Интересен избор на цветове!Или по-точно,какво те кара да дадеш пример точно с тях,а не да речем-зелена кола и тъмнокоса жена?Или е част от "обучението"?
И какъв механизъм точно задвижва страничния ефект със сънищата?Мисля,че с право си се отказал от практиката,защото можеше да стигнеш до там,че на всеки светофар да изпадаш в транс...това е тъпа шега,но мисля,че има някаква логика

Дихателните упражнения бяха подсказка към младежа,отчаян от забраната на халюцигена му...
Аз лично се заиграх с холотропно дишане точно 2 пъти,но за мен това определено не е пътят,обаче за други е.Но нека не забравяме,че дишането "отваря врати,които може да е много трудно да затвориш после."
Може би разминаването идва от факта,че аз говоря САМО и единствено за ОИТ,а НЕ за ОС.Никога не съм се осъзнавала в съня си ,а и това не ме влече.Ако се случи спонтанно,ок,ако не-не.Така че,когато си спя,си спя наистина.Не мисля,че има такова животно като "сънуване в заспало състояние на мозъка"-би трябвало от толкова четене,да знаеш,че мозъка ти винаги е активен.Ако заспи е само в "големия сън'.
Последен напън за Монро-не той,а аз чрез него открих топлата вода,а може би и стотици други.Той е първият,който с постоянство и упоритост,събира и описва практически опит от ОИТ.И най-важното-прави го достояние на хиляди.Не говори за ОС.
А и когато можеш да извличаш впечетления от ОИТ,не е нужно да се стремиш да се осъзнаеш в съня си-това е от личен опит.
Аз лично не бих описвала конкретни случки от моите ОИТ опитности,освен в частни разговори.Най-вече,заради неспособността на повечето хора да правят разлика между ОИТ и ОС.
Но е полезно да се споделя,заради малцината,които преживяват спонтанни ОИТ и се чувстват меко казано неразбрани.И започват да търсят информация за това,какво се случва с тях.
И мисля,е е време да се отвори отделна тема само за ОИТ, и по възможност в нея да се пише САМО за това.Защото в тази е малко "манджа с грозде".Не очаквайте обаче да го направя аз...