Всеки ден като влизам във форума и виждам тази тема за най-праведна религия, се чудя защо продолжава интереса към нея, след като всичко беше казано в общи линии, и всяко едно пренасилване на темата единствено ще вкара хората в състояние от което страдат милярди човеци от хиляди години, разбира се някой ще каже че именно за това трябва да се разнищи проблема, и аз бих замълчал, ама не защото нямам какво да кажа, а защото как да обяснявам че за мен религията е старо средство за намиране на светлина в тунела, и че нещата за мен вече не касаят въпроса, има ли Бог или не, или пък как се нарича, а вниманието ми е насочено в момента в/у това как аз ще се превърна в Богоподобен, въпреки всичките ми недъзи, само в това ми е проблема, а вярата ми, че съм НЕРАЗДЕЛНА част от бога, съответно и той е неразделна част от мен, не пренадлежи на съмнение. Е за това бих замълчал, защото който обсъжда религия ще ме приеме за много враг, ама много, ако му ги разправям тези вярвания, е да ама не, не и в този форум по дяволите, не и тук, навън да, ама не и тук, тук където научихза толкова много неща за моята вяра, където усетих приятнят полъх на истината, където се срещнах със сродни души, където започнах практическата и най интересната част от пътуването, трябва да споделям, и няма да замълча също заради темпото с което сме длъжни да спазваме ( все пак се чуват приказки за 2012).
Гледай сега какъв егоист е човекът, до сега като натисках (непрочетени публикации)и ми излизаше темата -коя е най-праведната релгия, ми ставаше неприятно, а сега нямам терпение да го видя същото, защото касае вече и мен (м/у другото Кабалата учи, че Бог е най-голямото его, нещо което ми прилича на измиване на домат с арсен примерно, и то с цел изяждане след това).
Моля ви, кажете ми що за чудо съм?
Сигурен съм, че има много още да науча от вас, бъдете щедри с отговорите де, може и припратки ако ви марзи