никъде в официалната история не се споменава такова нещо, дори напротив - има доказателства за обратното. А когато се появи нова теза, тя трябва да се защити пред старта, а не обратното.
Между другото, аз никой от вас не съм наричал невежа и не съм обиждал, винаги говоря по темата, за това не съм и спамер. Може би не съм ви приятен, защото не говоря за чакри, макри, ченълинг и т.н. "ню ейдж" глупости.

За подмяната на християнството, аз не съм твърдял, че е имало.Аз не мога да кажа и нищо по въпроса, защото нямам данни за това.А и много не вярвам на това.Чувял съм за това от Богоизбрания (ако го знаеш), но той не е дал досега никакви достоверни доказателства за това.Затова по въпроса питай него.

Е, тея термини са често срещани тук-всички ги знаят и използват.Въпроса е в подхода към пишещите тук !! Стремим се към уважение.
« Последна редакция: Юли 17, 2010, 00:30:37 am от marhs »

Неактивен negative

• Четящ
  • *
« Отговор #389 -: Юли 17, 2010, 00:50:02 am »
А ти, освен алтернативната наука, нямаш друг смислен аргумент. Виждаш ли, лесно е. А уважението се заслужва, не се дава даром никому. Аз съм просто един непредубеден читател, попаднал тук. А когато казваш неща, при това толкова смели, трябва да имаш доказателства за тях. И изобщо не ми пука, че ме мислите за невежа.
За запетайката не съм се заяждал, просто го споменах, дори е в курсив.
Между другото, ако някой приема за по-достоверен източник, човек, криещ се зад грандиозен псевдоним, пред св. Апостоли, то следва да се замислим за способността му да разсъждава трезво.

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27