Автор Тема: За силата на котката  (Прочетена 38018 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен aldonea

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 520
 • От всичко достатъчно!
Re:За силата на котката
« Отговор #60 -: Ноември 23, 2009, 18:31:50 pm »
Незнам дали има общо и не твърдя нищо на 100% :)
Просто "външната" част на тялото, би трябвало да е отражение на "нещо си там вътре/някъде другаде".
  :)  През 2001 година ми подариха първото коте на 22 дни беше. С Дейзи (така я кръстих)се  опознавахме взаимно. Сега осем години по-късно Дейзи вече я няма защото неправилно беше разчела липсата ми от дома и се беше оставила да загине излизайки на двора. Написах ви всичко това защото продължавам да твърдя, че котка отгледана с много любов ни се отплаща многократно.Същата Дейзи е донасяла на три пъти отровни змии с което показа, че около имението ни има и такива твари.Нейните деца се хранеха заедно с две семейства таралежи(живеещи пак в двора ми)Кучетата ми също си познават нашите котки и се разбират прекрасно. Та относно Дейзи тя много пъти е намалявала умората ми, с което показва , че котките отнемат негативната ни енергия и наистина са много мили същества. :hi:
БОЛКАТА Е НАЙ-ДОБРИЯТ УЧИТЕЛ!!!

Неактивен Z-931

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 743
Re:За силата на котката
« Отговор #61 -: Ноември 23, 2009, 19:19:30 pm »
Тук ще е интересно, някой да обясни ролята и в паралелните светове!
На кого служи и съответно как се вмества в съжителство с човека?
На кого служи....на човека или........Бастет?.......или на някой друг...."Б........Н"........!

Неактивен aldonea

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 520
 • От всичко достатъчно!
Re:За силата на котката
« Отговор #62 -: Ноември 24, 2009, 19:38:05 pm »
 :)Z-931 
Явно имаш нещо на ум сподели с нас. :hi:
БОЛКАТА Е НАЙ-ДОБРИЯТ УЧИТЕЛ!!!

Неактивен Z-931

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 743
Re:За силата на котката
« Отговор #63 -: Ноември 24, 2009, 23:49:46 pm »
:)Z-931 
Явно имаш нещо на ум сподели с нас. :hi:


В котките има заложени много символики, датиращи от древни времена. Митът за котката, с който Египет я свързват с Луната е бил не случаен. Те са забелязали, че тя вижда на тъмно и че нейните зеници нощем стават съвършенно кръгли и особенно светещи. Те притажават отрицателната енергия Ин, каквато се излъчва от Луната и затова котките се активизират нощем.

Египтяните са я почитали, като свещенно животно на богинята Бастет и специално са пазели мумии на котки. Дори през Гръко - Римския период в Древен Египет е бил разпространен култ, в чийто център е стояла Бастет – извършвало се е жертвоприношение на котката от жреца, след което била мумифицирана и предлагана на купувача, който и приготвял специална камера в къщи.

Котките били свещенни животни за Египет и защитени от закон.
Ако някой неволно без церимония убие котка се наказвал със смърт.
Смята се, че котката има Девет живота и след смъртта си преминава в друго измерение на невидимите паралелни вселени.

Едно Японско поверие гласи, че котката може да се превъплащава и превръща в жена.
Те са твърде чувствителни към невидимия свят и имат способността да виждат душите на мъртвите, както и др.обитатели на астрала. Според едно друго поверие по-традиция в къщи когато скоро е починал човек не трябва да се гледа котка, защото тя вижда сребърната нишка и може да си играе с нея, така може да отклони пътят на душата.
Смята се, че котките са носители на положителна енергия и поемат негативната от човека, но могат и да бъдат много отмъстителни в случай, че не получат нужните грижи...Изключение прави и черната, която в народното творчество е описана като зъл Джин (...да не ти минава черна котка път...?....Да се пази мъртвецът да не го прескочи черна котка и да вампиряса.....и...т.н...)......

Интерсен е също и Парадоксът с котката на Шрьодингер.
Той затваря котка в клетка заедно с един радиоактивен атом и гайгеров брояч.Където предполага, че след разпадане на атома в съответствие с вероятностните закони, броячът ще го отчете, което ще задвижи чук, който ще счупи бутилката с отрова и отровата ще убие котката. След този си експеримент, наблюдавайки животното  установява,че то се е превърнало в кохерентно наслагване на полумъртва или полужива котка.
Или се е получила т.нар. дихотомия (раздвоение)....2 котки...
На пода лежи  полумъртва котка, а до нея се движи квантовата, излязла извън материалната си структура . От този експеримент на Шрьодингер можем да си направим извода , че съзнанието работи извън материалния свят....т.е., че е трансцендентно,  не локално и че всеки запознат с тези закони би могъл да го контролира и използува за себични цели........ех това не важи разбира се само за коткитe....... :)

Та това Алдонеa в общи линии имах предвид..... :hi:Неактивен tsvety

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 23
Re:За силата на котката
« Отговор #64 -: Ноември 25, 2009, 19:09:34 pm »
Препоръчвам горещо книжката на Тери Пратчет "Автентичната котка".  ;) Да, наистина, кучето истински обича човека, съгласна съм с това, гледала съм куче няколко години и все още ги обичам. Но проблемът при тях е, че страшно много попиват от поведението на стопаните си. Ако в семейството не цари хармония, то кучето става агресивно или проявява признаци на страх и недоверие. Поискаш ли да го погалиш, те гледа много строго и е готово да се отбранява,всеки момент ще те захапе или облае.
Поради това тяхно свойство да приемат човешките настроения, ми изглеждат неуправляеми. Сякаш и те не знаят какво искат, скимтят понякога, лаят, а стопаните им се карат. Кучетата в апартаментите се мъчат, не могат да тичат достатъчно дълго на воля. Натрупват и собствена агресия, освен от стопаните. Случвало ми се е съседското куче да ме лае един ден, а на следващия да ми оближе ръцете. Да, ще кажете, зависи от твоето излъчване, ако си изморена и/или ти самата излъчваш негативност, кучето ще ти реагира. Но аз не съм напълно съгласна с това.
Като цяло са мърляви животинки, душат и ближат какво ли не по земята, преносители са на кучешката тения. Не бих гледала пак куче.

Котки обичам много, от дете, при баба ми в двора винаги е имало няколко. Обожавах да ги разглеждам, да изучавам навиците им. Случвало ми се е да ми се умилкват в краката не само преди ядене, но и след това. Може да е било вид благодарност, или аз съм наивна? Също и котка да застане пред мен и да впери кротък поглед в очите ми и така да остане дълго време. Възхищавам се и до днес на грацията им, на "дзен" спокойствието, което излъчват. На непукизма им. Определено има какво да научим от тях!

И накрая един любим мой сайт: http://icanhascheezburger.com/

Неактивен aldonea

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 520
 • От всичко достатъчно!
Re:За силата на котката
« Отговор #65 -: Ноември 28, 2009, 18:31:03 pm »
 :) Z-931, Благодаря за изчерпателната информация, която направи достояние за всички. :hi:
БОЛКАТА Е НАЙ-ДОБРИЯТ УЧИТЕЛ!!!

Неактивен fashion.fun

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 87
Re:За силата на котката
« Отговор #66 -: Ноември 30, 2009, 12:43:51 pm »
Много обичам котки, такова спокойствие ми носят като ги гушна,толкова са умни и така те разбират... Най-първата ми котка имаше странен характер, мога да кажа отмъстителен даже, ако я бутнеш нещо или недай си боже я пипнеш за опашката ,тя си отмъщаваше, дебнеше и ти скачаше, хахахах, било и след ден или два, но не е било от злоба ...и не пускаше нокти.Най-интересното беше една вечер бях много разстроена и не знам как усети котката ,която беше в другата стая, но със засилка почна да се блъска във вратата докато не и отворих, легна в краката ми и заспа, а по принцип не спи при мен. Котките много усещат и помагат, поемат отрицателната енергия от човека. Друг е въпросът, че всяка котка си има характер към който трябва да се нагодиш. Сегашната ми котка е такъв сладур, такова пухче и дава да го мачкаш, и не е зла, един голям пухкав дебелак е , а с едно тънко гласче..хахаха.  ;D
« Последна редакция: Декември 01, 2009, 01:42:46 am от Mirotvorec »

Неактивен Интуиция

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 27
Re:За силата на котката
« Отговор #67 -: Декември 03, 2009, 23:16:36 pm »
Винаги съм била заобиколена от котки. Много са интелигентни и чувствителни.
Преди 3 години в Бургас ме избра едно сиво коте. Наистина така го усетих. Когато дойде време да се прибирам, взех и още едно. Пътуваха в клетка в кола. До този момент не бяха живели с мен, хранех ги на двора.
В колата Белка/другото коте/ умираше от страх и мяучеше непрекъснато, докато Мамин си лежеше спокойно в мен и даже заспа. По едно време се сетих и им събрах  лапичките. Белка чак тогава се успокои. Та мисълта ми е че Мамин ми се доверяваше напълно. Съжалявам, че не го кастрирах, може би още щеше да е с мен ???
Иначе Белка си е добре и ми ляга на болните крака всяка вечер ;)
И още нещо - по-миналата пролет бях много зле с диабета, изкарах трудно лято, а есента, когато се прибрах, котенцата започнаха  да умират едно след друго - я отровени, я убити :o...
Не казвам нищо ново, само илюстрирам...
Невероятни, загадъчни същества, свободни и независими, безкомпромисни и страхотни манипулатори  ;)

Неактивен LORA_DANA

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 157
Re:За силата на котката
« Отговор #68 -: Декември 04, 2009, 10:24:11 am »
Темата е прекрасна, като съществата, които Бог ни е пратил за да ни научи на човечност. За животните има специално място - т.нар. -ЖИВОТИНСКИ РАЙ, където те отиват след смъртта си , но не пребивават дълго з0ащото за разлика от хората НАМАТ КАКВО ДА ЧИСТЯТ-Т.Е. ЖИВОТНИТЕ НЯМАТ КАРМА. аЗ СЪЩО ИМАХ ПЪРВО КОТЕ, КОЕТО СПОДЕЛИ С НАШТО СЕМЕЙСТВО 14,5 Г ЖИВОТ- НАЙ- ИНТЕРЕСНОТО Е ЧЕ ПРЕДИ ТОВА АЗ НЕ ОБИЧАХ ОСОБЕНО КОТКИ- МИСЛЕХ, ЧЕ СА ЛИЦЕМЕРНИ- ОТИВАТ ПРИКОЙТО ГИ ПОГАЛИ.... но с времето моето Лори ми отвори сърцето за тези прекрасни същества- намерих я по-точно я взех от едни деца, които явно нямаха добри намерения, от двора на работното си място. Там след време намерих и кученцето си, което уви също почина след 7,6г принас - то бе едно безкрайно добро и умно същество- смеска между тибетски териер и булонка- не знам на колко години е била, когато я намерих, но нямаше и грам козинка от мизерстване по улиците. Тези две същества ми дадоха толкова много, че никога няма да ги забравя и съм им много благодарна. Сега имаме котета в двора на блока, но имам и съседи които ги мразят и убиват- всичко мога да простя на хората- само това, че убиват и измъчват животни не мога- сърцето ме боли за животните- в буквалния смисъл. Даже си мисля, че животните са по-добрите създания от човека. Мой приятел със Знания е казвал, че да убиеш куче е по-голям грях от това да убиеш човек, а според стара жена котето и кучето били най-близо до Бог

Неактивен aldonea

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 520
 • От всичко достатъчно!
Re:За силата на котката
« Отговор #69 -: Декември 07, 2009, 19:23:47 pm »
 :)Ето едно филмче, за котките на руски език е.
http://cineplexx.ru/15/2357-bbc-koshki-aristokraty-4-iz-5.html
 :hi:
БОЛКАТА Е НАЙ-ДОБРИЯТ УЧИТЕЛ!!!

Неактивен Интуиция

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 27
Re:За силата на котката
« Отговор #70 -: Декември 10, 2009, 16:51:20 pm »
LORA_DANA, МНОГО СЪМ СЪГЛАСНА С ТЕБ!
Животните са беззащитни в нашия свят и ума ми не го побира що за "разумно" същество ще ги мрази и малтретира :(. Но няма граници човешката жестокост :shok:.
Честно казано, много ме утеши с това, че има рай и за животните, БЛАГОДАРЯ ТИ!!!
Все още се чудя нормално ли е да обичаш повече животните и да избягваш хората :unknown:. И защо навремето една моя котка упорито се криеше от един човек, макар че той й даваше луканка, а се умилкваше на друг, който нищо не й носеше :-X? Толкова ли усещат кои хора са добри за нас?
aldonea, мерси за филмчето, супер е :)

Неактивен aldonea

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 520
 • От всичко достатъчно!
Re:За силата на котката
« Отговор #71 -: Декември 10, 2009, 18:58:50 pm »
    :) Радвам се, че филмчето е харесало поне на теб! А относно сензитивността на животните в частност на котките, да безпогрешно разчитат по енергийното излъчване на човека и така решават на кого да се доверят и до колко. Изобщо животните не проявяват онази безмислена агресия и жестокост, която е присъща за съжаление в особенно голяма степен на човека.  :hi:     
« Последна редакция: Декември 10, 2009, 20:27:26 pm от Mirotvorec »
БОЛКАТА Е НАЙ-ДОБРИЯТ УЧИТЕЛ!!!

Неактивен LORA_DANA

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 157
Re:За силата на котката
« Отговор #72 -: Декември 13, 2009, 12:57:58 pm »
Интуиция, по-важното е, че има хора, които обичат животните, а не онези които ги убиват, но това не означава, че страня от хората, напротив имам много приятели и съм много щастлива от това защото най-голямото богатство са приятелите. Искрено се радвам когато растат приятелите на животните!

Неактивен Интуиция

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 27
Re:За силата на котката
« Отговор #73 -: Декември 14, 2009, 05:06:41 am »
LORA_DANA, НАЙ-ИСКРЕНО ТЕ МОЛЯ ЗА ИЗВИНЕНИЕ, ако съм те засегнала. Въпросът ми беше теоретичен.
Повечето хора, които обичат животни са позитивни и добронамерени. Всъщност
визирах една позната, която тръби наляво и надясно колко лоши са хората и как само животни обича. Ето това противопоставяне ме учудва ???
В друг форум срещнах мнение на дългогодишен йога, че котките също имат своя карма и твърдеше, че по очите им може да се разбере на какво ниво са, колко стара е душата :o
Лек и усмихнат ден на всеки :-*

Неактивен Tangrata_

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 465
Re:За силата на котката
« Отговор #74 -: Декември 14, 2009, 10:45:15 am »
Това и аз не го приемам. Наистина има такива хора, макар и не често.
Просто някой ги е наранил преди време (наранил е егото им) и те не желаят да рискуват да се наранят отново. За мен страхът от подобен риск е слабост.
Самозатварят се в една черупка и градят стени. Между другото има много хора, които правят същото, но без животни.
По принцип на теория е възможно някой красив и уверен в себе си мъж да разбие тия прегради. Проблемът е обаче, че този, който може, не се занимава конкретно с тия хора. Просто се получава голяма разлика между мечтите,очакванията и реално достижимото от въпросния самозатворил се човек. В повечето случаи той/тя си мечтае за някоя красавица/принц да разбие преградите. Уви доста често дори и да съществуват принцове и красавици те са едно на 100 и на 1000 и далеч няма да се спрат точно пред прага на този човек.
Искаш да свалиш някое момиче: www.lovestyle.org/forum  Българите в Канада: www.bgcanada.com

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27