Чудех се в кой от двата форума да я пусна тази странна за мен тема, но ЕОН ме посъветва, че тук повече и прилича

Та да разкажа накратко тази загадъчна за мен история.
Миналият месец, на 10-ти звъни един приятел на вратата. (В къщи имам 2 входни врати - първата е дървена и след нея - плътна метална). Отварям аз дървената врата и тъкмо посягам към дръжката на металната и какво да видя - един доста едър плъх се качил на дръжката на вратата и ме гледа. В първия момент инстинктивно затворих вътрешната врата, за да не се шмугне, след секунди я отворих и го видях как със зор се промъкна под 2-3 сантиметровото разстояние под вратата. Моя приятел учудено ме попита - Абе какво е това дето изхвърча изпод вратата?
Мазето във входа по принцип се заключва, а и има външна метална врата, която по-принцип почти винаги е затворена.
Отдадох тази непонятна случка на случайността, до вчера!
Прибирам се надвечер аз, отключвам външната (метална) врата и тъкмо посягам към вътрешната - какво да видя, плъха пак се качил на дръжката на бравата и пак седи и ме гледа!!! Изяде един ритник, докато се чудех какво друго да предприема. Без да бърза гризача скочи от бравата, и бавно стъпало по стъпало започна да се катери по стълбището. Не тръгнах да го гоня, първо защото някак не исках да го убивам, и второ защото всичко ми се стори страшно непонятно.