Автор Тема: За Сънищата, Осъзнатите Сънища и Опитностите Извън Тялото  (Прочетена 305916 пъти)

0 Потребители и 5 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен kambera

• Четящ
  • *
  • Публикации: 43
Добре спорт и здраве, мислиш ли, че говоря за нещо, което не съм преживял? Действието е в твоето съзнание и дали ще се ограничаваш от тукашните закони, си е само и лично в теб(не е конкретно към спорт и здраве, говоря към човека)Вярвам че имаш достатъчно опитност, но за всеки ОИТ си е сблъсък със собствените си страхове, и ако пти някой това е 3Д , при мен си е ентъртеймънт, аз просто се забавлявам и "насирайки"(извинявам се за думата) от страх аз се опитвам да разруша догмата на този материален свят! Да изпитвал съм емоции и чувства непосилни за материалното, но щом ги има там съответно и законите са същите, нали?Само че там ти летиш, или дишаш под вода...ама пак са същите....
Cassio, няма тайни брат, всичко е до съзнание и начин на възприемане, ти ме пращаш на психиатър, но за мен "литкането между измеренията" си остава забава.Нямам право да ти променям мирогледа с моите изживявания и разбирания, това исках да кажа.
Спорт, извинявай ако съм те засегнал, вярвам че си постигал ОИТ(всеги го прави макар и неосъзнато)нямаше да пиша ако аз самият не съм го преживявал, но да, не мога да говоря за неща които не разбирам, мога само да споделям...
« Последна редакция: Октомври 10, 2010, 10:53:46 am от kambera »
Упоритостта, о, Партха, с която глупците не се освобождават от сън, страх, тъга, отчаяние и от заблу

Неактивен cassio

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 294
Никъде не е написано нещо за психиатър. Отговорът: "за забавление" не ми изглежда като нещо по-висше и провокативно, за да почна да си излизам от тялото, защото и тук си се забавлявам, а понякога и секс правя даже.
Няма сарказъм в думите ми. Саркастично и гротескно е цялото коментиране н атези състояния. Като си личи колко ненаясно са хората, които уж са избрани, а не знаят за какво и кво да праят с тоя Джин къде се мандахерца нагоре-надолу.

Но има нещо друго ... без да разберете да се върнете в друго тяло не във вашето, чийто Джин в момента също е в някой астрал - да усетите грешката и като излезете, за да се върнете пак във вашето тяло да се събудите с усещането ... че нещо от чуждото е останало във вас ....

Неактивен kambera

• Четящ
  • *
  • Публикации: 43
Няма "избрани" ит.н.Няма специални хора, състоянието в което човек докосва астрала е присъщо за всички, без изключения.Смея да твърдя, че всеки го е изпитвал, просто не го е "осъзнал".Да, аз го използвам за забавление, не твърдя че съм духовно извисен или пък че съм специален.Струва ми се, бъркаш душата с астралното тяло, а за душата не смея и думичка да кажа.Астрала е твоето огледало на реалноста, там са твоите мечти и въображения.И най-вече страхове.Така съм се "страшувал" че не е истина, нямам право да си описвам страховете, защото те са различни за всяка личност. Имаш ли предрасъдъци и закърняло мислене имаш ги и там( не конкретизирам никой).Прав е спорт-здраве, че законите съпътсващи астрала са същите както и  в реала, докато не ги нарушиш.Въщност, от къде знем, че свтът в който живеем е реала?
А да,  и cassio, забавлявам се тук и то много, че даже и секс правя, ама не понякога ами доста често...но се старая така да живея, че да не преча на останалите, а в сънищата/астрала нямам ограничения.Нито искам да отварям очи, нито искам да бъда догма за преживяване.Исках да споделя нещо, с което всички имаме вземане-даване, но не и разбиране.Жалко, че "духовно израсналите" са толкова мнителни, накъде вървим?
« Последна редакция: Октомври 10, 2010, 15:18:19 pm от kambera »
Упоритостта, о, Партха, с която глупците не се освобождават от сън, страх, тъга, отчаяние и от заблу

Неактивен mitko

• Доста Писал
  • Публикации: 1 832
  • Не прави това, което не искаш да ти се случва
    • профил
     Задавали  ли  сте  си  въпроса,  че  щом  всеки  в  сънят  си  пътува  из  астрала,  а  това  е  така,  не  срещаме  ли  там  реални  тук  на  земята  живеещи  хора!  Ако  срещнеш  негативна  личност  оттатъка  дали  това  не  съм  аз  или  Спорта  или  някой  от  тук  пишещите! 
      Е  едни  се  чустват  добре  в  астралната  реалност,  други  се  страхуват  от  нея  (като  мен),  но  не  това  е  проблема,  истинският  проблем  е  в  доказуемоста! 
      Всеки  който  може  да  излезе  от  тялото  си  да  пътува  не  в  астралната  реалност,  а  да  изследва  обкържаващият  ни  в  будно  свят!  Ето  това  казвам  доказуемо  астрално  пътуване!!!!!
"Въображението е по важно от знанието" Айнщайн

Неактивен ThreeFaces

• Четящ
  • *
  • Публикации: 137
  • Omnia ab Uno

Всеки  който  може  да  излезе  от  тялото  си  да  пътува  не  в  астралната  реалност,  а  да  изследва  обкържаващият  ни  в  будно  свят!  Ето  това  казвам  доказуемо  астрално  пътуване!!!!!

Не разбирам какво доказва и каква е ползата от това, да излезеш в астрала за да изследваш материалния свят?

Неактивен ivger0707

• Четящ
  • *
  • Публикации: 18
Здравейте! Та както доста от вас и аз съм новобранец, но да си дойдем на думата. Изчетох цялата тема, е няма да казвам че съм успяла да схвана всичко защото не съм чела някои автори, но ще споделя това, което може да ви е от полза или може би отговор на това каква е ползата и какво правим в астрала. Но първо ще препиша малко инфо от една книжка /естествено се припокрива с вече поместена такава/:
„ Енцефалографът измерва мозъчните импулси. Те са електрически вълни, с които се регистрират състоянията на съзнанието.
Точно в този момент може би вашият мозък произвежда импулси с честота 14-22 в секунда. Ако трябва да затворите очи и да се отпуснете/както в 1-ва глава/, би било възможно да намалите честотата на на мозъка си до около 7-14 импулса в секунада.
Тази честота се нарича алфа-ритъм на мозъка. Когато мозъкът ни работи на алфа-ритъм, нощем сънуваме.
Активната честота на мозъчните импулси, на която сте сега, се нарича бета. Започваме да заспиваме под алфа ритъм, при ртъм 7-14 импулса в секунада, който се нарича тета. Когато импулсите под 4 в секунда, влизаме в ритъм делта.
В ритъм делта ние не сънуваме. Не сънуваме и в ритъм тета. Но през нощта, на всеки 90минути мозъчните вълни се ускоряват, достигат ритъм алфа и започваме да сънуваме.
Тези периодични сънища имат нещо общо с фантазирането. Често те са вдъхновени от извора на безкрайния разум, който ние наричаме „Създателят”.
......следват неколко примера за  Нилс Бор-структурата на материята, Фредерик Грант Бантинг- инсулина, Джузепе тарантини-Дяволската соната, и т.н. ,..... , които на сън са получили съответната инфо за своите открития или произведения на изкуството.
Какво прави сънищата и фантазирането извори на творчество?
Това, че и двете са в ритъм алфа.
Защо мозъчната честота от 7-14 импулса в секунада е в състояние да ви превърне от създание на обстоятелствата в създател на обстоятелствата?
При алфа-ритъм дясното полукълбо се включва в процеса на мисленето. Дали удвояването на мисловните способности прави това нещо толкоз важно? Да, но има още много неща. Ключът към тях е забележителният факт, че дясното полукълбо е връзката ни с творчеството.
Къде е творческата сфера?
При алфа-ритъм дясното полукълбо се включва в играта. То ви свързва с това, от което сте произлезли: с източника на всеки разум.
Сънищата и фантазирането ви свързват с източника на всяка информация, на ВСИЧКИ ОТГОВОРИ, НА ВСИЧКИ РЕШЕНИЯ.”
„Живот без граници” – д-р Робърт Стоун

Тъъъ, използвайки метода на релаксация /може да се каже и медитация/ , попадаш в това състояние на алфа-ритъм и се програмираш, да осъществиш връзката със своята висша същност, да се отървеш от страховете си /изпробвано, действа/, да помагаш, да простиш, да получиш подкрепа, да видиш своята мисия, да бъдеш полезен за себе си и за другите ......... да търсиш отговори и насока. Да търсиш знаците в реално време /не е лесна работа, „Селестинското пророчество”  може да ви даде също насока и отговори/.  А ако някой има свои по-добри техники/макар, че всеки си има своят път на развитие/, може да сподели как действат. Но едно мога да кажа, не се страхувайте, освободете се от страховете си, това е много важно. Ако с/у вас се изправи нещо, което иска да ви накара да се страхувате, амииииииии кажете му, че има много сила и тя е в това че  има много добро в него......... или ще си подвие опашката и ще избяга, или ще светне и ще се преобрази в нещо изпълнено със светлина и любов.

Неактивен _

• Четящ
  • *
  • Публикации: 49
  • mind heist
аз пък не съм изчел цялата тема и нещо много ме мързи та направо ще си ви питам  :)
какво трябва да се направи или по точно в каква насока трябва да се насочи мисълта за да се постигне "колективен ум" или по просто казано да срещна някои приятел в съня, да правим разни работи и след това на сутринта като си разказваме и двамата да сме сънували едно и също

Неактивен Pilota

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 264
И аз да се вредя да питам: как да постигна ОИТ.Дайте точни методи и техники.

Неактивен mitko

• Доста Писал
  • Публикации: 1 832
  • Не прави това, което не искаш да ти се случва
    • профил
И аз да се вредя да питам: как да постигна ОИТ.Дайте точни методи и техники.
  Прочети  Монро,  там  има  една  техника  за  излизане,  дегустирал  съм  я  действа!   
"Въображението е по важно от знанието" Айнщайн

Неактивен Pilota

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 264
Може ли линк?

Неактивен Eon

• Много Писал
  • Публикации: 3 824

Неактивен Free1

• Четящ
  • *
  • Публикации: 7
Когато бях малък в интервала от 7 до 13-14 годишна възраст,ми се случваха..не знам как да ги нарека,извънтелесни преживявания,отначало беше доста страшно,но с течение на времето свикнах,не съм правил нищо за да ги предизвикам,случваха се напълно спонтанно,родителите ми знаеха за тях,но те са духовни хора и не се плашеха,с течение на времето тези случки отшумяха,и сега след много години ми се иска да си възвърна тази способност,тепърва започвам да търся начини за това..няма друг начин за търсене на истината освен разупване на телесното докато то ни спира няма да постигнем истински напредък.

Неактивен Zayl

• Четящ
  • *
  • Публикации: 29
  • Реалността . . . просто гледна точка !
  Здравейте!
 от месеци чета форума, но днес за първи път се осмелих да пиша.
Напоследък имам едни случки и реших да ги споделя с вас. В съня си се "будя" от треперене, което не идва от мен, не си напрягам нито един мускул, но се въртя 5-10 градуса по оста си (направление глава-пети) при опит да се обърна или помръдна тялото ми не реагира на огромните усилия, който полагам и ме обзема паника последвана от събуждане.
Всичко това можеше да го подмина като лош сън, но преди седмица бях легнал преди нощната си смяна и ме споходиха познатите треперения, този път бях решен да не се отдам на паниката и след като се уверих, че пак съм вцепенен започнах да си раздвижвам пръстите(странно но помръднаха) и посегнах да си отворя окото с ръка, тъй като не реагираше, в този момент нещо тежко и топло се стовари на гърдите ми, появи се усещането за "буца" малко над пъпа ми и буквално скокнах от тялото си. Бях в пълно съзнание, исках доказателства, че това не е само сън, дръпнах пердетата - навън беше безоблачно и тъмно, но звездите бяха различно разположени погледнах си часовника 17:21 обърнах се и бях безкрайно учуден- майка ми и малката ми сестра спяха, юрганите обаче ги нямаше бяха заменени от олекотените завивки за пролетта. Излязох от стаята, всичко беше спокойно. Следва едно подръпване за гърба и се върнах за секунди в стаята и се събудих, веднага сверих часа 16:48 и останах безкрайно замислен. Тъй като тези вибрации ми се случват често съм си набелязал апартамента на комшията за изследване следващия път, никога не съм влизал в кухнята и се надявам да разсея съмненията си . Не знам как да обясня разминаването с времето, близките , които ги нямаше реално в този момент в стаята и нощното небе.
 Надявам се всичко това не е само сън, разликата е прекалено голяма все едно да гледаш филм за Африка и наистина да си на сафари, бих се радвал за някой съвет как да остана по-дълго "там" или нещо друго, което може да ме спъне  

« Последна редакция: Декември 14, 2010, 01:38:44 am от Zayl »

Неактивен eses

• Пишещ
  • Публикации: 824
на какво според вас се дължи дългия период в който нямаме ОС?
Когато започнах да имам ОС имах в месеца по 1.2.3 после почнаха на няколко месеца по 1 а сега не съм имала от август месец.Аз не ги предизвиквам,предизвиках ги само първия път и от тогава се случват от самосебе си.Та ....

Неактивен monk

• Четящ
  • *
  • Публикации: 128
  • And darkly bright are bright in dark directed.
Не съм много за тая тема, но все пак да кажа на eses: Може да не е нужно да сънуваш толкова, колкото в реала да правиш неща......
И да споделя в Плевен какво ми се случи - много поздрави ако някой от четящите беше с мен тогава - сънувах ситуацията 1:1 с реалността, която се случи на сутринта - същото място, същите хора. Още щом ги видях се зарадвах много. Цъкахме хек, пушихме, бири и т.н. Няма да забравя едното момче какво ми каза за Плевен - "В този град всеки минава веднъж, за да се изстреля". Изкарахме цял ден заедно и с единия пътувахме за СФ.
« Последна редакция: Януари 11, 2011, 00:29:12 am от monk »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27