Форум за конспирации, уфология и мистика.

Мистика и Мистерии => Древност и Изчезнали Цивилизации => Българската Цивилизация => Темата е започната от: cheese в Април 19, 2008, 15:51:25 pm

Титла: РепортаШ за Беленташ
Публикувано от: cheese в Април 19, 2008, 15:51:25 pm
РепортаШ от Беленташ  :)

Въпреки, че в началото трябва да е словото, аз ще почна със снимките -
http://community.webshots.com/album/563146906FBfRDN?start=0    ;D

Преди време ходихме там, аз, жена ми и детето, и едни приятели.
Много красиво място, с невероятна енергетика! Но тази силна енергетика нещо не съвпадна с нашата вътрешна такава.На сума други места сме ходили, също такива места на Силата, както ги нарича Кастанеда, древни светилища, крепости и прочее, ама така не сме се чувствали никъде. Въпреки страхотното време просто ни беше гадно, тягостно, все едно нещо ни казваше да си вървим. Все ни се струваше, че нещо ни бута към ръба на скалите, а бе въобще шибано усещаше. Аз съм парашутист, едно време бях пещерняк, не ми пука от високо, ама там ме беше страх.
Като разгледахме, направихме снимки и слязохме, или по-скоро избягахме, в подножието на платото да обядваме, се почнаха авариите. Първо аз пострадах при събиране на дърва за огън. Едно дърво падна без видима причина и едва не ми счупи крака. Не успя, ама си вадих трески от крака седмица след случката. След това жена ми падна на почти равно място и се ожули зверски. След това падна хлапето - също на равно място. Въобще местността категорично ни казваше да си събираме нещата и да си ходим. Което и направихме.
Хората, които бяха с нас, се чувстваха отлично. Явно тях мястого ги хареса.
Между другото, на отиване още, когато питахме една баба за пътя, тя ни каза "Недейте да ходите там, бе, деца това е лош камък! Идете на Кръстова гора."
Там местните смятат, че Беленташ и Кръстова гора са нещо като антиподи. За да компенсира "лошия камък" съществаво "добрият" - Кръстова гора.
Това е в общи линии. Бях се зарекъл повече там да не ходя, ама едни приятели ми се примолиха да ги заведа. Та ще ги заведа, ама ще ида сам, без семейството.Не искам някой де пострада.
Към това мога да добавя, че буквално ми се струваше, че нещо ми духа в крачолите, и че съм лек. Толкова силно се усещаше, че нещо струи от скалата. Струваше ми се, че "не си тежа на мястото", както се казва. И постоянно имах гадното, ама много гадно усещане, че нещо ми дърпа детето от ръката. И че платото като че ли се накланя, за да ни изсипе от себе си. За съжаление не се сетих на погледна как се държи компасът ...
След Беленташ отидохме до село Мостово, от там са снимките с реката. Името на селото идва от естествен мост над реката, по-скоро не мост, а сифон. Щеше са е красиво, ако хората от Мостово не го бяха задръстили с боклуци които, естествено, не могат да минат през сифона и се събират в горната му част.  >:(  Там намерих заснетия на последните три снимки извънземен телешки череп   :D


По съвета на една дама пускам това нещо като отделна тема  :) Ако се съберат мераклии, може да си направи една експедицийка това лято. В онзи район има какво да се види. Освен това с Божията помощ се сдобих с прекрасни военни карти, мащаб 1:50 000, които, както се сещате, са много полезно нещо!


Публикувам и едно цитатче от темата за ТИРН. Дано Albinoni не реши да ме съди за авторски права  ;D

Белинташ
В началото стои една библейска легенда. Разказват я местните хора в този район. Според нея до Беленташ са стигали водите на Потопа и на неговите "халки" е бил привързан Ноевият ковчег. Посетиш ли това място, историята ти се струва повече от реална - халките са непокътнати от времето....
Пророчицата Ванга казва в началото на 90-те : "Белинташ ще разкрие своите тайни, когато там загинат 8 души". Към есента на 2005-а, тук на това древно и обгърнато с мистерии място в Родопа планина, са загинали 2-ма души, покосени от мълнии.
Много хора са опитвали да стигнат до Белинташ, но голяма част от тях не са успявали, просто защото "нещо неочаквано" им се е случвало по пътя към високите скали. Хората посетили Белинташ, споделят необикновенни и странни преживявания...
Изследователите астрономи виждат по вдълбаните в скалите останки грандиозна древна астрономическа обсерватория. Стъпил тук, човек се извисява над опасаната с планински била околност. Оттук с поглед се обхваща целия небосвод. При ясно време, вечер гледката е фантастична.
През 90-те години Белинташ нашумя с честите посещения на екстрасенси от България и чужбина, които буквално са използвали мястото за "зареждане" с космическа енергия. Ако носите компас, ще видите как стрелките му на това място "полудяват". Силните енергийни полета са факт. По време на международната научна конференция на уфолозите, проведена през 2001 г., изявени учени определиха скалното плато на светилището Белинташ като -междинна космическа площадка на НЛО.
Скалният феномен Белинташ е доказано племенно светилище на Бесите, посветено на древното тракийско божество Сабазий.

Текст и снимки: Село.БГ
Титла: Относно: РепортаШ за Беленташ
Публикувано от: Tina в Април 19, 2008, 19:28:48 pm
Между другото, на отиване още, когато питахме една баба за пътя, тя ни каза "Недейте да ходите там, бе, деца това е лош камък! Идете на Кръстова гора."
Там местните смятат, че Беленташ и Кръстова гора са нещо като антиподи. За да компенсира "лошия камък" съществаво "добрият" - Кръстова гора.

Това е изключително интересно! Някой с мнение? Кой е ходил там и какво е изпитал?

Аз от малка вярвам в "добри" и "лоши" места - змеево кладенче, дупката на Ламята, вълшебната полянка, Орфеевата градинка, Марковите двери (добри побити камъни)...
Титла: Относно: РепортаШ за Беленташ
Публикувано от: cheese в Април 19, 2008, 20:05:52 pm
Не знам за маркови двери, ама край Старосел имаше едни камъни, които, според специфичната им форма бяха наричани "културно" Марков камък, а "некултурно" - Уйов камък. Придставляваха наколкометрова каменна колона с два камъка от двете страни. Били са древно светилище, посветено на плодородие, фертилност и прочее.
Преди няколко месеца разбрах, че някакви кретени-иманяри са го взривили, за да видят дъли ВЪТРЕ В КАМЪКА има злато  >:(
Как да не се съгласи човек с възгледа, че акълът на тая планета е константа, а населението постоянно расте !!!!!

А за Беленташ, пак казвам, това лято може да се организира експедицийка. През дена ще се обиколи платото, а вечерта, на чешмата (която е достатъчно далече, за да не се безпокоя, че ще се задавя до смърт с нещо)ще направим сбирка с бира и разбор на усещанията  ;D
Титла: Относно: РепортаШ за Беленташ
Публикувано от: Тук и сега в Април 20, 2008, 09:32:11 am
Много добре ни подейства на нас,нямам нищо против да отида пак-невероиятно спокойствие,даже пренощувахме в местността срещу Сухия водопад.Никакви странни случки,но и аз не ги търся. ;)
Обиклолям много из България-единственото място,където се чувствах кофти беше Дяволкото гърло.
Титла: Относно: РепортаШ за Беленташ
Публикувано от: Tina в Април 20, 2008, 18:59:45 pm
Между другото, на отиване още, когато питахме една баба за пътя, тя ни каза "Недейте да ходите там, бе, деца това е лош камък! Идете на Кръстова гора."

А дали това не е предизвикало подсъзнателна реакция да се изпълни нещо лошо?

И сериозно - какъв е тоя череп?
Титла: Относно: РепортаШ за Беленташ
Публикувано от: H. в Април 20, 2008, 21:03:03 pm
Няма такова нещо, хубаво място си е Белинташ. Всичко е субективно разбира се и зависи от личните вибрации на човека. Бил съм няколко пъти там, последно бях преди половин година. Един гълъб седеше все на едно и също място, отлиташе и се връщаше. Явно имаше някаква точка там и си е оправял навигацията :P Позволи ми да се приближа на една ръка разстояние от него, а от другите бягаше.

Кръстова гора е пълна чалгаджийница, бях миналото лято и крака ми няма да стъпи повече там. Абсолютно се е покварило всичко, няма нищо общо с това, което беше преди много години.
Титла: Относно: РепортаШ за Беленташ
Публикувано от: cheese в Април 21, 2008, 09:26:33 am
Не съм си позволявал да определям кое е хубаво, и кое не е. Казах, че на мен не ми хареса. Има разлика, нали ??
Кръстова гора не е виновна, че идиоти са я превърнали в скара-бира.
Подсъзнателна реакция - едва ли. Не ми е за първи път да ходя някъде, и не съм чак толкова лесно внушаем, че една бабичка от Чукурдубурдуково да ме омагьоса! Нека не се обиждаме! Цитирах я, защото приказките й са интересна подробност от картинката. 

Tina, това е телешки череп, доста поочукан. Такъв беше намерен преди време от един или господин, който понаписа книжки, поналови шарани, поспечели парички и се покри.
Но те шараните са за това - да ги ловят рибарите.
 
Титла: Относно: РепортаШ за Беленташ
Публикувано от: Mothman в Април 21, 2008, 14:34:32 pm
За мен Белинташ е място с много силна енергетика, направо се усеща как блика от всяко камъче! :) Само, че в моя случай тази енергия ми повлия положително!
Дори спахме отгоре на самото плато в едно уютно, закътано местенце и направо усещахме как се зареждаме от земята. Между другото заспахме доста трудно, толкова силно беше енергийното излъчване! :) А колкото до Кръстова гора, за мен това място вече отдавна е погубено като святост и енергия, превърнато в жалка кебапчийница! >:( Това, естествено както много други хора тук във форума знаят, се прави нарочно с цел унищожаване на енергийните центрове на България! >:( И за съжаление вече успяват да го постигнат на много места! :(
Титла: Относно: РепортаШ за Беленташ
Публикувано от: ulgen в Април 21, 2008, 16:51:27 pm
Мястото може да се ползва за пътувания:)
Приятелю, възможно е бабичката да Ви е повлияла и да сте отишли неосъзнато предубедени.
Титла: Относно: РепортаШ за Беленташ
Публикувано от: Tina в Април 21, 2008, 23:32:17 pm
Вие ме замислихте...Явно се потвърждават и моите впечатления, че всеки реагира различно на енергиите на местата, но определено снимките от Беленташ ми харесаха и когато мога ще отида.

Аз от малка се вра където не трябва и колко бой съм изяла...не ми се пише!  :D

Само ще спомена за 2-дневното търсене на "изчезнало 9 годишно момиченце...", което се беше заплеснало в стара и изотавена мина...

Също гробницата на Бастет - мечтаех си 5 години да стъпя там и много добре знаех за негативната енергия, ама...се бях настроила - енергия като енергия - я да я видя каква е и защо е такава...

Пишете Кръстовата гора се обърнала на кебапчийница, ама ако прескочите в другия форум и видите апела ми "Да спасим Рила..", ще видите наблюденията на Н., който пише за Дъновистите които разрушавали енергията. Аз бях изключително озадачена от това изказване, защото те може би са единствените останали истински борци срещу разрушаването и хвърлих много сили да отключа загадката, докато не се докопах преди 2 години до запис на Паневритмия от Рила. Студиен запис на Паневритмия и истински запис от Рила - все едно че слушате записи от Рая и от Ада. Не знам защо, но паневритмията през Август 2003-та беше изцяло обременена от тежки психични проблеми. По-късно в проучването ми разбрах, че всъщност братството се е цепило от раздори, недоразумения, кавги кой какви стъпки прави и кой къде ходи и кой по-правилно се придържа към каноните...и разбрах, защо и Паневритмията в Рила се е обърнала на кебапчийница....

Та - като извод - да - ние определено разрушаваме енергията на магическите места в България и ДА - КАКВО ДА ПРАВИМ?!
Титла: Относно: РепортаШ за Беленташ
Публикувано от: ulgen в Април 22, 2008, 00:03:40 am
Енергията е неутрална, а ти как ще я поляризираш е друг въпрос:)
Титла: Относно: РепортаШ за Беленташ
Публикувано от: Mothman в Април 22, 2008, 00:29:49 am
Е това най-доброто, което може да се каже по въпроса! ;)
Титла: Относно: РепортаШ за Беленташ
Публикувано от: cheese в Април 22, 2008, 00:39:11 am
Мястото може да се ползва за пътувания:)
Приятелю, възможно е бабичката да Ви е повлияла и да сте отишли неосъзнато предубедени.

И жена ми ли, дето не чу разговора, е била несъзнателно  предубедена? И хлапето ли, дето искаше да си ходим от там,а иначе от всякакви видове планини с бой си тръгваме? Хората, които бяха с нас и чуха разговора, защо не се "предубедиха" си се чувстваха идеално? Като съм ходил по други такива места, и са ме предупреждавали за "зли сили" местните, защо не съм се чувствал така? А аз съм ходил доста, вервайте ми!
Както вече стана дума, не съм толкова лесно внушаем. Очевидно местенцето просто не беше за нас. А може и да е било нещо моментно. Това лято ще проверя  :)


А за неутралната енергия ... Сигурно си прав. Явно човечеството страда от дълбоко неразбиране, така упорито и твърдоглаво се поболява от пребиваване над линии и точки от мрежата на Хартман. Такава хубава, неутрална енергия си ни дава тя (прежата), а ние, като последни идиоти, хващаме раци и прочее от нея! От предубеденост ще да е!
А най-загубени са китайците, с техния Фън Шуй.
Титла: Относно: РепортаШ за Беленташ
Публикувано от: ======= в Април 22, 2008, 21:39:03 pm
     Тази есен бяхме в района на Белинташ, но че е точно Белинташ го разбрах чак когато се върнахме от пътешествието ни. Бяхме тръгнали за хижа "Марциганица", но тъй като тя се оказа в ремонт, а беше вече привечер, някъде трябваше да спреме да спим. И се започна едно пътуване към "Старите къщи". Мъжът ми не пожела да спим там, не му хареса нещо в излъчването на обслужващите хора и си тръгнахме. Продължихме в посока за вилно селище "Сабазий", но вече доста притъмня, а в района пътя не е лек. Добре че намерихме "Чотровата къща", изключително приятно място, на нас ни повлия с прекрасна енергетика, а природата наоколо, когато се събудихме сутринта беше неописуема. Стаята, в която спахме беше изцяло с ъглови прозорци и имахме усещането, че сме кацнали на връх на планина, гледащ към прекрасна долина, изпълнена с пеенето на птичките.
      През деня ходихме до "Сабазий", на невероятно място е. Това спускане около 200 метра по пътеката, докато се стигне до вилното селище и прекрасната гледка отгоре. А върха беше, че са си пуснали един фазан да се разхожда на свобода там. Само пътя между "Чотровата къща" и "Сабазий" е черен, в лошо състояние.
      Така че за нас околността беше място с положителна енергетика, но на самия Белинташ не сме се качвали.  Като цяло се завираме из по-малко известните места в страната ни и винаги където ходят по-малко хора усещаме по-добра енергетика, но където има повече хора, тя ни се губи. Сякаш тълпите създават тежки напрежения. Едни от най-чистите енергийно места сме ги усещали при планинските реки - покрай река Бели Искър, реката край пътя водещ към хижа "Копрен" и много други места.
Титла: Относно: РепортаШ за Беленташ
Публикувано от: Tina в Април 22, 2008, 22:44:54 pm
Като цяло се завираме из по-малко известните места в страната ни и винаги където ходят по-малко хора усещаме по-добра енергетика, но където има повече хора, тя ни се губи. Сякаш тълпите създават тежки напрежения.

Това е много вярно Делфин - обсъждахме го и в други теми (за Рила например). Аз също се заинтересувах как китайци или японци чистят водата на езеро с мисълта си. Так че ДА - ЕНЕРГИЯТА НА ХОРАТА - ОСОБЕНО ДЕГРАДИРАЛИ ХОРА - разваля енергията на местността.

Но Беленташ ми изглежда като безинтересно място за масите и "хората с джипове и лъскави коли" както Невен се изрази. Затова се заинтригувах защо местните твърдят, че енергията е НАГАТИВНА. (Нека да направя аналог с Голямото градище в Малко Търново, където е предполагаемата гробница на бигинята Бастет - местните също твърдят, че енергията е лоша, но аз лично "сканирах" "интересна" енергия - и най-хубавото от всичко - ЗАПАЗЕНА зад изкуствена гранична бразда!)
Титла: Относно: РепортаШ за Беленташ
Публикувано от: ulgen в Април 23, 2008, 00:20:33 am
Чийз :), благодаря за иронията :).
Хората се поболяват не заради мрежата, а заради слаба енергетика или разпокъсана аура.Не казвам, че няма негативно влияние, казвам, че енергията може да се поляризира, ако не на самото място, което изисква "интересни" неща то на ниво човешка енергетика, но и тук се изисква много работа.Целта на Фен Шуй, както и на всеки друг ритуал или техника е да се предизвикват човешките способности за спряване с проблема т.е. настройка на подсъзнанието - Направих еди си какво и вече всичко е наред.Излишно е да споделям, че човешката мисъл е способна да се справи с неща, които не можем да си представим.Като това е едната гледна точка, другата е че именно чрез Фен Шуй методите се създава поляризация:)
Титла: Относно: РепортаШ за Беленташ
Публикувано от: ======= в Април 23, 2008, 00:25:04 am
       Направо имам усещането, че където и да отиде човек, той си има индивидуално енергийно усещане. Явно живеещите по такива места нямат много нагласа за такива усещания. то и при пътуванията ни съм забелязала, че повечето местни хора си говорят само за пари и материални притежания. Често даже ни се е случвало когато питаме за дадено място как се стига по-точно до него /че в нашата мила България табелите са кът и направо си вървиме почти само с интуицията, когато се стигне до второстепенните пътища/ да не са й чували за него, и да научават, че в района им има нещо интересно от нас. И ни поглеждат сякаш си казват "Тези пък накъде са се запътили, нямат ли си друга работа".
       Белинташ е със сурова красота, както и други места, но такова сурово прекрасно усещане го имам само в планините или планински тип терени.
       До Градището не ходихме, колата ни не е джип и там нямаше да стигнем с нея. Иначе още с първото прочитане на книгата на Мутафчиев и после и за Ванга и на Капка Георгиева, усещането ми е било настръхване. Така чувствам, когато става въпрос за нещо изключително сериозно с голяма дълбочина и носещо сакрални послания. Минава ми през целия гръбнак и обхваща цялото тяло. Това ми е и сигнал, че трябва сериозно да се замисля по въпроса спрямо който изпитвам такова усещане. Стана много объркано, но в момента само така мога да обясня изпитваното от мен в такива ситуации.
Титла: Относно: РепортаШ за Беленташ
Публикувано от: cheese в Април 23, 2008, 00:31:09 am
Ами според мене твърдят така, защото християнството им е набивало в главите тая работа с векове. За това са и изсечените на няколко места кръстове по платото.
Пък и там нощно време светкали разни неща, човек се чувства странно, като е наблизо, въобще - маса неизвестности. А те плашат, знаете. Хората  там, колкото и да са доброжелателни, гостоприемни и прочее, са си едни прости хорица, селяни, поколения наред раждали се, живели и умирали в тия глухи, забутани места :) Нормално е да ги е страх от нещата, за които нямат информация и обяснение. Там библиотеките са кът, знаете ... Аз съм попрочел това-онова, не се почувствах комфортно там, и си направих извонда, че мястото не е за мене. Те не са чели книжки, почувствали са се некомфортно, и са решили, че мястото е лошо  :) В края на краищата така е по-добре, когато не знаеш нещо. По-добре да те е страх, отколкото да се правиш на голяма работа. Липсата на страх не е смелост, а глупост  :)

Но Tina е много права за едно - ако искаме мястото да си остане чисто, силно и хубаво (за който го понася де), викам да организираме синдикат за разпространяване на възможно най-гадни слухове за него  ;D .

Извън шегата, та е права и за още нещо, много по-важно... За замърсените от тъплите места. Помислете и ще видите, какво гадно място е в момента всяка по-голяма черква на Великден. Не бързайте да ме обвините в хулене на традиции и обряди! Просто струпването на духовно нечистоплътни, лицемерни, гузни хора, които се опитват да купят прошка срещу палене на свещи и папагалстване на ритуали си е чисто и просто гадно! Такава тълпа е като блато от аура негатива. Може да оцапа и най-святото и силно място!

P.S. ulgen, да разбирам ли, (нали може на "ти"  :) ) че ти наистина отричаш съществуването на света на места с неподходяща за хората енергетика ????
Титла: Относно: РепортаШ за Беленташ
Публикувано от: Tina в Април 23, 2008, 10:58:08 am
Така чувствам, когато става въпрос за нещо изключително сериозно с голяма дълбочина и носещо сакрални послания. Минава ми през целия гръбнак и обхваща цялото тяло. Това ми е и сигнал, че трябва сериозно да се замисля по въпроса спрямо който изпитвам такова усещане. Стана много объркано, но в момента само така мога да обясня изпитваното от мен в такива ситуации.

Напротив - не е объркано (и макар да е извън темата) не е лошо да се спомене като начин за сканирване на местности. Тук ти навлезе в сферата на комуникация с "органите" или слоевете на невидимите ни тела - енергийно, емоционално, ментално... Най-популярните и известни методи са кинестезията, радиестезията, пендалума...

Някои твърдят, че това е начин за контакт с под-съзнанието, но аз не съм на това мнение.

Тези вълни са сигнал, че другите слоеве на телата ти имат някаква информация или усещат някакви невидими енергии и те предупреждават за това. Как ще се тълкува и използва е друг въпрос - даже много индивидуален. Например пендалума (камък или метал на синджирче, който може да се "тренира" да се клати в 4-те посоки или завърта наляво-надясно за "Да" и "Не") - предсказателите и медиумите си изкарват хляба с това, но доколко е вярно и как може пендалума да покаже неща за друг човек все още не ми е ясно.

Аз пробвах радиестезията - санирване на местността с пръчки. Интересното е, че и тялото реагира точно с някакъв вид вълни, когато и пръчките се кръстосат или раздалечат. То това е и цялата идея, но мисълта ми е, че където и да отиде човек трябва внимателно да следи реакциите на тялото си, не само на 5-те си сетива.
Титла: Относно: РепортаШ за Беленташ
Публикувано от: ======= в Април 23, 2008, 17:29:50 pm
   Тина, благодаря за информацията.
   Не знаех, че се нарича пендалум това с конеца и пръстена. Като деца си го правехме - на конец със златен пръстен над чаша пълна с вода гадаехме на колко години ще се оженим. То пък при мен годините, които все ми се показваха, взеха, че се сбъднаха наистина.
    А такива усещания си ги имам от малка. Между другото /нека не се приема като хвалба, но е истина при мен/, аз съм родена благодарение на един сън. Майка ми искала да абортира - в онези години се е давало, когато ставало въпрос за бременност в по-напреднала възраст и при налични 2 деца в семейството- ,но сънувала няколко пъти един и същи сън - върху снежнобяла стена ръка изписвала със златни букви "Не го махай". И така след няколко повторения тя се решила да ме роди. По-късно, когато поотраснах нейни приятелки ми го казаха и тя го потвърди, а ми го казаха различни хора. И ми дообясняваха, че тома било, защото съм била посветена на Бога, каквото и да означава това. И досега си задавам въпроса защо да съм посветена на Бога? Че е трябвало да дойда на този свят -да, на за другото? А нямам и кого да попитам- бях дете, когато майка ми почина. Но пък имам най-силната закрила -майчината. Откакто тя почина винаги усещам мощна закрила около себе си. В най-неочаквани за мен моменти ме е измъквала от тежки ситуации. То е усещане за мощна непробиваема енергийна стена. Когато и да съм усещала, че някой има желание да ми напакости, то този с лоши намерения нищо не е постигал. Сякаш някаква сила обръща тези лоши намерения и ги стоварва обратно върху главата на пратилия ги човек. А и по невероятен начин ми се сбъдват желанията - е, винаги първо трябва да ги преживея в очакване и да мине доста време, докато станат, но няма случай, в който рано или късно да не са ми се сбъдвали. Сякаш стават точно в нужния момент.
Титла: Относно: РепортаШ за Беленташ
Публикувано от: cheese в Април 23, 2008, 21:45:58 pm
Всъщност става дума за пендулум (pendulum), махало на латински. Но това са подробности  :)
Tina, не трябва ли да е връв, памучна или копринена, а не синджирче???
delfin, аз съм виждал МЕРЕНЕ НА КРЪВНО с конец и златен пръстен! Докато се убедя, че наистина се получава, изгубих четири бутилки водка  :D
Титла: Относно: РепортаШ за Беленташ
Публикувано от: neven в Април 24, 2008, 13:29:07 pm
Беленташ е интересно място. Който не е бил-да го посети. И по-скоро! Защото скоро ще го сподели съдбата на Кръстова гора. Не се настройвайте предварително за каквото и да е.Просто идете, погледнете отвисоко пейзажа, огледайте се в щерните, мислено изкачете малките стълбички водещи към небето ! Какво виждате? Остри камъни, ръбести скали? Или овални форми напомнящи ви на нещо? Дали ще отидете и ли не, Стража е там, стои и чака...Мълчалив е! Дали? Или го чувате в главата си? Може би... За някои е просто скала, за други е каменно лице, за трети е Стража. Посреща и изпраща. Иска ви се да легнете върху камъка и да се слеете с него. Направете го! Иска ви се да полетите до отсрещния връх? Ами да , с крилата на мисълта е лесно! Нещо ви кара да погледнете надолу! Добре, но внимавайте. Или просто  се наслаждавайте на пейзажа. Заслужава си да идете до Беленташ. Да, според мен е силно място. За други е само красиво. Е,няма да споря, на нали красотата е сила :)
Не слушайте разни баби, вървете. И ако видите един човек с козички – това е бай Данчо от мен го поздравете :)
Титла: Относно: РепортаШ за Беленташ
Публикувано от: ulgen в Април 24, 2008, 16:16:06 pm
Чийз, тези места с "лоша" енергетика са винтили за освобождаване на негативната човешка енергия, която е транслирана в земята, от самите човеци разбира се.Ако не промиваха масово човешките мозъци и не ги захранваха с негативност, едвали щеше да има такива места:)

Задължително е на "ти" :))))
Титла: Относно: РепортаШ за Беленташ
Публикувано от: Mirotvorec в Юни 03, 2008, 21:49:34 pm
Прекрасно място! Невероятно чисто във всяко едно отношение, а енергийно е като излъчването на кристал от най-чиста проба. Човек направо може да изпадне в енергиен оргазъм, ако само малко е по-чувствителен  :P
Титла: Относно: РепортаШ за Беленташ
Публикувано от: 3 in 1 в Юли 14, 2008, 21:02:42 pm
И жена ми ли, дето не чу разговора, е била несъзнателно  предубедена? И хлапето ли, дето искаше да си ходим от там,а иначе от всякакви видове планини с бой си тръгваме? Хората, които бяха с нас и чуха разговора, защо не се "предубедиха" си се чувстваха идеално? Като съм ходил по други такива места, и са ме предупреждавали за "зли сили" местните, защо не съм се чувствал така? А аз съм ходил доста, вервайте ми!
Както вече стана дума, не съм толкова лесно внушаем. Очевидно местенцето просто не беше за нас.

Чийз, не им се ядосвай. Прави са бабите, мястото не е хубаво. На всеки действа различно. Разпитвала съм доста хора, които са били там. Някои психясват, едни не могат да се качат, други не могат да слезнат. Бесите са го получили на готово - още по-древно е. А и тоз Сабазий, дето се е овъртолил от горе до долу със змии, нещо не ми харесва. Има хора, на които не им понася мястото. Аз лично съм преценила, че не искам да ходя там. Човек не бива да се здържа дълго горе. Аз лично бях в района по работа, като цяло хората там са много благи. Имах си един гид - много ерудиран човек, учил в техникума по лесотехника, после завършил Лесо-техническият институт. Цял живот все това е учил и по държание и приказване беше истински професор. Там си е роден и после се е върнал да работи по горите. Знаеше дърветата поименно едва ли не. За всяка скала имаше отделна лекция - за произхода, кога е била дъно на море и кога се е издигнала. Затрупа ме с информация на латински. Щеше да е грехота да не го попитам за Белинташ. Каза, че на 2 пъти е ходил там, за да маркира дървета, но повече не му се и стъпва. Загвовори ми за друг електро-магнетизъм на риолитите, но аз го прекъснах и го помолих от човешка точка да ми обясни. Той каза, че е сигурен, че аурата се разтваря там и човек остава незащитен и безпомощен, но в същото време може да контактува с дърветата, скалите, животните и другите хора наоколо. Не можел да слиза от горе, чувствал си главата прекалено тежка и се налагало да си я придържа с две ръце докато слизал, иначе не можел. Каза, че чувствал непосилно тежка и мокра шапка върху главата си на слизане и чувството никак не било от приятните. Не съм експерт по енергиите, нищо не разбирам от невидимите неща, не умея да си правя каквито и да било защити и мисля, че моето място не е там. Още повече, че си искам аурата, тя си е моя, кват ще да е.
Титла: Относно: РепортаШ за Беленташ
Публикувано от: Mothman в Август 18, 2008, 16:55:45 pm
Бих искал да споделя своето последно посещение на това прекрасно място. :) Първо бях много учуден, а и малко раздразнен от факта, че Белинташ е буквално окупиран от туристи, които не само, че не знаят какво правят там, но и разрушават енергията му със своите отпадъци.(Добре, че бяхме аз и моята спътница, които  се помъчихме да оберем и изчистим поне малко кочината на средностатистическия български турист >:() Но като оставим това настрана, вечер, когато няма хора наоколо се усеща колко специално е това място. :) Ние прекарахме там две нощи, като даже се насладихме на частичното лунно затъмнение първата от тях. И двете нощи не можахме да заспим от силните енергийни вибрации, които излъчваше земята. Буквално се разтърсвах сякаш от електрически ток, минаващ през тялото ми. Момичето, което беше с мен сподели, че усеща същите вълни да преминават през нея. Забелязахме, че въпреки вятърът, който духаше силно през нощта и планинския район, самото място излъчва топлина. Решихме, че това топлинно излъчване е от  енергията на платото. Казвам ви едва се стоеше в палатката :D! Отделно от тези усещания, на втората вечер почувствах и силен натиск в областта на третото око, сякаш през него също преминаваше силен енергиен поток (поне така го почувствах ;)). И през двете нощи и двамата почувствахме чуждо присъствие :o ??? при палатката, да не говорим за странните шумове, които забелязах се чуват само през нощта. Шум от стъпки, шепот и т. н. Бррр! Медитацията върху платото надвечер срещу изгряващата луна беше едно невероятно преживяване! Между другото подейства много зареждащо! :) Тогава направо усетих как от камъка по гръбнака ми и оттам по цялото тяло струи енергия! :) За капак докато гледахме  от платото как луната огрява пропастта (след медитацията), видяхме странни светлини на един от отсрещните върхове. Първо много ярка бяла светлина, която светеше непрекъснато, а след малко започна да примигва и изгасна, а след нея червена, която след няколко мига изчезна. За скептиците, на онзи връх няма път, за да сме видeли фаровете на кола, а и тези светлини бяха прекалено големи и ярки, за да са от автомобил. Просто нещо там буквално в нищото (в гората на върха) си светеше. Решихме, че са извънземни и много се изплашихме (особено след прекараната сред странните шумове в гората  предишна нощ :P).(Забравих да спомена, че през този ден с моята приятелка както и едни други момчета туристчета видяхме много странен обект да се носи във въздуха над платото. Беше кръгъл и светеше сребристо. Момчетата започнаха оживено да дискутират, че това са извънземни. Беше много странно. Не знам какво може да е било, но определено не беше планер, птица или парашутист. Беше като малка сребриста топка. Естествено не е била толкова малка, просто беше далече. Както си летеше изчезна внезапно  :o  ??? ).  Мястото все още не е изгубило силата си, така че не се помайвайте, ами го посетете докато все още не е осрано (с извинение ;)) от милите ни родни туристи.
Титла: Относно: РепортаШ за Беленташ
Публикувано от: asdfghjkl в Септември 02, 2008, 02:38:54 am
Седмицата когато беше затъмнението и аз бях на обиколка из Родопите, за 5 дена минахме през Перперикон, Златоград, Ягодинската пещера, Дяволското гърло, Пещерата Ухловица(нея не я разгледахме, защото я затвориха пред нас, язък за тичането по баира), Кръстова гора, Чудните мостове и за финал беше Беленташ(може и да пропускам някоя спирка, доста нещо беше).
Та специално за Беленташ исках, най - силно да го видя, но за него остана най - малко време, по - малко от 1 час му отделихме. Имаше едно дете с родител в нашата компания. Именно заради него трябваше да бързаме да се прибираме. Когато се изкачихме върху камъните, детето не спря да мрънка колко са тъпи и скучни "камъните" и как иска да се прибира. Мрънкането на висок глас ми развали преживяването. Нищо особено не усетих, освен спокойствието на това място. Знаех, че има има нещо повече, но явно момента не беше подходящ. Имаше предположение от наша страна, че кръглите дупки може да са били пълнени с някаква запалима течност и да са горели вечер.

Както Човека пеперуда сподели горе, туристите ще му разкажат играта. Група след група се мъкнат нагоре, баби, дядовци по цели фамилии. Естествено всеки е със свойте си демони и отива горе "да погледа камъни", което според мен разводнява мястото. И както Човека пеперуда сподели, за да се усети правилно трябва да е спокойно, а това става вечер. Предполагам зимата хората ще намалеят и ще е по - добре.
НО! В основата на хълма, преди да изкачиш върха, кипи строеж. Изляти са основи на някаква сграда и двама циганина се мотаеха по строежа. Предполагам това е църквата, която ще се строи там с бъдещите прилежащи хотелчета. Отвари ли врати това нещо, може да помахаме за довиждане на цялото място. Ще пусна снимки скоро.
Освен това забелязах, че покрай пътя, преди да стигнем, хълма (който се икачва пеша), покрай самият път имаше няколко табелки. На тях пишеше, че се продава земя. Очевидно онаследена, земеделска земя, която родните решават да продадът. Естествено, ако бъде купена там ше се строи също...

Пак ми се ходи там, но за по - дълъго време и със сериозни хора, не става така с "деца на море".


П.П. Темата за строежа на Беленташ и тази могат да се обединят, струва ми се че преливат взаимно?
Титла: Относно: РепортаШ за Беленташ
Публикувано от: neven в Септември 02, 2008, 14:11:38 pm
Имаше предположение от наша страна, че кръглите дупки може да са били пълнени с някаква запалима течност и да са горели вечер.

А не искаш ли  големите кладенци да са пълни с банзин? Защо човек винаги усложнява нещата? Запалима течност - дрън-дран ;D
След всеки дъжд са пълни с вода и това е достатъчно. Водата е уникална, нали?
Титла: Относно: РепортаШ за Беленташ
Публикувано от: asdfghjkl в Септември 07, 2008, 05:48:00 am
Аз изсипах една минерална да видя къде ще се стече..... за моя изненада отиде в една дупка   :-\    :P
Титла: Re:РепортаШ за Беленташ
Публикувано от: gbio в Февруари 25, 2011, 17:07:52 pm
 Моето обяснение за аномалиите, които се случват на места със силна енергия е, че те само усилват нашата вътрешна такава. В случай на здравословни проблеми, при посещения на тези места се получават болки или усложнения. Тези които нямат физически и психични проблеми, просто усещат прилив на енергия. Именно за това, някой се чувстват добре, а други зле. Проблемите с травмите описани по горе, вероятно се дължат на невъзможноста на определения човек да "приеме" и "усвои" тази допълнителна енергия която ги връхлита и в случая на неадекватното държание на тялото се възприема за външна агресивна намеса към него.
 Именно за това, към такива места трябва да се подхожда внимателно и повечето случаи след период на адаптация и пречистване, както физически така и психически.
 Бил съм свидетел на посещения от определени индивиди, които смятат, че едвали не отиват на хотел, ресторант или друго място за забавление и се учудват, че там има само камъни, скали или просто място с прекрасна гледка. Неможе да си пил до сутринта, да се качиш на автомобил или автобус с гърмяща чалга от уредбата и пристигайки на едно свещенно място да усетиш, възприемеш и обработиш всичката енергия която има там и да се чувстваш добре. НЕМОЖЕ!
Титла: Re:РепортаШ за Беленташ
Публикувано от: teni в Февруари 25, 2011, 19:32:17 pm
Три пъти съм ходил на Белинташ. Там освен издълбаните ямки и "кладенци" може би сте забелязали и издълбани улеи,канавки, които много приличат на тези от остров Малта. Като размери  обаче са по-малки. Между другото беше ми излязъл ечемик и когато вече бях на върха, до "кладенците", той се спука и изтече. Може да е било и от напрежението при изкачването, но като се прибрахме долу вече беше празен. За мен си е свято място.
Титла: Re:РепортаШ за Беленташ
Публикувано от: Hacko в Юли 24, 2011, 12:30:45 pm
Схема на светилището Белинташ (http://www.bulgariaholiday.info/bg/index.php?option=com_content&view=article&id=51:2009-01-05-12-43-21&catid=55:2009-01-13-22-28-02&Itemid=66), направена от Любомир Цонев (http://www.ivanstamenov.com/?tag=tsonev)

(http://www.bulgariaholiday.info/bg/images/pictures/fig2.JPG)

Наистина  Белинташ (http://www.plovdivcityguide.com/placestosee/gallery.php?gal_id=20&alpha=B&page=2&hpage=1&lang_id=2)  е място, което трябва да се види поне веднъж в живота!
А дали Камъкът на познанието (http://www.youtube.com/watch?v=OZrfa9ZD3wg&feature=related) е служил като площадка за кацане на космически кораби (http://vbox7.com/play:7c4ae730)?

 http://i48.vbox7.com/player/ext.swf?vid=19658d09