Автор Тема: Въпрос за ин витро  (Прочетена 23062 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен hipokrat

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 30
Re: Въпрос за ин витро
« Отговор #45 -: Октомври 18, 2006, 12:14:50 pm »
Пред мен стои дилемата да използвам донор

Първо си задай въпроса защо толкова много искаш да имаш дете на всяка цена! Какво искаш от това дете че го искаш толкова много ?  Ти ли ще му даваш или то на тебе ? Ти можеш ли да му дадеш средата че то да се развие хармонично или просто ще се следва обществения модел? Някой друг от семейния ти  кръг натиска ли те да имаш дете на всяка цена родено без никаква любов - плод на съвременните технологии!?
Аз искам да имам дете, което е родено и отгледано с любов.

Неактивен Alien

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 6 675
 • WATCHER
Re: Въпрос за ин витро
« Отговор #46 -: Октомври 18, 2006, 12:25:51 pm »
Добре, остави любовта щото тази фраза се използва под път и над път за всякакви цели  и така доникъде няма да стигнем. Средоточи се върху въпросите които ти зададах щото са много важни. Какво диктува желанието ти за дете? Някой натиска ли те да имаш дете ? Родители, приятели ? Може би гледаш всички около тебе имат и ти искаш да следваш модела ? И пак питам това дете за чия полза е ? за Негова или за твоя ? Погледни в какъв свят живеем. Обстановката подходяща ли е да се отглеждат хармонични деца ?  Да не говорим за пренаселена планета. И тука искам да подчертая че въпреки това  няма лошо двама души които се обичат да си направят дете и въпреки обстановката да се опитат да го отгледат в хармония! Обаче в този случай тва с донорите и банките не мога да си го обясня.

Неактивен hipokrat

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 30
Re: Въпрос за ин витро
« Отговор #47 -: Октомври 18, 2006, 12:43:21 pm »
Аз точно затова нищо не правя. Не искам да вляза в този модел/не знам защо, но в момента си спомням кадри от "Стената" на Пинк Флойд"/. Имам нужда да дам страшно много любов, затова искам дете. Досега на любовта, която давам, са ми отговаряли по най- гадния начин, дори на моменти съм съжалявала, че съм направила добро.
Никой не ме кара да постъпвам по някакъв начин. А разговорът с теб, ми показва, че решението ми е правилно.Няма да правя нищо . И няма да следвам модела.

Oberon

 • Гост
Re: Въпрос за ин витро
« Отговор #48 -: Октомври 18, 2006, 14:20:07 pm »
Хипо:)
Виж какво пише на моя пост най отдолу : where the heart lead, we must go....

Неактивен hipokrat

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 30
Re: Въпрос за ин витро
« Отговор #49 -: Октомври 18, 2006, 14:26:33 pm »
Хипо:)
Виж какво пише на моя пост най отдолу : where the heart lead, we must go....
Да, видях, всъщност сега го забелязах, след като ми каза.

Amenun

 • Гост
Re: Въпрос за ин витро
« Отговор #50 -: Октомври 20, 2006, 12:38:53 pm »
Тук се разисква много интересна тема :) Ами замисляте ли се, ако семейството което иска дете е еднополово? Две жени, двама мъже! Това означава ли, че те нямат право на дете? Ненормално ли е или е изкуствено? Ако две жени се обичат и се чустват едно, както мъжа и жената могат, ако те имат дом и градят всичко в любов , трябва ли да ги лишим от щастието да имат дете само защото някой смята че тва не е нормално? Инвитро или изкуственото заплождане е единствения вариант за тях? Трябва ли да ги съдим и да отричаме любовта им само защото са от един пол, въпреки че любовта им е неизмерима? Бог е любов и никой няма право да разпределя тази любов. Медицината е достигнала до нива, животоспасяващи и живото създаващи. Отричам химията и днк- клонирането, но тук става въпрос за съвсем друго нещо. Жена която иска дете!!! Не е ли това най-важното? Няма значение как! ТЯ ГО ИСКА! И ще го обича така както само майката може! Та мъжете изхвърлят по 6000 бебчета в тоалетната при всеки полов акт или маструбация.

Давай момиче, въобще не трябва да се съмняваш! Това не е престъпление, та ти искаш да създадеш живот!!!
И никой не може да каже дали е правилно или не. Всичко е в сърцето ти и щом го искаш значи е правилно, няма нещо на тази земя което да е създадено с любов и то да е грешно :)
С теб съм изцяло !!!

Неактивен Alien

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 6 675
 • WATCHER
Re: Въпрос за ин витро
« Отговор #51 -: Октомври 20, 2006, 13:50:24 pm »
Цитат
Жена която иска дете!!! Не е ли това най-важното?

Не е най- важното и това е една от най-големите манипулации че човека трябва  на всяка цена да се размножава, докато процента на празните черупки с кухи погледи значително започне да надвишава останалите.

Цитат
Няма значение как! ТЯ ГО ИСКА!

Интересна мисъл  ;) би ли се подписала под същата ако беше с другия пол и звучеше Няма значение как! ТОЙ ГО ИСКА

Цитат
Това не е престъпление, та ти искаш да създадеш живот!!!

Поредната заблуда е че човека създава живот! Той създава тялото! Дава материала! Висшия Аз влизащ в това тяло Жената ли го прави ? И то пак добре ако влезе Висш Аз щото има вариант да влезе нещо много по-неприятно.
В момента един от най големите проблеми на планетата ни е че е пренаселена! В България положението вярно не е такова. Обаче я се замисли 700 милиона китайки да послушат твоя съвет Няма значение как! ТЯ ГО ИСКА! Ами ако иска 10 ? Науката дава, медицината дава  и 20 може да ти даде. Даже обикновено при такива манипулации се раждат близнаци и тризнаци много често. Всичко което искам да каже е че целта не оправдава средствата!
« Последна редакция: Октомври 20, 2006, 13:51:34 pm от Alien »

Неактивен Xpuctoc Muxaul

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 447
 • Виждам мислите ти!
Re: Въпрос за ин витро
« Отговор #52 -: Октомври 20, 2006, 16:30:42 pm »
Ако човешкият вид е резултат на генни експерименти и технологии на други цивилизации има ли значение по какъв начин самите хора на свой ред постигат своите цели - със или без помощта на технологии? Някои от нас идват тук точно с цел да изпробват нещо конкретно, примерно да бъдат родители, независимо по какъв начин ще го постигнат. Ако една душа влезе в плът с цел да има деца и има някакви пречки това да стане по "естествен начин" трябва ли тази душа да не прибегне до "изкуствения начин" и да си провали въплъщението? От тази гледна точка, според мен, разбира се че целта оправдава средствата. Ако децата трябва да се създават с любов и ако няма човек към когото да изпитваш такива чувства, а искаш да имаш деца които да обичаш, трябва ли да се лишиш от технологиите за създаване на деца? Нима технологията по създаване на деца не води до ситуация, в която родителят изпитва любов към детето си, създадено чрез същата технология :---

Oberon

 • Гост
Re: Въпрос за ин витро
« Отговор #53 -: Октомври 20, 2006, 17:15:06 pm »
Алиен, човека не трябва на всяка цена да се размножава, това просто е заложено в него. Познавам жени, дето до 24-25 не искат и да чуват за деца, после нещо откачат и започват силно да искат дете:) Нещо лошо ли има? Стига с тия манипулации, всичко във Вселената се дели и размножава, та дори и Звездите...

Оберон

п.с Де да можеше вкусната мусака от днешния ми обяд да се размножи в стомаха ми сега....

Неактивен Alien

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 6 675
 • WATCHER
Re: Въпрос за ин витро
« Отговор #54 -: Октомври 20, 2006, 17:26:53 pm »
Xpuctoc Muxaul напълно ми е ясно от какво е продиктувана гледната ти точка. ОБАЧЕ ! Постъпките на хората дават определена насока на ИГРАТА , която всички играем и съм убеден че има свързаност между отделните играчи и нещата не стоят толкова просто. Ти разглеждаш нещата сякаш  няма никакво значение дали ще утрепеш 100 човека без никаква причина за да го "изживееш"  или ще имаш друг мироглед. Щото също така съм убеден че някои от "мирогледите" така те затлачват в ИГРАТА че съвсем няма измъкване!
И още нещо много важно ! Разгледайте възможността липсата на деца  в отделна инкарнация да са определени от Висшия АЗ като ПОМОЩ за ОСЪЗНАВАНЕ че те не са най-важното както модела повелява!

Неактивен GNOSTIC

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 256
Re: Въпрос за ин витро
« Отговор #55 -: Октомври 20, 2006, 17:41:17 pm »
Момичето по принцип е взело решение. Значи, трябва да я подкрепим и да и дадем кураж. Няма нужда от спорове, защото мисля, че темата е деликатна за нея - да не я разколебаваме!
Някои казват, че е безсмислено да се "рита" срещу това, което ти е писано, но бунтарството си е човешко качество.
Пред дилемата примирение или действие, аз предпочитам второто...
Успех, момиче!!! :)

Неактивен Alien

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 6 675
 • WATCHER
Re: Въпрос за ин витро
« Отговор #56 -: Октомври 20, 2006, 17:58:14 pm »
Момичето по принцип е взело решение. Значи, трябва да я подкрепим и да и дадем кураж.
Успех, момиче!!! :)

Да! Беше взела решение и точно обратното на това, което Вие я навивате сякаш всичките сте заченали инвитро!
Цитат
А разговорът с теб, ми показва, че решението ми е правилно.Няма да правя нищо . И няма да следвам модела.

 Още повече в нейния случай се касае за зачеване от напълно непознат! И сега кой от вас ще ме убеди че не е по- добре да срещне някой в кого да се влюби и да си има дете от него ? Затова става въпрос, нещата да не стават на всяка цена. Щото иначе проблема със световния глад се решава лесно като се избият 5,9 миарда души и за останалите ще има достатъчно.


Неактивен Xpuctoc Muxaul

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 447
 • Виждам мислите ти!
Re: Въпрос за ин витро
« Отговор #57 -: Октомври 20, 2006, 17:58:43 pm »
Ти разглеждаш нещата сякаш  няма никакво значение дали ще утрепеш 100 човека без никаква причина за да го "изживееш"  или ще имаш друг мироглед. Щото също така съм убеден че някои от "мирогледите" така те затлачват в ИГРАТА че съвсем няма измъкване!

Като споменаваш "ИГРАТА", конкретно идеите в М5 ли имаш предвид, защото там наистина идеята е, че нищо не можеш да промениш – въпросната Игра е "изиграна" с пускането й в действие с всичките й варианти, които включват всичките ти "светли" и "тъмни" прояви в нея. А ти смяташ ли, че ще завършиш тая игра само с "добри" дела? Не си ли гледал кримки, ех че не се сещам заглавието на една такава, където колкото и да се трепят, ченгетата най-много стигат до извода, че престъпникът няма да спре да прави престъпления преди да си изпълни програмата – да, има филми на тая тема. Тогава за какво става въпрос :---

Oberon

 • Гост
Re: Въпрос за ин витро
« Отговор #58 -: Октомври 20, 2006, 18:02:12 pm »
Пак направихте от мухата мамут:))) ::)

Неактивен Alien

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 6 675
 • WATCHER
Re: Въпрос за ин витро
« Отговор #59 -: Октомври 20, 2006, 18:16:03 pm »
Матрицата 5 само загатва за Някои аспекти на играта без да успява да  я обясни щото изпада в противоречие.
За добрите дела си прав че само с тях не може да се мине обаче определени нюанси на сивото могат да се използват.
Все пак понеже  се отклонихме от темата, моето мнение е че избора с инвитрото обслужва господарите на Матрицата, която в Тази Игра се опитваме да променим към по-хармонична!

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27