Автор Тема: Войната Палестина - Израел  (Прочетена 171134 пъти)

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен Martin

• Пишещ
  • Публикации: 509
    • Music of the world
Относно: Войната Палестина - Израел
« Отговор #240 -: Октомври 14, 2007, 19:42:24 pm »
А защо мислите, че на хората по върховете на тайните общества изобщо им пука за който и да е народ, и са им познати понятия като съвест, съпричастност и т.н.? :-\

Неактивен N. B.

• Четящ
  • *
  • Публикации: 12
« Отговор #241 -: Октомври 14, 2007, 20:27:54 pm »
А защо мислите, че на хората по върховете на тайните общества изобщо им пука за който и да е народ, и са им познати понятия като съвест, съпричастност и т.н.? :-\

Защото висша цел на масоните е да възкачат своя народ, евреите, на върха. Обетованата земя... Богоизбраният народ...

Неактивен Trandev

• Пишещ
  • Публикации: 739
  • Tread softly, Because you tread on my dreams. W.Y.
    • Елементи от някои умозаключения
« Отговор #242 -: Януари 15, 2008, 11:46:43 am »
 Жители на сектора Газа предполагат, че ЦАХАЛ изпитват ново оръжие. Първи са направили тези изводи лекари от Газа. Те се съобщили в пресата, че в болниците са зачестили пациенти с много дълбоки вътрешни рани и изгаряния, които често довеждат до ампутации и смърт.
 Както пише Гардиън, първите такива рани били зафиксирани през Юли, когато Израел пристъпи към провеждането на опрация в сектора Газа.
 Лекарите са съобщили, че за разлика от традиционните наранявания, телата на пострадалите палестинци не били открити големи шрапнели, но ранените били с огромни вътрешни поражения. Като незначителното количество шрапнели не били видими чрез рентген. Необичен е и факта, че доста от пациентите с подобни рани за ден два се стабилизирали, след което неочаквано умирали.
Фотографиите на труповете, направени в болницата Шифа, са запечатели силно обгорени тела,също така лекарите са ампутирали силно обгорени крайници..
 Италианския тв канал RAI започва собствено разследване, като на 11 октомври е показан док. филм, в който се говори, че тези поражения приличат много на пораженията от DIME ( Dense Inert Metal Explosive) - нов тип оръжие, което в САЩ е още на стадии на разработка. Този експлозив има обвивка от въглеродни влакна и съдържа тънки волфрамови частици. Взривът е много мощен, но има не по-голям радиус на действие от друг взрив.

Неактивен Rapsio

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 399
« Отговор #243 -: Януари 15, 2008, 13:36:50 pm »
Жалко че няма да съм жив когато се разбере истината за Холокоста и няма да мога да видя реакцията на нормалния свят спрямо евреите.

Неактивен WhiteRider

• Пишещ
  • Публикации: 518
  • *terrafim*
« Отговор #244 -: Януари 15, 2008, 14:03:22 pm »
До das Reich. Имам един въпрос и той е относно Холокоста. За какво точно става въпрос и каква истина да излезне на яве!
ЧЕ ХОЛОКОСТА Е ИЗМИСЛИЦА! ТОВА Е ИСТИНАТА! НЕ СА УМРЕЛИ 6 МИЛИОНА ЕВРЕИ ОТ ГАЗОВИ КАМЕРИ, А САМО 600 000 ОТ ТЕЖЪК ФИЗИЧЕСКИ ТРУД!
само??? как може да сложиш думичката "само" пред цифрата 600 000? и освен това, това е много авангардно твърдение, сервирано на подноса на "скритата истина". общо има убити 72 милиона военни и цивилни, не ми казвай, че намираш германците са толкова некадърни, че при активна кампания срещу евреите да "успеят" да убият "само" 600 000. "Само" 600 000 са изгубили Франция, но те се предават първи и са окупирани. Но отдавам това съзнателно извъртане на невъзможността да приемеш, че възгледите ти, които най-вероятно си възприел, могат да доведат до подобни чудовищни резултати. много е забавно да слушаш военни речи, идеи за чистота на расата и да слушаш маршове, не само забавно, но и въодушевяващо и сигурно те карат да се чувстваш силен и част от нещо велико. но няма как да имаш едното (доктрината) без второто (резултатите от нея).

Неактивен ----------

• Доста Писал
  • Публикации: 1 581
« Отговор #245 -: Януари 16, 2008, 10:57:08 am »
Действително, думата "само" не стои адекватно пред каквото и да било число от убити хора. Но не можем да не се съгласим, че историята за Холокоста е силно изопачена, преувеличена и нагло натрапвана в лицето на европейските народи, които, видиш ли, са виновни и длъжни на евреите до гроб и во веки веков, амин! Третирането на историята за Холокоста разкрива истинската душевност и намерения на онези, които експлоатират тази история - жажда за мъст, ожесточение и неутолима арогантност срещу всичко на света, което не е собственото им его... Замисляли ли сте се каква е причината ВСИЧКИ хора НАВСЯКЪДЕ по света да знаят думата "Холокост" и да знаят, че евреите са гонения, убивания народ?! Проблемът за Холокоста е по-популярен от проблема за изтреблението на който и да е народ по света, въпреки, че далеч не само евреите са страдали в бурната ни история от целенасочено и системно изтребление. Но всички говорят за Холокост, за евреите. Причината за това е една. Но преди да я назовем, само ще кажем, че няма никакво благородство в това да се пъчиш с раните си пред международните очи; да дърпаш ръцете на хората и да ги тикаш насила да пипнат гнойта ти, да видят, че страдаш! Причината за така описаната глобална популярност е тази, че ционистки интереси държат всички медии по света и съответно поддържат широкомащабната си рекламна политика: Холокостът е единственото и най-неутешимото, а европеецът дължи и следва да плаща; съответно, държавата Израел има право; за всичко!
« Последна редакция: Януари 16, 2008, 11:01:27 am от flyDragon »
Цитат
За да има надежда, че такова велико събитие щ

Неактивен WhiteRider

• Пишещ
  • Публикации: 518
  • *terrafim*
« Отговор #246 -: Януари 16, 2008, 14:26:01 pm »
не знам дали всички говорят за холокост и за избиването на евреи, но предполагам, че ако имах проблем с "холокоста" при всяко споменаване щеше да се включва това предубеждение и да го отбелязвам. в един момент няма как да не ми се струва, че "всички" говорят за това. всъщност много често се говори и за убитите руснаци или за убитите цивилни германци или дори напоследък за хуманната страна на цялата световна война, че няма значение, че е имало две страни, проблемът трябва да се види от глобално ниво и да се разбере защо хората имат този импулс да се опълчват един срещу друг и да се избиват.

от друга страна, заради безброй многото войни в историята на земята (което на моменти е предизвиквало искрено учудване в мен как изобщо сме оцелели) се приема, че войната изисква жертви и някакси съзнанието ни е притъпени към убийството по време на война. но все още не е притъпено към избиването на цивилно население (т.е. тези, които не са избрали да воюват или не са оказвали истинска съпротива). в този ред на мисли мога да се сетя за поне 10 случая, в които се е реагирало особено остро при намирането на масови гробове на цивилни или неучастващи във военен конфликт, независимо дали са евреи, сърби, мюсулмани, африканци, виетнамци, камбоджанци и тн. и това стои на дневен ред дълго в информационните агенции, пак независимо с каква принадлежност са новините.

има и нещо трето, което едва ли масата от хора разбират, и което подозирам, че е причината за особеното отношение към определени народи или групи от хора. и това е неуловимото усещане, което всеки има, когато се срещне с друг. по някакъв начин хората "надушват" макар 99% от тях да не могат да го обяснят, разликите в еволюционните нива на другите. може да звучи неразбираемо за повечето, затова ще дам пример, който се появява почти всеки ден в новините и моралната ангажираност към определени проблеми. в cnn може да е много по-централна новина отвличането или загубването на едно малко дете в канада или америка, а новина като умирането на един милион виетнамци в някакъв режим или смъртта на десет милиона китайци при срутването на язовирна стена в китай, да е изтласкана в периферията на вниманието. което не го отдавам на политика, а схващането на белия човек, че е нещо повече от много други хора в източните държави. по същия начин евреите заради капсулирането им като народ и заради ореола на мистичност и богоизбраност, които са втълпили на останалия свят (но и западния свят, в частност германия и италия по време на втората световна война, има много голяма роля в затвърждаването му, защото борбата срещу всяка система е част от тази система и много често ако е неуспешна само я затвърждава и усилва). затова и правят впечатление и предизвикват негативна реакция, заради самомнението им, че са "нещо повече".

разбира се последния абзац са си мои мисли и нагласи, които съм открил в отношението си към други хора. към някои по-големи групи имам заложено изцяло добронамерено отношение, но не мога да се отнеса към хората в тях като с равни. африканските негри например, към които имам отношение като към домашно животно, симпатични са, но в същото време страшно елементарни като съзнание и ниво на развитие. или към отделни индивиди около мен. изобщо хора-деца.

Неактивен Rapsio

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 399
« Отговор #247 -: Януари 21, 2008, 16:41:01 pm »
Евреите спряха тока в Газа.

http://uk.news.yahoo.com/rtrs/20080120/tpl-uk-palestinians-israel-43a8d4f_6.html
Gaza power plant begins shutting down

Един милион човека ще/са засегнати при пълно спиране на тока. Горивото и храната свършват...

Спрени са и хуманитарните доставки на ООН. Официалното становище гласи, че само доставките които са получили личното разрешение на Ехуд Барак ще преминат.

На мене ми мяза на геноцид (както споменаха в един друг форум).

Неактивен Miller

• Четящ
  • *
  • Публикации: 27
« Отговор #248 -: Януари 24, 2008, 09:25:40 am »
И аз като File099 ще заявя, че нямам нищо против евреите, но в периода на тинейджърските ми години имах един неприятен момент, свързан с евреин. Един евреин, който се пишеше много голям мой приятел ме предаде и ми открадна приятелката. По късно разбрах, че е говорил зад гърба ми по мой адрес лъжи за мен на нея и така е успял "да я заплени".
По-късно споделих този момент с други познати и разбрах, че почти всеки е имал подобни неприятни моменти с евреи. Изводът, до който достигнах е, че човек трябва да бъде изключително предпазлив в отношенията си с евреите, защото това са хитри и пресметлви хора и ако ви се пишат приятели, единствената им цел е да използват вашето приятелство за своя лична полза.
Но пак повтарям нямам нищо против евреите, но никога вече няма да допусна да ме правят на глупак!!!

Неактивен Mirotvorec

• Много Писал
  • Публикации: 3 789
  • Азъ, от Народа на Еднорога
    • http://silverunicorn.org/
« Отговор #249 -: Януари 24, 2008, 11:58:55 am »
Цитат
По-късно споделих този момент с други познати и разбрах, че почти всеки е имал подобни неприятни моменти с евреи.
Такива неприятни моменти можеш да имаш с всякакви хора от всички националности и религиозна принадлежност.
Не мисли като човек!-Крион

Неактивен Peacekeeper

• Много Писал
  • Публикации: 2 131
« Отговор #250 -: Януари 24, 2008, 21:04:52 pm »
Израел е под юрисдикцията на целия цивилизован свят. Нещата са така от 60 г и така ще си останат. Това е голата истина... Няма изглед за промяна в близките години.
« Последна редакция: Януари 24, 2008, 21:28:56 pm от Eon »

Неактивен ----------

• Доста Писал
  • Публикации: 1 581
« Отговор #251 -: Януари 26, 2008, 21:16:39 pm »
Какво означа, че те "Израел е под юристикцията на целия цивилизован свят", Guderian?

Mirotvorec, вярно е, че всяка националност или религиозност може да те прецака в един момент, но не мислиш ли, че има някаква причина еврейството да се ползва със особен статут в общото мнение на хората по въпроса за прецакването?
Цитат
За да има надежда, че такова велико събитие щ

Неактивен Peacekeeper

• Много Писал
  • Публикации: 2 131
« Отговор #252 -: Януари 26, 2008, 21:30:15 pm »
Означава, че всички европейски държави и САЩ ги подкрепят в политиката им.

Неактивен Mirotvorec

• Много Писал
  • Публикации: 3 789
  • Азъ, от Народа на Еднорога
    • http://silverunicorn.org/
« Отговор #253 -: Януари 26, 2008, 23:52:17 pm »
Mirotvorec, вярно е, че всяка националност или религиозност може да те прецака в един момент, но не мислиш ли, че има някаква причина еврейството да се ползва със особен статут в общото мнение на хората по въпроса за прецакването?
Сигурно има някаква причина да добие толкова широка популярност изразът "хитър като евреин"  :P
Не мисли като човек!-Крион

Неактивен ipsilan

• Четящ
  • *
  • Публикации: 91
« Отговор #254 -: Януари 28, 2008, 04:10:07 am »
Да,а и жестокостта им е легендарна!
Животът е сън,смъртта е събуждане...

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27