Автор Тема: Сатанисти  (Прочетена 49856 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Gil-Galadh

• Много Писал
  • Публикации: 2 983
  • V to the A to the D-E-R
    • chigot.blogspot.com
Re:Сатанисти
« Отговор #45 -: Юни 15, 2008, 16:17:34 pm »
ами сатанизма като цяло е неорганизиран и не е обвързан с догми, а цялото нещо си е стремеж да се избяга от системата...
-Какво е дзен?  -Fire-water burn на Bloodhound gang chigot.blogspot.

Bell

• Гост
« Отговор #46 -: Юни 15, 2008, 17:33:55 pm »
Може би ти така го разбираш. Какво ще кажеш за сатанинските секти, от където е не само по-трудно ами и много по-опасно да избягаш отколкото да избягаш от системата, защо ли... Хайде моля ти се.

И по принцип, трябва ти сатанизма ли, за да избягаш от системата? Вече започваме да си говорим врели некипели.

А пък за останалите "сатанисти", които не са по секти и това онова, просто се изказах. Много ми е чудно, ако стигнеш до изводите, че ти сам си център на собственото съществуване, то култът към сатаната ли ти трябват, за да си сигурен, че това е така (да не говорим, че това е напълно противоречиво, тъй като сатанистите само тва опяват, че те са си най-важни, ами това не е така, след като център на визията им за себе си и за нещата става някакъв си измислен образ, който олицетворява нещо, в което им се иска да вярват)? Не е ли очевадно колко всъщност е нелепо?

Някъде бях казала, че има хора, които се плашат от това да не намират краен отговор на нещо, те просто трябва да си обясняват всичко с нещо си, дори то да е заблуждаващо. Просто им е непонятно да си кажат - ами не знам защо е така, оставам отворен за отговора и ще продължа да го търся...

Сатанистите стигат до някакъв извод, че социума не ги удовлетворява и си казват - и сатаната така казва значи съм сатанист! ХАХА! Много пъти съм чувала приятели да ми викат, че са прочели сатанинската библия (една от многото измислени разбира се) и според философията, то било излизало, че те са си направо сатанисти без да го знаят.;D Направо падам от стола като чуя такава реплика от интелигентен човек!

Нуждата да трябва да се определяш спрямо обществото слагайки си етикет не е бягство от системата, а точно обратното!  :o

:-[

Неактивен Спорт-Здраве3

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 385
  • ако четеш това,значи един сириусец те хапе по гъза
« Отговор #47 -: Юни 15, 2008, 20:26:02 pm »
Като малък се порових в тълковния речник за думата "демон",тласкан от манията си по компютърните игри :P ,и там пише,че демон е "зъл дух".

Всеки народ,семейство и индивид притежават свой Дух,и когато този Дух е определен за зъл според поведението на човека,който го носи,то този човек е демон :) Така е възможно да се разбира най-...общо казано.

Иначе като се порови човек в уикипедия,чете,че МОН е връзка(май беше от латински),а ДЕ-МОН е нещо,без връзка,без корен,загубило себе си.
Следователно обладаването от демони представлява загуба на връзката между съзнанието на индивида и неговия Дух,което според мен си е патология :P

Трябва да се признае,че има случаи,когато обсебеният от зъл дух проявява доста плашещи способности - левитация,чужд глас и предсказания,свръх телесна сила и тн.Но това за мен е просто продукт на подсъзнанието,изпаднало в нещо като бяс от загубата на връзката с Духа,защото според мен на човека са присъщи всички тези неща като естествено състояние...само ако можеше да си ги спомни.
« Последна редакция: Юни 15, 2008, 20:28:25 pm от Спорт-Здраве2 »
"Where am I" is the usual question... In this case "when" might be more apt.

Неактивен Gil-Galadh

• Много Писал
  • Публикации: 2 983
  • V to the A to the D-E-R
    • chigot.blogspot.com
« Отговор #48 -: Юни 15, 2008, 23:47:33 pm »
Може би ти така го разбираш. Какво ще кажеш за сатанинските секти, от където е не само по-трудно ами и много по-опасно да избягаш отколкото да избягаш от системата, защо ли... Хайде моля ти се.
Ако си говорим за секти, не по-малко трудно е да се оттървеш от една християнска секта...все са вредни...

И по принцип, трябва ти сатанизма ли, за да избягаш от системата? Вече започваме да си говорим врели некипели.
Не, но е едно добро начало

А пък за останалите "сатанисти", които не са по секти и това онова, просто се изказах. Много ми е чудно, ако стигнеш до изводите, че ти сам си център на собственото съществуване, то култът към сатаната ли ти трябват, за да си сигурен, че това е така (да не говорим, че това е напълно противоречиво, тъй като сатанистите само тва опяват, че те са си най-важни, ами това не е така, след като център на визията им за себе си и за нещата става някакъв си измислен образ, който олицетворява нещо, в което им се иска да вярват)? Не е ли очевадно колко всъщност е нелепо?
Виж тука съм съгласен. Бтв. повечето от свестните сатанисти възприемат сатаната просто като образ на бунт, не го обожествяват и нищо повечве. Останалите просто не се различават от тези, от които се опитват да избягат...

Сатанистите стигат до някакъв извод, че социума не ги удовлетворява и си казват - и сатаната така казва значи съм сатанист! ХАХА! Много пъти съм чувала приятели да ми викат, че са прочели сатанинската библия (една от многото измислени разбира се) и според философията, то било излизало, че те са си направо сатанисти без да го знаят.;D Направо падам от стола като чуя такава реплика от интелигентен човек!

Ми тя най-популярната е на Антон ЛаВей и е така написана,че като  четеш да се чувстваш яко...в което няма нищо лошо и много от идеите му са много добри...защо обаче ги вързва със Сатана е интересн въпрос...Щото повечето са идеи за самореализиращ се и независим човек...

Нуждата да трябва да се определяш спрямо обществото слагайки си етикет не е бягство от системата, а точно обратното!  :o
Съгласен съм. но слагайки си различен етикет от масата хората е началото на осъзнаването и излизанетъо от системата.

Като малък се порових в тълковния речник за думата "демон",тласкан от манията си по компютърните игри :P ,и там пише,че демон е "зъл дух".
Но това е изкривяване породено от християнството. Демон означава просто дух. Има и добри и зли.

Но това за мен е просто продукт на подсъзнанието,изпаднало в нещо като бяс от загубата на връзката с Духа,защото според мен на човека са присъщи всички тези неща като естествено състояние...само ако можеше да си ги спомни.
Аферим! Машалла!(на чист НЕ-български) Ей тва се опитвам да кажа
-Какво е дзен?  -Fire-water burn на Bloodhound gang chigot.blogspot.

Bell

• Гост
« Отговор #49 -: Юни 16, 2008, 06:29:31 am »
Ами аз никъде не фаворизирам една секта пред друга, нито защитавам една религия пред друга по простата причина, че не си падам по религиозните системи.

Ами да, може и да се погледне като добро начало, ако мотивацията ти е противопоставяне на системата, но въпроса е дали ще преминеш към следващото добро начало час по-скоро или ще затънеш в нещо много по-кофти от това, което е било първоначалното ти положение и състояние. Да не забравяме, че човека лесно деградира.

Цитат
Бтв. повечето от свестните сатанисти възприемат сатаната просто като образ на бунт, не го обожествяват и нищо повечве.
Да не би да искаш да кажеш, че те се пишат сатанисти като да кажем някой се пише релативист или идеалист, или материялист или каквото и да е философско течение, което му импонира на момента? Сатаната философф философф!  ;D

Да възприемаш сатанизма като философия е страшно клишарско, защото това, което сатанизма прокламира въобще не идва от него. Просто манипулатори като Лавей си пишат някакви общочовешки обстоятелства и идеи, които обаче обуславят като сатанински от типа на "Сатаната е открил топлата вода, тъй че ако си съгласен с тея принципи, значи си сатанист".

Цитат
Ми тя най-популярната е на Антон ЛаВей и е така написана,че като  четеш да се чувстваш яко...в което няма нищо лошо и много от идеите му са много добри...защо обаче ги вързва със Сатана е интересн въпрос...Щото повечето са идеи за самореализиращ се и независим човек...
Именно, това не са негови патентовани идеи, не са идеи дошли от сатанизма. Хвърляла съм око на тази "библия", което само по себе си е смешно да се нарича така, както и да е, та като и хвърлих око веднага ме подразни манипулаторството. Точно това е целта - човек да се припознае в нея и да си каже, че е сатанист по природа, от там нататък да се поинтересува от сатанизма и неусетно да се вкара в систематизиран модул, който постепенно прокарва заблуди и въобще те дърпа надолу. Това е всеизвестната система на дезинформация, като се замазват очите с едно приемливо инфо докато между редовете се прокарва друго дезинформиращо и манипулативно инфо. И в Скат така процедират.  :-X

Цитат
Съгласен съм. но слагайки си различен етикет от масата хората е началото на осъзнаването и излизанетъо от системата.

Ок, казах вече, че е добре да има начало, но въпроса е дали ще последва развитие. И другото, тезата ми не отхвърля наченките на градивна съпротива, а просто подчертава, че е налична заблуда и неосъзнатост.

Като цяло ми се струва, че не мислим чак толкова различно в случая, но ми прави впечатление, че ти се опитваш да защитиш една фиктивна идея, понеже приятелите ти сатанисти са ти направили хубаво впечатление на духовни и интелигентни хора и не можеш да приемеш, че те в качеството си на самообявени и етикетирани сатанисти все пак не са чак до там осъзнати. Ако бъркам, извинявай, но такова впечатление ми правят коментарите ти. :)
« Последна редакция: Юни 16, 2008, 06:42:25 am от Bell »

Неактивен aviana

• Четящ
  • *
  • Публикации: 110
« Отговор #50 -: Юни 16, 2008, 16:50:56 pm »
bell

Етикета си е етикет(постваяне на нещо под общ знаменател),а винаги има изключения това,че имат дейсвия,които се смятат за глупави не означава,че като цяло са неосъзнати.
И аз отхвърлям религиозната система
Антон ЛаВей е бил криминален журналист,зоолог и още много неща(не си спомням,но има познания в много области)знам,че е бил християнин и една от работите му е била свързана с цъквите и от там е видял цялото лицемерие на християнството и е написал"библията"намесва сатаната защото по неговото време хората са били прекалено религиозни(липсвал е либерализма на нашето време)и от там вярванията му се основават от религиозна гледна точка за това и сега много хора отхвърлят"библията"

Но дори и сега има хора,които смесват вяра с религия и хора,които имат нужда от етикети да са част от група или имащи нужда от крайно определение за себе си като личности.
Те са си избрали този живот и някой са го избрали съвсем съзнателно.
Аз вярвам в прераждането и си мисля(ми и ако аз съм била такава и хората все виждат,че са били знатни личности защото болката да си постъпвал неправилно е затапена и не искат да помнят)и просто трябва да се учиш.

Не натрапвам това мнение,но мисълта ми е че всеки е някакъв и всеки има свой път и както казах ако няма грешки няма да знаеш,кое е правилно.
Да казвам на някой"-защо мислиш толкова крайно?Защо трябва да приемаш дадена система за да отричаш друга",мисли по своемо или дори да казвам вярването ми в прераждането и да го налагам пак е глупаво и некоректно спрямо вярването на другите хора.

Всеки е осъзнат по свой начин,както всеки има своя истина за нещата.
Най-голямата истина е тази в която искаш да повярваш.Най-голямата сила е тази да пребориш себе си.

Bell

• Гост
« Отговор #51 -: Юни 16, 2008, 22:54:16 pm »
Да, така е, всеки си има свойта истина и си вярва в каквото си иска. В случая аз не съм тръгнала да разубеждавам някой сатанист от това да бъде сатанист, но исказвам моето мнение.

Не мога да осъдя който и да е било, това което отсъждам като лично мнение си остава за мен, разбира се. Това са мойте разсъждения, които споделям и не мисля, че трябва да се приемат като някакъв опит за натрапване на мнение, което считам за абсолютно. Като цяло аз не приемам за абсолютно каквото и да е било!

Не мисля, че постовете ми трябва да се приемат като опит за ограничаване на нечия свобода. Разбира се, стига някой да не ограничава моята. :)

Тъй че, сатанистите могат да си вярват в луцифър, сатаната, дявола, антоража от "демони", лилит, и който още искат, баба яга, ала бала. :) Стига да не нараняват други невинни животни/хора, които нищо не са им направили, и да не вредят, от там нататък проблемът си е техен (що се късае до моето отношение по въпроса).
« Последна редакция: Юни 16, 2008, 23:06:43 pm от Bell »

Неактивен aviana

• Четящ
  • *
« Отговор #52 -: Юни 16, 2008, 23:13:57 pm »
bell

Това което казах за натрапването на мнението и оправдаването не беше за теб,а за мен понеже не исках моите постове да се разбират грешно:)))знам,че изказваш своето мнение,думите са думи и е нормално да се разбират грешно,понеже не обичам да съдя,а понякога излиза така когато не разбирам едно нещо.За това извинявай ако си разбрала думите ми като насоченост към теб ;)
Най-голямата истина е тази в която искаш да повярваш.Най-голямата сила е тази да пребориш себе си.

Bell

• Гост
« Отговор #53 -: Юни 17, 2008, 00:04:59 am »
О, ами помислих, че са насочени към мен, но не съм ги приела негативно, защото знам, че понякога звуча настойчиво, когато искам да съм сигурна, че има яснота по отношение на това, което казвам. :)

Неактивен aviana

• Четящ
  • *
« Отговор #54 -: Юни 17, 2008, 03:13:10 am »
!!! >:(

Тъй че, сатанистите могат да си вярват в луцифър, сатаната, дявола, антоража от "демони", лилит, и който още искат, баба яга, ала бала. :) Стига да не нараняват други невинни животни/хора, които нищо не са им направили, и да не вредят, от там нататък проблемът си е техен (що се късае до моето отношение по въпроса).

Както казах,всеки има свое разбиране за осънатост и истина,но тук съм съгласна напълно с теб и това е моето неразбиране.Разбирам вярата им и защо,но не разбирам действията им за което съм спорила не веднъж със сатанисти(спора ми е бил спрямо действията с/у хората,а сатанистите с които спорих уважават природата и животните)

Даван ми е пример за сатанистко влияние над човек и причината беше,че този мъж в случая се е гаврил с жена,който си е избивал комплексите чрез агресия,а спора беше"защо точно с магия,а не с мозък или поне да го бяха пребили след като искат да отвърнат на гаврата"(това са изключения)има наистина неосъзнати младежи,които злоупотребяват с наученото)

И въпреки всичко"хора абе защо въобще ви е нужна религия,черпете знания от индианците"мъдър народ"почитат земята,небето,живота като цяло и най-вече животните,не се занимават с глупости и тнт ;) :P p.s-това за изндианците не е шега наистина ги смятам за напреднал духовен народ.

Няма значение,ИМА МНОГО ХОРА,КОИТО СЕ ГАВРЯТ С ЖИВОТНИТЕ(НЕ САМО САТАНИСТИ)ИМА МНОГО ХОРА,КОИТО СЕ ГАВРЯТ С ХОРАТА(ПАК НЕ САМО САТАНИСТИ-даже тази статистика с проценти за хората е по-голяма за "нормалните хора"

ВАЖНОТО Е СЛЕД КАТО ИСТИНСКИЯТ САТАНИЗЪМ ПРОПОВЯДВА СЪЩО СПРАВЕДЛИВОСТ И РАЗКРИВА СВОИТЕ ТАЙНИ НА ЗАБЛУДЕНИ ДЕЦА,НЕ КАЗВА НА ТЕЗИ ДЕЦА ДА НЕ СЕ ГАВРЯТ С ЖИТОТНИТЕ ПО ПРИНЦИП И С ХОРАТА БЕЗ ДА ИМАТ ОСНОВАНИЕ И СЛЕД КАТО ПРОПОВЯДВА САМОСТОЯТЕЛНОСТ И ОТСТОЯВАНЕ НА СВОЕ МНЕНИЕ ЗАЩО ДА НАЛАГАТ НА ДАДЕНО ДЕТЕ ОТРИЧАНЕ ОТ ВСИЧКО,НО ТОВА ДЕТЕ ДА НЕ СПОРИ С ТАКА НАРЕЧЕНИТЕ ЛОРДОВЕ И САМО С ТЯХ ДА НЕ СПОРИ ДА ПРОПОВЯДВА,ЧЕ РЕЛИГИЯТА Е ИЗМИСЛЕНА,ДАЖЕ САТАНИЗМА,НО ДА КАЗВА НА ЗАБЛУДЕНИТЕ"ОТХВЪРЛЯЙ ВСИЧКО,НО ТРЯБЖА ДА СЕ ПОДЧИНЯВАШ НА ЕДИ СИ КОЙ СИ И ЕДИ СИ ЩО СИ!!!!!!!!!!!
« Последна редакция: Юни 17, 2008, 17:23:14 pm от aviana »

Неактивен aviana

• Четящ
  • *
« Отговор #55 -: Юни 17, 2008, 04:54:28 am »
Цитат на: Bell
Ами да, може и да се погледне като добро начало, ако мотивацията ти е противопоставяне на системата, но въпроса е дали ще преминеш към следващото добро начало час по-скоро или ще затънеш в нещо много по-кофти от това, което е било първоначалното ти положение и състояние. Да не забравяме, че човека лесно деградира.

С това съм напълно съгласна
« Последна редакция: Юни 17, 2008, 17:18:48 pm от aviana »

Bell

• Гост
« Отговор #56 -: Юни 17, 2008, 22:49:44 pm »
Точно така е, има хора които се гаврят и извършват престъпления независимо дали са сатанисти или не, но какво значение има, важен е резултата от поведението на един човек. Именно за това, аз лично обръщам повече внимание на последствията спрямо околните, защото за личните последствия - за тях си носи отговорност този, който прави избора какъв да бъде (като изключам хората, на които им се промива главата).

Неактивен aviana

• Четящ
  • *
« Отговор #57 -: Юни 17, 2008, 23:14:25 pm »
Ако свържа тази статия за сатанистите и темата за егрегорите се сещам,че един от най-силните егрегори е на власта.По принцип силното колективно съзнание влияе по такъв начин,че е прекалено трудно да се откопчиш от него за това трябва вътрешна сила да се противопостяваш,а много хора особенно деца я нямат,а веднъж влезеш ли в капана....

А до промивките на мозъка,както казах веднъж някой прел човек за много добър и така нататък след действието на добра манипулация човекъс с промит мозък отхвърля идеята да се е доверил на грешен човек(вярата в хората е най-голямата слабост)

Лошото,е че прекалено много хора са подвластни на колективното съзнание,а неуверените хора,които избиват комплексите за са малоценност чрез агресия към по-слабите са под път и над път, за съжаление такива хора развиват комплекс за малоценност в детска възраст после е трудно да се преодолее.

Неактивен bai_lun

• Четящ
  • *
  • Публикации: 143
« Отговор #58 -: Февруари 11, 2009, 09:19:09 am »
Кои са всъщност дяволите?
Наистина най-голямата лъжа на Дявола е че несъществува!
http://forum.xnetbg.com/index.php/topic,10003.msg168698.html#new
Тук съм за да разговарям с философи, овце си имам!

Неактивен aviana

• Четящ
  • *
« Отговор #59 -: Февруари 13, 2009, 01:04:13 am »
Хората, които познавам и се занимават с такива неща(зрели и сериозни хора, а не деца, които само слушат метал)са ми казвали, че дявола не съществува и вярват в демоните, а дяволът е измислица на църквата(то и демоните са измислица на църквата, ама аз съм спряла да споря с такива хора). :D ;)
« Последна редакция: Февруари 13, 2009, 08:30:12 am от Mirotvorec »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27