Ами аз никъде не фаворизирам една секта пред друга, нито защитавам една религия пред друга по простата причина, че не си падам по религиозните системи.
Ами да, може и да се погледне като добро начало, ако мотивацията ти е противопоставяне на системата, но въпроса е дали ще преминеш към следващото добро начало час по-скоро или ще затънеш в нещо много по-кофти от това, което е било първоначалното ти положение и състояние. Да не забравяме, че човека лесно деградира.
Бтв. повечето от свестните сатанисти възприемат сатаната просто като образ на бунт, не го обожествяват и нищо повечве.
Да не би да искаш да кажеш, че те се пишат сатанисти като да кажем някой се пише релативист или идеалист, или материялист или каквото и да е философско течение, което му импонира на момента? Сатаната философф философф! ;D
Да възприемаш сатанизма като философия е страшно клишарско, защото това, което сатанизма прокламира въобще не идва от него. Просто манипулатори като Лавей си пишат някакви общочовешки обстоятелства и идеи, които обаче обуславят като сатанински от типа на "Сатаната е открил топлата вода, тъй че ако си съгласен с тея принципи, значи си сатанист".
Ми тя най-популярната е на Антон ЛаВей и е така написана,че като четеш да се чувстваш яко...в което няма нищо лошо и много от идеите му са много добри...защо обаче ги вързва със Сатана е интересн въпрос...Щото повечето са идеи за самореализиращ се и независим човек...
Именно, това не са негови патентовани идеи, не са идеи дошли от сатанизма. Хвърляла съм око на тази "библия", което само по себе си е смешно да се нарича така, както и да е, та като и хвърлих око веднага ме подразни манипулаторството. Точно това е целта - човек да се припознае в нея и да си каже, че е сатанист по природа, от там нататък да се поинтересува от сатанизма и неусетно да се вкара в систематизиран модул, който постепенно прокарва заблуди и въобще те дърпа надолу. Това е всеизвестната система на дезинформация, като се замазват очите с едно приемливо инфо докато между редовете се прокарва друго дезинформиращо и манипулативно инфо. И в Скат така процедират.

Съгласен съм. но слагайки си различен етикет от масата хората е началото на осъзнаването и излизанетъо от системата.
Ок, казах вече, че е добре да има начало, но въпроса е дали ще последва развитие. И другото, тезата ми не отхвърля наченките на градивна съпротива, а просто подчертава, че е налична заблуда и неосъзнатост.
Като цяло ми се струва, че не мислим чак толкова различно в случая, но ми прави впечатление, че ти се опитваш да защитиш една фиктивна идея, понеже приятелите ти сатанисти са ти направили хубаво впечатление на духовни и интелигентни хора и не можеш да приемеш, че те в качеството си на самообявени и етикетирани сатанисти все пак не са чак до там осъзнати. Ако бъркам, извинявай, но такова впечатление ми правят коментарите ти.