Автор Тема: Окултната темичка на Gil  (Прочетена 30387 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Gil-Galadh

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 983
 • V to the A to the D-E-R
  • chigot.blogspot.com
Отг: Окултната темичка на Gil
« Отговор #60 -: Май 01, 2006, 09:54:44 am »
Днес е Белтейн-древния празник на огъня и началото на лятото.Ха честито и нека Бога и Богинята ви донеста здраве и щастие
-Какво е дзен?  -Fire-water burn на Bloodhound gang chigot.blogspot.

Неактивен ultrafutur

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 786
 • Amor vincit omnia
Отг: Окултната темичка на Gil
« Отговор #61 -: Май 01, 2006, 10:12:23 am »
Днес е Белтейн-древния празник на огъня и началото на лятото.Ха честито и нека Бога и Богинята ви донеста здраве и щастие

Честито и на теб, магьоснико чудати !!!
musica universalis

Неактивен хадзапи

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 808
Относно: Окултната темичка на Gil
« Отговор #62 -: Ноември 03, 2008, 16:56:27 pm »
По повод "Некрономикон" в книгата на Милан Миланов - "Тайните подземия на Б-я" - част първа има и следното:

"...
Ще попитате какво е мнението на Учителя за нея?

- Книга за посветените, но и за съвременните учени. Изисква се висока култура, мистична нагласа и познание за алхимичните закони. Да се овладее тайната на знанието чрез книгата е трудоемка работа. Не е по силите на всеки, добрал се до книгата да ръководи силите. Но понякога, не случайно, тя попада в неподходящи ръце и човек, желаещ да управлява света нанася непоправими щети на човешкия род. Спомняш ли си как Наполеон и Хитлер и "агенти на великите сили" търсеха легендарния Ирем в сърцето на арабската пустиня, за да получат подкрепата на неземно могъщите сили "от зората на времето". Но не я намериха, нали? И други няма да я намерят!"

Неактивен хадзапи

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 808
Черната Магия
« Отговор #63 -: Февруари 24, 2009, 19:07:34 pm »
Имам две статии за Бялата и Черната магия и мисля, че е най-добре да бъдат в тази тема, без да се отваря нова.

Ето ги. И двете са от списание "ЛЕЧИТЕЛ", брой 1 от декември 2008 г.ЧЕРНА МАГИЯ
 

автор: Ал. Томов-син
Историята на човечеството е и история на магията. Трудно е да се определи рождената дата на магьосничеството. Непрекъснато се откриват исторически все по-стари и по-стари свидетелства за съществуването му. Те са във вид на примитивни изображения, символи и устни предания, чийто произход се губи в мрака на хилядолетията. Следи от такъв характер могат да бъдат намерени във всяка култура, без изключение. Магията е първият опит на човека за влезе в контакт с неизвестното, а също и с онези скрити духовни сили, с чиято помощ праотците ни са се надявали да изпълнят желания, непостижими с обикновени средства.

Не цялата магия е черна, но разрушителната тенденция е присъща именно на нея.

Определението черна магия неизбежно предизвиква цял ред банални, но гъделичкащи въображението образи на любителите на силни усещания. Страшни тайни, непознати думи, прилепи, огньове, пентаграми, жертвоприношения на животни, зловещи заговори и врящи отвари - всичко това има силно въздействие върху човешката психика.

Твърде разпространено и опасно заблуждение, особено за хора, които силно се нуждаят от помощ и подкрепа, е това, че не съществува черна, сива или бяла магия. Има само истинско знание, енергия и реална сила. Как ще се разпорежда магът с нея е въпрос на настроение, кармични наклонности или желание на клиента. Това изобщо не е вярно. За да стигнем до истинските разграничения, нека първо погледнем историческата представа за магьосниците.

Съществуват някои различия между западната и източната магическа традиция. В нашите разбирания магът е толкова практикуващ деец, колкото човек, посветил живота си на лечителство, размишления, самоусъвършенствуване. Такива съзерцателни и като че ли нищо неправещи хора наричаме бели магове. Тяхната задача е саморазвитието, но не и активната магическа дейност. Въпрос на терминология. Тя често е предизвиквала големи обърквания. Кои например са били старозаветните патриарси, първите християнски месии, отците пустинници, аскетите на православната и католическата вяра: пророк Илия, Света Тереза, Франциск Азиски, преподобният Серафим Саровски? Кои са били мюсюлманските дервиши, индийските брахмани, просветлените будистки монаси-отшелници? Именуват ги различно, но в същността си те са едни и същи - класически бели магове. Освен бели съществуват и сиви магове. Съгласно западната традиция те са наричани друиди. На изток са известни като Огнени магове.

Сивите и черните магове се различават не по дълбочината на знанията си и количеството сила. И едните и другите владеят магическите практики в най-широк спектър. Двата вида магьосници се различават по характера и последиците от техните действия. В този случай е вярно твърдението, че насоката, в която ще действа магът, зависи от неговия характер илични качества.

Сивият маг, за разлика от черния, никога не се стреми да върши зло и да подчинява чуждата воля. Сивите магове са хора с по-високо равнище на самосъзнание. Понякога те използват магията за лични облаги, но като цяло целта им не е разрушението.

С черна магия се занимават друг тип хора. По правило те владеят силни магически способности, но са обременени с отрицателна наследственост. Върху тях лежи характерен кармичен отпечатък.

Като изключим много редките случаи, те не могат да се променят. Развивайки енергията и силите си, такъв човек още повече подхранва кармичните си наклонности. Пътят му е еднопосочен.

В личността на челния маг присъстват типично шизоидни мотиви, с всички признаци на мания за величие.

В психологическо отношение черната магия е неизлечима болест, главната причина за която е извънредно завишената оценка ва собствените възможности, способности и грешно възприемано призвание. Щом човек, надарен с определени магически способности и силен интерес към тайните науки и знания, прояви егоизва да възвеличае собствената си независимост и започне да доминира над личността си, той неминуемо се превръща в черен маг.

Случва се и човек с определена физическа и психическа кондиция да се докосне случайно до знания, които той не е в състояние да усвои без последствия. Такъв човек като че ли не може да ги преработи и преглътне и в края на краищата те започват да тровят душата му. До това води и желанието прекалено лесно и бързо да бъде научено всичко.

Всеки индивид има свой предел на знанието. Ако на своя глава се опита да премине границата на този предел, започва да мутира и да се саморазрушава. Изменя се не само психиката му, но и хормоналният му фон. Нарушава се обмяната на веществата и, за съжаление, често няма път назад. Той просто пада в черна и безданна пропаст. Черният маг е развален сив маг.

Интересно е, че психическите заболявания, развиващи се в такъв магьосник, не се поддават на лечение. Колкото повече зло върши, толкова повече дефектите в неговата психика и личност стават неизлечими.

Народната традиция не случайно е обрисувала черните магове като мрачни и изсъхнали субекти. Действително, те често са много слаби. Работата им изисква огромни енергийни загуби. За това човек, практикуващ черна магия, се нуждае постоянно от енергия, от подхранване. По правило източници на неговите запаси са "пациентите", своеобразни донори на енергия. Или, с други думи, онези, които му поръчват черната магия.

В Следновековието вещиците са били съдени и по теглото. Ако заподозряната е била под определени килограми, се е смятало за надеждно доказателство за връзките й с тъмните сили.

Оказва се, че дори и този странен подход обаче има реална почва. Известно е, че много от външния облик на човека зависи от индивидуалната обмяна на веществата. Срещат се хора с относително неголям външен обем, които всъщност имат значително тегло, и обратно. Вещицата може да изглежда като нормален човек, но да тежи значително по-малко.

Има и други, много важни признаци за разпознаването на черния маг. Както е известно, най-важният от тях е огледалото на душата - очите.

Черният магьосник гледа с пусти, скучаещи очи, в които се случва мигновено да пламне пронизително ярък огън, щом само почувства приближаването на предмета на неговия интерес.

Въпреки разпространеното мнение черните магове най-често не са с тъмни, а със сими или избеляло сини очи.

Хората, които се обръщат за помощ към черния маг, тгрябва да знаят, че ефектът от неговата дейност ще бъде бърз, но нетраен. Нещо повече! Клиентът в скоро време може да загуби всичко и дори душата си. Ако жена моли да задържи или върне любим мъж с магия, то тя ще го получи, но лишен от жизненост и с подтисната воля и личност. Съвместният живот на двамата ще бъде нещастен.

проблемът на черния мат се състои в това, че опитвайки да въздейства на хора, събития и явления с помощта на сили, които не са му по възможностите, трябва да отстранява и почиства страничните ефекти, които възникват от действията му. А това той не го умее.

Това не е по силите на никого, защото, веднъж нарушен, балансът на природата винаги оставя следи. Защото страничните ефекти възникват на принципа на компенсацията и действат независимо от човешката воля. Това зависи от кармата и може да се прояви в съвсем друга сфера от живота на клиента.

Например му потръгва в бизнеса, благодарение на направена магия, но внезапно възникват неочаквани проблеми със здравето, в семейството и т.н. Тази проблематика е напълно чужда на черния маг. Без да се замисли, той, например, ще се заеме да направи богат човек, който не би трябвало да бъде такъв по своята карма. След известна време неизбежна възниква страничният ефект, който е компенсация за нарушаване законите на кармата.

Работата на черния магьосник се отличава със стремежа да потисне, да подчини личността на клиента, защото, както вече споменахме, той черпи силите си от нея.

Макар че класически черни магьосници живеят и практикуват в сянка, тоталитарните секти често използват за работа с големи групи хора техните най-ефективни методи. Много от тези секти са типичен пример за използване прийомите на черната магия в нейния най-агресивен вариант. Те са удивитерно конкретни и плитки по замисъл. Той е ясен - пари и неограничена власт върху максимален брой хора. Много от последователите им не могат да изчистят мозъка си от умело натрапените идеи и схеми в съзнанието. От друга страна, за такъв вид манипулация не се изискват кой знае какви качества. Достатъчно е да са налице елементарни знания по редица магически практики, да се познават принципите на сугестията и колективно несъзнаваното и да са подръка необходимите психотропни средства. В работата с жени черният магьосник нерядко използва чисто сексуални похвати. Той умее да прелъстява както плътски, така и астрално - по време на сън или чрез хипноза. По време на полов акт човек е максимално открит енергетично, а това е много необходимо на мага, за да се зареди с чужда енергия.

През Средновековието се е смятало, че такава соития (съвкупление) с инкуби (мъжки духове) и сукуби (женски духове) обезсилва и поврежда необратимо безсмъртната човешка душа.

Интересна подробност е, че в общия брой на практикуващите черна магия се срещат значително повече мъже, отколкото жени. Най-вероятно това се дължи на обстоятелството, че черният маг не може да създаде пълноценно семейство. И дори нещо повече - черните магове много рядко имат деца. Това е още едно доказателство за тежките последствия от професията на злото.


Неактивен хадзапи

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 808
Относно: Окултната темичка на Gil
« Отговор #64 -: Февруари 24, 2009, 19:32:08 pm »
БЯЛА МАГИЯ


Главното различие между бялата и черната магия се крие в това, че бялата магия никога не се заема с решаването на такива глобални проблеми като "пълна промяна на собствената съдба". Тя дава само помощ в трудни ситуации. Това означава, че намесата няма да наруши естествения ход на събитията. Защото всеки проблем може да да се окаже както резултат от уроки - т.е. въздействие на нечия зла воля, което трябва да се неутрализира, така и изпитание, необходимо за духомното развитие, изпратено от Висшите сили.

Бялата магия отстранява привнесеното зло, помага да се разреши проблемът, с който човекът трябва да се справи самостоятелно. Черната магия се намесва в естествения ход на съдбата, противопоставя се на Висшата воля, с всякакви средства отстранява препятствията.

Белият цвят се асоциира с чистота и невинност. Белите магове лекуват, прогонват злите духове, помагат за добрите дела и избавят от негативни мисли. Те по-скоро оказват помощ на човека да открие скритите и неподозирани сили в себе си, отколкото да си играят с хода на събитията.

Трябва да отбележим, че един от най-важните аспекти на бялата магия е защитата на аурата от лоши влияния.

...


Учените и традиционалистите вероятно биха се изсмели на идеята за човешката аура или енергийното тяло. Според тази теория на бялата магия то излъчва определено съчетание на цветове. Липсата или дисхармонията на някой от тях говори за нарушение във физическото или душевното здраве. Магьосниците и лечителите по цял свят от векове наред са доказали влиянието на цветовете и най-вече на светлината. Те твърдят, че тяхната сила произтича от астралното, или етерно, равнище и че изкуството им се състои в това да знаеш как да насочваш навън и през тялото потока астрална светлина. За да разберем какъв е точният принцип на бялата магия, трябва да признаем като начало магическите модели на съответствия между чомека, природата и Космоса.

Лекуването чрез цветовете не е нещо ново. Още в древноегипетските градове е имало храмове на светлината и цветовете, използвани за лечебни цели.

Съвременни ентусиасти твърдят, че със светлината и цветовете може да се постигне съвършено здраве и да се лекуват и най-тежките болести.

В книгата си "Седемте принципа на лекуване с цветове" (1971) д-р Роланд Хънт препоръчва техники за вдишване на определени цветове, за къпане в тях или за поглъщането им с определени храни и напитки. Както д-р Килнър 60 год. по-рано, д-р Хънт смята, че всяка болест може да бъде диагностицирана по състоянието и цветовете на етерната аура около човешката тяло. Неговото лечение включва използването на метали, дишане, специален хранителен режим и излагане на светлина.

Хънт заявява, че червеното излъчване може да се поглъща от желязото, жълтото - от златото, зеленото - от медта, и синьото - от калая.

Дали е възможна цветовете наистина да лекуват? Доказано е, че определени техни съчетания могат да имат силна влияние върху психиката и емоционалното здраве. А както е известно, психиката и силата на духа са в основата на лечението на всяка болест.

Някои казват, че първопричината за всяко заболяване са собствените ни лоши мисли.

...

Какво символизира бялата магия на подсъзнателно ниво? Не е ли тя силата на човешката личност да внушава и заразява с добро и да показва как всеки от нас  може да намери пътя към него.

Невинаги са нужни ритуали или специални подготовки. Всяка искрена и положителна мисъл чрез силата на волята може да се превърне в бяла магия.Неактивен хадзапи

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 808
Re:Окултната темичка на Gil
« Отговор #65 -: Март 15, 2009, 14:15:57 pm »
С проф. Връбка Орбецова, председател на Сдружението за алтернативна медицина, разговаря Мира Радева

НЕ ВЯРВАЙТЕ НА ВРАЧКИ!
   
 

     Българинът лудна по екстрасенси и ясновидци. Обезверени и отчаяни хора обсаждат приемните им с надежда да разберат какво бъдеще ги очаква. На опашките вече често се забелязват и политици.
     - Наближават избори, проф. Орбецова, някои лидери на партии вече търсят услугите на гадатели да им предскажат резултатите от тях.
     - Това показва пълна неувереност! Защото ако един човек, особено лидер на партия, не може сам да си изгради стратегия и после да я анализира доколко е правилна, той е загубен.
     - Но като кандидат-депутат във Великото народно събрание и вие навремето прогнозирахте собствения си изборен резултат?
     - Да. И го познах до втория знак след десетичната точка. Само че никога не съм прогнозирала кой ще гласува за мен.
     - Като един от най-големите ни специалисти по окултни науки никога не сте отричали предсказанията за бъдещето.
     - Аз и сега не ги отричам. Просто съветвам политиците да не се доверяват на разни псевдоясновидци, врачки и магьосници. Такива шарлатани напоследък се навъдиха с хиляди. Медийното ни пространство се превърна в една абсолютна вакханлия. По-добре е партийните дейци да отидат при хората, да разговарят с тях и най-важното да бъдат искрени, а не да ги лъжат. Животът на българина никак не е лек и той има нужда от човещина.
     - Затова е луднал по врачки и баячки?
     - Спомням си още преди петнадесетина години бях при леля Ванга. Пред къщата й чакаха да ги приеме от предната нощ повече от сто възрастни и деца. Тя ме попита: “Какво ще кажеш за тези хора, чедо?” Отвърнах, че е безкрайна мъката човешка.
     Нестабилността в бита на българина, неувереността му в утрешния ден вече напълно го дестабилизираха и нормално е той да търси опора на други места. За да повярва поне малко в бъдещето си, да намери утеха или да се случи някакво чудо.
     - Истински ясновидци има ли у нас?
     - Разбира се, че има. Ние сме народ, много надарен с хора, които притежават изострена сетивност, долавят информационни сигнали от Космоса.
     - Как да разберем кои са истинските гледачи?
     - Във всеки човек е дълбоко заложен механизъм, който му позволява да улавя изпреварваща събитията информация. По този начин той се пази и предотвратява бедствието, а не върви след него. Иначе нямаше да оцелеем. Няма човек на този свят, който поне веднъж в живота си да не е доловил такава информация.
     - Как става това?
     - Обикновено на границата между съня и бодърстването, по време на сън, при стресови ситуации като катастрофи и травми в областта на главата.Тази свръхчувствителност обаче е по-изразена само при някои хора. Те имат способността директно да улавят космическата информация за управление на мисълта, която е една от най-силните енергии.
     - И виждат бъдещето?
     - Да. Екстрасенсите са онези хора, които са генетично предразположени да улавят информационни сигнали извън нашите сетива. Моцарт, например, е улавял музиката и моментално я е записвал. Затова не бива да се учудваме, че са съществували и съществуват Нострадамус, най-великият гадател на всички времена, Тамара Глоба, че има Ванга, нашата пророчица, която целият свят познава.
     - Имате ли доказателство за сбъднато пророческо предсказание ?
     - Да. Бях при Стефка Златкова от Велико Търново. Двете си говорехме, когато изведнъж лицето й се зачерви. Тя стана и каза: “Страшна трагедия, хора ще загинат в голяма река!” Само ден след това се удавиха в река Лим българските дечица.
     - Леля Ванга познала и всичко за трите брака на именитата певица Стефка Саботинова.
     - Леля Ванга беше велика. Но има и други, които с много висока степен на достоверност предсказват бъдещето. Например, Стоян Марков от Сливен. Феномени са Момера Пенчева, Стефка Димитрова от Пловдив, народният лечител Илко Казанджиев, който за жалост загина при катастрофа.
     - Не можа ли да я предотврати, като е ясновидка? А и нищо не споменахте за Вера Кочовска.
     - Преди тридесет години тя ми направи изключително впечатление.
     Тъкмо се беше върнала от СССР, където я бяха обявили за ясновидка №1, и много се гордееше. Но за първи път ще си позволя да кажа нещо за Вера. Тя се увлече от това признание. Аз обаче си помислих - ще прегориш, защото много се раздаваш. Така и стана. Двете с леля Ванга погълнаха толкова много човешки проблеми и болка, че защитните им механизми прегоряха.
     - Мозъкът на всеки може да се претовари!
     - Но вече разполагаме с компютри, те ни спасяват.
     - Вярвате ли в магии?
     - Магии има. Магическото е заложено в основата на живота ни. В Африка, например, специалисти-екзорсисти правят най-страшната вуду-магия. Мисля, че и в България я има. Какво е магията ли? Става дума за т. нар. психотронно въздействие върху психиката на човека. Тоест тя представлява силно вклиняване на някаква мисъл, нещо като компютърен вирус в биологичната ни машина.
     Нима не съществува магия на словото, на музиката, на светлината и картините? Тя открива сетивата на човека за нови възприятия и усещания. Жалкото обаче е, че и в тази дейност 90% е шарлатания. Уважавам лечителите и ясновидците, но вече много недобросъвестни спекулират с хора, които са в стрес или в психическо неблагополучие.
     - Как се вклинява мисъл и се омагьосва непознат човек?
     - Е, не може! Затова хората да не се плашат от магиите. Спецовете по тях са обучени как да вграждат мисли в човека срещу тях. Но когато самозванци го правят върху лабилни хора и им вграждат отрицателна мисъл, могат да ги поболеят. Т. нар. магьосници всъщност целят да преодолеят естествената информационна енергозащита на човека и да отворят информационните му канали. За жалост, българинът вярва повече на такива, отколкото на сериозни лекари и психолози.
     - Вихри се доходоносен бизнес, така ли?
     - Естествено! От много години се опитваме да сложим бариера пред шарлатаните. Не зная дали изобщо някога ще се отървем напълно от тях.
     - Е, как да се опазим от мошениците?
     - С повече вяра в себе си. Трябва да познаваме слабите си места, т. нар. ахилесова пета. А не да казваме: “Ела, вълчо, изяж ме!”
     Създадена е специална комисия още по времето на бившия здравен министър проф. Гайдарски, която се готви да въведе европейския подход към тези люде и да сложи ред в изявите им.
     - Признавате ли качествата на врачките по кабелните телевизии?
     - Това е едно вредно шоу! Чрез поправка на Закона за здравето искаме всички, които се смятат за ясновидци, лечители и др., да минат задължително през проверка на качествата. Има методи за това! Ще изготвим общонационален регистър на екстрасенсите. Идеята е да се забрани всякаква рекламна дейност, която заблуждава хората и ги кара да вярват в непроверени неща. В цял свят се работи усилено в тази област, тя е една от най-перспективните и авангардни теории на науката. Светът вече започна да мисли по-разкрепостено, появи се и литература, която ни открехна много тайни вратички в познанието, в което навлезе информация от древни времена.
     - Какво ще кажете на хората, склонни да се доверяват на всякакви гадатели?
     - Да се пазят чрез собствените си защитни сили, като опознаят себе си и разберат къде е слабото им място. В никакъв случай да не го слагат на показ и да не хленчат непрекъснато. Защото то е входната врата, използвана за внедряване на лоши мисли. Казваме им черни магии.

http://www.trud.bg/Default.asp?statid=131275&rubr=0&izd=2&fsize=&swidth=800&tr=1&im=03&id=15&iy=2009
« Последна редакция: Март 15, 2009, 14:16:53 pm от хадзапи »

Неактивен fufy

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 33
Re:Окултната темичка на Gil
« Отговор #66 -: Юли 12, 2009, 22:40:30 pm »
О, гледам тук Некрономикон! Как си мечтая само да се докопам (ако наистина съществува) до това чудо! Не че ще владея света или нещо такова, но умирам от желание да науча какво точно има вътре та е толкова тайна и в същото време известна книга ???

Ето тук има малко магически работи: http://www.secretsbg.com/magic.php
И специално за окултните науки: http://www.secretsbg.com/ocult.php
Но може би най- добрият сайт е (или беше, защото от много време не съм го посещавала и не знам как се развива) magicgatebg ииили нщо подобно беше.  :P
That is not dead which can eternal lie. And with strange aeons even death may die...!

Неактивен Gil-Galadh

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 983
 • V to the A to the D-E-R
  • chigot.blogspot.com
Re:Окултната темичка на Gil
« Отговор #67 -: Юли 13, 2009, 10:38:16 am »
Има го из нета, ако се разтърсиш ще го намериш. Не че има смисъл де...
-Какво е дзен?  -Fire-water burn на Bloodhound gang chigot.blogspot.

Неактивен fufy

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 33
Re:Окултната темичка на Gil
« Отговор #68 -: Юли 13, 2009, 10:42:34 am »
Е то из нета какво ли няма, но пък силно се съмнявам да е оригиналният текст. Все пак се спори дали книгата съществува въобще. :-\
That is not dead which can eternal lie. And with strange aeons even death may die...!

Неактивен Gil-Galadh

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 983
 • V to the A to the D-E-R
  • chigot.blogspot.com
Re:Окултната темичка на Gil
« Отговор #69 -: Юли 13, 2009, 23:06:02 pm »
Ами...това което съществува е измислица базирана на творчеството на Лъвкрафт. Истински Некрономикон, като книга на "великите древни", написан върху човешка кожа и т.н. няма
-Какво е дзен?  -Fire-water burn на Bloodhound gang chigot.blogspot.

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27