Мммного пъти съм го казвал...но няма проблем...и да вземеш лопатата и да разбиеш този бетон (за който лопатата няма да ти помогне) вътре всичко е наводнено от подземните реки, защото кретените като затваряли дупката пробили и една от стените, които държели подземните реки... Така, че загубена кауза направо. Има шанс ако водата се е присушила (малко верятно) или се изпомпа със специални уреди. Но повярвай ми за нещо такова една лопата и 5 човека не стигат. Трябват финансии и то доста големи. Освен това ти трябва археолог, който да получи позволението за провеждане на разкопки. Току така не можеш да отидеш да копаеш. После и да намериш нещо държавата ще си те съди...Ко да праиш скапано законодателство. Освен това ти трябва истински сензитив, в България е останал само един и то е жена и се крие. Може да се пробва с Робърт Йовчев, но не съм сигурен вече в неговите способности, въпреки, че наистина знае какво прави и го прави по един уникален начин. НО, парите развалят хората. Както и да е...
Освен това ти трябват записките на Логинова, а нея можеш с много трудности да я откриеш в ЮАР. В тези записки съдържат невероятна информация, която ти е нужна, за да влезнеш в дупката. Колкото и странно да звучи за теб или за някой, който тепърва се запознава с тези безкрайно интересни факти, които ни заобикаляти ние не ги виждаме, тази дупка притежава много силно енергийно поле. Препоръчвам да прочетете малко повече за пещерите Сумати в Тибет. Руснаците имаха невероятни разкрития там.
Ако не намериш Логинова и записките и, тогава отиди в архива на досиетата. Не знам къде и как точн осе казва институцията и поискай копие то записките. Няко ми каза, че срещу заплащане може да ти изкопират разсекретени документи. А записките и част от документацията за Царичина е разсекретена. ДАно само не е потрита, че егати майтапа...
Та така приятелю. Лопата и кирка за отварянето на тази дупка, както и 10ина ентусиасти нища няма да направят. По добре ще е да се организира кампания за събиране средства, да се намерят нужжните хора и специалисти и да се започне работа по археологическото разкопаване на мястото.
Но съм почти 80% убеден, че ще завърши както последния път - НИЩО. Стига се до някъде и работата се спира. Проблемът е, че както в Сумати пещерите, така и тук можеби просто никой не е желан да стъпва.
Мисля, че това е всичко..