Все пак, нали трябва да имаме доброто желание сайтът да се превърне в образец на поведение
Не желая да споря, но поне ще си кажа мнението, нещо което мисля, че няма да има против никой за сега поне
Не знам дали това е целта на форума да се превърне в образец на поведение и ако знаех нямаше да се регистрирам изобщо и именно защото такива девизи ми напомнят болезнено на някои преживяни исторически демагогии.
Нека се променят условията за регистрация! Регистрация на членове в сайта да става само след изрична молба от желаещия, в която ИЗРИЧНО да фигурира декларация от желаещия, подписана с неговия ник, че ще спазва условията вписани в правилата на сайта. А при най-малкото нарушаване на правилника да следва бан, особено след зачестилите напоследък набези към расистко поведение. Бан, безцеремонно и без абсолютно никакви обяснения и оправдаванки от страна на админите! Иначе сайтът ще стане "омърсен"!!!
А това вече е истински терор, далеч по ефикасен ако се изпълни от комунизма и фашизма в желанието на тези модели да потушат проявите на човека като личност и като свободна социална единица.
Аз мисля, че основното за което се бори всеки от нас е СВОБОДАТА и именно разобличаването на конспирациите служи за тази велика цел, та как аз ще сложа такива ултра строги закони по пътя на разобличаването на конспирациите приличайки на някои радикалисти и фанатици.
Всички сме едно цяло, някои от нас са по знаещи, някои не толкова, това е разликата между нас, само и нищо друго не ни различава, ако искам да променям поведение на някой, мога да го направя само с осветляване на неговия поглед към нещата, така че да види това което не е виждал преди, това е единственият човешки интелигентен начин, всички други методи хранят всякакви егрегори, които нямат нищо благо в тях за развитието на човека.
Когато забраняваш на човек да сгреши, тогава му отнемаш възможността да се научи на нещо по правилно, точно като при диктатура, грешките на някои във форума ( включително и моите) ни карат да се учим, как да сме по хубави и по съвършени.