Автор Тема: За пчелите  (Прочетена 27447 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 658
 • In Lies We Trust...
За пчелите
« -: Октомври 12, 2006, 18:05:10 pm »
Днес ще говорим за един от апокрифите. Това е един откъс, но важен, защото трябва да разберем нещо за тайния живот на едно древно братство. В човешкия свят това братство е наречено пчелите, значи ще говорим за тайния живот на пчелите. Пчелите са същества от тънкия свят. Те общуват с тайната душа на цветята и имат с тях една много фина интимност в тънкото измерение. Тук участват: душата на пчелите, душата на цветята и душата на Бога. В древноста са наричали пчелите сари. Ще говорим за сари. Това са онези, които събират мъдростта. Наричат ги още събирачи на слънцето. Според Та Кхора, сари са братство от напреднали, просветлени души, не просто пчели, защото и мъдрецът не може да направи мед, нито ученият, нито никой. Това е много особена способност, която се дължи на едно качество в тях. Сари са хранители на древна мъдрост. На едно тяхно събрание в Атлантида, те се чудели как да скрият и опазят своята най-чиста мъдрост, своята традиция. И са я превърнали в мед. Това означава, че в меда е съхранена мъдростта на определени същества, мъдрост, която ще дойде в бъдеще. Тази мъдрост е включена в меда. И нещо повече, медът е особен род хляб, свещен хляб. Освен това, той е скритото предание на първата слънчева раса, за която след време ще говорим. След време, ако трябва, ще ви дам много богомилски рецепти, повечето са с мед.
Медът се предава и продължава да се предава като една тайна традиция на тази скрита мъдрост именно на тази древна раса, за която и сфинксът загатва нещо, но по друг начин. Значи, пчелите си имат свой начин на изразяване, а сфинксът си има друг начин. Пчелите са носители и хранители на тази вечна и слънчева мъдрост. Това означава, че който се храни съзнателно с този мед, с чистия мед като храна, не го наричам лечебен, защото той е лечебно лекарство покрай другото, второстепенно. Това е нещо свещено, свещена храна, това е сгъстена слънчева енергия, най-чистата форма на енергията. Както пчелите са свидетели на отминали цивилизации, също медът е един свидетел.
Според окултната наука, истинската храна е чиста, сияеща и слънчева енергия, а това е именно, универсалната субстанция. Въобще, човекът се храни с енергия, каквото и да яде, това е все енергия. Всички видове храна са нещо като вторична енергия, докато Слънцето е първична енергия. Според  Михаил свещената любов към Слънцето, тази специалната любов, специалното чувство, побеждава чувството за глад все повече и повече. Говоря за тези, които имат вътрешна връзка със Слънцето, които имат таен контакт, а не които просто се греят, тъй като Слънцето е тяло на божество.
Според сари, на съществата не им трябва учител, а истински живот, истинолюбие. Защо? Защото без истинолюбие Учител е напълно излишен, може цял живот да стои до тебе, той е излишен. Според сари, истинолюбието е съкровенолюбие, то може да те ръководи само по себе си и да те заведе при Единствения Учител. Както виждате, даже пчелите са разбрали нещо много дълбоко, те имат свои правила, другия път ще продължим с тях. Според Та Кхора или Хермес, или Тот, истинолюбието е единственият път към съвършенството и според него съвършеният човек е съвършената религия. Мъдростта на Нетер е създала пчелите. Нетер, това е древната египетска дума за Бог, за нея след време ще говорим повече. Тя е малко по-дълбока от думата Бог, както и идеята ДАО, но това е друг въпрос, съдържа много по-дълбоки тайни.
Когато сар или пчелата посещава цветята, тя прониква в тяхната душа, чрез сетивото на сетивата. На езика на сари, сетивото на сетивата е просто съкровеното. Между другото, една пчела посещава на ден между 4 и 6 хиляди цвята. Това е едно огромно трудолюбие, една изключителна работоспособност. И най-вече тя работи с едно специално сетиво, наречено сетиво на сетивата, всъщност това е съкровеното. Нещо, което в известен смисъл е по-дълбоко от шестото чувство, понякога се приравнява към шестото чувство, но понякога е нещо по-дълбоко.
Пчелата прониква в душата на цветята и изважда есенцията. Тя прониква във вечността, вътре, после прави кръг от времето към вечността. У казва, че цветята са деца на ангелите, значи, никой няма право да къса цветята. Ако някой скъса цвете, според У, някога и той ще заприлича на скъсано цвете, понеже е посегнал на децата на ангелите. Ще дойде време, той ще заприлича на скъсано цвете, това е неизбежен закон. Казвал съм ви, ако някой много иска да подарява цветя на някого, в саксийка, ако въобще иска и не може да избегне, това е начинът.
Цветята са деца на ангелите, а това означава, че те символизират добродетелите. А добродетелите са това, което дава винаги най-хубавото от себе си. Пчелите могат да го видят, могат да го извадят, човекът не може, човекът няма тази способност. У казва: Говедото ще стъпче цветето, човекът ще го откъсне, а пчелата ще извади мед. Кой е най-умният? Това говори, че сари са много напреднали духовно и това е наистина така, след време ще говорим пак за тях. Затова цветята дават себе си само на сари, на пчелите, на просветлените души, само на тях те дават своята есенция. Има, както казах, много тънка интимност между душата на сари и душата на цветята. И от тази тънка интимност се е родило нещо свещено, това е медът.


Елеазар Хараш


Винаги съм ги смятал за извънземни същества :D

Неактивен Mirotvorec

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 3 793
 • Азъ, от Народа на Еднорога
  • http://silverunicorn.org/
Re: За пчелите
« Отговор #1 -: Октомври 12, 2006, 18:18:25 pm »
Цитат
Това означава, че в меда е съхранена мъдростта на определени същества, мъдрост, която ще дойде в бъдеще. Тази мъдрост е включена в меда.
Лелеее, аз ще ставам сигурно много мъдър...ама като му дойде времето  :P  Медът ми е във всекидневното меню от както се помня.
Не мисли като човек!-Крион

Дъвиан

 • Гост
Re: За пчелите
« Отговор #2 -: Октомври 12, 2006, 18:59:43 pm »
Винаги съм ги смятал за извънземни същества :D

Кой каза, че са извънземни? :)

Между другото "У" в текста е Учителя - Беинса Дуно. ;)

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 658
 • In Lies We Trust...
Re: За пчелите
« Отговор #3 -: Октомври 12, 2006, 19:08:55 pm »
Пчелите са същества от тънкия свят. Те общуват с тайната душа на цветята и имат с тях една много фина интимност в тънкото измерение.

8) 8) 8) 8) 8) 8)

Дъвиан

 • Гост
Re: За пчелите
« Отговор #4 -: Октомври 12, 2006, 19:11:03 pm »
Пссс, извънземните не са ли едни човечета в летящи чинии? Или може би искаш да кажеш, че пчелите са изпратени от тези извънземни същества... същества или същности? Има разлика. :)

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 658
 • In Lies We Trust...
Re: За пчелите
« Отговор #5 -: Октомври 12, 2006, 19:12:55 pm »
Всичко дето не е от земята е изън-земно Дъвиане 8)

Неактивен GNOSTIC

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 255
Re: За пчелите
« Отговор #6 -: Октомври 13, 2006, 10:57:16 am »
Винаги съм ги смятал за извънземни същества :D

Кой каза, че са извънземни? :)

Между другото "У" в текста е Учителя - Беинса Дуно. ;)

Yes, Дъвиане - У е равно на Беинса Дуно, а Елеазар Хараш е духовното име на Петьо Йорданов, посветил се от  над 3 десетилетия на Учението на Бялото Братство. Много духовен човек!
Може би  думата извънземни трябва да е в кавички. Аз лично ги приемам като духовни същности /"от тънкия свят"/със земно проявление.
Текстът ми хареса!

Дъвиан

 • Гост
Re: За пчелите
« Отговор #7 -: Октомври 13, 2006, 18:20:02 pm »
Знам Гностик. ;D

Ето това, мисля, е от изключителна важност:
У казва, че цветята са деца на ангелите, значи, никой няма право да къса цветята. Ако някой скъса цвете, според У, някога и той ще заприлича на скъсано цвете, понеже е посегнал на децата на ангелите. Ще дойде време, той ще заприлича на скъсано цвете, това е неизбежен закон. Казвал съм ви, ако някой много иска да подарява цветя на някого, в саксийка, ако въобще иска и не може да избегне, това е начинът.

Но ето нещо и от Учителя за пчелите:

"Има много учени пчели. Оказва се, че те си имат станции на радио. Всяка една пчела си има радио в тялото. Когато тази пчела отиде да бере мед, като намери някъде цвят, оттам изпраща вълни до станцията на кошера. Те долавят тези вълни. Тази пчела има един начин да говори. Една пчела балерина като затрепти с крилата, тогава всички пчели излизат. Сега тези работи ги описват не религиозни хора, но хора, които не вярват, които са скептици, които не вярват в Бога. Те са изследвали, че в стомаха някъде, в тялото на тази пчела са тези неща. Пчелите имат и един хубав барометър, с който мерят кога ще се развали времето и пчелите се връщат. Инструменти си имат. Не само това, но те си имат вътрешно осветление, инсталация си имат. Пчелите си имат една инсталация на къси вълни. Те схващат лъчите, които ние не можем да схванем. Казвате, че в тъмно живеят. Много се лъжете. Не, в светлина живеят, но не в нашата. Вътре си имат инсталация и вечерно време е осветена хижата. Ние казваме, че на тъмно живеят. Някои пчели отварят, но външната светлина ги смущава."

Дъвиан

 • Гост
Re: За пчелите
« Отговор #8 -: Октомври 13, 2006, 18:22:09 pm »
Ето какво казва Толстой:

"Както слънцето и всеки атом от етера е кълбо, завършено за себе си и в същото време само атом от недостъпното за човека поради грамадността си цяло, тъй и всяка личност носи в себе си свои цели и в същото време носи ги, за да служи на недостъпните за човека общи цели.
Кацналата на цветчето пчела ужилва детето. И детето се страхува от пчелите и казва, че целта на пчелата е да жили хората. Поетът се любува на пчелата, която се е впила в чашката на цветчето, и казва, че целта на пчелата е да смуче аромата на цветята. Пчеларят, който вижда, че пчелата събира цветния прашец и го носи в кошера, казва, че целта на пчелата е да събира мед. Друг пчелар, който е проучил по-отблизо живота на рояка, казва, че пчелата събира прашец за изхранване на младите пчели и за да може царицата да се плоди и затова целта й е в продължаване на рода. Ботаникът вижда, че като прелита с прашец от двудомното цветче върху плодника, пчелата го оплодява и ботаникът вижда целта на пчелата в това. Друг, който следи преселването на растенията, вижда, че пчелата помага за преселването и тоя нов наблюдател може да каже, че това е целта на пчелата. Но крайната цел на пчелата не се изчерпва нито с една, нито с втора, нито с трета цел, които човешкият ум може да открие. Колкото повече се възвишава човешкия ум в откриването на тия цели, толкова по-очевидна е за него недостъпността на крайната цел.
За човека е достъпно само наблюдението върху съответствието на живота на пчелата с другите явления на живота. Същото може да се каже за целите на историческите лица и на народите."

Неактивен neven

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 698
Re: За пчелите
« Отговор #9 -: Октомври 14, 2006, 10:31:30 am »
За човека е достъпно само наблюдението върху съответствието на живота на пчелата с другите явления на живота. Същото може да се каже за целите на историческите лица и на народите."

Много е прав Толстой. Наблюдението на пчелите поражда  въпроси , чиито отговори могат да променят наблюдаващия. Защото вижда един нов свят, нови отношения, нямащи почти нищо общо нашия, човешкия.
"Предметите на Тльон се удвояват; те са склонни обаче и да изчезват или да губят известни черти, ког

Неактивен JulesWinnfield

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 60
Re: За пчелите
« Отговор #10 -: Март 08, 2007, 18:32:37 pm »
Загадъчната гибел на пчелите в САЩ може да предизвика катастрофални последици за икономиката на страната.

По последни данни на територията на 20 щата през зимата са загинали 80% от всички пчели, като причината за това явление все още не е установена.

Около 90 от основните селскостопански култури в САЩ са напълно зависими от пчелите и както смятат специалистите "трудовата дейност" на тези насекоми осигурява на американската икономика около 14 млрд. долара годишно.

"Разбираемо е безпокойството около тази ситуация - пише New York Times. - Засега всичко изглежда като на кино и никой не разбира последиците от тази заплаха".

Според вестника масовата гибел на пчелите означава не просто недостиг на мед. "Всъщност икономическата ценност на меда, восъка и другите пчелни продукти е съвършено незначителна в сравнение с обема от "услуги", които оказват пчелите при опрашването на селскостопанските култури".

По сметки на специалистите хранителният режим на средния американец (за около 1/3 от тях) се състои от продукти, резултат от дейността на пчелите.

Учените вече се опитват да установят причините за изчезването на насекомите. Като възможни варианти се приемат болест или прекомерното използване на пестициди.

В същото време, пише вестникът, пчелите изчезват с невероятно бързи темпове, а министерството на селското стопанство на САЩ дори не успява да направи необходимата статистика.

Вестникът предупреждава, че явлението може да се превърне в сбъдване на кошмар от най-песимистичните научно-фантастични филми.

ibox.bg

http://www.voininatangra.org/modules/news/article.php?storyid=361

Най - чувствителните първи си отиват ... :(  САЩ започват да си берат плодовете .
« Последна редакция: Март 08, 2007, 18:34:58 pm от JulesWinnfield »

Неактивен DreamCatcher

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 368
Re: За пчелите
« Отговор #11 -: Март 08, 2007, 20:05:27 pm »
Може да е нещо свързано с психотронната обработка. Просто предполагам де. Изобщо така сме наводнили ефира с нискочестототни, високочестотни и какви ли не други излъчвания, че горките чувствителни пчелички просто не издържат. Естествено най-голямо облъчване сигурно има в САЩ тъкмо.

Колкото до първата статия, тази от Хорус - забелязахте ли това за цветята. Всеки път ми става тежко, като видя откъснати цветенца. Даже вчера като гледах един подлез, който скоро му правиха ремонт, си мислих, защо не са направили цветарници, а всичко е толкова бяло и студено в новият му вид. В същото време в подлеза има магазин за цветя, естествено откъснати и грижливо опаковани в букетчета. И нас така ни погребват, грижливо опаковани. А днеска какво беше, нали е осми март, ужас.  :(

Неактивен BlackBLOOD

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 20
Re: За пчелите
« Отговор #12 -: Март 11, 2007, 23:38:43 pm »
Загадъчната гибел на пчелите в САЩ може да предизвика катастрофални последици за икономиката на страната.

Предполагам  че сте чели книгата за "Кралете и зелето", ако си спомняте там се говори за пчелите и другите насекоми като преносител на прашеца на генно модифицираните култури към останалите култури. Напълно е възможно генните модификации да са засегнали пчелите и да са довели до някаква масова смъртност.Особенно при условие че в един рой вички пчели са със еднаки гени. Все пак са родени от една царица майка...
« Последна редакция: Март 11, 2007, 23:39:49 pm от BlackBLOOD »

Неактивен Tina

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 696
Re: За пчелите
« Отговор #13 -: Март 12, 2007, 01:46:34 am »
Дойде ми на ума, че може би вие не знаете и предсказанието на Ванга за "края на света". В него тя казва между другото и, че ще изчезне меда....

Неактивен Alien

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 6 668
 • WATCHER
Re: За пчелите
« Отговор #14 -: Март 12, 2007, 14:50:43 pm »
Дойде ми на ума, че може би вие не знаете и предсказанието на Ванга за "края на света". В него тя казва между другото и, че ще изчезне меда....

Явно се работи по сценарий - негативните сценарии се сещайте кой ги прави.....

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27