Автор Тема: Честотна вълна едва не ме отнесе  (Прочетена 35101 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 652
 • In Lies We Trust...
Re: Честотна вълна едва не ме отнесе
« Отговор #120 -: Ноември 04, 2006, 20:49:50 pm »
"За програмиране и mind control в Индия използвали: тантра практики, които всъщност развили системата на чакрите, церемонии, аромати, масла и животински части. И между другото маслата стават доста по-популярни сега заради определена причина. Да наистина имат цел като етеричните масла за техники на лекуване и т.н., но също могат да бъдат използвани за програмиране. Трябва да сте наясно с това. Определени миризми и комбинации отварят определени честоти в мозъка и позволяват да бъдете контролирани и манипулирани по определен начин."


Из лекция на Стюърт Суердлоу

IYI

 • Гост
Re: Честотна вълна едва не ме отнесе
« Отговор #121 -: Ноември 04, 2006, 21:50:13 pm »
Етеричните масла стимулират създаването на естествени антибиотици в организма.Някой етерични масла унищожават вирусите и заразите във въздуха и всичко това е 0.1% от възможностите на този чудесен метод.Съчетан с други техники, резултатът е чудесен.На физическо ниво се лекуват стотици болести, на енергийно ниво се премахват много вредни образувания.Етеричните масла могат да се използват за всевъзможни неща, та дори и за лоши, но нашата цел е друга.
Да при определена настройка на съзнанието и употрена на етерично масло е напълно възможно включването в определени честоти.
Нека дам малък пример:

Лавандула, Чаено дърво и Иланг Иланг при концентрирано вдишване се чудя какви мисли биха ти дошли, та какви мисли ти идват когато вдишаш цветя?

Ароматотерапията стимулира жлезите, съзнанието, психиката, като цяло стимулира всевъзможни процеси в тялото във физически иенергиен аспект.Точно тук твърдението на Тина е абсолютно неподготвено и безмислено!

Тантра практики и аромати е нещо съвсем друго, но в съчетание с животиснки части е повече от ясно какво е намерението на практикуващите.Каквото намерението такъв и резултата!При нас намерението е далеч от тези практики.
Казах за Ароматотерапията в съчетание с други техники!!!

Неактивен Tina

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 692
Re: Честотна вълна едва не ме отнесе
« Отговор #122 -: Ноември 04, 2006, 22:53:27 pm »
Цитат
Определени миризми и комбинации отварят определени честоти в мозъка и позволяват да бъдете контролирани и манипулирани по определен начин."

Цитат
Ароматотерапията стимулира жлезите, съзнанието, психиката, като цяло стимулира всевъзможни процеси в тялото във физически иенергиен аспект.Точно тук твърдението на Тина е абсолютно неподготвено и безмислено!

Не точно, ама щом казвате ще си върна дипломата в института по ароматерапия, който ми я издаде и ще им кажа, че са ме учили на глупости, щом IYI  и Horus казват така!  ;D

Може пък и да ми върнат парите.... :D

IYI

 • Гост
Re: Честотна вълна едва не ме отнесе
« Отговор #123 -: Ноември 05, 2006, 23:39:20 pm »
Не знам до колко сериозно говриш за институти и дипломи, но самият факт, че нещо действа на психически план, значи действа и на енергиен.Пример;  когато помиришеш цветя ти става приятно, по този начин имаме въздействие на психически аспект, след което неминуемо и на енергиен!

Неактивен ----------

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 581
Re: Честотна вълна едва не ме отнесе
« Отговор #124 -: Ноември 07, 2006, 15:09:11 pm »
Необходимо е да се създаде и поддържа цялостен свят на омиротворение и възвишени въздействия - не само ароматотерапия, но и цветове, музика, лъчи... както е казал Яворов. В това число влизат техники като йога, медитации и съзерцания, молитви... По принцип човек има в себе си един "свещенодействен регистър" и може успешно да го задейства, стига да иска, като получи по този начин доста обстоятелствена информация относно това какво е необходимо за него самия и за околните му. Вземането на пример от по-задълбочили се в тази област също не е за изпускане - и тук не говорим за copy-paste, а за вземане на пример - тоест, интерпретиране и приспособяване за собствената ситуация... Създаването и поддържането на такива високовибрационни микро-светове, е задължителен спасителен пояс. Много скоро ще забележите, че във вашата защитена зона се приютяват и други същества, които имат нужда от любов и състрадание - най-висшите проявления на разумната и богоустремена, светла душа...
Цитат
За да има надежда, че такова велико събитие щ

Неактивен Tina

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 692
Re: Честотна вълна едва не ме отнесе
« Отговор #125 -: Ноември 07, 2006, 22:41:08 pm »
Казано е, че ние миришем с нашите мозъци, а не с нашите носове. Мириса се прихваща от обонятелните сензори и се предават на мозъка за обработка. Мозъка ни е складирал от раждането матрица на миризми, асоциирани с ЕМОЦИИ. Мозъка проверява дали има складирана идентификацията на съответната миризма и задейства сътветните жлези да произведат съответните химикали, за да предизвика емоцията асоциирана с тази миризма.

Например според учебниците по ароматерапия лайката и лавандулата са успокояващи миризми и мозъка произвежда серотонин, когато ги долови. Това би трябвало да лекува безсъние, нерви и агресия. Тамяна пък е регулираща миризма и при наличието на тамян мозъка задейства три жлези едновременно за произвеждането на няколко химикала, които регулират сърдечната дейност, дишането, хормоните - критическа и пубертет, както и променящо се настроение.

Но както написах в началото - всичко е в паметта ни - активираща миризма, емоционална асоциация и задачи - кои жлези или органи да се активират за произвеждането на кои химикали. А какво става, ако доловите миризма, която не е позната на мозъка и не е записана в паметта? Мозъка си казва "What the f....?" и блокирва. Тоест не произвежда нищо, а включва на режим "Запиши нова асоциация...".

А когато миризмата има различни асоциации в мозъците на хората? Ще стане както преди години в един химически завод - мозъците на служителите имаха грешна асоциация в мозъците си с миризмата на развалени яйца и доста бяха отведени с линейки от работа.

Ако лавандулата е приятна на някого, при мен е свързана със силно чувство на погнуса и ако някой терапист се пробва да ме успокоява с лавандула...боя се, че ще трябва да си чисти кабинета.... А какво ще стане ако тераписта се опита да регулира някой с аритмия с тамян, но тамяна за този човек е свързан със смъртта на много любим човек? Може и да му предизвика сърдечен удар, защото химикалите които ще произведе мозъка му ще предизвикат паника, тъга, страх и мъка.

Неактивен Joro Velev

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 539
 • Живот за пример, това е начинът. Мисия Bell Ringer
Re: Честотна вълна едва не ме отнесе
« Отговор #126 -: Ноември 08, 2006, 01:06:47 am »
Щом сме на едно мнение, че няма унифицирана формула по темата, предлагам да се насочим към принципите.
Ако установим основните принципи, всеки може сам според почвата, която той сам се явява, да разработи и приложи собствена формула действена само за самия него.
Във връзка с аромотерапията забелязвам, че принцип може да се яви собствената база данни на човека. Това е точно връзката аромат-асоциация извлечена от натрупаните преживявания.
Съпругата ми например, има непоносимост към аромата на зюмбюл и люляк, защото ги свързва със смъртта на любимата си баба. При мен тези аромати предизвикват ведро пролетно настроение и стимул за благотворни дейности. :)
На съученичка пък и беше приятна миризмата на токущо варосана постройка и на изгорели газове от двутактов двигател ?!?
Следва, че не всички аромати действат на хората по един и същ начин.
...
Да се върна на основните принципи, които аз поне търся.
За въздействието на ароматите вероятно основното е личните преживявания и емоциите запечатани в паметта ни. Познаването и осъзнаването им ще ни помогне при евентуалното им приложение.
....
За създаването на положителна настройка, емоции, чувства и подобни в началото е необходима или силна воля или познаване и ползване на съотвените за индивида асоциации настройващи го към по-високо и по-добро.
При мен това настъпи след осъзнаването, че аз и само аз съм господар на емоциите и чувствата си. Те са мои, и нищо външно не може да ги провокира ако аз не съм се съгласил да изпитам точно определено чувство или емоция. Изключение за сега май прави само чувството за физическа болка, което още не е овладяно напълно.
Трудно е да обясниш и опишеш на когото и да е, как така от самосебе си можеш да генерираш определено чувство или състояние. Аз поне не мога. Просто се изпълвам с желаното чувство и това е. Не ползвам техника, метод или каквото и да е помощно средство. Сменям си състоянието и не знам как, просто се получава.
Как ли да го обясня за да се ползват и други от подобна способност?
Има една аналогия, която предлагаше Монро. Чрез уред за обратна връзка да се запомни състоянието, и после по желание да се генерира. Но пак идваме до въпроса на някои хора: Как да генерирам желаното състояние?
Ами нямам обяснение..... при мен просто се случва. Ако някой има обяснение и метод, то може да се помогне на интересуващите се, но едва ли ще работи при всички, което не прави автоматично метода грешен.
.....
Способността на някои да ни изваждат от равновесие или хармония (както му казвам аз), според мен се корени във вътрешното ни състояние, което както казах за мен е само и единствено лична отговорност и състояние. За това, че някой ми е въздействал, причината е само в мен и никой друг. Или почвата е подходяща за въздействието, или съм се съгласил то да се случи. Съгласието много често е неосъзнато от индивида изпитал въздействие, до степен дори и на отричане на личния принос.
Пример:
 - Той ме ядоса и ме изкара от равновесие, изкара ме от кожата ми.
Как, питам аз, може да те ядоса ако ти не се ядосаш? Това е лично твое чувство и само ти си му господар.
Коректното изказване в такива случаи за мене е:
 - Той поиска да ме ядоса, аз се съгласих, и поради това излезнах от равновесие.
Обикновено казваме, че някой ни е направил нещо, но ако това се отнася до чувства и емоции а не до физическо въздействие, е верно. Дори за физическото въздействие често е в сила необходимостта от лично съгласие. Нали преди да стане материален факт каквато и да е дейност, е била вероятност в психо-енергийните нива?
Тук искам да напомня и един факт (според напредналите) "Всичко е енергия с различна честота".
Фокусирайки се на дадено вероятностно събитие, ние спомагаме за забавяне на вибрациите, понижаване на честотата му. Когато това продължи до ниските честотни нива, казваме, че събитието се е случило в материалния сват. За реализацията на физическо ниво спомага и броя на хората насочили фокуса (мислите) си към обекта или събитието. Този принцип бе в основата на изказването ми в друга тема, че колкото повече обръщаме внимание на рептилиите, толкова повече им помагаме да се реализират в нашето измерение, на нашето ниво на вибрации.
Това ми припомни и един принцип заложен в практикуването на Айкидо: "Не показвай грешни техники!"
Ако искаш да избегнеш грешния път, не му обръщай внимание. Насочи се по верния.
А как да разберем кой е верен?
Мисля, че "Пътя със Сърце" ще покаже.
Когато човек поиска да постигне нещо, намира начин, в противен случай - причина.

IYI

 • Гост
Re: Честотна вълна едва не ме отнесе
« Отговор #127 -: Ноември 09, 2006, 00:39:05 am »
Цитат
колкото повече обръщаме внимание на рептилиите, толкова повече им помагаме да се реализират в нашето измерение, на нашето ниво на вибрации
ДА СЕ ЗНАЕ!!!!!

Неактивен ----------

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 581
Re: Честотна вълна едва не ме отнесе
« Отговор #128 -: Ноември 09, 2006, 13:45:11 pm »
Според един духовен принцип "НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА СТАНЕ ЧАСТ ОТ ЗЛОТО, ОСВЕН АКО САМ НЕ ГО ИЗБЕРЕ." В този смисъл, винаги в едно действие или резултат има съ-причинителство и понятието за "жертва" е манипулативната функция на система, търсеща някакви външни страни на явлението и възможност да се наложи повърхностен, силов контрол... В действителност, човек сам избира съдбата си и се оставя в нейната власт. Рептилианският модел не прави изключение, нито правилният или грешен път на Айки-до.
Цитат
За да има надежда, че такова велико събитие щ

Неактивен Joro Velev

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 539
 • Живот за пример, това е начинът. Мисия Bell Ringer
Re: Честотна вълна едва не ме отнесе
« Отговор #129 -: Ноември 29, 2006, 02:46:09 am »
С доста закъснение изказвам мнение.....
Правилния и погрешния път може да се определят от взаимовръзката "действие-поставена цел".
Нормално може да определи този, който вече е минал по пътя.
Но продължавайки в тази посока напуснахме темата. ;)
Когато човек поиска да постигне нещо, намира начин, в противен случай - причина.

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27