Автор Тема: СЪЩЕСТВУВАНЕТО е ВИБРАЦИЯ  (Прочетена 3134 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен ----------

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 583
СЪЩЕСТВУВАНЕТО е ВИБРАЦИЯ
« -: Ноември 25, 2006, 20:20:30 pm »
Съществуването е Вибрация.

Цялата вселена е в състояние на вибрация и всяко нещо произвежда своя честота, която е уникална. Всичко, което имам да кажа в книгата [“Тайните послания на водата” с автор Масару Емото, от която цитираме в момента], се основава на този единствен факт. Годините, през които изследвах водата ме научиха, че това е основният закон на Вселената. Може би си мислите: Нима съществуването е вибрация? Дори масата? Столът? Тялото ми? Как може всяко нещо, което може да се види и да се пипне, да е вибрация? Наистина е трудно да повярваме, че неща, които може да вземете с ръце и да изследвате - като дърво, скала или друго – всички те вибрират. Но науката на квантовата механика вече потвърди, че материята не е нищо повече от вибрация. Разделим ли нещо на най-малките му части, навлизаме в странен свят, където всичко, което съществува, е частици и вълни. Всичко е съставено само от атоми, всеки атом е ядро с обикалящи около него електрони. Числото и видът на тези електрони и техните орбити дават на всяко вещество специфичен комплект на вибрационна честота. Каквато и да е материята, нищо не е твърдо. Вместо това има само ядро, заобиколено от безспирно редуващи се вълни. Всичко е вечно движещо се и вибриращо - насам и натам с невероятна скорост.

Мака-хання-харамита-шингьоо, Сърдечната сутра на “великата Премъдрост” в будизма твърди, че “това, което може да бъде видяно, няма форма, и това, което не може да бъде видяно, има форма". Сега вече бихме могли да кажем, че странното противоречие, изречено преди много години от Буда, бе доказано, че е вярно от съвременната наука.  Очите ни могат да виждат предметите, но не могат да виждат вибрациите. Искам да ви попитам дали не сте имали подобно преживяване: например говорите си с някого в стаята и настроението е топло, приятелско и непринудено. Но влиза друг човек. В момента, когато отваря вратата, усещате как атмосферата се променя и в стаята вече настъпва мрачно и хладно настроение. Хвърляте поглед към новодошлия и виждате измъчения израз на лицето му, отпуснатите рамене, човек, просто уморен от живота. Каква ли е причината за тази болка? Може би едно разбито сърце, грешка в работата или изобщо отвращение от живота - оставям го на вас. Искам да помислите - защо настроението в стаята се е променило в момента на отварянето на вратата.

Човешките същества също вибрират и то с неповторима честота. Всеки от нас има необходимия сетивен усет, за да усети вибрациите на другите. Човек, преживяващ дълбока скръб, ще излъчва тъжна честота, а някой, който е винаги весел и радващ се на живота, ще ни облъчва с ведрост. Човек, който обича другите, ще изпраща честота на любов, но от друг, който върши зло, ще идва мрачина и злост. Същият принцип важи и за обекти и места. Например, има места, където често стават злополуки, места, където бизнесът успява, и места, които създават щастие. А може би сте чували за бижу, което причинява трагедии на наследилите го собственици. Това се отнася не само за материални обекти, но и за различните явления, които стават по света. Те също излъчват характерни честоти. Промяна на енергията в атмосферата води до светкавици и бури. Интензивната енергия ще причини природни бедствия, но трябва да осъзнаем, че това не са лоши събития. Ако вземем предвид огромното количество разпръсната вредна енергия, може би ще трябва да сме благодарни на светкавиците и бурите. Съберат ли се хората, облечени в новите си дрехи и в празнично настроение, започнат ли да пеят и танцуват, то инертните и лоши честоти се разсейват и се появяват радостните.

из "Тайните послания на водата"
от Емото Масару; още по темата

« Последна редакция: Ноември 27, 2006, 10:47:03 am от flyDragon »
Цитат
За да има надежда, че такова велико събитие щ

Неактивен Gil-Galadh

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 983
 • V to the A to the D-E-R
  • chigot.blogspot.com
Re: СЪЩЕСТВУВАНЕТО е ВИБРАЦИЯ
« Отговор #1 -: Ноември 25, 2006, 22:11:57 pm »
Ако нормално възприеманите звуци се вдигнат с 7-8 октави нервната система ще започне да ги възпримеа като цветове...
-Какво е дзен?  -Fire-water burn на Bloodhound gang chigot.blogspot.

Eon

 • Гост
Re: СЪЩЕСТВУВАНЕТО е ВИБРАЦИЯ
« Отговор #2 -: Ноември 26, 2006, 07:22:49 am »
Ако нормално възприеманите звуци се вдигнат с 7-8 октави нервната система ще започне да ги възпримеа като цветове...
Искам да пробвам това.

Неактивен ----------

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 583
Re: СЪЩЕСТВУВАНЕТО е ВИБРАЦИЯ
« Отговор #3 -: Ноември 27, 2006, 10:43:08 am »
Споменах, че направих уред за измерване на вибрацията и го използвах, за да разбера по-добре водата. Като започна първата война в Залива (“Пустинна буря”), в следобедните часове измерих вибрацията на чешмяната вода в Токио и открих необичайно покачване в стойностите на вибрациите, причинени от живак, олово, алуминий и други, вредни за човешкия организъм вещества. Изглежда нямаше ясно обяснение - първо си помислих, че има нещо нередно в уреда, но повторните измервания го опровергаха. Едва на следния ден, когато прочетох вестника, направих връзката. Новините за войната в Залива изпълваха първата страница. Казваше се, че теглото на бомбите, хвърлени в първия ден на войната, се равнява на всичките бомби, изсипани по време на войната във Виетнам. В Япония, отдалечена на хиляди мили от Средния изток, можах да измеря вибрациите на вредни вещества точно по същото време, когато войната избухна. Ще попитате дали е  възможно? Разбира се, вредните вторични продукти на бомбите в Средния изток не бяха пренесени веднага до Япония. Но вредните вибрации на бомбите, хвърлени на определено място на Земята, незабавно стигаха до всички нейни ъгълчета. Те се разпространяват отвъд границите на време и пространство. Подозирам, че вибрации съществуват не в нашия триизмерен свят и не в невидимия свят на друго измерение, а в един среден свят. Когато, независимо в кой свят, се случи нещо на Земята, водата първа го открива и ни препредава информацията.

Нека ви дам още един пример, в който вибрациите оказаха пряко въздействие върху физическия свят. В случая бе използвана силата на молитвата, за да се пречисти вода...


Всичко в света е свързано. Каквото и да правите сега, по същото време то се прави от някой друг. (...) Винаги, когато стоите пред водата и изпращате послания на любов и благодарност, някъде по света някой е изпълнен също с любов и благодарност. Водата, която е пред вас, е свързана с водата по света. Водата, която гледате, ще резонира с водата, която е навсякъде и вашето послание ще стигне до душите на всички хора по света. Ще се получи величествено, единно поле, което ще промени света. Независимо от времето и пространството - прекрасни и удивителни неща са възможни сега и тук.
Цитат
За да има надежда, че такова велико събитие щ

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27