Праведна? .....
Може би се има предвид коя религия най-малко се е отклонила от Истината в стремежа си към нея. Коя е останала неопетнена и чиста.
Там е работата , че повечето религии имат по минимум пет "пръста" , като дядовата ръкавичка и се получава една.....

Да, съгласен съм с това мнение!
Но не бива да се гледа на хората които изповядват дадена религия а да се търси Религията с правилни основи и идеология. Понеже ние хората сме непостоянна величина днес правим добро утре го рушим. И единствено правилната концепция на църквата или деноминацията която посещаваме може да ни вкара до някъде в правия път. А как да я разпознаем? Като потърсим тази която наистина и на практика проповядва пазенето и на десетте заповеди.Като нито една от тях не е маловажна осбенно пренебрегнатите от православито Втора заповед:
Изход 20:4 Не си прави изображение, или какво да било подобие на нещо, което е на небето горе, или което е на земята долу, или което е във водата под земята;
Изход 20:5 да не им се кланяш нито да им служиш, защото Аз Господ, твоят Бог, съм Бог ревнив, Който въздавам беззаконието на бащите върху чадата до третото и четвъртото поколение на ония, които Ме мразят,
Изход 20:6 а показвам милости към хиляда поколения на ония, които Ме любят и пазят Моите заповеди.
Четвъртата която е посочена като белег за познаване на божия народ:
Изход 20:8 Помни [b
]съботния[/b] ден, за да го освещаваш.
Изход 20:9 Шест дни да работиш и да вършиш всичките си дела;
Изход 20:10 а на седмия ден, който е събота на Господа твоя Бог, да не вършиш никаква работа, ни ти, ни синът ти, ни дъщеря ти, ни слугата ти, ни слугинята ти, нито добитъкът ти, нито чужденецът, който е отвътре вратите ти;
Изход 20:11 защото в шест дни Господ направи небето и земята, морето и всичко що има в тях, а на седмия ден си почина; затова
Господ благослови съботния ден и го освети. и последната 11 заповед:
Иоана 13:34 Нова заповед ви давам, да се любите един другиго; както Аз ви възлюбих, така и вие да се любите един другиго.
Иоана 13:35 По това ще познаят всички, че сте Мои ученици, ако имате любов помежду си.
А какво е любовта:
1 Коринтяни 13:1 Ако говоря с човешки и ангелски езици, а любов нямам, аз съм станал мед що звънти, или кимвал що дрънка.
1 Коринтяни 13:2 И ако имам пророческа дарба , и зная всички тайни и всяко знание, и ако имам пълна вяра, тъй щото и планини да премествам, а любов нямам, нищо не съм.
1 Коринтяни 13:3 И ако раздам всичкия си имот за прехрана на сиромасите , и ако предам тялото си на изгаряне, а любов нямам, никак не ме ползува.
1 Коринтяни 13:4 Любовта дълго търпи и е милостива; любовта не завижда; любовта не се превъзнася, не се гордее,
1 Коринтяни 13:5 не безобразничи, не търси своето, не се раздразнява, не държи сметка за зло,
1 Коринтяни 13:6 не се радва на неправдата, а се радва заедно с истината,
1 Коринтяни 13:7 всичко премълчава, на всичко хваща вяра, на всичко се надява, всичко търпи.
1 Коринтяни 13:8 Любовта никога не отпада; другите дарби , обаче, пророчества ли са, ще се прекратят; езици ли са, ще престанат; знание ли е, ще се прекрати.
1 Коринтяни 13:9 Защото отчасти знаем и отчасти пророкуваме;
Е аз бих казал, че проблема не е в това че няма такава църква, проблема е че малко са хората които търсят правилната църква повечето държат на традициите: Там е ходил баща ми там ще ходя и аз. Или си търсят нещо което да им гъделичка Егото, най-голямата, най-красимата и най...- хиляди глупости