Автор Тема: Въпрос за ин витро  (Прочетена 23426 пъти)

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен sunflower

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 208
Отг: Въпрос за ин витро
« Отговор #30 -: Август 24, 2006, 11:42:57 am »
Но странно,защо никой не вижда дяволско творение в него?

Голям наивитет  ;) Не само че се вижда ами и постоянно се тръби за това ама когато четенето на материалите е избирателно така се получава  :P Ако гледаме реално на нещата напрактика се получава, че се взима генетичния материал на двамата родители и зачеването се извършва от някакви лекари! След това плода се дава на майката да го износи. Духовното изживяване, вибрациите, любовта - липсват. Много скоро ще почнат да се правят и ферми за хора. Дава се генетичния материал пък те го моделират допълнително и излиза точно каквото е поръчано! Филма Гатака сте го гледали предполагам.

Хах Alien,направо ти се чудя и мая как така си измъкнал въпросното изречение за "дяволското творение"от контекста на постинга ми.А за наивитета-ами какво да ти кажа,не всички сме капацитети,както някои от вас например :) :) :)Такива сме си :P
А ти Lidich,както казва trandev да не ти пука,всякакви типове се разкарват из форума,че може и я да те отлъчат ,я да те анатемосат.Но ти следвай сърцето си мила:)
"В изпълнение волята на Бога е силата на човешката душа."                                           

Дъвиан

 • Гост
Отг: Въпрос за ин витро
« Отговор #31 -: Август 24, 2006, 13:19:03 pm »
Ако всички следваме сърцата си безрезервно на земята ще настане АД, не че сега не е така именно заради сърцечувстващите хора, които отмъщават с убийства, замърсяват земята, защото те чувстват, че не им пука за нея... така и с ин витрото – не всяко решение е правилното решение. От езотерична гледна точка в тялото на създаденото по такъв начин дете може да се намъкне някакъв нисш дух на някой починал – дори си спомням за разказвани по телевизията такива случаи... Света е пълен с информация, която ние дори не сме чували. Затова напълно подкрепям Tangrata, както и прирозосъобразните опити. За жалост Lidich ни спомена, че от 8 години са пробвали какво ли не, и в крайна сметка тя и семейството й си решават. Аз не съм все още крайно против раждаемостта на деца, нито против търсенето на някакво щастие за лишените от деца, но просто искам да кажа, че нещата не са просто толкова елементарни, колкото иска да ги представи с намирането на решение науката и медицината. Все пак всеки избор носи отговорност и последствия, и понякога е наистина кардинален, както за душевното равновесие, така и за дълбините на човешкото същество. Затова понякога има избори, които са сакрални и жертвоготовни, дори и да се лиши човек от щастие, такова каквото в момента си мисли че то е, или че може да бъде. Затова, Lidich, нито един от нас спорещите не е прав – само ти си права да знаеш. Успех и извинявай.

Antonium

 • Гост
Отг: Въпрос за ин витро
« Отговор #32 -: Август 24, 2006, 13:20:12 pm »
Филма Гатака сте го гледали предполагам.
Безкрайна е човешката фантазия, но действителноста за добро или лошо е друго. :D

Коя действителност ? Тази представената в медиите която ни я поднасят за истина ? Действителността е много субективно нещо.
Вярно, кофти е да не знаеш в коя действителност живееш, а по въпроса за медиите всеки сам според ума си решава на кое да вярва и на кое. Винаги съм считал, че за неподготвеният човек прекомерната информация е нещо вредно. ;)
 Наскоро прочетох Мравките. Супер книга. :D :D :D

lidich

 • Гост
Отг: Въпрос за ин витро
« Отговор #33 -: Август 24, 2006, 15:41:18 pm »
Предполагам, че на много хора им се струва странно, че задавам въпроса си тук при съществуващи много форуми от рода на Зачатие, Бгмама и т.н, но съм прекалено убедена, че там не биха разбрали въпроса ми така, както Вие го разбрахте. Засегнахте много дълбоко мислите и страховете ми. Точно такива мнения исках да получа.
Аз съм човек, който прекалено вярва в Съдбата и търси знаците и. Вярвам, че я има. В крайна сметка ако забременея чрез ин витро - така ще е писано. Ако не става - не става.
Минахме и през лечебното гладуване, изпихме "тонове билки" - резултат - няма  :-\
При разговор с лекаря - той ми предложи да стана донор на яйцеклетки, така че може би това е моя път - да помогна на сродна душа.
Благодаря Ви за мненията и коментарите! А за подкрепата която получих от Вас - просто не знам как да изразя признателността си!

Tangrata

 • Гост
Отг: Въпрос за ин витро
« Отговор #34 -: Август 24, 2006, 17:57:44 pm »
Щом избора е или с инвитро или никак - направете го, разбира се. Аз бих го направил.

Oberon

 • Гост
Отг: Въпрос за ин витро
« Отговор #35 -: Август 24, 2006, 18:00:38 pm »
Ето и моя съвет:
Направи така, че да се чувстваш после щастлива, човека до теб да е щастлив, да има много любов и щастие:)
Хор добре го каза: Послушай сърцето си, допитай се до разума си. Направи някого щастлив...

Оберон

Неактивен neven

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 699
Отг: Въпрос за ин витро
« Отговор #36 -: Август 24, 2006, 19:40:41 pm »
Когато връзката между двама е споена от обичта, доверието и всичко останало, което я прави хармонична идва момента в който те желаят да споделят щастието с трето същество - дете. Рано или късно всяка двойка осъзнава, че въпреки силата на тяхната връзка има една празнота, която само едно щастливо детско личице може да запълни.
Представям си, че съм мъжът от тази двойка. "Обичам силно жената до мен и тя е единствената с която бих отгледал нашето дете. Нашето все още неродено дете. Това, че науката се изказа, че по естествен път не ще имаме дете, не променя мнението ми, че тя е най - добрата майка на нашето все още неродено дете."

Представям си, че съм жената от това семейство." Щастлива съм и обичам човека до мен .Въпреки диагнозата на лекарите, че не можем да имаме по естествен път дете, аз съм сигурна, че това е нашия единствен татко."

А сега виждам тяхното  дете. То вече е тук, на Земята. В бялата стая има много като него. Изоставени от родните си майки. Майки, изоставили своето щастие и носещи кръста си цял живот. Деца родени от любов и носещи щастие. Ето, лежи малкото същество кротко в кошарата си и търпеливо чака. Знае, че ще дойдат скоро неговите мама и тати и ще познаят в малкото същество своето "неродено" дете. И не предполагат, че в този момент, с това разпознаване, започва да се готви за път неговото братче или сестриче, което на пук на медицинските светила ще дойде по естествен път. Ще почака още малко, знае, че ще дойдат! Тук, изправени до кошарката  те ще си кажат с усмивка -"Вече сме трима", но то премигвайки невинно с очи им казва:" Не, четерима!"  :)

P.S. Бабите са понякога досадни, но почти винаги мъдри! Съдя по мойта :)
"Предметите на Тльон се удвояват; те са склонни обаче и да изчезват или да губят известни черти, ког

Дъвиан

 • Гост
Отг: Въпрос за ин витро
« Отговор #37 -: Август 27, 2006, 15:47:07 pm »
Предполагам, че на много хора им се струва странно, че задавам въпроса си тук при съществуващи много форуми от рода на Зачатие, Бгмама и т.н, но съм прекалено убедена, че там не биха разбрали въпроса ми така, както Вие го разбрахте.

Lidich, обърни се за помощ към всички подобни форуми за деца и лечение. Питай за рецепти при безплодие, питай за лечители, питай настойчиво. Пиши на вестниците, които се занимават със здравето на хората. Знаеш ги: "Доктор", "Лечител" и пр. Дори пиши на такива вестници като "Трета възраст", "Пенсионер", "Втора младост" - възрастните хора знаят много неща и точно от там може да дойдат рецепти за зачатие. Пиши на дамските вестници "Ние жените", "Жената днес", "Женско здраве" и др. Само не се предавай! Ако можех вместо теб бих започнал да звъня и да пращам писма и мейли. Ето виж и тук: http://zabremeniavane.start.bg/.

Неактивен Alien

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 6 671
 • WATCHER
Отг: Въпрос за ин витро
« Отговор #38 -: Август 28, 2006, 09:13:56 am »
Айде  и аз да дам един акъл ;) Понеже моите родители 6 години не са можели да имат деца и били посъветвани 6 месеца да не хапват никакво месо! Те са си върли месоядци бтв! И все пак послушали съвета и с триста зора съм се родил  :P :P

Eon

 • Гост
Отг: Въпрос за ин витро
« Отговор #39 -: Август 28, 2006, 09:17:48 am »
И си сложил подписа си във форумето... :P

Дъвиан

 • Гост
Отг: Въпрос за ин витро
« Отговор #40 -: Август 28, 2006, 23:03:25 pm »
Елиън, трябваше по-рано да го кажеш, да поуспокоим и вдъхнем надежда на момичето. Сега трябва да ни каже как са с месото.

Неактивен Alien

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 6 671
 • WATCHER
Отг: Въпрос за ин витро
« Отговор #41 -: Август 29, 2006, 04:46:51 am »
Елиън, трябваше по-рано да го кажеш, да поуспокоим и вдъхнем надежда на момичето. Сега трябва да ни каже как са с месото.
Еми беше ми излязло от главата  :P Ся се сетих  ;)

Дъвиан

 • Гост
Отг: Въпрос за ин витро
« Отговор #42 -: Август 29, 2006, 09:11:17 am »
Добре, че не се сети след 6 години. :P :P :P

Неактивен hipokrat

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 30
Re: Въпрос за ин витро
« Отговор #43 -: Октомври 18, 2006, 11:55:08 am »
Аз също се присъединявам към вас, защото пред мен стои същата перспектива- ин витро. Лекарствата ми стоят в хладилника и чакат да бъдат използвани, но аз все отлагам. Докога ли? Пред мен стои дилемата да използвам донор , в смисъл от криобанка, и по каталог- какъвто ми хареса, без изобщо да познавам човека. И аз се питам,дали това е правилното решение, дали е морално... Засега чакам, просто не мога да го направя, защото не съм наясно със себе си!

Неактивен Alien

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 6 671
 • WATCHER
Re: Въпрос за ин витро
« Отговор #44 -: Октомври 18, 2006, 12:10:53 pm »
Пред мен стои дилемата да използвам донор

Първо си задай въпроса защо толкова много искаш да имаш дете на всяка цена! Какво искаш от това дете че го искаш толкова много ?  Ти ли ще му даваш или то на тебе ? Ти можеш ли да му дадеш средата че то да се развие хармонично или просто ще се следва обществения модел? Някой друг от семейния ти  кръг натиска ли те да имаш дете на всяка цена родено без никаква любов - плод на съвременните технологии!?

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27