Автор Тема: Окултната темичка на Gil  (Прочетена 31094 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Gil-Galadh

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 983
 • V to the A to the D-E-R
  • chigot.blogspot.com
Окултната темичка на Gil
« -: Април 24, 2006, 18:58:35 pm »
Тука ще публикувам разни материалчета и от време на време разсъжденийца на "окултна" тематика. И съответно очаквам коментарите ви.
Почвам с едно материалче написано в един друг форум (inchaos.org/forum):


                                                                           
Некрономикон


От дванадесет века до нея се домогват политици и управници, учени и окултисти, но тя сама избира своите приемници. Увековечена в мрачните новели на хорър-класика Хауърд Лъвкрафт, мрачната сила, скрита в древната книга “Некрономикон”, и днес смразява с мистичния ужас пред силите на хаоса. Известна още като “Книга на злото”, “Книга за призоваване на мъртвите” и “Книга-ключ”, със своите магически заклинания и формули тя открива врата извън пределите на физическата реалност и ни захвърля в бездънните измерения на преизподнята.
Оригиналното арабско име на “Некрономикон” е “Ал Азиф” (“Воят на нощните демони”). Неин създател е безумният поет Абдул Алхазред от йеменската провинция Санаа. В търсене на истина и просветление, през VІІ век той обиколил Близкия Изток. Две години живял в развалините на Вавилон, пет години изучавал подземните и тайни пещери на Мемфис и още десет години се скитал в арабската пустиня Руб ал Кхали, където според легендите бродели демонични духове и ангели на смъртта, прекланящи се пред Шейтан. Последните си години Алхазред преживял в Дамаск, където около 700 г. написал своята знаменита книга “Ал Азиф”. В предисловието той уверява, че в пустинята видял приказния град Ирем (наричан още Колон) и безименен град, под руините на който намерил светилище с манускрипти с познанието на раса, предшестваща човечеството, наречена “Древните”. Според арабските мъдреци магриби Ирем зат ал Имад бил построен от шах Шадад, владетел на раса от гиганти - нефилим, в друго ниво на реалността. Магрибите вярвали, че Ирем е врата към Великата пустота. Те го достигали в състояние на изменено съзнание чрез съновидения, медитация и употреба на наркотици. В мистичното пространство те общували с джиновете, обитатели на Пустотата и постигали фана - изкуството на анихилация, когато се освобождавали от оковите на материята и постигали власт над хората и демоните. В суфитския мистицизъм тези медиатори били наричани маджнун - “обладани от сила” и в този смисъл бил “безумен” поетът Алхазред.
През Х век “Ал Азиф” била преведена на гръцки и наречена “Некрономикон”, (от “некро”- мъртъв, и “номос” - опит, обичаи и правила). В 1228 г. книгата е преведена на латински и в следващите векове се разпространява в Германия, Испания и Италия. Третият преводач на сакралната книга бил великият алхимик, маг, учен и фаворит на английската кралица Елизабет доктор Джон Дий, живял в ХVІ век. Днес екземпляри от “Некрономикон” притежават Британския музей, библиотеката на Харвардския университет и Националната библиотека на Париж. Предполага се, че в света постоянно съществуват 96 ръкописни копия, но само седем от тях имат силата да отворят врати към други измерения - 3 на арабски, една на гръцки, две на латински език и английския превод на Джон Дий. Ръководителите на традиционните религии в целия свят призовават и се стремят към изземването на опасната книга. Те предупреждават, че в нея се крие огромна сила и четенето неизбежно води до ужасяващи последствия.
“Некрономикон” ни въвежда в мрачните тайни на Земята и Вселената и започва с разказ за чудовищни същества, пристигнали в прастари епохи от тъмните звезди. Дълги столетия Древните пребивавали на дъното на океана, но след това злокобните им пълчища излезли на сушата и завладели света. Хилядолетия по-късно могъщи същества, наричани Стражите на Земята, се осмелили да се изправят срещу демоничните дегенерати, захвърляйки ги в “отвъдни реалности, където цари хаос и изменчивост на формите” и поставяйки своя възпиращ злото печат на границата между световете. Оттогава блуждаещите в пустотата между измеренията и оковани на дъното на океана и в земните недра адски създания очакват мига, когато сатанински заклинания и разрушителната воля на световни тирани ще провъзгласят тяхното гибелно завръщане.
Текстовете на прокълнатата книга разкриват, че Древните се прекланяли пред две всемогъщи и всеобхватни божества, наречени Йог-Сототх и Азатотх. Йог-Сототх е олицетворение на миналото, настоящето и бъдещето и се отъждестява с безкрайността. Сърцевината му се обитава от неговия брат-джудже Азатотх - опора на мирозданието и владетел на световете. Азатотх излъчва в космическата бездна вълни от вероятности, всяка от които съдържа безкрайно число сценарии за съществуването на всички същества и светове. Йог-Сототх и Азатотх символизират още безкрайното разширение и безкрайното свиване. В тези представи откриваме удивително реалистичен древен прототип на съвременните астрофизични модели за Големия взрив и катастрофичното свиване на космоса и на квантовите физични модели, които допускат едновременното съществуване на паралелни светове.
Душа и посредник между маговете и пратениците на хаоса бил Нярлатхотеп. Чрез Могъщия вестител магрибите установявали контакт с Азатотх. Нярлатхотеп можел да приема всяка форма, но посветените го познавали по миризмата. В “Некрономикон” откриваме и свидетелство за присъствието на тайнствена сила, персонифицирана в божеството-дракон Ктулху, изобразяван с чудовищен лик, заобиколен от десетки протуберанси и пипала. Запокитен от Стражите на Земята на дъното на Пасифика, върховният жрец на Древните Ктулху спи мъртвешки сън до края на еона в прокълнатия град Р`лйех. Ако Ктулху бъде призован от маг в неправилното време, той ще се издигне от бездната и порази човечеството с пристъпи на безумие. Друга легенда твърди, че сънищата на хората са мислите, а живота им - съня на Ктулху и ако божеството се събуди, ние ще изчезнем.
Магическата книга съдържа описание и на други чудовищни същества, които могат да бъдат призовани със специални символи и заклинания. Един от боговете - Шуб-Ниггурах, се появявал в образа на Черен козел. Нему се покланяли не само араби, гърци и египтяни, но и най-древната цивилизация - шумерите. Обширни пасажи от текстовете са посветени на шогготите - рептиловидни създания от протоплазмена пяна. Древните им отредили съдбата на слуги, но шогготите станали независими и действат по своя воля и за своите непонятни цели. Те често се явяват на изпаднали в наркотично опиянение, но не се поддават на контрол от човека. Друга загадъчна раса са дълбинните, хибриди между риба, жаба и човек, обитаващи океаните, пещерите и земните недра. Техен повелител е съюзникът на Ктулху - божеството Дагон. Дагон се споменава във филистимската традиция, вавилонците го познават като изплувалият от водите на Персийския залив бог-риба Оанес, а гърците и римляните - като Посейдон и Нептун. Властта над тях така очарова мага, че той бавно, но сигурно става техен роб. Най-отблъскващите същества в “Некрономикон” са т.нар. гули или упири. Въпреки, че приличат на хора и могат да встъпват в сексуални контакти с тях, гулите издават ужасяващи крясъци и имат чудовищни черти на лицата. При определени обстоятелства човек може да се трансформира в упир, но обратният процес е невъзможен. Първоначално обитавали уединени местности и се хранели с трупове и случайни скитници, но днес, известни като вампири, разрастват властта си над целия свят и пред тях се прекланят магически ордени, култове и общества.
Надниквайки отвъд бариерата между световете в търсене на могъщество и безсмъртие, съвременните магове пропускат в нашата реалност ужасни и разрушителни сили. Мнозина вече са убедени, че СПИН, ебола и други чудовищни синдроми на епохата са само научните названия на злите сили, призовани със силата на магическите символи и заклинания, а концепцията за клонирането и психотронното оръжие са извлечени от древните трактати. “Книгата на злото” е ориентирана към егоцентричните и агресивни тирани, способни да хвърлят света в пламъците на нова световна война. Неслучайно личности като Наполеон, Хитлер и всевъзможни агенти и разузнавачи на “велики сили” от столетия търсят легендарния Ирем в сърцето на арабската пустиня, за да получат подкрепата на неземно могъщите сили “от зората на времето”. Истинско щастие е, че са се провалили. Но още колко дълго ще задържим затворена вратата към преизподнята?
« Последна редакция: Април 24, 2006, 20:43:10 pm от Horus »
-Какво е дзен?  -Fire-water burn на Bloodhound gang chigot.blogspot.

firma

 • Гост
Отг: Окултната темичка на Гил
« Отговор #1 -: Април 24, 2006, 20:02:40 pm »
Гил какво да коментираме дали Окултизма е истина или...
Доста материали има вече за окултизма,има доста  сайтове за заклинания.
Необходимо ли е на хората да се занимават с окултизъм. :--- :--- :---

Неактивен Gil-Galadh

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 983
 • V to the A to the D-E-R
  • chigot.blogspot.com
Отг: Окултната темичка на Гил
« Отговор #2 -: Април 24, 2006, 20:31:59 pm »
то е повече начин на мислене :)
Идеята на темата е да е в защита,щото повечето теми тука са крайно отрицателни.
Ще има неща както за хубави така и за по-тъмни неща.чисто познавателна работа.За да не ръсим после глупости и да се излагаме
-Какво е дзен?  -Fire-water burn на Bloodhound gang chigot.blogspot.

firma

 • Гост
Отг: Окултната темичка на Гил
« Отговор #3 -: Април 24, 2006, 20:37:42 pm »
Да но за да стигнеш до крайна отрицателна оценка,все пак си минал през някакъв житейски опит!
Този форум и сайт мисля ,че не е за тъмни неща има си достатъчни сайтове.
Най -добре е тази тема да се коментира в окултиският сайт.Да не забравяме,това е коментар за нас,за други става истина,кой носи отговорността после. ??? ??? ???

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 658
 • In Lies We Trust...
Отг: Окултната темичка на Gil
« Отговор #4 -: Април 24, 2006, 20:44:30 pm »
Gil, интересна статия, само имай мяра с нещата, които слагаш ;)

firma

 • Гост
Отг: Окултната темичка на Гил
« Отговор #5 -: Април 24, 2006, 20:45:10 pm »
Идеята на темата е да е в защита,

Да защитя  Хитлер. ??? ??? ???Неактивен Gil-Galadh

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 983
 • V to the A to the D-E-R
  • chigot.blogspot.com
Отг: Окултната темичка на Gil
« Отговор #6 -: Април 24, 2006, 20:55:46 pm »
Да но за да стигнеш до крайна отрицателна оценка,все пак си минал през някакъв житейски опит!
Този форум и сайт мисля ,че не е за тъмни неща има си достатъчни сайтове.
Най -добре е тази тема да се коментира в окултиският сайт.Да не забравяме,това е коментар за нас,за други става истина,кой носи отговорността после. ??? ??? ???
Еми аз предоставям житейския опит на другата страна.
Ако ще търсим истината..ми има хора дето ще я намерят и тук.А пък окулт означава "скрит" в смисъла за това че не е за всеки,синоним на езотеричен,само дето едното е от гръцки другото от латински.А само по себе си познанието е неутрално.Длаи ще го ползваш като Хитлер или като Христос си е товя работа.Дори споменатия по нагоре некрономикон може да е полезен.
 Още повече че в този форум основно магията се оплюва и се пропагандира християнство,което си е баш манипулация,а се показват и неща дето са си чисто окултни-астрална проекция,ченълинги и т.н.
  И все пак е някак си тъпо влиза тука надъхан младеж озлобен срещу манипулациите и що да види-ми точно това от което бягаGil, интересна статия, само имай мяра с нещата, които слагаш ;)

споко,няма да има изродщини :).По-скоро ше са разяснителни неща,биографии на някои по-известни хорица и развенчаване на популярни митове
« Последна редакция: Април 24, 2006, 20:57:31 pm от Gil-Galadh »
-Какво е дзен?  -Fire-water burn на Bloodhound gang chigot.blogspot.

firma

 • Гост
Отг: Окултната темичка на Gil
« Отговор #7 -: Април 24, 2006, 21:08:59 pm »
Аз лично съм "поразучил" окултните техники,за какво става въпрос. :-X
Смея да твърдя,че заради тях сега се увеличават прогнозите за земетресения.
Рано или късно 100 процента човек получава 'шамари' от живота и разбира какво трябва да прави.
Сигурно знаеш,че основният мотив и цел на окултизма е надмощие пред хората.
Пропагандира се християнство. ::)
На кому е нужно това надмощие. ???

Неактивен Gil-Galadh

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 983
 • V to the A to the D-E-R
  • chigot.blogspot.com
Отг: Окултната темичка на Gil
« Отговор #8 -: Април 24, 2006, 21:13:07 pm »
Аз лично съм "поразучил" окултните техники,за какво става въпрос. :-X
Смея да твърдя,че заради тях сега се увеличават прогнозите за земетресения.
Рано или късно 100 процента човек получава 'шамари' от живота и разбира какво трябва да прави.
Сигурно знаеш,че основният мотив и цел на окултизма е надмощие пред хората.
Пропагандира се християнство. ::)
На кому е нужно това надмощие. ???


Надмощие???И къде го видя тва.можеш да ползваш знанието за това.Знанието е сила.От къде си ги поразучил,с какво точно си се занимавал?
 А няма такова като "трябва да прави" и убийството е оправдано ако от него можеш да научиш нещо.
 Ми пропагандира се-я виж колко теми само за него има,и много от тях естествено са оплюващи всичко друго
-Какво е дзен?  -Fire-water burn на Bloodhound gang chigot.blogspot.

firma

 • Гост
Отг: Окултната темичка на Gil
« Отговор #9 -: Април 24, 2006, 21:23:33 pm »
Теми за християнството лично съм ги подбирал.Тези теми за важни според мен и нося отговорност ако някой се заблуди от тях.

За окултистите и магьосниците ще допълня,тези които се занимават с магии се връща на най-милото им-децата им  и както се казва до девето коляно.После като поумнеят плачат,ама да са мислили навреме.
Досега не съм разбрал и няма и да видя прокопсал от живота окултист.

Неактивен Gil-Galadh

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 983
 • V to the A to the D-E-R
  • chigot.blogspot.com
Отг: Окултната темичка на Gil
« Отговор #10 -: Април 24, 2006, 21:27:20 pm »
интересно,аз пък познавам доста.Тъй де надявам се ще четеш материалчетата,които ще поствам,току виж си си променил мнението.
 От собствен опит ли говориш?


От къде си ги поразучил,с какво точно си се занимавал?

-Какво е дзен?  -Fire-water burn на Bloodhound gang chigot.blogspot.

firma

 • Гост
Отг: Окултната темичка на Gil
« Отговор #11 -: Април 24, 2006, 21:36:50 pm »
интересно,аз пък познавам доста.Тъй де надявам се ще четеш материалчетата,които ще поствам,току виж си си променил мнението.
 От собствен опит ли говориш?


От къде си ги поразучил,с какво точно си се занимавал?


Да си променя мнението за окултизма ли? :D ;D
Не мога да отрека ,че окултизма е начин за разделяне на хора.
Обичам да ходя да разузнаване при рейки,универсална енергия, и окултисти.
Хората обясняват всичко,някои незнаят даже с какво се занимават в началото.

Неактивен Gil-Galadh

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 983
 • V to the A to the D-E-R
  • chigot.blogspot.com
Отг: Окултната темичка на Gil
« Отговор #12 -: Април 24, 2006, 21:50:27 pm »
Не мога да отрека ,че окултизма е начин за разделяне на хора.
Обичам да ходя да разузнаване при рейки,универсална енергия, и окултисти.
Хората обясняват всичко,някои незнаят даже с какво се занимават в началото.
Ако ходиш по разни масови прояви и сбирки е ясно че там са жадни за пари и власт хорица,дето събират жадни за духовното хорица.
-Какво е дзен?  -Fire-water burn на Bloodhound gang chigot.blogspot.

firma

 • Гост
Отг: Окултната темичка на Gil
« Отговор #13 -: Април 24, 2006, 21:55:34 pm »
..из спомените на една "окултиска"

Кристина научила за съществуването на магове в своя град от едно анонимно интервю в местния студентски вестник. Не било сложно да бъдат открити и тя се запознала с тях. Отначало получила няколко книги, а по-късно, след обучение, което продължило година и един ден, била приета в общината им. Общината редовно се събирала за ритуално поклонение на природата всяко пълнолуние и по време на празниците (шабашите): пролетното и есенното равноденствие, средата на лятото, Нова година, Имболг, Белтайн, Лугнасадх и Самхайн. Първите четири ознаменували смяната на годишните времена, а останалите били свързани с периодите на браковете и раждането на потомство. Освен тези ритуали се извършвали и специални магически церемонии: очертавал се кръг и се произнасяли заклинания, които призовават богините на севера, юга, изтока и запада, в резултат на което участниците "се изпълват с природна енергия" и получават възможност да влияят върху събитията. Магията може да се използва, за да се изцели болен от рак, а също и за обичайни неща: за постъпване на работа или по-бързо да се паркира колата. Въпреки че всички тези танци на лунна светлина и призоваването на природните сили изглеждат като доста глупашко занимание, те, както свидетелства Кристина, оказват нужното въздействие.
"Дори и сега, след толкова години, изкушението е все още силно. Например, ако не стигат парите, за да се плати електричеството, си мислиш: е, за последен път..." Кристина, която има известни парапсихологически способности, отначало се чувствала като у дома си в общината, но както тя сама свидетелства, всичко се оказало само пролог към това, което започнало впоследствие. Тъмната страна обикновено се проявява само след година, година и половина.
"Научих се да съсредоточавам волята и разума си и да ги насочвам към нужната ми цел. Първата година на занятията е била, изглежда, най-чудната година в моя живот, бях обкръжена от близки хора, всички те притежаваха в известна степен свръхестествени способности. Аз бях щастлива, че като се обединим, ние ще можем да принасяме повече полза.
След година и половина обаче събитията добиха съвсем друга насока. При нас то се нарича срив. Започнаха да ми се случват ужасни неща. Изпитвах непрекъснат, нарастващ ужас. Тогава живеех в малка къща в една ферма и спях на тавана. Веднъж през нощта ненадейно ме обхвана страх, кожата ми изтръпна и цялото ми тяло сякаш натежа като олово: аз не можех да се помръдна, нито да извикам, а чувството на страх все повече се усилваше. В един момент усетих, че ако не съумея поне малко да се помръдна, за да премахна някак си това усещане, още малко и ще полудея. Съумях да помръдна главата си и тогава видях две светещи и наблюдаващи ме очи, и което особено силно ме порази, това същество висеше във въздуха, без да докосва пода. Сигурна съм, че това не бе халюцинация или игра на въображението, а аз дори и приблизително не мога да опиша обхваналия ме тогава ужас. След известно време - не мога да кажа дали това са били 3 минути или 3 часа - чувството на страх започна да отслабва. Този случай ми направи неотразимо впечатление.
Освен това започна да ме преследва един и същи сън, който винаги ме караше да се събуждам. Къщата ми се намираше в гората, върху един планински склон. На неговия връх ние направихме магически кръг за шабашите - мястото бе доста затънтено и наоколо нямаше съседи. В съня си сякаш се събуждах, гледах в прозореца към върха на хълма и виждах как той свети отвътре с мигаща светлина, като при това бях сигурна, че този сигнал е предназначен за мен. Този сън бе толкова реален, че не мога да кажа дали това ми се е присънило, или е ставало наяве. В същото време често ставаше и друго необичайно явление. Нощем от върха на хълма можеше да се види как на северозапад, на височина около 100 метра, се появява ярко светещ, пулсиращ обект, който започва безшумно да се движи на югоизток. Щом само се появеше в далечината, кучетата от всички ферми, които се намираха по маршрута му, започваха да лаят, и колкото повече се приближаваше, толкова се приближаваше и кучешкият вой. Това ставаше редовно и помня, че всеки път гледах този обект и се надявах, че ще се върне и ще ме отнесе със себе си."

Неактивен Gil-Galadh

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 983
 • V to the A to the D-E-R
  • chigot.blogspot.com
Отг: Окултната темичка на Gil
« Отговор #14 -: Април 24, 2006, 22:13:09 pm »
откъде е това?
 Ясно е че хората, с които се е свързала героинята са уиканци.Празниците,които те отбелязват са предхождащи християнството с няколко хиляди години.А номерата за парите и колата реално погледнато са просто впрягане на енергията около нас да свърши малко работа.
 моментът с парализата е добре известен и документиран.Получава се когато тялото е заспало а умът буден.Известно е под името "синдром на старата вещица" заради усещането че нещо се промъква покрай тебе.Робърт Монро го нарича Фокус 10. Характерно засъстоянието е,че  е много подходящо за излизане от тялото и именно от това идва и ужасът.Той е нещо нормално,макар че трудно се преодолява.А иначе има доста същества,които ни наблюдават и понякога напътстват.
-Какво е дзен?  -Fire-water burn на Bloodhound gang chigot.blogspot.

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27