Автор Тема: РепортаШ за Беленташ  (Прочетена 17214 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен ulgen

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 67
Относно: РепортаШ за Беленташ
« Отговор #15 -: Април 23, 2008, 00:20:33 am »
Чийз :), благодаря за иронията :).
Хората се поболяват не заради мрежата, а заради слаба енергетика или разпокъсана аура.Не казвам, че няма негативно влияние, казвам, че енергията може да се поляризира, ако не на самото място, което изисква "интересни" неща то на ниво човешка енергетика, но и тук се изисква много работа.Целта на Фен Шуй, както и на всеки друг ритуал или техника е да се предизвикват човешките способности за спряване с проблема т.е. настройка на подсъзнанието - Направих еди си какво и вече всичко е наред.Излишно е да споделям, че човешката мисъл е способна да се справи с неща, които не можем да си представим.Като това е едната гледна точка, другата е че именно чрез Фен Шуй методите се създава поляризация:)

Неактивен =======

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 385
Относно: РепортаШ за Беленташ
« Отговор #16 -: Април 23, 2008, 00:25:04 am »
       Направо имам усещането, че където и да отиде човек, той си има индивидуално енергийно усещане. Явно живеещите по такива места нямат много нагласа за такива усещания. то и при пътуванията ни съм забелязала, че повечето местни хора си говорят само за пари и материални притежания. Често даже ни се е случвало когато питаме за дадено място как се стига по-точно до него /че в нашата мила България табелите са кът и направо си вървиме почти само с интуицията, когато се стигне до второстепенните пътища/ да не са й чували за него, и да научават, че в района им има нещо интересно от нас. И ни поглеждат сякаш си казват "Тези пък накъде са се запътили, нямат ли си друга работа".
       Белинташ е със сурова красота, както и други места, но такова сурово прекрасно усещане го имам само в планините или планински тип терени.
       До Градището не ходихме, колата ни не е джип и там нямаше да стигнем с нея. Иначе още с първото прочитане на книгата на Мутафчиев и после и за Ванга и на Капка Георгиева, усещането ми е било настръхване. Така чувствам, когато става въпрос за нещо изключително сериозно с голяма дълбочина и носещо сакрални послания. Минава ми през целия гръбнак и обхваща цялото тяло. Това ми е и сигнал, че трябва сериозно да се замисля по въпроса спрямо който изпитвам такова усещане. Стана много объркано, но в момента само така мога да обясня изпитваното от мен в такива ситуации.

Неактивен cheese

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 56
Относно: РепортаШ за Беленташ
« Отговор #17 -: Април 23, 2008, 00:31:09 am »
Ами според мене твърдят така, защото християнството им е набивало в главите тая работа с векове. За това са и изсечените на няколко места кръстове по платото.
Пък и там нощно време светкали разни неща, човек се чувства странно, като е наблизо, въобще - маса неизвестности. А те плашат, знаете. Хората  там, колкото и да са доброжелателни, гостоприемни и прочее, са си едни прости хорица, селяни, поколения наред раждали се, живели и умирали в тия глухи, забутани места :) Нормално е да ги е страх от нещата, за които нямат информация и обяснение. Там библиотеките са кът, знаете ... Аз съм попрочел това-онова, не се почувствах комфортно там, и си направих извонда, че мястото не е за мене. Те не са чели книжки, почувствали са се некомфортно, и са решили, че мястото е лошо  :) В края на краищата така е по-добре, когато не знаеш нещо. По-добре да те е страх, отколкото да се правиш на голяма работа. Липсата на страх не е смелост, а глупост  :)

Но Tina е много права за едно - ако искаме мястото да си остане чисто, силно и хубаво (за който го понася де), викам да организираме синдикат за разпространяване на възможно най-гадни слухове за него  ;D .

Извън шегата, та е права и за още нещо, много по-важно... За замърсените от тъплите места. Помислете и ще видите, какво гадно място е в момента всяка по-голяма черква на Великден. Не бързайте да ме обвините в хулене на традиции и обряди! Просто струпването на духовно нечистоплътни, лицемерни, гузни хора, които се опитват да купят прошка срещу палене на свещи и папагалстване на ритуали си е чисто и просто гадно! Такава тълпа е като блато от аура негатива. Може да оцапа и най-святото и силно място!

P.S. ulgen, да разбирам ли, (нали може на "ти"  :) ) че ти наистина отричаш съществуването на света на места с неподходяща за хората енергетика ????
« Последна редакция: Април 23, 2008, 00:36:38 am от cheese »

Неактивен Tina

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 696
Относно: РепортаШ за Беленташ
« Отговор #18 -: Април 23, 2008, 10:58:08 am »
Така чувствам, когато става въпрос за нещо изключително сериозно с голяма дълбочина и носещо сакрални послания. Минава ми през целия гръбнак и обхваща цялото тяло. Това ми е и сигнал, че трябва сериозно да се замисля по въпроса спрямо който изпитвам такова усещане. Стана много объркано, но в момента само така мога да обясня изпитваното от мен в такива ситуации.

Напротив - не е объркано (и макар да е извън темата) не е лошо да се спомене като начин за сканирване на местности. Тук ти навлезе в сферата на комуникация с "органите" или слоевете на невидимите ни тела - енергийно, емоционално, ментално... Най-популярните и известни методи са кинестезията, радиестезията, пендалума...

Някои твърдят, че това е начин за контакт с под-съзнанието, но аз не съм на това мнение.

Тези вълни са сигнал, че другите слоеве на телата ти имат някаква информация или усещат някакви невидими енергии и те предупреждават за това. Как ще се тълкува и използва е друг въпрос - даже много индивидуален. Например пендалума (камък или метал на синджирче, който може да се "тренира" да се клати в 4-те посоки или завърта наляво-надясно за "Да" и "Не") - предсказателите и медиумите си изкарват хляба с това, но доколко е вярно и как може пендалума да покаже неща за друг човек все още не ми е ясно.

Аз пробвах радиестезията - санирване на местността с пръчки. Интересното е, че и тялото реагира точно с някакъв вид вълни, когато и пръчките се кръстосат или раздалечат. То това е и цялата идея, но мисълта ми е, че където и да отиде човек трябва внимателно да следи реакциите на тялото си, не само на 5-те си сетива.

Неактивен =======

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 385
Относно: РепортаШ за Беленташ
« Отговор #19 -: Април 23, 2008, 17:29:50 pm »
   Тина, благодаря за информацията.
   Не знаех, че се нарича пендалум това с конеца и пръстена. Като деца си го правехме - на конец със златен пръстен над чаша пълна с вода гадаехме на колко години ще се оженим. То пък при мен годините, които все ми се показваха, взеха, че се сбъднаха наистина.
    А такива усещания си ги имам от малка. Между другото /нека не се приема като хвалба, но е истина при мен/, аз съм родена благодарение на един сън. Майка ми искала да абортира - в онези години се е давало, когато ставало въпрос за бременност в по-напреднала възраст и при налични 2 деца в семейството- ,но сънувала няколко пъти един и същи сън - върху снежнобяла стена ръка изписвала със златни букви "Не го махай". И така след няколко повторения тя се решила да ме роди. По-късно, когато поотраснах нейни приятелки ми го казаха и тя го потвърди, а ми го казаха различни хора. И ми дообясняваха, че тома било, защото съм била посветена на Бога, каквото и да означава това. И досега си задавам въпроса защо да съм посветена на Бога? Че е трябвало да дойда на този свят -да, на за другото? А нямам и кого да попитам- бях дете, когато майка ми почина. Но пък имам най-силната закрила -майчината. Откакто тя почина винаги усещам мощна закрила около себе си. В най-неочаквани за мен моменти ме е измъквала от тежки ситуации. То е усещане за мощна непробиваема енергийна стена. Когато и да съм усещала, че някой има желание да ми напакости, то този с лоши намерения нищо не е постигал. Сякаш някаква сила обръща тези лоши намерения и ги стоварва обратно върху главата на пратилия ги човек. А и по невероятен начин ми се сбъдват желанията - е, винаги първо трябва да ги преживея в очакване и да мине доста време, докато станат, но няма случай, в който рано или късно да не са ми се сбъдвали. Сякаш стават точно в нужния момент.

Неактивен cheese

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 56
Относно: РепортаШ за Беленташ
« Отговор #20 -: Април 23, 2008, 21:45:58 pm »
Всъщност става дума за пендулум (pendulum), махало на латински. Но това са подробности  :)
Tina, не трябва ли да е връв, памучна или копринена, а не синджирче???
delfin, аз съм виждал МЕРЕНЕ НА КРЪВНО с конец и златен пръстен! Докато се убедя, че наистина се получава, изгубих четири бутилки водка  :D

Неактивен neven

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 698
Относно: РепортаШ за Беленташ
« Отговор #21 -: Април 24, 2008, 13:29:07 pm »
Беленташ е интересно място. Който не е бил-да го посети. И по-скоро! Защото скоро ще го сподели съдбата на Кръстова гора. Не се настройвайте предварително за каквото и да е.Просто идете, погледнете отвисоко пейзажа, огледайте се в щерните, мислено изкачете малките стълбички водещи към небето ! Какво виждате? Остри камъни, ръбести скали? Или овални форми напомнящи ви на нещо? Дали ще отидете и ли не, Стража е там, стои и чака...Мълчалив е! Дали? Или го чувате в главата си? Може би... За някои е просто скала, за други е каменно лице, за трети е Стража. Посреща и изпраща. Иска ви се да легнете върху камъка и да се слеете с него. Направете го! Иска ви се да полетите до отсрещния връх? Ами да , с крилата на мисълта е лесно! Нещо ви кара да погледнете надолу! Добре, но внимавайте. Или просто  се наслаждавайте на пейзажа. Заслужава си да идете до Беленташ. Да, според мен е силно място. За други е само красиво. Е,няма да споря, на нали красотата е сила :)
Не слушайте разни баби, вървете. И ако видите един човек с козички – това е бай Данчо от мен го поздравете :)
"Предметите на Тльон се удвояват; те са склонни обаче и да изчезват или да губят известни черти, ког

Неактивен ulgen

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 67
Относно: РепортаШ за Беленташ
« Отговор #22 -: Април 24, 2008, 16:16:06 pm »
Чийз, тези места с "лоша" енергетика са винтили за освобождаване на негативната човешка енергия, която е транслирана в земята, от самите човеци разбира се.Ако не промиваха масово човешките мозъци и не ги захранваха с негативност, едвали щеше да има такива места:)

Задължително е на "ти" :))))

Неактивен Mirotvorec

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 3 793
 • Азъ, от Народа на Еднорога
  • http://silverunicorn.org/
Относно: РепортаШ за Беленташ
« Отговор #23 -: Юни 03, 2008, 21:49:34 pm »
Прекрасно място! Невероятно чисто във всяко едно отношение, а енергийно е като излъчването на кристал от най-чиста проба. Човек направо може да изпадне в енергиен оргазъм, ако само малко е по-чувствителен  :P
Не мисли като човек!-Крион

Неактивен 3 in 1

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 59
Относно: РепортаШ за Беленташ
« Отговор #24 -: Юли 14, 2008, 21:02:42 pm »
И жена ми ли, дето не чу разговора, е била несъзнателно  предубедена? И хлапето ли, дето искаше да си ходим от там,а иначе от всякакви видове планини с бой си тръгваме? Хората, които бяха с нас и чуха разговора, защо не се "предубедиха" си се чувстваха идеално? Като съм ходил по други такива места, и са ме предупреждавали за "зли сили" местните, защо не съм се чувствал така? А аз съм ходил доста, вервайте ми!
Както вече стана дума, не съм толкова лесно внушаем. Очевидно местенцето просто не беше за нас.

Чийз, не им се ядосвай. Прави са бабите, мястото не е хубаво. На всеки действа различно. Разпитвала съм доста хора, които са били там. Някои психясват, едни не могат да се качат, други не могат да слезнат. Бесите са го получили на готово - още по-древно е. А и тоз Сабазий, дето се е овъртолил от горе до долу със змии, нещо не ми харесва. Има хора, на които не им понася мястото. Аз лично съм преценила, че не искам да ходя там. Човек не бива да се здържа дълго горе. Аз лично бях в района по работа, като цяло хората там са много благи. Имах си един гид - много ерудиран човек, учил в техникума по лесотехника, после завършил Лесо-техническият институт. Цял живот все това е учил и по държание и приказване беше истински професор. Там си е роден и после се е върнал да работи по горите. Знаеше дърветата поименно едва ли не. За всяка скала имаше отделна лекция - за произхода, кога е била дъно на море и кога се е издигнала. Затрупа ме с информация на латински. Щеше да е грехота да не го попитам за Белинташ. Каза, че на 2 пъти е ходил там, за да маркира дървета, но повече не му се и стъпва. Загвовори ми за друг електро-магнетизъм на риолитите, но аз го прекъснах и го помолих от човешка точка да ми обясни. Той каза, че е сигурен, че аурата се разтваря там и човек остава незащитен и безпомощен, но в същото време може да контактува с дърветата, скалите, животните и другите хора наоколо. Не можел да слиза от горе, чувствал си главата прекалено тежка и се налагало да си я придържа с две ръце докато слизал, иначе не можел. Каза, че чувствал непосилно тежка и мокра шапка върху главата си на слизане и чувството никак не било от приятните. Не съм експерт по енергиите, нищо не разбирам от невидимите неща, не умея да си правя каквито и да било защити и мисля, че моето място не е там. Още повече, че си искам аурата, тя си е моя, кват ще да е.
« Последна редакция: Юли 19, 2008, 00:10:20 am от H. »
Спрете Земята, искам да сляза!

Неактивен Mothman

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 54
 • Отвори ума, сърцето и душата си!
Относно: РепортаШ за Беленташ
« Отговор #25 -: Август 18, 2008, 16:55:45 pm »
Бих искал да споделя своето последно посещение на това прекрасно място. :) Първо бях много учуден, а и малко раздразнен от факта, че Белинташ е буквално окупиран от туристи, които не само, че не знаят какво правят там, но и разрушават енергията му със своите отпадъци.(Добре, че бяхме аз и моята спътница, които  се помъчихме да оберем и изчистим поне малко кочината на средностатистическия български турист >:() Но като оставим това настрана, вечер, когато няма хора наоколо се усеща колко специално е това място. :) Ние прекарахме там две нощи, като даже се насладихме на частичното лунно затъмнение първата от тях. И двете нощи не можахме да заспим от силните енергийни вибрации, които излъчваше земята. Буквално се разтърсвах сякаш от електрически ток, минаващ през тялото ми. Момичето, което беше с мен сподели, че усеща същите вълни да преминават през нея. Забелязахме, че въпреки вятърът, който духаше силно през нощта и планинския район, самото място излъчва топлина. Решихме, че това топлинно излъчване е от  енергията на платото. Казвам ви едва се стоеше в палатката :D! Отделно от тези усещания, на втората вечер почувствах и силен натиск в областта на третото око, сякаш през него също преминаваше силен енергиен поток (поне така го почувствах ;)). И през двете нощи и двамата почувствахме чуждо присъствие :o ??? при палатката, да не говорим за странните шумове, които забелязах се чуват само през нощта. Шум от стъпки, шепот и т. н. Бррр! Медитацията върху платото надвечер срещу изгряващата луна беше едно невероятно преживяване! Между другото подейства много зареждащо! :) Тогава направо усетих как от камъка по гръбнака ми и оттам по цялото тяло струи енергия! :) За капак докато гледахме  от платото как луната огрява пропастта (след медитацията), видяхме странни светлини на един от отсрещните върхове. Първо много ярка бяла светлина, която светеше непрекъснато, а след малко започна да примигва и изгасна, а след нея червена, която след няколко мига изчезна. За скептиците, на онзи връх няма път, за да сме видeли фаровете на кола, а и тези светлини бяха прекалено големи и ярки, за да са от автомобил. Просто нещо там буквално в нищото (в гората на върха) си светеше. Решихме, че са извънземни и много се изплашихме (особено след прекараната сред странните шумове в гората  предишна нощ :P).(Забравих да спомена, че през този ден с моята приятелка както и едни други момчета туристчета видяхме много странен обект да се носи във въздуха над платото. Беше кръгъл и светеше сребристо. Момчетата започнаха оживено да дискутират, че това са извънземни. Беше много странно. Не знам какво може да е било, но определено не беше планер, птица или парашутист. Беше като малка сребриста топка. Естествено не е била толкова малка, просто беше далече. Както си летеше изчезна внезапно  :o  ??? ).  Мястото все още не е изгубило силата си, така че не се помайвайте, ами го посетете докато все още не е осрано (с извинение ;)) от милите ни родни туристи.
« Последна редакция: Август 22, 2008, 14:54:58 pm от Mothman »
Истината е винаги пред очите ти, стига само да не си ги затворил за нея! ;)

Неактивен asdfghjkl

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 783
 • Невъзможно е нищо
Относно: РепортаШ за Беленташ
« Отговор #26 -: Септември 02, 2008, 02:38:54 am »
Седмицата когато беше затъмнението и аз бях на обиколка из Родопите, за 5 дена минахме през Перперикон, Златоград, Ягодинската пещера, Дяволското гърло, Пещерата Ухловица(нея не я разгледахме, защото я затвориха пред нас, язък за тичането по баира), Кръстова гора, Чудните мостове и за финал беше Беленташ(може и да пропускам някоя спирка, доста нещо беше).
Та специално за Беленташ исках, най - силно да го видя, но за него остана най - малко време, по - малко от 1 час му отделихме. Имаше едно дете с родител в нашата компания. Именно заради него трябваше да бързаме да се прибираме. Когато се изкачихме върху камъните, детето не спря да мрънка колко са тъпи и скучни "камъните" и как иска да се прибира. Мрънкането на висок глас ми развали преживяването. Нищо особено не усетих, освен спокойствието на това място. Знаех, че има има нещо повече, но явно момента не беше подходящ. Имаше предположение от наша страна, че кръглите дупки може да са били пълнени с някаква запалима течност и да са горели вечер.

Както Човека пеперуда сподели горе, туристите ще му разкажат играта. Група след група се мъкнат нагоре, баби, дядовци по цели фамилии. Естествено всеки е със свойте си демони и отива горе "да погледа камъни", което според мен разводнява мястото. И както Човека пеперуда сподели, за да се усети правилно трябва да е спокойно, а това става вечер. Предполагам зимата хората ще намалеят и ще е по - добре.
НО! В основата на хълма, преди да изкачиш върха, кипи строеж. Изляти са основи на някаква сграда и двама циганина се мотаеха по строежа. Предполагам това е църквата, която ще се строи там с бъдещите прилежащи хотелчета. Отвари ли врати това нещо, може да помахаме за довиждане на цялото място. Ще пусна снимки скоро.
Освен това забелязах, че покрай пътя, преди да стигнем, хълма (който се икачва пеша), покрай самият път имаше няколко табелки. На тях пишеше, че се продава земя. Очевидно онаследена, земеделска земя, която родните решават да продадът. Естествено, ако бъде купена там ше се строи също...

Пак ми се ходи там, но за по - дълъго време и със сериозни хора, не става така с "деца на море".


П.П. Темата за строежа на Беленташ и тази могат да се обединят, струва ми се че преливат взаимно?
Oh, look at you... Look at you! Stop trying to control everything and just LET GO! LET

Неактивен neven

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 698
Относно: РепортаШ за Беленташ
« Отговор #27 -: Септември 02, 2008, 14:11:38 pm »
Имаше предположение от наша страна, че кръглите дупки може да са били пълнени с някаква запалима течност и да са горели вечер.

А не искаш ли  големите кладенци да са пълни с банзин? Защо човек винаги усложнява нещата? Запалима течност - дрън-дран ;D
След всеки дъжд са пълни с вода и това е достатъчно. Водата е уникална, нали?
"Предметите на Тльон се удвояват; те са склонни обаче и да изчезват или да губят известни черти, ког

Неактивен asdfghjkl

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 783
 • Невъзможно е нищо
Относно: РепортаШ за Беленташ
« Отговор #28 -: Септември 07, 2008, 05:48:00 am »
Аз изсипах една минерална да видя къде ще се стече..... за моя изненада отиде в една дупка   :-\    :P
Oh, look at you... Look at you! Stop trying to control everything and just LET GO! LET

Неактивен gbio

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 1
Re:РепортаШ за Беленташ
« Отговор #29 -: Февруари 25, 2011, 17:07:52 pm »
 Моето обяснение за аномалиите, които се случват на места със силна енергия е, че те само усилват нашата вътрешна такава. В случай на здравословни проблеми, при посещения на тези места се получават болки или усложнения. Тези които нямат физически и психични проблеми, просто усещат прилив на енергия. Именно за това, някой се чувстват добре, а други зле. Проблемите с травмите описани по горе, вероятно се дължат на невъзможноста на определения човек да "приеме" и "усвои" тази допълнителна енергия която ги връхлита и в случая на неадекватното държание на тялото се възприема за външна агресивна намеса към него.
 Именно за това, към такива места трябва да се подхожда внимателно и повечето случаи след период на адаптация и пречистване, както физически така и психически.
 Бил съм свидетел на посещения от определени индивиди, които смятат, че едвали не отиват на хотел, ресторант или друго място за забавление и се учудват, че там има само камъни, скали или просто място с прекрасна гледка. Неможе да си пил до сутринта, да се качиш на автомобил или автобус с гърмяща чалга от уредбата и пристигайки на едно свещенно място да усетиш, възприемеш и обработиш всичката енергия която има там и да се чувстваш добре. НЕМОЖЕ!

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27