Автор Тема: За Сънищата, Осъзнатите Сънища и Опитностите Извън Тялото  (Прочетена 305893 пъти)

0 Потребители и 9 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен mitko

• Доста Писал
  • Публикации: 1 832
  • Не прави това, което не искаш да ти се случва
    • профил
Най-вероятно си бил гол, точно защото си чел някъде за това и се е отпечатало като подсъзнателна информация вътре в теб. Следващият път отново застани пред огледалото, но мислено се облечи с нещо каквото и да е  ;). Там "горе" мисълта е творящата част от теб...   :)
 Горе  няма творчество  горе  има  съзидание  
"Въображението е по важно от знанието" Айнщайн

Неактивен paskoff

• Четящ
  • *
  • Публикации: 5
Ами всъщност предварително не бях чел, че им възможност да бъдеш без дрехи. Дори и през ум не ми е минавало да се мандахерцам гол. Едва след моята случка се разтършувах и установих (както казах по-горе), че и друг човек е имал подобно преживяване.
А относно въпроса, защо спонтанно ми се случва, а на други хора не, не мога да отговоря. Лично за мен въпроса е, защо това става когато "то" си реши, а не когато аз се опитвам да го предизвикам. Смятам да се пообразовам малко по въпроса и да понауча някоя и друга техника, която би могла да улесни преминаването в подобно състояние. Само за протокола: от всичката възможна литература, съм прочел само и единствено първата книга на Робърт Монро и то преди повече от 10 години, така че нищо от написаното в нея не помня. Смятам пак оттам да започна.

Неактивен m2f

• Пишещ
  • Публикации: 580
  • Животът е изумително приключение
От личната статистика, която си водя, всички с които съм говорила и които са преживявали ОИТ са го преживявали СПОНТАННО първия път. Това не може да не значи нищо. Въпросът е, че не знам точно какво значи. За мен това е наличие на някаква "склонност" към ОИТ, но още не съм готова напълно с изводите си.
Добрите решения идват с опита. А голяма част от опита идва с лошите решения.

Неактивен paskoff

• Четящ
  • *
Сега като се замисля, може би първия ми път беше известно време, след като прочетох книгата на Монро (а аз я четох просто като едно увлекателно четиво, а не като наръчник както е може би за други хора). Така че, може би е важна предварителната психическа нагласа на човека и дори и съзнателно да не вярва на тези неща, може би на подсъзнателно ниво вече си е изградил някакво вътрешно убеждение за нещата и когато му дойде времето - просто се случва! :P Но всичко е само в сферата на предположенията....

Неактивен mitko

• Доста Писал
    • профил
Така че, може би е важна предварителната психическа нагласа на човека и дори и съзнателно да не вярва на тези неща, може би на подсъзнателно ниво вече си е изградил някакво вътрешно убеждение за нещата и когато му дойде времето - просто се случва! :P Но всичко е само в сферата на предположенията....
Без  вродена  психична  нагласа  просто  нямаше  вниманието  ти да се  спре  на  тази книга,  даже  и  някой  да  ти  я  бе  препоръчал  нянаше  да  можеш  да я прочетеш  за  години.
   И  още,  ти  смяташ,  че  това  е  в  сферата  предположенията,  нама  нито  бит  загубена  информация,  само  че  мозъкът  ни  прави  номера,  присвоил  си  е  правото  да  преценява  коя  информация  ни  е  нужна  (нужна  нему)
« Последна редакция: Януари 25, 2012, 19:07:02 pm от mitko »

Неактивен paskoff

• Четящ
  • *
Това за "няма и бит изгубена информация" е интересно! Само ако можеше човек по-пълноценно да се възползва от всичко, което е чул, видял, прочел...НО ако мозъкът не филтрира и отсява полученото инфо, много скоро има голяма възможност да изперкаш. Отклонихме се малко от темата, да не ни се карат. Иначе съм съгласен, че определено човек трябва да има някаква нагласа, дори и подсъзнателна, за да се заинтересува от подобни неща.
Приятна вечер на всички!

Неактивен mitko

• Доста Писал
    • профил
  Ей  не  си  отивай!  Кой ти  е  казал,  че  паметта  е  в  главата  ти? 
« Последна редакция: Януари 26, 2012, 08:09:54 am от Mirotvorec »

Неактивен paskoff

• Четящ
  • *
Това пък е още по-интересно(сериозно го казвам)! Тогава къде и как се съхраняват спомените и по какъв начин бихме могли да имаме по-голям достъп до тях? Ако човек овладее този канал, би могъл да намери отговорите на голяма част от въпросите си, част от които може би се крият много дълбоко и назад във времето. По този начин би могло и да почерпиш и много опит и информация от сънищата си( щом ще можеш да си ги спомниш на 100%)!

Неактивен Еруин

• Четящ
  • *
  • Публикации: 38
целия интериор беше осветен с приятна златиста светлина(подобна на слънчевата), а действието все пак се развива в 2 през нощта!
....
Та мисълта ми е - може ли някой да ми обясни - каква е тази светлина и защо по дяволите трябваше да съм гол - това само ме смути и беше причината да приключи бързо бързо това прекрасно изживяване!

Че какво против голото :)Може и да пробваш да се облечеш наистина, но и междувременно можеш да се опиташ да разчистиш натрапчивото притеснение относно голотата.

Никога не ми е хрумвало, по време на ОИТ, да обърна внимание на облеклото, даже ми се стори изключително удобно, че може да се влиза под водата без да има мокрене или натрапчиво усещане за липса на кислород.
Също винаги се е виждало достатъчно добре, без значение ден ли е или нощ.
Относно златната светлина, най-доброто, което ми хрумва е, че погледнато от едно съответно място, тук на земята всяка материя е изградена от различни "плетки" на една и съща енергия, която е със златисто-бял цвят или поне аз така ги възприемам нещата.

Отдавна не съм имала ОИТ и прекратих насилствените опити да се изтръгна от тялото си, защото след всеки съзнателен опит забелязвах, че губя чувствителност, а с нея и медитациите/опитите за пътуване навътре/ връзката със земята и тн, всичко ставаше все по-трагично. Пък и спрях за кратко да си чувствам ръцете и реших, че това е момента, който ясно показва, че трябва да сложа край на тази моя лудост и че явно не това е моя път.

Наскоро четейки "Цветето на живота" Том2 на Друнвало Мелхиседек се изумих като видях нещо познато от сънищата преди 2-3 години.

Цитат от книгата:"След дълга подготовка и медитация заставате на стъпалата, поглеждате надолу и виждате в краката си малък отвор, пълен с вода, по-малък от 1 кв.м. Нямате никаква представа какво ви чака там и накъде ще ви отведе. После ви казват да влезете в дупката и да не излизате от нея по същият път, по който сте влезли. Вие, неофитът, имате само едно вдишване и трябва да внимавате, защото ако избързате да скочите непредпазливо във водата, ще се ударите в гранитна издатина. Но тренировките са ви научили да бъдете внимателни в непозната обстановка. И така, най-напред трябва да преминете покрай тази гранитна издатина. Когато стигнете до дъното, което е на дълбочина около 6 метра, изплувате от тъмния канал и виждате светлина отгоре. После забелязвате крокодилите. Представете си ужаса в подобна ситуация. Посвещаваният няма друг изход, освен да изплува нагоре, да се промъкне покрай тези страшни създания и да излезе навън...Ако вие, посвещаваният, излезете от водата по стъпалата от светлата страна, ще ви кажат, че току-що сте се провалили."   

А - оттук тръгва кандидатът за посвещение
D - истински изход

В моя случай понеже вече се бях провалила на едно подобно изпитание се бях заканила, че ще следвам само интуицията и въобще не тръгнах към светлината, а надолу към другия край на басейна(където се и оказа истинския изход). Тъкмо когато разни мисли отчаяно се опитваха да се включат(а аз се опитвах да ги държа изключени), за да ми обяснят, че съм глупава и че ще се удавя, защото не плувам към светлината,тъкмо тогава видях сянката на нещо голямо, което явно плуваше горе и се зарадвах, че не съм тръгнала натам.  ;D

Изпитанието на което се провалих беше в един храм, в който бях присъствала на някаква церемония, тържество през деня. Изпитанието беше през нощта и се стартираше от една скромна стая, заключиха/залостиха вратата, през която ме въведоха и ме оставиха сама,беше тъмно и ставаше все по-тъмно. Знаех, че трябва да поседя известно време преди да тръгна. От стаята се навлизаше в тесни коридори, които бяха между стените на храма, но не предполагах въобще за съществуването им.
Първия път се провалих, защото вместо да се изчистя от мислите и да следвам вътрешното усещане, започнах да мисля, кои зали от храма съм виждала преди и къде би трябвало да се намирам спрямо тях..и така се оплесках, че в желанието си да се измъкна от тези коридори се набутах на едно място откъдето нямаше излизане, пък и не можех да се върна. Започна да ме хваща параноя, беше тъмно и не можех да се измъкна... и по едно време се сетих, че в най-лошия случай ще си умра там и че няма от какво да се притеснявам толкова и сънят свърши.
Следващия път се зарадвах много, че ми се отдава нова възможност и не обърках нищо. За малко се поколебах, когато на половината път срещнах друг човек, който търсеше изхода, прилив на радост ме обзе, защото разсея усещането от типа "тъмно е, гробна тишина е, сам си, вървиш- почти тичаш нанякъде и не знаеш това ли е вярната посока, но все пак имаш усещането, че си се набутал в гробница, докато си жив все още". Прилив на радост изби при вида на друго човешко същество, но секунда по-късно трябваше да го оставя, защото си беше избрал друга посока различна от тази, която аз усещах за правилна. За малко да тръгна след него, сега като се замисля, затова се е и появил в съня ми, за да ми тества стадния инстинкт. Изалязах от другата страна на храма малко преди изгрев.

Лабиринти, стаи, които се пълнят със змии, но ти знаеш, че не трябва да се панираш и не трябва да се опитваш да излезеш.
По-късно започнаха по-съвременните сънища. Примерно седиш на пристанище, върху някакви контейнери и те охраняват военните, вълните на океана се разбиват и те пръскат от време на време, въпреки че си на много високо, има силен вятър. Трябва да решиш какво да правиш. Тръгваш към единствената посока, където има въоражен човек, той ти виква да спреш, ти не спираш- стреля по теб и умираш.
Почваш отначало със същото стартово положение. Решаваш да скочиш в морето този път - вълните те блъскат няколко пъти, умираш. Пак започваш отначало, решаваш да минеш пак покрай въоръжените, но този път се затичваш и променяш посоката колкото можеш- пак те убиват. Излизаш от стреса на умирането и започваш отново отначало. Скачаш в морето- един притичва стреля по теб, но си жив и се давиш в големите вълни. И така безброй пъти, по едно време се замислих, дали да не се самоубия,че започва да ми писва, после се сетих, че опитите ми за самоубийство и опитите ми за бягство по нищо няма да се различават.  ;D Накрая успях да се измъкна оттам, но пак не бях доволна..
Сънища с експерименти и какво ли още не психарии.
И тогава си мислех, че съм просто някакъв доста скрит и тих психопат. Пък то явно насън съм си спретнала процедура по преодоляване на страховете без да бъда така любезна да се уведомя.  :)

За протокола- вече от доста време насам сънувам доста по-приятни, цветни и хармонични сънища и слава богу.  :writer:

Неактивен healthy

• Четящ
  • *
  • Публикации: 6
Имам един въпрос , който буквално ме мъчи. Свързан е със сънищата, но не е по темата за което се извинявам, но не мисля, че има смисъл да почвам нова тема, а друга по въпроса не намерих.
Исиам да ви попитам имате ли идея,защо някои хора не могат да спят при пълнолуние. Мен ми се случва да се събуждам и като погледна тази свтлина направо откачам. Много гадно свети, не знам кой може да приема "лунната светлина за романтчна"?! И котката ми този път превъртя и двете си стойм като бухали цяла нощ. :mad:

Неактивен Iris

• Пишещ
  • Публикации: 922
Премести се в друга стая или леглото си така, че да не виждаш прозореца докато спиш. Можеш да сложиш и завеси, които да спират светлината. Щом луната ти влияе (и не само на теб, а на много хора с определена предразположеност), то следва да се изолираш физически и психически от влиянието й. Психически е необходимо да запазиш самообладание и да не допускаш мисълта ти да бъде повлечена в посока на негативно отношение към случващото се. Луната си е там, където трябва и ти следва да го приемеш. Това, което можеш да промениш е отношението си към случващото се и да се научиш да оставаш спокойна.

Неактивен вещичка

• Четящ
  • *
  • Публикации: 188
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
Имам един въпрос , който буквално ме мъчи. Свързан е със сънищата, но не е по темата за което се извинявам, но не мисля, че има смисъл да почвам нова тема, а друга по въпроса не намерих.
Исиам да ви попитам имате ли идея,защо някои хора не могат да спят при пълнолуние. Мен ми се случва да се събуждам и като погледна тази свтлина направо откачам. Много гадно свети, не знам кой може да приема "лунната светлина за романтчна"?! И котката ми този път превъртя и двете си стойм като бухали цяла нощ. :mad:

Според астрологията хората с Луна в рак, или Луна в 4 дом, или Луна в рак и 4 дом, или рак на асцедента са по-чувствителни към фазите на Луната. Луната управлява водите, емоциите и е съвсем нормално при пълнолуние, тоест при пълният блясък на Луната да изпитват засилени емоционално-неврозни състояния и да им бяга съня. Котките също се управляват от Луната, а кучетата от Слънцето - те и затова са с идентични на тях енергии, съответно котката на Ин, а кучето на Ян.

При пълнолуние понеже имам куче и котка и в къщи е ад, защото котака все гони да хапи кучката, а тя иска да спи и обикновено обръщат къщата наопаки...

Нямам какво да те посъветвам освен да се научиш да се справяш с тези състояния. Единствено отработена Луна може да спи при пълнолуние, но това е може би най-трудно отработваемата "планета" в астрологията, защото касае емоциите на човек, а психиатрите в днешно време процъфтяват...  :hi:
Отсъствието на доказателство не е доказателство за отсъствие!

Неактивен Princess_Deja

• Пишещ
  • Публикации: 581
Снощи ми се случи нещо, което може да се определи като Осъзнат Сън, но в същото време ми се стори мега-истинско като преживяване в паралелна реалност. Интересно ми е дали ще мога да отида някога пак там.

Сънувам, че отивам и започвам курс по нещо. Не помня какво. Стая- зала, хора на моята ... средна възраст, не студенти, дори една много възрастна жена с бяла коса. Влиза преподавателя. Тук зяпвам едновременно от изненада и радост.
Оказва се млад човек, който почина от инфаркт преди месец и половина.
Изчаквам паузата и радостна отивам да го поздравя. Познавахме се в тази наша реалност. Но той ме поглежда в недоумение, усмихнат, извинява се, че ме вижда за първи път и се отдалечава. Тогава възрастната жена с бяла коса ме пита: Защо дойде? Какво искаш от него?- И аз казах : Нищо! Просто искам да се уверя, че е добре и ще е добре занапред. Нали няма нищо да му се случи?; Ако се върнеш и връщаш сама ще разбереш, но едва ли ще го предотвратиш!"

Усетих аромата на кафето, което пих. Хубавото време, беше като пролет. Невероятно истинско.

Интересно ми е нещо подобно преживявано ли е от някой и може ли да се връщаш в паралелна реалност, ако си открил (случайно) такава?  :writer:
"These are the times that try man`s souls" Thomas Paine

Неактивен drakkar

• Четящ
  • *
  • Публикации: 67
Какво мислите за тъй - наречените "капани за сънища" ?

Примерно ето този е интересен http://prodavalnik.com/kapan-za-snischa-i6527449

Има и по - евтини варианти.

Неактивен x_name41

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 291
Аз също една вечер сънувах подобен осъзнат сън във, който бях студент във голям град като София настанен на общежитие или квартира във някаква много висока и масивна, модерна сграда на висок етаж (като остъклен небостъргач) заедно със двама трима други колеги. Даже си спомням и събитията във университета със всичките обичайни подробности. Хм, много отчетлив сън беше защото имаше и някакви неприятни моменти със бавни документни процедури, като трябваше да чакам ред затова тъй-като имаше и други колеги..., та ей едни такива. Видение от друга линия на живота ли беше, паралелна реалност ли?
« Последна редакция: Юли 01, 2012, 17:38:31 pm от x_name41 »
"מוזיקה מאריכה את החיים"

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27