Общо взето за хората вай-важната и близка дума е ВЯРА.Думата религия е малко по-далечна, защото е по-сложна за обяснение на обикновените миряни.Вяра в доброто, в близките, в труда, чрез който оцеляваш, в честното отношение, в традициите и рода, в приятелите, и т.н.Всеки ВЯРВА в доста основни неща, които го крепят и му дават сили.
Тук може да има срвнение, коя религия е по-духовна, обърната и към развитието на интелекта, не само към сляпото подчинение и кланяне на бог.
Всичко зависи от религиозните водачи, които са начело на дадена религия и традициите и.Ако те са личности, мислят и работят правилно, то дадена религия е във възход.Ако са слаби духовно, имат повече материални цели или са интриганти, то религията им е в упадък, както например е у нас.Е не всички духовници у нас са такива. ;)Това си мисля аз.
Тук може да има срвнение, коя религия е по-духовна, обърната и към развитието на интелекта, не само към сляпото подчинение и кланяне на бог."
- Отговор:философската страна !!!
Които иска да следва водачи да си ги следва .Нали знаеш шийтска поговорка??:"На когото аз съм водач и Али е негов водач" ;D
Тенденцият сляпо да се придържаме към система вярвания ,да я пазим от нова ,трансформираща информация не е нищо друго освен форма на интелектуален материазлизъм.Религията напрактика не може да те обогати духовно.
Кажи сега ,ако си имаме и ние един Али и тръгнем с него, каква ще е целта и как ще я постигнем

Ех ,ревниво си защитавате религията ,а не разбирате, че религията само ни дели един от друг .Вече и кръстоносни походи почнахме?
В крайна сметка религията ще сбъдне мечтата на еврейте ,за намаляването на популацията на човечеството.И с наша и тяхна помощ ще постигнат :
"Известно количестно хаос и разрушения действително са необходими за установяването на новия
ред."-от богоизбраните .